#121/2024 Rugpjūčio mėnesį baigiau

Ėmė ir atėjo rugsėjis su visais džiaugsmais ir vargais mokinukams ir jų mamoms, su rudens rūpesčiais ir naujomis pradžiomis. Paskutinė vasariškų šėlionių diena, nes netrukus galvą daug kam užims mokslai, mokymasis ir nauji dalykai. Rudens sezonas naujai supulsuoja ir darbuose, daug kas grįžta iš masinių atostogų, todėl prasideda nauji projektai, verslų plėtros, naujos užduotys darbuotojams. Žodžiu, tikra nauja pradžia, naujas lapas. O tinklaraštyje - senos tradicijos, paskutinę mėnesio dieną rodau praėjusio mėnesio ištuštėjusias pakuotes ir dalinuosi galutinėmis nuomonėmis apie kiekvieną produktą.


Kūnui

Pats tobuliausias būdas plaukeliams šalinti, greičiausias, lengviausias, mažiausiai skausmingas ir mano plaukų tipui, - optimaliausias. Su Venus skustuvu plaukelius skutu jau beveik 15 metų ir vargiai norisi kažką keisti. Gal tik labai svarbu reguliariai šveisti kūno odą, kad plaukeliai neįauginėtų, tačiau visa kita - lengva, paprasta ir patogu.
Kartoju ir šiuo metu, kartosiu ir ateityje.

Greičiausiai buteliuką galėjau įmesti jau liepos mėnesio baigtų krepšelį, nes subaigiau pirmą rugpjūčio savaitę. Putoja gerai, prausia švariai, bet man šiek tiek sausino, o ir kvapu nebuvau labai sužavėta, nors gal labiau neutrali. Kvapas keistokas. Man kaina pasirodė per aukšta ir neverta dėmesio.
Esu beveik garantuota, kad nebekartočiau. 

Veidui I

Fainas, lengvai nuvalydavo makiažą, negriauždavo akių, susitvarkydavo su blakstienų tušu, tačiau nuplauti likučius su prausikliu būtina, nes tų likučių dar šiek tiek ant odos visada lieka, nors vizualiai nesimato ir nesijaučia. Pienelis pigus, kokybė puiki, produktas efektyvus - labai patiko. Nežinau panašios kainos ir tokio pat gero poveikio pienelio - jei reikia pigiai - šis geriausias.
Mielai kartočiau.

Kažkas tarpinio tarp šveitiklio ir prausiklio: kaip šveitiklis, per švelnus, kaip prausiklis - per aštrus. Vasaros metu buvo visai faina, kai lyg ir norėjosi šiek tiek aštriau paplauti veidą ir naudojau dažnokai, kas antrą dieną. Antrą kart tokios priemonės nekartočiau, nes labiau patinka normalus, švelnus prausiklis ir enziminiai šveitikliai. Bet nepasakyčiau, kad produktas blogas.

Lengvai drėkino ir skaistino veido odą ir nemeluosiu, bet efekto man norėjosi stipresnio, nes pigmentinių dėmių stipriau nepaveikė, jų nepanaikino. Ir vizualiai jos matosi tik gal vos vos vos mažiau, nei prieš kremo naudojimą. 
Nežinau, gal kartočiau, bet, tikėjausi stipresnio poveikio.

Veidui II

Labai, labai patikusi veido kaukė, kuri ne tik atgaivino, sudrėkino veido odą, bet ir po jos vizualiai veidas atrodė jaunesnis, skaistesnis - lyg kas būtų penkmetį nuo veido nubraukęs. Sužavėta, kartočiau vėl, nors šiaip kaukės serumas labai lipnus.

O šita kaukė tiesiog neskirta mano odos tipui - nepataikiau nusipirkti, nes galvojau, kad valys odą, o skirta kovoti su akne ir spuogais. Pajutau tik lengvą drėkinimą, kurio mano odai labai trūko. Nekartočiau.

Šios servetėlės buvo įsigytos su mintimi, kai eisiu į soliariumą po darbo, jomis valysiu makiažą. Bet pačios servetėlės labai neefektyvios, nenuvalo kokybiškai makiažo, labai laužo blakstienas ir po kiekvieno valymo gana stipriai dirgina odą. Ech... nesunaudojau visų veidui, beveik visas pakis subaigtas valant rankas. Nekartočiau.

Rankoms

Labai faina, kad greit susigeria ir greit galima grįžti prie darbų. Priemonė rankoms suteikia lygumo, švelnumo, nors drėkinimas labai, labai minimalus. Man asmeniškai norėjosi stipresnio drėkinimo, bet vasarai ir dienos metui susinaudojo be didesnių bėdų. Galbūt kartočiau - visai neblogai.

Pigus muilas iš kurio kokybės lyg ir nesitikėjau. Bet... muilas kokybiškas, sudėtis puiki, kvepia pakankamai intensyviai ir prausia gerai. Kainos ir kokybės santykis puikus. Su mielu noru kartosiu ir ateityje.

Jau nebežinau, kiek pakių šitų servetėlių esu sunaudojusi... labai daug ir visuomet nusiperku pakartoti, kad įsimesti į rankinę ir prireikus, pasivalyti rankas. Pravertė vasaros kelionių metu, kaip reikėjo ir vaikui kažkuo valgomu išsitepus, ir vyrui prie mašinos pasikrapščius.
Žinau, kad kartosiu ir ateityje.

Lengvas, greit susigeriantis kremas maloniai kvepia žalių obuolių aromatu. Kremas lengvai padrėkina ir faina darbo metu, kad gali pasitepti ir po kelių sekundžių toliau darbuotis. 
Dar turiu porą skirtingų aromatų, tai juos naudoju. Manau, kad ir pabaigus būtų labai faina pakartoti dar vieną rinkinuką.

Dekoratyvinė kosmetika

Nuostabaus grožio, žydras akių pravedimas, su kuriuo buvo itin lengva pasidažyti - tiesiog brauki ir nenusikeverzoji, nenusiteplioji. Kas kart tobulai, o ir nudžiūvus ant odos priemonė patvari ir puikiai laiko. Fantastiškas ir labai gaila, kad buvo limituoto leidimo. Dažiausi dažnai, ypač šiltuoju sezonu, jau birželį pastebėjau, kad tirštėja, o rugpjūčio antroje pusėje... na, jis nebėra naudojamas, pilnai uždžiūvo, tad laikas atsisveikinti. Žiauriai gaila, kad nebegaminamas, nes būčiau pirmoji kartoti.

Pabaigiau. Ir buvo laikas, nes jau turiu ilgokai ir sekančiai vasarai neberizikuočiau palikti. Šiaip visuomet stebiu priemonių konsistenciją, kvapą ir išvaizdą - jei bet kuris aspektas pasikeičia, iš kart tiesiog metu lauk - kad ir mėgstu sunaudoti kiek galima daugiau, bet sugedusios tikrai nesiruošiu naudoti. Pieštukas buvo fainas, gana atsparus ir ilgai išliko. Man apskritai labai faina pravedimas su spalva, tad mėgavausi kas kart naudodama. Manu kartočiau, nes fainas, automatinis, lengvas padengti ir ilgai išliko.

Dar kažkiek čia tos spalvos yra, bet jau nebedrožiau, nes nebefaina tokį trumpą naudoti, o ir įtarimų sukėlė konsistencija - lyg ir viskas gerai, tačiau ji kiek kitoka, nebėra tokia pat, kaip pradėjus naudoti - nerizikuoju ir metu lauk. Pats pieštukas gražios spalvos, patogus padengti kaip šešėlį, bet kokybė ne pati geriausia. Aš šitų pieštukų nekartočiau - būna ir geriau.

Ar naudojat kosmetiką vien dėl to, kad ji ekologiška, sertifikuota? Man su Inika apima keistas jausmas - turiu pieštuką, bet jis prastos kokybės - teplioja, nepatogiai tepasi, nelaiko... Gera tik pigmentacija ir tai, kad ekologiškas. Nu sorry, ir dar tokia kaina... Kad jau turėjau, tai sunaudojau, bet nesu patenkinta - pati niekuomet nepirkčiau - prasti reikalai su kokybe.

Šilti, rudi skaistalai su raudonu atspalviu. Galvojau, kad vasaros metu galėsiu naudoti vietoje bronzato, bet žinokite netinka... čia yra skaistalai. Ir pastebėjau, kol oda buvo balta, neįdegusi, atrodė prastai, atrodžiau ligota, keista, tačiau įdegus... įdegus spalva daug geriau atrodė ir likučiai tiesiog su vėjeliu baigėsi. Skaistalai vidai faini, gerai pigmentuoti, tačiau nesilaiko ant veido odos, dienos eigoje reikia padengti pakartotinai o ir susinaudoja greičiau, nei atrodo. Man jie visai faini, neblogi, bet pastaruoju metu galvoju, kad jei pirkčiau, tai investuočiau į brangesnius skaistalus.

Suteikia minkštumo, švelnumo, pamaitina ir palaipsniui kovoja su lūpų išsausėjimu. Tačiau nežinau ar man labai patinka tokia balzaminė/ lūpų blizgesio konsistencija. Greičiausia čia labiau įpročio reikalas, nes priemonė visai nebloga - vasaros metu puikiai susidorojo su išsausėjimu. Galbūt kartočiau.

Jau kuris laikas priemonė tirštėja, tad galiausiai nedidelio likučio nebegaliu išimti lauk, nes sutirštėjo iki nemalonios naudoti konsistencijos. Pats atspalvis buvo puikiai pigmentuotas, tikros, raudonos spalvos, gražus ir patrauklus. Tačiau man pritrūko atsparumo valgant ar geriant. Neblogas, bet greičiausiai nekartočiau.

Šiltas,rudas, kreminis lūpų pieštukas, kuris tobulai atrodė visais sezonais, visomis progomis. Tobulai man tiko ir apskritai, pats mylimiausias mano turėtas pieštukas. Buvo liūdna, kad baigėsi ir nežinau ar dar yra - reikės paieškoti.
Jei dar yra galimybė nusipirkti, mielai pakartočiau.

Aromatai

Tai tuos 10 ml pabaigiau ir metu buteliuką lauk, nes tiesiog nėra reikalo laikyti. Aromatas buvo malonus, citrusų pliūpsnis pradžioje ir švaros bei gaivos kvapas ant odos. Tačiau nesužavėjo, nes trumpai išlikdavo, prastai jautėsi. Gal kokiam sporto klube ar aktyviam laikui lauke ir tinka. 
Aš pakartotinai neketinu pirkti, nes ne visai atitinka mano poreikių. Tačiau džiaugiuosi išbandžiusi.
--------------------------------------
Viskas, kukliai šį kart. Gal tik dekoratyvinės kosmetikos baigiau kiek daugiau ir atsisveikinau su jau nebenaudojamais produktais. Bus laikas pakeisti kosmetiką į labiau rudens sezonui tinkamą, pasikeisti aromatus į šiltesnius, iš stalčiaus glūdumos ištraukti tamsesnius nagų lakus ir jaukiai laukti akvarelės spalvomis nusidažiusio rudens pradžios.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai