ZARA Nude Collection "Cherry Smoothie" parfumuotas vanduo moterims (v.2022)

Zara kvepalai mane labai domina, kol kas esu išbandžiusi tik kelis, tačiau įspūdis labai geras - vargu ar galima nusipirkti geresnio kainos ir kokybės santykio kvepalų? Aš kol kas tokių neradau, o ir pasirinkimas Zaros labai platus, kiekviena gali rasti jai patinkantį aromatą, gal tik aromatų sistema šiek tiek paini, bet manau su laiku daugiau mažiau pavyks perprasti kas ir kaip. Šiuo metu mano namuose yra keturi šios kompanijos aromatai ir žinau, kad jie tikrai nėra pabaiga - labai norisi išbandyti daugiau, išuostyti, išragauti ir išsirinkti pačius mylimiausius, pačius tobuliausius, verčiausius dėmesio, ilgiausiai išliekančius ir sukeliančius geriausias emocijas.

Na o šiandien noriu jums papasakoti apie trečiuosius Zara kvepalus, su kuriais nepavyko susidraugauti nei pavasarį, nei vasarą ir tik atvėsus orams prisijaukinau vyšninį aromatą. Kvapas į rinką paleistas šiais metais ir jau spėjo nuskambėti, kaip labai panaši į populiarius Tom Ford "Lost Cherry" kvepalus. 


Produktas: ZARA Nude Collection "Cherry Smoothie" parfumuotas vanduo moterims (EDP)
Gamintojas: "Industria de Diseno Textil". Pagaminta Ispanijoje
Tūris: 100 ml
Leidimo metai: 2022 m.
Kaina: 17,95 Eur
Kur galima įsigyti: Zara parduotuvėse arba internetu
Kvapo kategorija: gėlių - vaisių

Gamintojo aprašymas:  Energijos gurkšnis, kuris nukelia į spalvingą laimės ir fantazijų pasaulį.
Gyvybingas viršutines vyšnios ir slyvos natas pabrėžia aitri migdolo gaiva. Pagrindinėje linijoje jusliškos Peru balzamo natos susimaišo su sutrinto heliotropo ir gudobelės uogų natomis. Bazinės juodosios vanilės ir kvapiosios tongapupės natos neleis šiam aromatui atsispirti.


Viršutinė nata: vyšnios, slyvos, migdolai
Širdies nata: heliotropas, Peru balzamas, gudobelės uogos
Apatinė nata: vanilė, kvapnioji tongapupė


Sudėtis: Alcohol Denat., Parfum, Aqua, Coumarin, Benzyl Benzoate, Linalool, Benzyl Cinnamate, Anise Alcohol, Benzyl Alcohol, Eugenol, Citronellol, Isoeugenol, Geraniol, Farnesol, Limonene.
Augalinės kilmės alkoholis 80% vol.


Pakuotė. Iš pigių kvepalų kažkokių įmantrių pakuočių nesitikime, tiesa? Nesitikiu ir aš, tačiau Zaros kartoninė dėžutė mane labai maloniai nustebino: tvirto kartono, tekstūruota, rožinės spalvos dėžutė ne tik puošta akiai labai patraukliu vyšnių vaisių ir žiedų paveiksliuku. Tačiau ir pati dėžutė lapai simpatiško atsidarymo - iš šono išsitraukia dugnas su kvepalų buteliuku, panašiai kaip stalčiaus mechanizmas. Tokią dėžutę esant norui galima  ir pakartotinai panaudoti įvairioms smulkmenoms.

Kvepalų buteliukas minimalistinio dizaino, storo stiklo kvadratinis buteliukas su persiko spalvos plastiko dangteliu. Buteliukas masyvus, sunkus, neperkrautas detalėmis, užrašais ar akcentais.


Kvapas. Tik pasipurškus ir pirmas 5-15 minučių kvapas labai stiprus, atsiveria sultingomis, stipriomis vyšnių ir slyvų natomis. Vyšnios kartokos, kartu su migdolų aromatu primena šių uogų desertą ar pyragą. Man atrodo tai yra pirmieji mano vyšnių kvepalai ir juose per visą buvimo ant odos laiką jaučiasi stiprios, intensyvios uogų natos. Maždaug po 2-3 valandų ant odos kvapas įgauna dūminio skonio, balzaminio gilumo, sunkumo, o vyšnios tampa labiau sintetinės. Bandžiau suprasti su kuo ta nata man labiausiai asocijuojasi ir man regis geriausiai apibūdinčiau pasakiusi, kad vyšninį lūpų balzamą ar vyšnines parafino žvakes. Nudžiūvęs aromatas ant odos tampa minkštas, kreminis, švelnesnis, jaučiasi maloni vanilė.

Deja, tačiau sultingų, prinokusių, gilaus aromato vyšnių aš nejaučiu ir kiek teko uostyti įvairių vyšninių aromatų (pastaruoju metu jie populiarūs), niekur neužuodžiu tos tikros vyšnios, sultingos, primenančios gardžias, prinokusias uogas. Šis aromatas dažnai lyginamas su Tom Ford "Lost Cherry", tad aš keliavau uostyti garsiosios LC vyšnios ir išbandyti ant savo odos, kad galėčiau palyginti. Mano uoslė sako, kad kvapai iš ties labai panašūs tik pasipurškus - vyšnia su pudrišku fonu. Tačiau skleidžiantis ant odos Lost Cherry švelnėja, tuo tarpu Cherry Smoothie įgauna dūmiško, mistiško balzaminio kvapo - sunkėja. Nudžiūvus ant odos abu aromatai per daug vienas nuo kito nutolę, kad būtų galima juos lyginti kaip analogus ar alternatyvius kvapus. Panašumas tik papurškus - taip, o toliau abi vyšnios keliauja į priešingas puses savo keliais.

Dėl šių kvepalų jaučiuosi labai dviprasmiškai: vėsesnėmis dienomis myliu mistiškumo, balzaminio, dūminio aromato, apgaubusio vyšnių kvapą dvelktelėjimą. Tačiau pasitaiko dienų, kai sintetinis vyšnios kvapas mane lyg ir nori erzinti - kartais norisi sultingumo, o ne pudriškos, sintetinės, sausesnės vyšnios. Ir visgi, ta pudrinė vyšnia su dūmine gilia gaidele man labai moteriška, paslaptinga ir neretai prikaustanti uoslę. Vieną dieną šį kvapą myliu, kitą - jis mane erzina. Regis tarpinio varianto su šiais kvepalais tiesiog nėra.


Mano nuomone, kvapas tinkamiausias:
     ☀ dienos metui;
     ☂ rudens sezonui.

Aromatas gana ryškus, jaučiamas per ištiestą ranką, tad gali būti, jog erzintų bendradarbius. Manau šis kvapas nėra universalus ir netinka bet kokiai progai - reiktų gerai pagalvoti, kur šiuo aromatu kvėpiniesi bei ką esi apsirangęs. Tai nėra labai lengvas kvapas, derantis visur ir prie visko.

Ir jis išlieka! Labai, labai ilgai išlieka. Pasipurškusi ryte, net ir po 9 valandų, grįžusi namo po darbo dar jaučiu kvapą ant odos, o jei patenka ant drabužių, kvepia kelias dienas, praktiškai iki plovimo. Lyginant su tuo pačiu Los Cherry - galiu tik patvirtinti, kad prabangioji vyšnia išlieka maksimaliai 2 valandas, kol ant odos nieko nebelieka, tuo tarpu pigutė Zara kvapą išlaiko visą dieną! Va čia tai palyginimas - o jei dar palyginsi kainas, nenuostabu, kad dauguma mylinčių LC, renkasi šiuos Zaros kvepalus, kaip alternatyvą.


Kvapas tik papurškus ant odos iš ties praktiškai identiškas Tom Ford Lost Cherry aromatui, tačiau vidurinė ir bazinė natos skiriasi - Zaros vyšnia tampa sunki, mistiška ir dūminė, kai LC lengvėja. Nepalyginamai geresnis ir aromato išlikimas - visa diena, prieš prabangiųjų kvepalų 2 valandas yra didžiulis skirtumas.

Dėl pačio kvapo aš nesu 100% garantuota, mat būna dienų (ypač vėjuotų ir šaltesnių), kai šis aromatas tinka kaip antra oda, nuteikia moteriškai, maloniai, dūminė, pudrinė vyšnia suteikia mistiško seksualumo. Tačiau kartais mane erzina sintetinis vyšnios kvapas, taip norisi to tikro, ryškaus, sultingo raudonų vyšnių skonio... Ar šią vyšnią galima prisijaukinti ir pamilti? Manau šis Zaros aromatas vertas viso susidomėjimo, kurio sulaukė per vasaros mėnesius - būtinai pauostykite testerį, išbandykite ant savo odos, bent kelis kartus. "Cherry Smoothie" kiek kitoks kvapas, savotiškas, sudėtingesnis derinti, greičiausiai netiks prie visko, tačiau galbūt ši vyšnia (pudrinė su plokštesne kompozicija) gali tapti tuo mylimu, išskirtiniu rudens aromatu?

Aromatas panašus į:
- TOM FORD "Lost Cherry"
- KAYALI "Lovefest Burning Cherry | 48 Eau de Parfum"
- PRADA "Prada Candy Gloss"




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

📍 Šiame įraše ant mano nagų GOLDEN ROSE Paris nagų lakas Nr.92.

Komentarai