BIOTEN prausiklis sausai ir jautriai veido odai su medvilnės ekstraktu

Bioten veido priežiūros priemonės yra pakankamai nauji produktai mano kosmetinėje, veido prausiklis yra antras mano bandomas Bioten gaminys. Taip yra tikriausiai todėl, kad mano veido oda yra normali, su polinkiu dehidratuoti, tuo tarpu kompanija siūlo arba produktus sausai ir jautriai arba normaliai ir mišriai odai. Iš tiesų nė viena, nei kita grupė nėra man iki galo tinkama, tačiau nei viena nei kita grupė man visiškai netinka. Tad nežinodama ką rinktis, aš ilgai dvejoju ir galiausiai nueinu nuo lentynų taip nieko ir nenusipirkusi.

"Aš suabejosiu, kad įrodyčiau tikėjimo egzistavimą"
Robert Browning

O tais retai atvejais, kai sugalvoju rizikuoti, perku tokį produktą, kuris tuo metu šauna į galvą ir atrodo tinkamas. Va, taip mano kosmetikos lentynas papildė Bioten sausai ir jautriai odai skirtas prausiklis veidui. Jau kuris laikas jį naudoju, ir metas papasakoti, ką apie jį manau.


Produktas: BIOTEN prausiklis sausai ir jautriai veido odai su medvilnės ekstraktu
Gamintojas: "Sarantis France". Pagaminta Paris, Prancūzija
Paskirtis: nuplauti nešvarumus ir makiažą nuo veido odos
Tinkamas tipas: sausai ir jautriai odai
Labiausiai patiko: geras kainos ir kokybės santykis
Labiausiai nepatiko: kvapas
Tūris: 150 ml
Kaina*: 3,73 EUR
Kur galima įsigyti: Drogas, Asorti.lt; Prisma, Maxima, Rimi

Ką žada gamintojas: Bioten veido prausiklis puikiai pašalina nešvarumus ir makiažą, sudėtyje nėra muilo, todėl nesausina odos. Itin lengvos konsistencijos prausiklis su 100% natūraliu medvilnės ektraktu suteikia odai ilgalaikį švelnumą. Dėl kruopščiai išsaugoto aktyviojo medvilnės sėklų aliejaus, baltymų ir mineralų poveikio atkuriamas odos elastingumas, prisotinama mineralų. Sudėtyje nėra dažiklių, parafinų, parabenų.
Naudojimas: sudrėkinkite veidą, užtepkite prausiklį, sukamaisiais judesiais švelniai įmasažuokite, nuskalaukite vandeniu. Venkite patekimo į akis.


Produkto pakuotė gana paprasta, tūbelės formos su baltai skaidriu ir matinio efekto dangteliu apačioje. Dangtelis neatsisuka, o šiam produktui to ir nereikia. Dalis dangtelio atsikemša ir pro vidutinio dydžio angą spaudžiame gaminį.

Pakuotė pagaminta iš rausvos spalvos plastiko. Aš nežinau, ar taip turi būti, bet plastikas persimato. Viena vertus, tai atrodo tarsi pigus, prastos kokybės plastikas, tačiau iš kitos pusės, pro produkto pakuotė visuomet matosi, kiek gaminio dar liko tūbelėje. Pats dižainas gana paprastas: užrašai, medvilnės paveikslėlis ir kelios skirtingos spalvos (žalia, rausva ir juoda). Nežinau, dizainas paprastas, bet man nepasirodė labai prastas, tiesiog normalus gaminys, su visa reikalinga informacija ant pakuotės.

Kvapas. Mane labai erzina prausiklio kvapas, na erzina iki negaliu. Prausiklio sudėtyje matau kvapiąsias medžiagas, tačiau kodėl pasirinkta aromatą sukurti tokį, kaip pigių kvepalų, ne gal ne visai visai pigių, o tokių tarpinių. Tiesiog, toks keistas kvepalų aromatas, kuris man primena Dzintars kvapus. Iš  vienos pusės toks kvapas gal ir būtų nieko blogo, tačiau tai yra veido prausiklis, norisi kad jis kvepėtų gaiva arba kažkuo natūralesniu, negu kvepalai. Nežinau... kiekvieną kartą naudojant prausiklį kvapas erzina mane vis labiau ir labiau.

Konsistencija. Prausiklis baltos spalvos, su raudonais, įvairaus dydžio grūdeliais. Prieš įsigyjant priemonę buvo neramu, kad tie grūdeliai bus aštrūs, tačiau taip nėra, jie švelnūs. Konsistencija kreminė, minkšta.


Sudėtis: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Acrylates/ Vinyl Neodecanoate Crosspolymer, Cocamidopropyl Betaine, Tocopheryl Acetate, Gossypium Herbaceum Seed Extract, Pentylene Glycol, Glycerin, Fructose, Urea, Maltose, Sodium PCA, Sodium Lactate, Trehalose, Allantoin, Sodium Hyaluronate, Glucose, PEG-200 Hydrogenated Glyceryl Palmate, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Tetrasodium EDTA, Styrene/ Acrylates Copolymer, Coco-Glucoside, Sorbitan Stearate, Synthetic Wax, Polysorbate 60, Parfum, Ethylhexylglycerin, Sodium Chloride, Citric Acid, Talc, Sodium Hydroxide, Benzoic Acid, Methylisothiazolinone, Linalool, CI 73360.


Poveikis. Prausiklį naudoju taip, kaip nurodė gamintojas. Tiesa, gamintojas rekomenduoja vengti akių srities, tačiau pagaunu save, kad kartais prausiklio putomis pravažiuoju ir nuprausiu akių sritį. Tad galiu pasakyti, kad priemone negriaužia akių, yra švelni ir maloni. Tik aš niekaip nesuprantu, kam tie raudoni burbuliukai prausiklyje, nes dauguma jų nuplaunu su vandeniu nesprogusius ant veido odos?

Prausiklio reikia nedaug, jis suputoja masažuojant juo veido odą. Putų nėra daug, putojimas nestiprus, tačiau pakankamas veido odai nuprausti. Priemonė nesausina odos, po prausimo, ji atrodo švari, švelni ir gaivi. Tiesa, valydama odą toniku, nuo jos dar nuvalau visokių nešvarumų, todėl vien tik prausikliu nerekomenduoju pasitikėti. Tačiau taip yra su kokiu 90 % tiek pigesnių, tiek brangesnių prausimo priemonių.

Šiaip prausiklis geras, palyginus su kaina, kurią mokame už priemonę. Jis daro tai ką žada, švariai ir gerai nuprausia, konsistencija maloni veidui. Man tik nepatinka prausiklio kvapas, o ir sudėtimi nesu sužavėta, todėl jautresnės odos savininkėms rekomenduoju bandyti atsargiai. O kitoms, kodėl gi ne, jei reikia nebrangios priemonės veidukui prausti?




Ačiū, kad skaitote,

Pačios gražiausios rudens dienos,
Gėlėta kosmetinė

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
* nurodyta gaminio kaina tik orientacinė. Visada galima rasti gaminio akcijas, per kurias produktus galite įsigyti pigiau. Taip pat, nenurodau jums galutinės, aukščiausios kainos, kadangi neturiu galimybės palyginti visų produkto pardavimo vietų.

Komentarai