Valome makiažo šepetėlius su pagalbinėmis priemonėmis: Brushegg, Etude House valymo skystis ir MaaNge džiovinimo stovas

Kaip valyti makiažo šepetėlius, turint elementarias priemones: šampūną ar muilą, esu jums pasakojusi. Jei įdomu, apie tai galite paskaityti Čia. Panašaus tipo įrašo daryti aš nesiruošiau iš viso, tačiau įsigijus papildomas priemones, kurios palengvinta (o gal visgi pasunkina?) makiažo makiažo šepetėlių plovimą, džiuvimą ir visą darbą daro sklandesnį bei greitesnį, - aš visgi nusprendžiau, kad tokį įrašą padaryti noriu.

Kadangi ne visos priemonės dera tarpusavyje, įrašą skirstysiu į tris dalis ir apie kiekvieną jų papasakosiu trumpai. Na, valymo skystis niekaip nedera su Brusshegg įrankiu, jų kartu nenaudoju, o džiovyklė puikiai tinka abiems būdams papildyti. Tad pasižiūrim, ką įsigijau, kaip naudojau, ir kiek pasiteisino bei palengvino makiažo šepetėlių kassavaitinį valymo ritualą.



ETUDE HOUSE šepetėlių valymo skystis

Produktas: ETUDE HOUSE Brush Shower Cleaner - makiažo šepetėlių valymo skystis
Gamintojas: "ETUDE Cooperation". Pagaminta Pietų Korėjoje
Tūris: 250 ml
Kaina*: $11,59 (su nuolaida, įprastai kainuoja $16,55) arba 10,41 EUR/ 15,14 EUR
Kur galima įsigyti: siunčiausi iš P.Korėjos per ebay parduotuvių sistemą (ČIA)

Ką žada gamintojas: Makiažo šepetėlių valomojo skysčio formulė sukurta saugiai pašalinti makiažo likučius ir bakterijas iš kosmetikos šepetėlių ir įrankių.
Naudojimas:
1. Įpilkite valiklio į mažą stiklinaitė ir įmerkite šepetėlio galvutę į skystį.
2. Pamaišykite šepetėlį skystyje.
3. Ištraukite šepetėlį ir praskalaukite šerelius tekančiu vandeniu.
4. Pirštais suformuokite, pataisykite šerelius ir leiskite šepetėliui išdžiūti.


Pirmiausia, tai man labai nepatinka buteliukas: jis pakankamai kietas, kad išspausti riekiamą kiekį produkto į stiklinaitę - reikia jėgos, o jei varvinti - daug laiko. Na, jis man paprasčiausiai nepatogus, nors pakankamai gražus ir ant jo rasite visą reikalingą informaciją apie gaminį.


Naudojau taip, kaip nurodė gamintojas, pyliau nedaug valiklio į stiklinaitę ir makaluodavau joje šepetėlį tol, kol jis pasirodydavo daugmaž švarus. Turiu pasakyti, kad šepetėliai greitai sugeria valiklį į šerelius. Apie 40 šepetėlių išvalyti man reikia 1/3 buteliuko, vadinasi priemonė labai neekonomiška, netaupi, ir būdama jau ir šiaip nepigi, ji, kaip 3 kartams tampa iš viso kosminės kainos. Tačiau gal jos efektas stebuklingas? Ne, tikrai ne, skaitom toliau.


Toliau gamintojas sako, kad išėmus šepetėlį jį reiktų skalauti po gausiu kiekiu tekančio vandens. Žinokit gryna nesąmonė: gali vieną šepetėlį skalauti kad ir pusę valandos, jis vistiek būna pilnas produkto, o šereliai sulipę. Bandžiau prieš skalavimą šepetėlius šiek tiek pamirkyti, ir tuomet jau skalauti po tekenčiu vandeniu. Situacija buvo kiek geresnė, tačiau vistiek skalavimas užtrukdavo visą amžinybę.


Sudėtis: Water, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Dipropylene Glycol, Butylene Glycol, Salicylic Acid, Ethylhexylglycerin, Disodium EDTA, Phenoxyethanol, Fragrance.

Galbūt tokioms priemonėms ir nėra svarbios sudėtinės dalys, atrodytų, jos neturi kontakto su mūsų oda, tačiau kadangi šepetėliai sunkiai išsiskalauja, aš niekad nesu garantuota, kad ant šerelių neliko priemonės likučių.

Be to, nagrinėdama sudėtį bandžiau suvokti, kas joje negerai. Na taip, priemonė netaupi, na ir kas, na reikia pavargti išskalaujant. Bet... valiklį naudojau du kartus ir abu kartus visi, absoliučiai visi šepetėliai, kurie buvo prausiami šiuo valomuoju skysčiu pradėdavo labai stipriai šertis ir mesti plaukelius. Aš saugojau, kad priemonės nepatektų į kotelį, tačiau suprantama, kad kažkiek jos ten patekti gali, juk nevalome tik pusę šepetėlių šerelių, o norime pilno valymo. Toks jausmas, kad ši priemonė nutirpdo galvutėje esančius klijus, arba šerelio dalį ir visi šepetėliai šeriasi kaip katinas rudenį. Aišku, bandžiau ir ant prastesnių, ir ant geresnių šepetėlių, galvojau gal mano šepetėliai kalti, bet po antro bandymo valyti šia priemone supratau, kad kaltas valiklis.


Aš nežinau, na priemonė tikrai gerai ir gana greitai nutirpdo nešvarumus ir makiažo likučius nuo šepetėlių, tačiau kartu matyt nutirpdo ir šerelius, nes jie smunka ir krenta lauk. Valiklis kvepia šlapia žole, buteliukas nepatogus, priemonė neskalsi, išskalauti sunku... Aš vargiai randu kokius šio valiklio privalumus (nebent minėta greitą nešvarumų, o kartu ir bakterijų šalinimą). Nebenoriu jo likučių naudoti ant makiažo šepetėlių - iš pradžių planavau paprasčiausiai mesti lauk, o dabar nusprendžiau, kad valysiu juo plastikinius plaukų šepečius ir šukas. Iš tiesų, plastiką priemonė nuvalo iki džerzgiančios švaros - man patinka, ir kol kas dar nesugebėjo nugriaužti plastikinių šerelių.

Nepatiko man šita priemonė, labai nepatiko, nerekomenduoju jos naudoti jokiais būdais, jei dar norisi išsaugoti šepetėlius su šereliais. Geriau jau rinktis paprastą plaukų šampūną - nors dezinfekcija ne tokia gera, bet bent jau šereliai lieka savo vietose.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

BRUSHEGG šepetėlių plovimo įrankis

Produktas: BRUSHEGG makiažo šepetėlių valymo pirštinė - plovimo lentelė/ paprasčiau plovimo įrankis
Gamintojas: be gamintojo ženklinimo. Pagaminta Kinijoje
Matmenys: 7,2cm x 5,4 cm x 3,0 cm (svoris apie 36 g)
Medžiaga: silikonas
Kaina*: $1,42 arba 0,95 EUR
Kur galima įsigyti: siunčiausi iš Kinijos per ebay parduotuvių sistemą (ČIA)

Ką žada gamintojas: Makiažo šepetėlių valymo įrankis padės išvalyti šepetėlių šerelius. Kompaktiško dydžio. Maži taškeliai ant Brushegg skirti sukurti putojimą.


Apie Brushegg valymo prietaisą girdėjusios tikriausiai yra visos, jis pakankamai mažas, iš vienos pusės primena kiaušinį, tuo tarpu kitoje yra iškilimai: grotelės ir taškeliai, skirti šepetėliui išplauti.


Kadangi Brushegg yra pagaminta iš silikono ir nereikalauja jokių papildomų priemonių, tai prietaisas jums tarnaus labai labai ilgai, tikriausiai tiek, kiek pačios norėsite juo naudotis. Kiaušinio spalvų yra labai daug, todėl kiekviena išsirinks sau patinkančio atspalvio. Ir šiaip, pastebėjimas: kažkada, prieš metus, jie kainavo gerokai pigiau, ir jei buvo galima įsigyti nuo 0,99 JAV dolerio, tai dabar kainos šiek tiek pakilusios ir vyraujanti kaina yra ta, kurią nurodžiau viršuje. Per laiką įrankis išpopuliarėjo, todėl normalu, kad kaina kyla. O ir merginoms, kurioms nepatinka ši forma, jau yra siūlomi ir širdelės formos ir su angomis šepetėliams džiovinti, žodžiu, pasirinkimas plečiasi.


Šepetėlių valiklio dugne yra anga, į kurią kišam du pirštus, tikriausiai du, nes aš asmeniškai dar vieno piršto tikrai neįkiščiau. Silikono medžiaga apgaubia pirštus ir tvirtai juos apspaudžia, kad plovimo metu neslysčiotų nuo pirštų. Iš pradžių kiek baiminausi, kad jis nenuspaustų pirštų, ar būtų nepatogus. Bet nieko panašaus: po plovimo jokių nuospaudų ant pirštų nelieka, diskomforto jausmo ar kokių nepatogumų nejaučiu.


Tiek mažų, tiek didelių šepetėlių plovimo principas tas pats: sudrėkinam šepetėlį, ir ant jo pilam priemonę, kuria paprastai plaunam šepetėlius. Nuotraukoje matote Uoga Uoga natūralų šampūną, su kuriuo mano plaukučiai nenorėjo draugauti. Paprastai šepetėlius plaunu su tuo šampūnu, kuris netiko mano plaukams arba erzino jautrią mano vyro galvos odą. Iš esmės šampūnas didelės reikšmės neturi, svarbu kad priemonė putotų ir būtų pajėgi su putomis iškelti nešvarumus iš šerelių, paprasčiau tariant, gerai plautų.


Tuomet šepetėlį švelniai pasuku, pabraukau per groteles, kad atsirastų putos. Tiesa, prieš perskaitydama gamintojo aprašymą, galvojau, kad taškeliai skirti mažiems makiažo šepetėliams plauti, todėl mažus ploviau būtent ten, o didelius ant grotelių.
Pasirodo taškeliai skirti sukurti putojimą, o grotelės - plauti šepetėlį. Tai pirma reiktų pasukoti šepetėlį su priemonė ant taškelių, o tada pabraukyti per groteles.


Galiausiai lieka makiažo šepetėlius išskalauti po tekančiu vandeniu, ir nepamiršti ant odos patikrinti, ar šereliuose neliko šampūno ar kito produkto, kurį naudojote plovimui.


Brushegg man patiko, ir netgi labai. Aš tikrai neteigsiu, kad šepetėliai po plovimo su juo tapo švaresni, nei plaunant rankomis - ne, švarumas čia visiškai nesiskiria. Skiriasi tai, kaip greitai išplaunami šepetėliai - su Brushegg man pavyko išplauti juos gerokai greičiau. Aišku, jei turite 5 šepetėlius, didelio skirtumo tikrai nepajausite, o va 40 šepetėlių plaunat aš jaučiu, kad sutaupau šiek tiek laiko. Be to, labai patogu šereliais ne per delną braukti, o per groteles: po kiek laiko plaunant rankomis jos išmirksta ir nuo šerelių sukiojimo delne oda tarsi atbunka. Čia nieko panašaus nėra ir nors nieko stebuklingo, bet tai geras, pigus įrankis, palengvinantis kassavaitinę rutiną. Šitą dalyką galiu rekomenduoti, jei tik juo naudositės ir neužmesite po kelių plovimų.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MaaNge makiažo šepetėlių džiovyklė

Produktas: MaaNge surenkamas makiažo šepetėlių džiovinimo stovas
Gamintojas: be gamintojo ženklinimo. Pagaminta Kinijoje
Matmenys: 13cm x 20 cm x 16 cm (telpa 4 dideli šepetėliai, 6 vidutiniai, 16 mažų/ viso 26 vnt.)
Medžiaga: plastikas ir silikonas
Kaina*: $10,78 arba 9,47 EUR
Kur galima įsigyti: siunčiausi iš Kinijos per ebay parduotuvių sistemą (ČIA)

Ką žada gamintojas: Tinkamas naudoti tiek profesionaliai, tiek namų sąlygomis.
Standartinė versija - 4 dideli šepetėliai, 6 vidutiniai, 16 mažų šepetėlių.
Mažų šepetėlių džiovyklė - 42 maži šepetėliai.
Didelių šepetėlių džiovyklė - 14 didelių šepetėlių.
Spalvinės variancijos: balta, juoda bei baltai juoda.
Naudojimas:
1. Prieš naudojimą pašalinti apsauginę plėvelę.
2. Surinkti pagrindą: mažiausią plastinkinę dalį įstumti pro virš ant vidutinės dalies (su širdelėmis ir kompanijos užrašu).
3. Ant viršaus įstatyti didžiausią dalį su džiovinimo angomis.

Ne, stovas nėra sukrypęs, fotografuodama neišlaikiau tiesios horizontalės ir nuotraukoje stovas atrodo netiesus.

Kai kurie, ypatingai didesni, puresni, makiažo šepetėliai, po plovimo džiovinami horizontalioje padėtyje yra linkę deformuotis, šereliai nulinkti ir išsilankstyti į visas puses. Be to, džiovinant horizontaliai padidėja tikimybė, kad vanduo ilgiau laikysis šepetėlio galvutėje, kur šereliai suklijuoti ir per laiką jie ims kristi lauk. Su tokiomis mintimis mano namuose atsirado šis stovas, aš norėjau kai kuriuos savo šepetėlius apsaugoti nuo horizontalaus džiovinimo ir ilgiau juos išlaikyti puresnius ir tinkamus naudojimui.


Realiai šių stovų pasirinkimas yra didžiulis, pirmiausia spalvomis: jų galima rinktis iš pačių įvairiausių variantų. Skiriasi ir dėklo formos, maniškė stačiakampė, tačiau mačiau ir ovalių, apvalių bei dvigubos formos stovų. Galiausiai skiriasi ir džiovinimo angų forma. Rinkausi tradicinę šešiakampę formą, nors mačiau ir kvadratinės ir apvalios. Pasirinkimas didelis ir tikriausiai įtiks kiekvienos skoniui. Džiovyklę rinkausi klasikinę, kurioje galima džiovinti tiek mažus, tiek vidutinius, tiek didelius šepetėlius, jei jūs norite, galite rinktis įvairiausių dydžių angų, pavyzdžiui, tik veido srities, dideliems šepetėliams, arba tik akių makiažo šepetėliams: automatiškai skirsis ir džiovinimo angų skaičius: pas mane vienu metu gali džiūti 26 šepetėliai.

Tiesa, įsigijus stovą nuo jo ilgai lupinėjau apsauginę juostelę: ji vis plyšo ir man niekaip nepavyko jos nulupti vienu lengvu judesiu. Keiksnojau gamintojus, kam iš viso tos plėvelės reikalingos? Nulupusi supratau kodėl: stovas kaip magnetas traukia smulkiausias dulkeles, jos itin matomos ant juodo plastiko ir priemonę reikia labai dažnai ir kruopščiai valyti, norint kad ji atrodytų padoriai.


Šepetėlius į stovą dedu rinkdamasi pagal jų kotelių dydį. Juos kišu iš apačios į viršų, kad nepažeisčiau šlapių šerelių. Silikoninė angos dalis tvirtai ir patikimai apglėbia kotelį, neleidžia jam niekur išslysti ir tvirtai laiko savo vietoje. Tiesa, išimti šepetėlius man pasirodė kiek sudėtingiau negu įdėti: pro silikoną traukiamas kotelis sukuria pasipriešinimą. Nors iš esmės tai nėra jokia problema: labai didelės jėgos nereikia.


Šiaip stovas skirtas apsauginei šepetėlių šerelių funkcijai. Džiūvimo jis tikrai nepagreitina arba pagreitina labai nežymiai. Tačiau ir šerelių nusilankstymo dar neteko stebėti. Tikiu, kad su stovu jie džiūva tolygiau ir šepetėliui mažiau kenkiama.

Aišku, ant stovo aš neišdžiovinu visų turimų šepetėlių, bet daugiau jų pirkti neplanuoju. Negalėčiau pasakyti, kad jis labai reikalinga priemonė, tik jūs geriausiai žinote, ar tokią naudotumėte. Vis gi, man jis visai patinka.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ar žinote, ką daryti, jei šepetėlių šereliai tapo šiukštūs?
Po plovimo, paprasčiausiai ant šerelių paskirstykite truputį plaukų kondicionieriaus ir po kurio laiko išplaukite šiltu vandeniu. Šereliai vėl taps minkšti ir švelnūs. Aišku, toks sprendimas yra trumpalaikis, mat švelnumą praradę šereliai yra ženklas, jog šepetėlis nusidėvėjo ir produktą paskirsto nebe taip gerai, kaip turėtų, tad būtų metas jį pakeisti nauju. Tačiau šiuo būdu dar galima kurį laiką pratempti, prieš įsigyjant naują ir vėl naudoti senąjį, nejaučiant nemalonaus šiurkštumo ant veido.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Reziumuojant apie šias tris priemones, norisi pasakyti, kad ne viskas ir ne visuomet pasiteisina. Iš valiklio tikėjausi daugiausiai, o nusivyliau labiausiai. Stovas, na jis nei nuvylė, nei itin pradžiugino, ir mano lūkesčiai buvo pateisinti, o brushegg maloniai nustebino. Tad tikriausiai renkantis tokias priemones pirmiausia reiktų savęs paklausti, ar jos bus naudojamos nuolat. Aš pavyzdžiui abejoju dėl stovo, ar jis tikrai man buvo reikalingas, ir, per beveik metus naudojimo, aš vis dar nesuprantu, ar jis man patinka ar ne.




Ačiū, kad skaitote,

Ramaus vakaro,
Gėlėta kosmetinė


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
* nurodyta gaminio kaina tik orientacinė. Visada galima rasti gaminio akcijas, per kurias produktus galite įsigyti pigiau. Taip pat, nenurodau jums galutinės, aukščiausios kainos, kadangi neturiu galimybės palyginti visų produkto pardavimo vietų.

Komentarai

  1. Aš kiek kitokį šepetėlių valiklį esu supylusi į purškiamą buteliuką ir praktiškai po kiekvieno panaudojimo apipurškiu šerelius ir išvalau į servetėlę. Man toks naudojimas labai pasiteisino :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O kokį valiklį turi? Ar nekenkia šereliams?

      Panaikinti
    2. Naudoju Erdesos, jau beveik metai laiko, nepastebėjau nieko blogo :)

      Panaikinti

Rašyti komentarą