SODASAN ekologiškas skystas augalinis muilas "Romantic Rose" su rožėmis

O šiandien aš noriu parašyti apie skystą muilą, skirtą rankoms ir kūnui prausti, ir ne bet kokį, o ekologišką ir augalinį, tad sveikesnį ir natūralesnį mūsų odai. Šį kartą visas dėmesys į man asmeniškai anksčiau negirdėtą Sodasan vokišką prekinį ženklą ir rožių kvapo muilą.

"Gamta, tai ne vieta, kur keliaujame apsilankyti ir pabūti. Tai namai"
Gary Snyder


Produktas: SODASAN ekologiškas skystas augalinis muilas "Romantic Rose" su rožėmis
Gamintojas: "Sodasan Wash und Reinigunsmittel" GmbH. Pagaminta Vokietijoje
Paskirtis: prausti rankas ir kūną, pašalinti nešvarumus
Tinkamas tipas: visiems
Labiausiai patiko: pakankamai natūrali, saugi sudėtis (išskyrus kvepalų ingredientus)
Labiausiai nepatiko: brangokas
Tūris: 250 ml
Kaina*: 4,95 EUR
Kur galima įsigyti: Assorti

Ką žada gamintojas: Švelnus, tyras ekologiškas augalinis muilas odos priežiūrai nuo galvos iki kojų. Nusiprausus šiuo muilu oda išlieka švelni ir lygi. Natūraliai muile esantis glicerinas gali padėti išlaikyti drėgmę odoje ir pagerinti odos elastingumą. Be to, tokios sudėties muilas pasižymi teigiamu poveikiu paviršiniam apsauginiam odos sluoksniui.
- pagaminta su drėkinamuoju ekologišku alyvuogių aliejumi
- kvapiosios medžiagos yra išgautos tik iš grynų eterinių aliejų
- sudėtyje nėra dažiklių, konservantų ir paviršinio aktyvumo medžiagų
- grynas muilas iš ekologiškų augalinių aliejų

Naudojimas: Šį SODASAN skystą muilą galite naudoti tiek rankų, tiek viso kūno puoselėjamai priežiūrai. Elegantiškas buteliukas su dozatoriumi papuoš Jūsų vonios kambarį ar virtuvę.
Muilas yra sertifikuotas ECOCERT ir Veganų asociacijos.


Man patinka šio muilo pakuotė. Taip, ji didelė, nekompaktiška, tačiau elegantiškai aukšta, "liekna" dailios ir patogios formos ir skaidraus plastiko sienelių, pro kurias matosi produktas. Tikriausiai skaidrios sienelės ir gaminio spalva yra pagrindinis puošybos akcentas. Aišku, skairios etiketės ir augalinis rožių paveikslėlis irgi nuteikia maloniai, tačiau visgi, didžiausios mano simpatijos šį kartą pakuotės formai.

Buteliukas užsuktas tamsiai rudos spalvos dangteliu su pompa, kurią kalima užfiksuoti stop padėtyje ir produktas neišsilies lauk, jei pakuotė netyčia pasispaus. Tai iš ties didelis privalumas: dažnai tokios užfiksuojamos pompos nėra pakankamai tvirtos ir spustelėjus nušoka nuo stop padėties, o tada, galima ir avarijos sulaukti - produktas lengvai išteka lauk.

Kvapas. Muilas kvepia rožėmis, tikromis rožėmis, ne tuo rožių kvapu, kuris vyrauja kosmetikos gaminiuose. Tačiau su šiuo muilu, aš aiškiai suvokiau, kad visgi rožių kvapas nėra mano mylimiausias aromatas. Taip, malonus, elegantiškas, bet paprasčiausiai ne mano kvapas. Jis nėra labai intensyvus, ir nusiplovus rankas beveik nebeužuodžiamas ant odos.

Konsistencija. Skystas muilas gelsvos spalvos, net keista, nes gamintojas nenaudojo jokių dažomųjų priemonių jo spalvai pakeisti. Muilas želinis, tačiau labai skystas, tekančios konsistencijos, beveik tokios, kaip vandenuko, na vos tirštesnės.


Sudėtis: Aqua, Helianthus Annuus Seed Oil Saponified*, Potassium Olivate*, Alcohol Denat., Glycerin*, Potassium Citrate, Parfum, Citronellol**, Geraniol**, Linalool**, Limonene**, Citral**.

* pagaminta naudojant organinius ingredientus;
** eterinių aliejų komponentas.


Poveikis. Rankų muilas nepasižymi stipriu putojimo efektu, ir tai visai natūralu - sudėtyje nerasime SLS - pagrindinės ir dažniausiai naudojamos putojimą sukeliančios medžiagos. Visgi, to putojimo, nuo vieno pompos paspaudimo man pakanka rankoms nusiplauti. Priemonę vieną kartą bandžiau ir kūnui prausti, tačiau didelio malonumo nepajutau - kažkodėl man dušo želė turi turėti pakankamai stiprų, pakankamai intensyvų kvapą, kuriuo galėčiau pasimėgauti kol prausiuosi, o šio priemonės kvapas man per lengvas naudojimui duše.

Apskritai muilas labai švariai prausia odą, putos lengvos ir malonios. Priemonė visiškai nesausina odos, nesukelia jokių sudirgimų. Man patinka. Aišku, jos kaina aukštoka, tačiau reikia nepamiršti, jog visi ekologiški gaminiai turi atitinkamas kainas. Tiesa, dėl sudėties, joje iš tiesų daug medžiagų, skirtų slopinti natūralų, gamybos metu atsirandantį kvapą ir sustiprinti pridedamo kvapo intensyvumą. Nepaisant to, kad dauguma jų gaunami iš eterinių aliejų, jų saugumas odai nuo to nepasikeičia. Tad galbūt gamintojas galėjo jų paprasčiausiai nenaudoti? Tikriausiai galėjo, tačiau tuomet muilo kvapas būtų natūralus, ir priemonė būtų mažiau patraukli potencialiems pirkėjams, ieškantiems ne tik natūralaus, bet ir skaniai kvepiančio prausiklio.




Ačiū, kad skaitote,

Gražios dienos,
Gėlėta kosmetinė

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
* nurodyta gaminio kaina tik orientacinė. Visada galima rasti gaminio akcijas, per kurias produktus galite įsigyti pigiau. Taip pat, nenurodau jums galutinės, aukščiausios kainos, kadangi neturiu galimybės palyginti visų produkto pardavimo vietų.

Komentarai