NATURA SIBERICA "Sauna & SPA" liekninantis ledinis cukraus šveitiklis kūnui

Aš dar nenoriu paleisti vasaros ir noriu pakalbėti apie vasariškus kosmetikos gaminius. O jei rimtai, kartais kai kuriems produktams nepakanka tinklaraščio laiko, kad juos aprašyti, arba paprasčiausiai pritrūksta laiko testavimui, ir automatiškai apžvalga nusikelia vėlesniam laikui nei planuota. Šitą kūno šveitiklį pradėjau naudoti liepą, apžvalgą planavau rugpjūčio pabaigoj, rugsėjo pradžioj, bet rugpjūčio mėnesį supratau, kad noriu daugiau patestuoti, o vėliau ir užmiršau, apie šveitiklį ir niekaip neprisiruošiau parašyti anksčiau. Tad atvėsus orams aš ilgai galvojau, ar rašyti apie priemonę, kuri vėsina kūno odą? Galbūt vertėtų  apžvalgą nukelti ateinantiems metams, kai orai vėl pradės šilti. Iš kitos pusės, labai didelė tikimybė, kad apie šveitiklį paprasčiausiai pamiršiu, o kaip ne kaip, nuotraukos padarytos. Tad nusprendžiau per daug nesukti galvos ir parašyti, nors ir sezonui netinkamą, tačiau vasaros metu mylėtą kūno šveitiklį iš Natura Siberica.

"Žiema yra mirtis, pavasaris - beprotiškas, vasara - teikia gerą nuotaiką, o ruduo - išmintingas!"
Mehmet Murat Ildan


Produktas: NATURA SIBERICA "Sauna & SPA" liekninantis ledinis cukraus šveitiklis kūnui
Gamintojas: "EuroBio Lab" OU. Pagaminta Tallin, Estija
Paskirtis: nušveisti negyvas odos ląsteles, stangrinti odą, dailinti kūno linijas
Tinkamas tipas: visiems
Labiausiai patiko: šveičiamasis efektas
Labiausiai nepatiko: sudėtyje yra sausinančio alkoholio (tiesa, nedaug)
Tūris: 370 ml
Kaina*: 14,59 EUR
Kur galima įsigyti: Eurokos, Elevita, pigu.lt

Ką žada gamintojas: Šveitiklis stangrina odą, skatina svorio mažinimo procesą, dailina kūno linijas.
- Sudėtyje esantis kadagio, kraujažolės, laukinės mėtos ekstraktai minkština, atstato, stangrina bei maitina odą.
- Sudėtyje esantis Sibiro pušies aliejus pasižymi antioksidaciniu poveikiu, saugo odą nuo neigiamų aplinkos veiksnių, stabdo odos senėjimo procesus.
- Laukinio šaltalankio ekstraktas drėkina, stangrina odą, išsaugo odos jaunystę.
Sudėtyje nėra parabenų, SLS, SLES, PEG, mineralinio aliejaus, silikonų, dažiklių, kvapiklių, glikolio,
Naudojimas: įmasažuoti į problemines kūno vietas. Nuplauti šiltu vandeniu.


Natura Siberica "Sauna & SPA" produktų pakuotės dailios, elegantiškos, traukiančios akį ir apgalvoto dizaino. Šveitiklį radau supakuotą į juodo kartono dėžutę, kuris buvo apsaugotas skaidria plastiko plėvele. Man asmeniškai dizainas gražus: juodos spalvos dėžutė puošta pilkais, stilizuotais augaliniais ornamentais, kompanijos emblema-ženklas įspaustas blizgaus sidabro spalvos medžiaga, o spalviniu požiūriu, šalia vyraujančios juodos, naudojama švelniai žalia spalva. Ant kartoninės pakuotės labai gausu informacijos apie gaminį, jis pateiktas anglų kalba, tad manau nė vienai nėra didelių problemų paskaityti daugiau, iš tiesų tai man patinka, juolab, kad lietuvių kalba pateikti aprašymai būna pakankamai skurdūs, trumpi ir pateikia nors ir pakankamą, tačiau nedidelį kiekį informacijos.

Kartoninėje pakuotėje radau matinės juodos spalvos plastikinį indelį, kurio dizainas yra visiškai toks, kaip kartoninės pakuotės. Man labai gražus užsukamas, užapvalintos formos dangtelis, apskritai, plastikas kokybiškas, jį malonu liesti rankomis. Indelis yra iš tiesų didelis, tokį įmanoma normaliai laikyti rankose, bet ne itin patogu, ypatingai, kai jis dar būna pilnas. Tačiau didelės problemos aš čia nematau, tiesiog dedu ant vonios krašto arba į dušo kabinos lentynėlę ir kabinu iš pakuotės gaminį lauk.

Kvapas. Kūno šveitiklio kvapas nėra neutralus, iš indelio jis kvepia aiškia ir intensyvia mėta, tiksliau saldžia mėta, arba tuo, kas man labai primena mėtinius saldainius. Aromatas saldžiai gaivus, aiškiai jaučiamas šveičiant odą, o po nuskalavimo vandeniu dar kurį laiką jaučiasi labai silpnas kvapas, tačiau jis greitai dingsta.

Konsistencija. Kūno šveitiklis melsvos spalvos, turi daug smulkių skaidrių  šveičiamųjų dalelių. Pati priemonė palyginus tirštoka.


Sudėtis: Sucrose, Glycerin, Caprylic/ Capric Triglyceride, Butyrospermum Parkii Butter, Sucrose Palmitate, Mentha Arvensis Leaf Oil, Borago Officinalis Seed Oil*, Calendula Officinalis Flower Extract*, Aesculus Hippocastanum Leaf Extract*, Betula Alba Juice*, Achillea Asiatica Flower Extract (WH), Juniperus Sibirica Extract (WH), Abies Sibirica Needle Extract (WH), Arnica Montana Flower Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract*, Centella Asiatica Extract, Spiraea Ulmaria Extract, Rubus Arcticus Fruit Extract, Equisetum Arvense Extract, Lavandula Angustifolia Oil*, Glyceryl Stearate, Trimethylcyclohexyl Butylcarbamate, Pineamidopropyl Betaine (PS), Hippophae Rhamnoidesamidopropyl Betaine (HR), Benzyl Alcohol, Ethylhexylglycerin, Silica, Sorbitol, Xanthan Gum, Sodium Citrate, Limonene, CI 75810, CI 77007.

* - iš organinių ūkių
WH - laukinejė gamtoj surinkti Sibiro augalai;
PS - Sibiro pušies aliejaus darinys
HR - Altai Oblepikha aliejaus darinys

Be parabenų, SLS, SLES, PEG, mineralinio aliejaus, silikonų, dažiklių, kvapiklių, glikolio.


Poveikis. Šį kūno šveitiklį aš labai mylėjau vasaros metu, kai buvo itin karšta: nors niekur neužsiminta, apart "icy sugar" užvadinimo, tačiau šveitiklis maloniai vėsina odą.

Priemonę skirsčiau ant drėgnos kūno odos ir masažavau ją norimu stiprumu, sukamaisiais judesiais. Dėl tirštos konsistencijos, iš pradžių atrodo, kad ji pasiskirsto gana sudėtingai, tačiau nuo drėgnos kūno odos šveitiklis greitai paskystėja ir jokių problemų neteko patirti. Nuskalaujant šveitiklį vandeniu, vanduo nuo kūno nuteka balsvos spalvos, tiesą sakant, jau masažuojant šveitikliu spalva ima dingti.

Tik nuskalavus vandeniu ir paslinkus keliolikai sekundžių, ant odos pradedamas jausti mėtos vėsinamasis efektas. Karštomis vasaros dienomis tai buvo labai malonu, na o esant tokiems orams ne.  Vėsinamasis efektas išlieka ilgokai, ir jaučiamas net ir nusišluosčius kūną rankšluosčiu. Nors priemonės liko nedaug, bet kūnui jos nebenaudosiu - per šalta, tikriausiai likučius optimizuosiu pėdų šveitimui, arba paliksiu kitiems metams.

Pats šveitiklis veikia tobulai: nei per grubiai, nei per švelniai. Jo efektas man šiek tiek primena Geomar šveitikius, toks geras šveitimo balansas. Nors, priešingai nei Geomar šveitikliai, šis, ant odos nepalieka visiškai jokio riebaliuko. Oda po šveitimo tampa stangresnė, dailesnė, vizualiai atrodo geriau. Tačiau, gamintojo žadamo svorio mažinamojo, ar kūno linijas dailinančio efekto aš visiškai nepastebėjau. Ir nežinau, ar nuplaunamas šveitiklis yra ta priemonė, iš kurios būtų realu tikėtis tokių rezultatų. Aš nelabai noriu tikėti.

Šiaip šveitiklis man labai labai patiko dėl savo vėsinamojo efekto, gero šveičiamųjų dalelių kiekio ir tobulo santykio tarp to, kas yra geras šveitimas, intensyvus, tačiau ne grubus. Man priemonė patiko, tačiau, kaip jau minėjau, tai išskirtinai vasaros ir karštų orų produktas, man žiemą, bet kokios maudymės su juo bus šaltos ir nemalonios.




Ačiū, kad skaitote,

Ramios nakties,
Gėlėta kosmetinė


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
* nurodyta gaminio kaina tik orientacinė. Visada galima rasti gaminio akcijas, per kurias produktus galite įsigyti pigiau. Taip pat, nenurodau jums galutinės, aukščiausios kainos, kadangi neturiu galimybės palyginti visų produkto pardavimo vietų.

Komentarai