UOGA UOGA natūralus lūpų blizgesys "Pagauk mane" su spanguolių ekstraktu

Šį kartą apie dekoratyvinę kosmetiką ir apie natūralesnį pasirinkimą lūpoms ryškinti. Ne tik natūralesnį, tačiau ir lietuvišką, taigi savą. O aš visad už lietuviškus prekinius ženklus ir visuomet teikiu jiems pirmenybę, jei kokybe jie nenusileidžia kitoms, panašioms kosmetikos priemonėms. Uoga Uoga lūpų blizgesys nėra naujas produktas ant mano lūpų: senai senai, kai Uogų kosmetika apskritai buvo naujovė ir blizgesiai buvo nesenai išleisti į rinką, aš buvau nusipirkusi tokio blizgesio pakuotę. Gaila, atspalvio nepamenu, ir tikrai negalėčiau pasakyti kokia buvo jo sudėtis - tuo metu man jos buvo visiškai neaktualios, todėl paprasčiausiai niekad neatkreipdavau į jas dėmesio. Apskritai, bent jau mano artimųjų ir draugų rate natūrali kosmetika, domėjimasis sudėtinėmis dalimis, ar vieno ar kito ingrediento galimos žalos skaitymas, tuo metu buvo nežinomas ir neaktualus. Natūralumu ir ingredientų skaitymu aš susidomėjau tik 2010 metais, kada pirmasis mano vadovas, mokytojas ir žinių šaltinis buvo angliška (net nežinau, ar lietuviai turi jos vertimą?) knyga "Toxic Beauty". Ir knyga visai neblogai sustiprino, lavino ir tobulino mano anglų kalbos žinias, tačiau aktualiausias tuo metu buvo jos turinys.

Grįžtant prie Uoga Uoga lūpų blizgesio - šio aš pati nesirinkau, pirkdama Uogų Grožio dėžutę, lūpų blizgesį radau tarp kitų dėžutėje esančių produktų. Iš tikro, labai apsidžiaugiau priemone (nors atspalviu ir nelabai), mat kiek pamenu, kai turėjau tokį blizgesį, labai juo džiaugiausi. Ką gi. kviečiu paskaityti dabartinę mano nuomonę apie Uogų Uogų blizgesį "Pagauk mane".

"Mes neatsimename dienų, mes atsimename akimirkas"
Cesare Pavese


Produktas: UOGA UOGA natūralus lūpų blizgesys "Pagauk mane" su spanguolių ekstraktu
Gamintojas: "Uoga Uoga". Pagaminta Vilnius, Lietuva
Paskirtis: dekoratyvinė, lūpoms
Tinkamas tipas: visiems
Labiausiai patiko: natūralesnis produktas
Labiausiai nepatiko: atspalvis netinka mano odos tipui
Tūris: 7 ml
Kaina*: 7,50 EUR
Kur galima įsigyti: Uoga Uoga salelėse, Rimi kosmetikos skyriuose arba internetinėje parduotuvėje

Ką žada gamintojas:
Pagauk mane. Turėk.
Susilipdyk iš debesų mane.
Mylėk mane –
Kaip bus gražu tada! 

Mūsų sukurtuose blizgiuose nerasite jokių sintetinių dažų ir kvapų, tik vertingus aliejus, uogų ekstraktus ir natūralius mineralus. Milijonus metų giliai po žeme glūdėję mineralai ten įgavo skirtingas spalvas – nuo ryškiai geltonų iki ramių raudonų tonų. Savo laboratorijoje iš jų sukūrėme 7 atspalvių paletę – nuo intensyvių iki pastelinių, nuo švelnių iki užvedančių...

Blizgiai ne tik pabrėžia lūpų grožį, bet ir yra turtingi savo sudėtimi: blizgieji ricinų ir moringų, drėkinamieji migdolų ir aviečių sėklų, maitinamieji makadamijų ir simondsijų aliejai bei natūralūs vaškai, apsaugantys tavo lūpas. Kiekviename blizgių rasite ir skirtingą uogų ekstraktą, kaupiantį vitaminus ir vaisių rūgštis.

„Pagauk mane“ – švelniai rožinis ir romantiškas mineralų spindesys su spanguolių ekstraktu.
Naudojimas: Tepk, džiaukis ir žavėk!


Lūpų blizgesio pakuotė labai tradicinė, plastikinė, tūbelės formos su užsukamu juodo plastiko dangteliu. Iš tiesų ji patogi, paprasta: maniškė apvali, nors dabar lyg ir pakuotės kvadratinės formos. Mane pakuotėje nervina tik vienas dalykas: užsukant pakuotę dalis produkto patenka ant užsukimo rievelių ir blizgesys išstumiamas lauk, taip ištepliodamas išorines pakuotės sieneles. Taip nenutinka nuolat, tiksliau kas kartą naudojant lūpų blizgesį, tačiau pasitaiko pakankamai dažnai.

Ant tūbelės rasime tik gamintojo pavadinimą, jokios informacijos ant jos nėra. Tačiau informacija išradingai, įdomiai ir neįprastai pateikiama ant paprasto balto kartono - lūpų blizgesio dėkliuko. Paprastas, tačiau toks mielas širdžiai: skirtingi šriftai, trumpa, originali žinutė, ingredientai, viskas, ką reikia žinoti apie gaminį yra jame, o pats kartono lapelis neatrodo perkrautas informacija ir išlaiko minimalistinį kompanijos produktų stilių.

Lūpų blizgesio aplikatorius įprastas, minkštas, su plaušeliais, kirstos formos, kotelis vidutiniškai ilgas. Aplikatorius patogus, jokių problemų jį naudojant neturėjau.


Kvapas. Lūpų blizgesys tikriausiai turėtų kvepėti spanguolėmis, bet aš nežinau, spanguolių aš nejaučiu. Užuodžiu gana malonų, saldžiai rūgštų kvapą, tačiau man jis neprimena natūralių spanguolių aromato. Jei lūpų blizgesys pateks jums į burną, tikriausiai pajusite nelabai malonų, karčiai sausą skonį, tačiau jis aiškiai kitoks, skiriasi nuo įprastų lūpų blizgesių skonių.

Konsistencija. Lūpų blizgesys vos skystesnis nei kitos panašios priemonės, viduje matome labai labai daug blizgių, smulkių dalelių. Smagiausias dalykas yra tai, jog blizgesys visiškai neturi lipnumo.


Sudėtis: Ricinus Communis Seed Oil (ricinų aliejus), Glycine Soja (sojų pupelių vaškas), Vegetable Glycerine (augalinis glicerinas), Prunus Amygdalus Dulcis Oil (saldžiųjų migdolų aliejus)*, Rubus Idaeus Seed Oil (aviečių sėklų aliejus)*, Squalane (alyvuogių skvalenas), Macadamia Ternifolia Oil (makadamijų aliejus)*, Cera Flava (bičių vaškas), Copernicia Cerifera Wax (braziliškų palmių vaškas), Moringa Oleifera Seed Oil (moringų aliejus), Simmondsia Chinensis Oil (simondsijų aliejus)*, Vaccinium Macrocarpon Fruit Extract (spanguolių ekstraktas), Tocopherol (vitaminas E), Alcohol (alkoholis), Aroma (eterinių aliejų mišinys), Limonene**, Linalool**, Citral**, Mica: CI 77019 (žėrutis), Titanium Dioxide: CI 77891 (titano dioksidas),
+/-Iron Oxides: CI 77492, CI 77491 (geležies oksidai).
*išauginta ekologiškame ūkyje 
**įeina į eterinių aliejų sudėtį


Poveikis. Kadangi, kaip jau sakiau spalvos nesirinkau pati, tai turiu būtent tokį atspalvį. Šiaip, "Pagauk mane" rožinio kvarco atspalvis su žėručiu tikrai nebūtų mano pasirinkimas numeris 1. Visų pirma jis man šiek tiek per šviesus: mano gymiui reiktų vos vos tamsesnės spalvos. Ir žinoma, blizgučiai - jų jau kuris laikas vengiu ir naudoti, bent jau kol kas nenoriu.


Šiaip atspalvis iš tiesų dailus, gražiai ir tolygiai pasidengia ant lūpų, tiks ir sausesnėms lūpoms, nes jas dailiai užmaskuoja ir pasausėjimų praktiškai nebesimato. Nors žiūrint iš arčiau blizgios dalelės matomos, tačiau iš šiek tiek toliau - atspalvis atrodo tolygus, sukuria sveikų, natūralių ir šiek tiek putlesnių lūpų efektą.




Dėl skystesnės konsistencijos, spalva gali lengvai iškeliauti iš lūpų kontūro, tačiau su šiuo atspalviu tai nėra problema: net jei kontūras pabėga, to paprasčiausiai nesimato.


Naudojant lūpų blizgesį, aš pastebėjau, kad mano lūpos tapo švelnesnės, padrėkintos pasausėjusios vietos: kartais ne visi lūpų balzamai geba taip gydyti lūpas. Aišku, blizgesio gydomasis efektas (ji galima taip pavadinti), yra silpnas, stipraus ir nereiktų tikėtis iš dekoratyvinės priemonės. Gydymo tikslais turime lūpų balzamus.

Ant lūpų blizgesys išlieka labai trumpai, apie 30-60 minučių, kol visiškai dingsta nuo lūpų, o valgant ar geriant, iš karto nusivalgo lauk. Todėl ilgo išlikimo tikėtis neverta.

Kas man patiko labiausiai? Tai, kad produktas natūralus, tiksliau natūralesnis ir sveikesnis mūsų organizmams, nei sintetinių medžiagų kupini lūpų blizgesiai. Tai, kaip jis tolygiai dengiasi ir kaip dailiai atrodo ant odos, tai, kaip užmaskuoja pasausėjusias lūpų vietas. Man jis puiki kasdienė priemonė, kurią naudoju jau kuris laikas kaip lengvą priemonę dienos metui, savo lūpoms paryškinti.




Ačiū, kad skaitote,

Linksmo penktadienio vakaro,
Gėlėta kosmetinė

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
* nurodyta gaminio kaina tik orientacinė. Visada galima rasti gaminio akcijas, per kurias produktus galite įsigyti pigiau. Taip pat, nenurodau jums galutinės, aukščiausios kainos, kadangi neturiu galimybės palyginti visų produkto pardavimo vietų.

Komentarai