FRANCO BATTAGLIA Professional sausų ir pažeistų plaukų atkuriamasis silikonas

Aliejukai plaukams mano namuose pamažu tampa atgyvena - nebenaudoju jų tiek daug, kiek anksčiau, dažniausiai išsiplovusi galvą renkuosi purškiamą nenuplaunamą kondicionierių, o aliejai liūdi tolimesniame lentynos kamputyje ir plaukus pamato daug rečiau nei bet kada anksčiau. Galbūt kada nors tų aliejų iš viso atsisakysiu, o gal vėl visi grįžime prie dažnesnio naudojimo. Šiuo metu vieno buteliuko pakanka labai ilgam, o ir pačios priemonės pakanka vos vieno lašelio. 
Blogo dėmesio centre šiam kartui nuomonė apie itališką Franco Battaglia silikoną su migdolų ir linų sėmenų aliejais. 


Produktas: FRANCO BATTAGLIA Professional sausų ir pažeistų plaukų atkuriamasis silikonas
Gamintojas: "Paglieri Sell System" s.p.a. Pagaminta Italijoje
Paskirtis: maitinti, drėkinti, tiesinti plaukus ir suteikti spindesio
Tinkamas tipas: sausiems ir pažeistiems plaukams
Labiausiai patiko: efektas
Labiausiai nepatiko: nesaugūs kvepalų ingredientai ir konservantai
Tūris: 30 ml
Kaina: 9,89 Eur
Kur galima įsigyti: Eurovaistinė, Gintarinė vaistinė

Ką žada gamintojas: Maitina, drėkina, tiesina plaukus, suteikia spindesio. Sėmenų aliejus ir migdolų ekstraktas puikiai maitina sausus, pažeistus plaukus, suteikia jiems gyvybingumo, atstatomasis silikonas efektyviai atkuria pažeistas plaukų vietas, suteikia plaukams minkštumo, lengvumo ir glotnumo. Šią priemonę patartina naudoti tuomet, kai plaukai išsausėja ar atauga po cheminio šukavimo vei atsiveria dvejopa plaukų struktūra. Naudojant šį produktą garbanoti plaukai nebesiskiria nuo ataugančių tiesių plaukų, skirtingos struktūros supanašėja.
Naudojimas: išplaukite plaukus su šampūnu. Nusausinkite rankšluosčiu. Patrinkite šiek tiek produkto tarp pirštų ir sutepkite drėgnus plaukus. Patartina sutepti visus plaukus iki pačių galiukų. Paskirstykite silikoną šukomis. Nenuplaukite. Džiovinkite įprastai. Naudojant kasdien galima tepti ir ant sausų plaukų.


Pakuotė. Priemonė atkeliauja kartoninėje dėžutėje su skaidriu plastiko langeliu. Viduje dar yra plastikinis įdėklas stikliniam buteliukui, tad pakuotė man pasirodė jau perteklinė. Suprantu, kad gamintojas norėjo apsaugoti stiklinį buteliuką ir gražiai pateikti, tačiau plastiko pakuotėje nemažai. 
Stiklinis aliejaus buteliukas su plastikine pompa, kuri neapsaugota papildomu dangteliu. Vidinė pakuotė labai paprasta, minimalistinė, ant jos labai mažai informacijos, tad šiam tikslui ir akies patraukimui tarnauja kartoninė dėžutė. Turiu pastebėti, kad plastikinė aliejaus pompa veikia puikiai, dozuoja vienodą priemonės kiekį, nestringa, neapsineša priemonės likučiais.

Kvapas. Plaukų aliejaus pakvėpintas, priemonės aromatas ant plaukų gana stiprus, išlieka beveik visą dieną. Mano uoslei kvapas labai malonus, primena malonų plaukų priežiūros priemonių aromatą.

Konsistencija tipinė silikoniniams plaukų produktams - aliejinė, tirštoka.


Sudėtis: Cyclopentasiloxane, Dimethiconol, Dimethicone, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Linum Usitatissimum (Linseed) Seed Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Hexyl Cinnamal, Butylphenyl Methylpropional, Benzyl Salicylate, Hydroxycitronellal, Linalool, Alpha-Isomethyl Ionone, Eugenol, Coumarin, Parfum.


Poveikis. Plaukų aliejaus sudėties pagrindą sudaro silikonai, migdolų ir sėmenų aliejai, saulėgrąžų aliejus. Ir tuomet jau krūva kvepalų ingredientų ir konservantų, kurie vertinami kaip vidutinio saugumo ir žalingi. 

Nesenai grožio pasaulyje buvo praūžusi mada atsisakyti silikonų plaukų priežiūroje. Tai madai pasidavė labai daug merginų, bandžiau ir aš, tačiau tiesa ta, kad pasišiaušę, pūstis linkę, porėti plaukai niekada neatrodys gerai, jei plauko porėtumo neužpildysi papildomomis priemonėmis ir nesuglotninsi/ neapsunkinsi lengvos plauko tekstūros. Stebuklus čia daro būtent silikonai. Pabandžiusi kurį laiką be jų apsieiti, pagyvenusi kurį laiką susišiaušusi kaip ragana, aš grįžau prie silikonų ir šio ingrediento nedemonizuosiu - jis mano plaukų priežiūros rutinoje reikalingas. 

Plaukų aliejuką gamintojai net nevadina plaukų aliejumi, o tiesiai šviesiai - plaukų silikonu. Taip ir yra - priemonė tarp pirštų jaučiasi slidi, tačiau lengvai susigeria tiek į drėgnus, tiek į sausus plaukus. Man dar niekada nepavyko produkto padauginti, nors esu dengusi ir 3 pompos paspaudimus, kai plaukams nepatiko tuo metu naudojamas kondicionierius ir norėjosi daugiau glotnumo: neapsunkino, nesuriebino, tad galiu tik pasidžiaugti kad naudoti paprasta. Įprastomis sąlygomis man visiškai pakankam 1 pompos paspaudimo priemonės ilgiems mano plaukams (ilgis - žemiau menčių), bet kaip rekomenduoja gamintojas, priemonės nedengiu ant viršugalvio. Tiksliau retai, jau paskirsčiusi per visus plaukus pirštais lengvai perbėgu viršugalvį, neliesdama galvos odos. 

Ką daro silikonas? Silikonas negali drėkinti ir maitinti plaukų, jo paskirtis užpildyti plauko struktūrą, suteikiant jam glotnumo ir lygumo. Drėkinti gali kartu su silikonu sudėtyje esantys migdolų ir sėmenų aliejai, tačiau kiek jie įsiskverbia į plauką, sunku nuspėti. Didelio skirtumo plaukų drėgnumo aspektu nepastebėjau, galbūt minimaliai, nuolat naudojant aliejuką plaukai iš ties atrodo sveikesni. Ir visgi, stebuklus daro pats silikonas. Užpildydamas plauką jis suteikia plaukams švelnumo, lygumo, paklusnumo ir spindesio. Pastebėjau, kad plaukai po aliejaus praktiškai nebesivelia, nebelieka matinio plaukų efekto. Mano plaukai po šio silikono atrodo labai panašiai, kaip po greito, ne visai kruopštaus tiesinimo tiesintuvu. Tad šitas aliejukas mano plaukams puikiai tiko, efektas iš ties stebina, geba suvaldyti bei suteikti gražų plaukų efektą be didesnio vargo. 




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. Ne į plaukų temą, bet užmačiau eurokos dr.sante kūno losjonus - pagaminti Ukrainoje :) Mane sudomino, tiesa, el.pard. kažkodėl (dar?) nėra. https://www.eurokos.lt/nauji-produktai/dr-sante-kuno-losjonai-pagaminti-ukrainoje/

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Esu bandžiusi šios kompanijos plaukų purškiklius - patiko. O va micelinis vanduo buvo prastas. Manau greitu metu atsiras pas juos gan daug naujų prekinių ženklų :)

      Panaikinti

Rašyti komentarą