ELGON "Sinsea" Calming Micellar - šampūnas su micelių technologija jautriai, pleiskanojančiai galvos odai

Ką pastaruoju metu naudoju plaukams? Paprastus dalykus, šiuo metu Elgon šampūną jautriai galvos odai su micelių technologija. Tiesą pasakius šį šampūną nupirkau vyrui, nes jo galva labai problematiška, linkusi pleiskanoti, o plaukai riebūs. Tačiau Elgon šampūnas mano vyrui netiko, tad kuris laikas prastovėjo duše, kol aš nusprendžiau paimti ir sunaudoti, nes mano plaukai nėra tokie įnoringi, nes iš esmės man tinka beveik bet koks šampūnas. Mano plaukams svarbiausia riebi, maitinanti arba drėkinanti kaukė. Sunaudojau kiek daugiau nei pusę šampūno, tad metas palikti atsiliepimą.


Produktas: ELGON "Sinsea" Calming Micellar - šampūnas su micelių technologija jautriai, pleiskanojančiai galvos odai
Gamintojas: "Pidielle" S.p.A.. Pagaminta Italijoje
Paskirtis: išplauti plaukus, pašalinti nešvarumus, drėkinti
Tinkamas tipas: jautriai, pleiskanojančiai galvos odai
Labiausiai patiko: švelniai prausia
Labiausiai nepatiko: kvapas
Tūris: 250 ml
Kaina: 16,99 Eur
Kur galima įsigyti: Eurovaistinė

Ką žada gamintojas: Šampūnas su micelių technologija jautriai, niežtinčiai ir pleiskanojančiai galvos odai. Be parabenų, silikonų, SLES, SLS ir EDTA. Švelniai valo, intensyviai drėkina ir minkština galvos odą. Micelės tarsi magnetas pritraukia nešvarumus ir riebalų perteklių, kuriuos pašalina nedirginant jautrios galvos odos. Hialurono rūgštis ir augalinis keratinas stiprina plaukus, gerina plaukų elastingumą, pasižymi senėjimą stabdančiomis savybėmis bei suteikia žvilgesio.

Vertingi aktyvieji ingredientai:
- micelės – hidrofilinės ir hidrofobinės dalelės, kurios tarsi magnetas pritraukia nešvarumus ir juos pašalina;
- augalinis sičuano pipirų ekstraktas – pasižymi raminančiomis savybėmis;
- liposoma su augalų ekstraktu – iš eufrazijos, citrinos balzamo ir magnolijos – manoma, pasižymi uždegimą slopinančiomis savybėmis;
- pantenolis (B5 provitaminas) – drėkina, minkština ir kondicionuoja plaukus, saugo nuo žalingo aplinkos poveikio ir išsausėjimo;
- „Redoxina 2.0“ – novatoriškas kompleksas, kurio pagrindą sudaro hialurono rūgštis ir augalinis keratinas,  intensyviai drėkina ir stiprina plaukus, gerina elastingumą, pasižymi senėjimą stabdančiomis savybėmis.

Naudojimas: Paskirstyti reikiamą produkto kiekį ant drėgnų plaukų ir švelniai pamasažuoti. Išskalauti drungnu vandeniu. Jeigu reikia, procedūrą galima pakartoti. 


Pakuotė. Aukštas, siauras plastikinis buteliukas su plonu atkemšamu dangteliu. Tiesą pasakius man nelabai patinka buteliuko forma, nėra labai graži, nors rankose jaučiasi patogiai ir naudoti lengva. Minkštas plastikas palengvina priemonės išspaudimą. Dizaino prasme jaučiuosi dviprasmiškai - lyg ir gražu ta rožinė gėlė, tačiau buteliukas purvinai pilkas ir galiausiai, nelabai atspindi to, kas yra priemonės viduje.

Kvapas sunkus ir vyriškas. Kaip ir sakiau, kai priemonės kvapas vyriškas, o pakuotė - labiau moteriška, kažkas tiesiog nedera... Norėtųsi daugiau harmonijos. Man aromatas nepatinka, prausdamasi, plaudama plaukus noriu jausti malonų aromatą, arba jo nejausti iš viso, vyriški kvapai man nepatinka. Tad... bet džiugina, kad po kaukės kvapas neišlieka, greit išgaruoja ir nesijaučia ilgam laikui.

Konsistencija yra dar vienas dalykas, kuris man nepatinka - šampūnas tiesiog per skystas. Kas kart pilant į rankas ir jas keliant link plaukų, kažkiek priemonės nuteka lauk. Kartais pagalvoju, kad paprasčiau būtų išspausti tiesiai ant galvos odos, bet manau dozuoti, nematant kiek produkto užpylei, yra sudėtinga.


Sudėtis: Aqua (Water/ Eau), Sodium Myristoyl Glutamate, Sodium Lauroyl Sarcosinate, Cocamidopropyl Betaine, Ricinoleamidopropyl, Dimethylamine, Coco-glucoside, Glyceryl  Olaete, Betaine, Sodium Lauryl Glucose Carboxylate, Lauryl Glucoside, Phenoxyethanol, Citric Acid, Sodium PCA, Propylene Glycol, Panthenol, Parfum (Fragrance), Glycerin, Trisodium Ethylenediamine Disuccinate, Linalool, Butylene Glycol, Caprylyl Glycol, Decylene Glycol, Sorbic Acid, Euphrasia Officialis Extract, Melissa Officialis Leaf Extract, Magnolia Biondii Bud/ fFower Extract, BHT, Lecithin, Wheat Amino Acids, Soy Amino Acids, Hydrolized Hyaluronic Acid, Arginine, HCL, Threonine, Serine, Sodium Hyaluronate, Lactic Acid, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate.


Poveikis. Priemonės sudėtis visai gera, yra nemažai plaukus ir odą kondicionuojančių, minkštinančių, drėkinančių ingredientų, antistatiko, kuris saugo plaukus nuo elektrinimosi. Gamintojas parinko labai saugias putojimą sukeliančias ir valančias medžiagas, didžioji dalis konservantų visiškai saugūs naudoti ir neturi jokių priekaištų.

Skystos konsistencijos šampūną sunkoka dozuoti ir naudoti, mat priemonė prateka pro pirštus ir tiesiog nubėga lauk. Galiausiai ir sunkokai putoja ant galvos odos, tad plaunu porą kartų ir tik paskui naudoju kondicionierius. Turiu pastebėti, kad šampūnas iš ties labai švelniai prausia, neerzina net ir pažeistos odos (turėjau žaizdelę ant rankos), plaunant galvą nesuvelia plaukų, tad lengviau su jais susitvarkyti sekančioms priemonėms. 

Man asmeniškai šis šampūnas jokio didesnio įspūdžio nepaliko, nors prausia švelniai, nors sudėtis nemažai žada, tačiau mane nuolat erzino kvapas, nesusižavėjau prastu putojimu, o skysta konsistencija tiesiog beprotiškai erzina kas kart plaunant plaukus. Išbandžiau ir sunaudosiu iki galo, tačiau nemanau, kad pirkčiau pakartotinai - ne visai tai, ko reikia mano plaukams ir už tokią kainą ne kažkoks stebuklas. 

Gal jūs esate atradę puikų šampūną ir kondicionierių iš Elgon? Labai norėčiau suteikti dar vieną šansą šiai kompanijai, bet nebežinau, ką bandyti. Lyg ir domina Refibra serija su aliejais, bet nebežinau... Ar verta pirkti, jei būsiu ir vėl ne pilnai patenkinta teikiamu efektu?




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. Dėl pleiskanų vyrui (ir ne tik) patarčiau pabandyti Dermedic šampūną nuo pleiskanų. Manau, kad šampūnas ne tik nuo to padėjo, bet dar ir plaukų patankėjo, nors jo ir taip labai stori ir tankūs. Kvapas šampūno, manau universalus, švelnus ir lengvas. Esu jam pirkusi ir Elgon, tik kitokį, įspūdžio nepaliko....

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, pasižvalgysiu :)
      Nors dabar radome visai tinkantį, stebime ar galutinai išnyks sausi plotai, pleiskanos ir odos sudirgimas.

      Panaikinti
  2. Aš dar nesu bandžiusi micelinių šampūnų, tik vandenį veidui valyti...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Micelinės priemonės turėtų būti švelnesnės ir valyti taip pat efektyviai. bet jei atvirai, didelio skirtumo nėra, man pasirodė, kad tik putoja mažiau ;)

      Panaikinti
  3. Dermedic nuo pleiskanų tikrai efektyvus, net nežinau, ką reikės daryti, jei jo nebeliks :( Po kelių plovimo jau yra efektas. Nuraminta oda, nebeniežti, sumažėjo riebių pleiskanų. Bandžiau prieš tai bioderma - nuo jo tik blogiau buvo, išbėrė galvos odą.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Parašykite, pilną pavadinimą, bandysiu nupirkti vyrui dėl jo bėdų su galvos oda.

      Panaikinti
    2. DERMEDIC šampūnas nuo pleiskanų CAPILARTE, 300 ml

      Panaikinti
  4. https://www.eurovaistine.lt/dermedic-sampunas-nuo-pleiskanu-capilarte-300-ml

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą