ZARA Nude Collection "Nude Bouquet" parfumuotas vanduo moterims (v. 2021, september)

Apie Zara kvepalus pirmą kart išgirdau iš kolegės, kuri juos perka kasdieniam naudojimui, kadangi tuo metu naujų aromatų poreikio nejutau, ilgą laiką tiesiog ignoravau. Po gero pusmečio Zaroje bandžiau išuostyti visus turimus aromatus ir man apsisuko galva, pasimečiau nuo gausybės ir pasikvėpinusi lyg ir Nude Bouquet ar Wonder Rose išėjau. Tačiau apie Zaros kvepalus galvojau, ieškojau informacijos ir mąsčiau, nuo ko turėčiau pradėti pažintį? Zara kvepalų sistema man pasirodė labai paini - milijonas to paties aromato versijų, ar turėčiau sakyti to paties pavadinimo? Nes po kelių metų nusipirkus taip pat vadinamus kvepalus jie bus visiškai kitokie! Nelabai suvokiu, kodėl taip yra, vis dar pati bandau suprasti sistemą, na o pradžiai, pažinčiai su kompanijos aromatais įsigijau "Nude Bouquet" parfumuotą vandenį.


Produktas: ZARA Nude Collection "Nude Bouquet" parfumuotas vanduo moterims (EDP)
Gamintojas: "Industria de Diseno Textil". Pagaminta Ispanijoje
Tūris: 100 ml. Parduodama 10 ml; 100 ml pakuotėse
Leidimo metai: 2017 m
Kaina: 10 ml - 3,95 Eur; 100 ml - 17,95 Eur
Kur galima įsigyti: Zara parduotuvėse arba internetu
Kvapo kategorija: gėlių

Gamintojo aprašymas: Parfumuotas vanduo. Jo aromatų piramidę sudaro šios natos: vyšnios, bijūnas ir vanilė. Tai gaivus ir malonus gyvybingas aromatas.


Viršutinė nata: vyšnios
Širdies nata: bijūnas
Apatinė nata: vanilė


Sudėtis: Alcohol Denat., Aqua, Parfum, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Ethylhexyl salicylate, BHT, Limonene, Linalool, Hexyl Cinnamal, Benzyl Salicylate, Alpha-Isomethyl Ionone, Citronellol, Isoeugeniol, Citral, Geraniol, Benzyl Alcohol, CI 19140, CI 14700, CI 60730.


Pakuotė. Pigių kvepalų pakuočių niekuomet nesureikšminu, dažniausiai jos taip ir atrodo - paprastai ir pigiai. Bet Zara mane nustebino - dėžutė ne standartinė, kurios viršus tiesiog atsidaro, ne, ji sudaryta iš dviejų dalių, kurių viena sustumiama į kitą. Panašiai kaip stalčius. Dėžutė labai tvirto, storo, kokybiško kartono, tokią visai smagu pasilikti susidėti kokioms smulkmenoms, papuošalams ar plaukų segtukams. 

Dėžutė švelniai rožinės spalvos, beveik kūno spalvos, švelni. Dizainas labai minimalus, atrodo ant jo nėra jokios konkrečios informacijos, bet kartu - yra viskas ko reikia aromatui: ingredientai, gamintojas, tūris, net trumputis aprašymas, žadantis, jog aromatas bus gaivus, jaukus ir jaudinantis.

Prieš kvepalus realiai paimdama į rankas nežinojau, kad kartoninė dėžutė atrodys taip puikiai ir bus taip kokybiškai pagaminta. Tačiau puikiai žinojau, kaip atrodys kvepalų buteliukas: dauguma Zara kompanijos aromatų turi bemaž vienodas pakuotes, kurios viena nuo kitos skiriasi tik dangtelio spalva. Kvadrato forma, storas stiklas ir visiškai skaidrus butelaitis, užkimštas matiniu plastikiniu dangteliu. Nors toks dizainas gali atrodyti per paprastai, tačiau man labai patinka - jokių neaiškių detalių, nieko nereikalingo. Minimalistinis stilius, 'švarus' dizainas ir elegancija... to paprastumo akims visiškai pakanka.


Kvapas. Zara savo tinklapyje sako, kad šį aromatą sudaro tik vyšnios, bijūnas ir vanilė!? Skaičiau krūvas atsiliepimų, žiūrėjau krūvas filmukų ir po mėnesio patirties su šiuo kvapu nemanau, kad prašausiu sakydama, jog čia yra daugiau, nei Zara mums sako. Paprasčiausiai ne. Nors aromatas nekomplikuotas, tačiau čia yra daugiau natų, nei trys.

Tik papurškus, mano uoslė ant odos pagauna gėlių puokštės kvapą: jaučiu čia ir gaivų bijūną ir kiek saldesnį jazminą ir kažką gaivesnio, lyg ir vandens natas, galbūt panašiai kvepėtų aromatai, turintys lotoso. Bet gi tarp natų lotoso nėra! Nėra ir citrusų. Netikėta, bet prasisklaidžius gėlėms užuodžiu citrusus, atpažįstu bergamotę, sumišusią su ją papildančių jazminų aromatu. Gana greit kvapas nusėda ant odos, nudžiūva jaukiu vanilės ir jazminų kvapu. 

Skaičiavau, matavau ir tyrinėjau visą mėnesį, kasdien, purškiau po kelis kartus per dieną ir mano uoslė atpažįsta dar bent dvi natas, kurios nepaminėtos. O va vyšnių, sultingų uogų čia nėra - ar tikrai gamintojas turėjo galvoje vyšnių uogas? Geriausiu atveju gal vyšnių žiedų ir galima paieškoti, bet vyšnių uogų - niekaip...

Ir jei dabar nuskambėjo, kad esu nusivylusi, tai toli gražu. Tobulesnio kvapo man ir būti negali - dievinu baltas gėlės, man patinka nei per saldūs, nei per aštrūs aromatai. Šis kvapas itin moteriškas, švelnus, švarus, gaivus gėlių (ypač jazminų) aromatas su trupučiu vanilės kremiškumo. Aromatas turi šiek tiek muiliškumo ir gerąja prasme beprotiškai primena garsiuosius moteriškus aromatus.... Dieviška, moteriška, gražu, gėliška...


Mano nuomone, kvapas tinkamiausias:
     ☁ pavasario sezonui;
     ☄ dienos metui.

Kvapas gana stiprus, užuodžiamas per gerą metrą tik pasikvėpinus, tačiau... jis labai labai greit silpnėja ant odos, labai sparčiai slopsta ir mano didžiuliam apmaudui, - labai trumpai išlieka ant odos. Žinojau, kad Zara turi puikias formules, bet prastą išlikimą... Nors kai kurie sako, kad išlieka 5-6 valandas, tačiau ant mano odos 2-4 valandos. Jau po 4-tos valandos nieko nebejaučiu, o pasikvėpinti norisi dar anksčiau... Galėčiau purkšti kas valandą, bet dažniausiai pamirštu arba neturiu tam laiko. 
Apmaudu, tačiau šis parfumuotas vanduo išlieka labai trumpai...


Dar prieš įsigyjant pirmuosius Zara kvepalus, aš girdėjau, kad aromatai puikiai subalansuoti, tačiau išlieka apmaudžiai trumpai. Galiu tik patvirtinti.. mano pirmas Zara kvapas, mano "Nude Bouquet" nuostabiai subalansuotas, moteriškas gėlių kvapas su trupučiu citrusų, trupučiu muiliškumo. Tobula, kreminė baltų gėlių puokštė. Deja, ant odos išlieka per trumpai... Puikus kasdienis aromatas, kuris neerzins kolegų, tačiau leis pasijusti ypatingai, kad ir toms porai valandų, kol užuodi aromatą... Myliu ir tikiuosi, kad šios 2021 rugsėjo versijos Zara neperformuluos (kad ir kaip naiviai tikiuosi).

Aromatas panašus į:
- DIOR "Miss Dior Blooming Bouquet"
- ZARA "Lightly Bloom"
- ORSAY "L'Or de Say No. 3"




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai