#93/2022 Balandžio mėnesį baigiau.

Su Darbo diena, šią nedarbo dieną! Ir pagaliau, sulaukėme šiltesnių orų ir paskutinio pavasario mėnesio. Sudėtinga suvokti, kad jau tuoj, tuoj mėgausimės vasaros dienomis... ach, jūra, saulė, ant laužo keptas maistas, naktis po žvaigždėtu dangumi. Negaliu sulaukti vasaros! O ką šiandien jums paruošiau? Kaip visuomet, pirmąją mėnesio noriu parodyti pabaigtų priemonių krepšelį. O jame... jau ne kartą minėjau, labai daug mažų pakuočių. Balandis man buvo apsivalymo mėnuo kosmetikos dėžutėse, norėjosi pabaigti turimus mėginukus, išnaudoti tuščias pakuotes ir šiek tiek apsivalyti. Pavyko ne viskas, dar kelios nedidelio dydžio pakuotės pasirodys ir gegužę, tik jau nebe tokiais kiekiais, kaip balandį. Ką gi, kviečiu pasižvalgyti, ką pavyko pabaigti per balandį.


Kūnui I

Dvi nedidelės pakuotės, kurias subaigiau kūnui prausti. Iš tiesų man nepaprastai patiko šio prausiklio aromatas, dieviškas. Kiekvienas dušas buvo malonumas užuosti aromatą, pasimėgauti kvapais. Nors, turiu pripažinti, po dviejų buteliukų oda jaučiasi kiek sausesnė, nei įprastai.
Kartočiau, jau vien dėl kvapo, bet kadangi nusipirkti nelabai yra galimybių, ieškosiu panašaus aromato dušui.

Labai patiko kiek neįprasta tekstūra, manau labai patiks sausesnę (bet ne itin jautrią ar atopišką) odą turinčioms. Priemonė suteikia šilko švelnumo, aromatas leidžia pasimėgauti maloniu dušu. Tas pirmas įspūdis labai geras, tačiau kaip ir minėjau įraše - norėjosi daugiau, kad susidaryti tvirtesnę nuomonę.
Mielai įsigyčiau pilno dydžio pakuotę.

Nebloga sudėtis, prausia švariai ir švelniai, naudojasi skalsiai ir kaina gera. Susidomėjau ir kitais kompanijos gaminiais, tad ateityje juos būtinai išbandysiu. Vienintelis didesnis trūkumas yra nesandari pakuotė, bet gal ateityje ji bus išspręsta.
Manau kartotume.

Priemonė smagi dėl to, kad putoja ir gerai, kad iš ties minkština odą. Tačiau visa kita... labai apmaudu, kad tikėdamasi gardžių uogų aromatų nusivyliau. Pribėgus voniai bemaž visas aromatas dingo... nieko beveik nebejaučiau. Sunaudojau be jokio smagumo ir laimės putos tikrai neperkrovė.
Nekartočiau.

Kūnui II

Nusipirkau pakartoti ir įsitikinti efektu, nes norėjau kažko natūralesnio. Deja, bet mano pirminė nelabai pasikeitė - priemonė apsaugo labai labai trumpai, nemalonūs kvapai labai greit atsiranda, tad... visiškai netinka bent truputį aktyvesnioms dienoms ar dienoms kai dirbu ir natūralu, turiu streso. Sunaudojau namuose, kai niekur nėjau, kai dirbau iš namų bei savaitgaliams. Beje, priemonės iki galo sunaudoti neįmanoma - vanduo išvagoja griovelius, lazdelė tampa aštri ant odos, galiausiai numetus ji skyla, o man taip nutiko du kartus. Nepaisant to, man ši priemonė netinka, ji per silpna, neveikia, tad nekartočiau.

Labai patiko malonus aromatas ir priemonė labai teisingos konsistencijos kaip masažo aliejus. Priemonė nesusigeria akimirksniu, tad turiu laiko masažuoti odą, tačiau ir nelieka ilgam ant paviršiaus. Galiausiai susigėrusi priemonė odai suteikia švelnumo. Jei naudoti vietoje kūno balzamo - ne, tačiau kaip masažo aliejus produktas man patiko.
Pakartočiau.

Labai patiko malonus aromatas su citrusų natomis, tačiau priemonė labai sunkiai geriasi į odą, reikia labai ilgai masažuoti ir labai labai saikingai dozuoti. Susigėrus efektas ne stebuklingas - lengvai ir trumpam sudrėkina bei suteikia odai švelnumo. Nieko įspūdingo, tačiau tas kvapas...

Kūnui III

Skirtas plaukams ir kūnui prausti, tačiau tokio kiekio viskam nusirprausti tiesiog nepakanka. Patiko gaivus, malonus švaros aromatas, gerai putoja, švariai prausia, tačiau sudėtinės dalys ilgalaikio naudojimo eigoje galėtų sausinti.

MĖGINYS.
Nepatiko kvapas, toks sintetinis apelsinų aromatas, primenantis vaikišką sirupą nuo kosulio su apelsinų aromatu. Nelabai sužavėjo ir sudėtis, nors prausia gerai. Manau vien dėl aromato nesusigundyčiau pilno dydžio pakuote.

MĖGINYS.
Kvapas ženkliai malonesnis, kvepia gėlėmis, sudėtis irgi pasirodė kiek geresnė. Kadangi efektas geras, kaina nebloga ir kiti aspektai neerzino, gal susigundyčiau išbandyti pilno dydžio pakuotę.

Plaukams

Tiesą sakant apžvalgoje nebuvau labai sužavėta, tačiau įpratau naudotis šiuo šampūnu, kiek labiau pamasažuoti išpurkštus plaukus ir rezultatai pasirodo visai geri: ir plaukai ženkliai geriau atrodo ir taip stipriai neapsunkina ir tuo baltus miltelius įmanoma įtrinti, jei pakankamai ilgai masažuoju.
Visai patiko, bet nežinau ar kartočiau. Nežinau ar man apskritai reikia sauso šampūno, nors turiu pripažinti, tam tikrose situacijose gelbsti.

Patiko malonus švaros ir citrusinių vaisių aromatas, gerai putojo, švariai prausė per daug nesuveldamas plaukų. Tačiau priemonės sudėtis nepatiko, o ir po šampūno kondicionieriaus verkiant reikėdavo. 

Vėl gi, tas pats labai labai malonus aromatas. Efekto pakaks intensyvios priežiūros nereikalaujantiems plaukams, mat geba šiek tiek suglotninti, suteikti minkštumo bei lengvumo. Ilgalaikėje perspektyvoje tokio efekto man paprasčiausiai nepakaktų.

Veidui I

Drėkina, suteikia sveiko spindesio ir švytėjimo odai. Keistokas man buvo tik nelabai natūralus mėlynių aromatas. Tačiau iš esmės kaukė patiko, tad visai kartočiau.

MĖGINYS.
Ir patiko, ir ne. Mano skoniui konsistencija kiek per sunki, o ir žėručio yra sudėtyje (kremuose jo matyti nepageidauju), tačiau apsaugo nuo saulės, o ir odai tie keli naudojimai regis visai tiko. Nors nežinau, sunki konsistencija man nelabai - atrodo, kad naudojant ilgiau imtų kimšti odą ir stipriai apsunkinti. Nesugundė pilnos pakuotės įsigijimui.

MĖGINIAI.
Paprastas, elementarus, tačiau geros kokybės kremas, kuris drėkina odą, suteikia švelnumo ir spindesio odai. Per visą naudojimo laiką oda nė karto nepasausėjo, jautėsi puikiai, o ir sudėtis gera. Sakyčiau puikus kremas, kai reikia užtikrinti pagrindinius odos poreikius. Tik aktyvių ingredientų čia nėra, tad kažko daugiau nei drėkinimas nelabai pavyks išgauti.
Kartočiau.

Veidui II

Jei ieškote didelės kaukės pakuotės protinga kaina, labai rekomenduoju išbandyti Montagne Jeunesse. Aš bandžiau sausai odai skirtą kaukę, bet manau, kad ji tinkama visiems odos tipams: suteikia skaistumo, oda atrodo jaunesnė ir gražesnė. Tik gal drėkinimo norėtųsi daugiau.
Patiko, pakartočiau.

Šveitiklis su smulkiais grūdeliais gerai ir efektyviai šveičia veido odą. Mechaninių šveitiklių efektas priklauso nuo šveitimo stiprumo ir ilgio, tačiau iš esmės jokių priekaištų priemonei neturiu. Išskyrus tai, kad jau kuris laikas vengiu mechaninio šveitimo, keičiu jį cheminiu ir tokio produkto ilgą laiką negalėčiau naudoti. Galiausiai ir gamintojas neteisus, sakydamas, kad tinka naudoti kasdien - netinka ir nerekomenduojama.
Išbandžiau, nieko blogo, efektas geras, bet nekartočiau.

Intensyviai maitinantis kremas, kuris tiks tik sausai odai, na gal dar ir normaliai, bet tuo atveju tik žiemos metu, kai reikia apsaugos nuo šalčio, vėjo ir atšiaurių sąlygų. Priemonė sunki, riebi - dozuoti ją reikia labai atsargiai, kitaip ilgai geriasi ir apsunkina veido odą. Tačiau susigėrus teikia malonų komforto jausmą ir dingusį tempimo pojūtį.
Greičiausiai kartočiau, bet tik žiemą.

Skystas ir lengvas kaip vanduo serumas, manau geriausiai tinka, kai reikia labai lengvų konsistencijų, kai oda netoleruoja nieko sunkiau nei vanduo, bet drėkinimo norisi. Tą ir darė - visai gerai drėkino odą, žinoma, po naudojimo serumą būtina užtepti kremu. Įprastomis sąlygomis rinkčiausi klampesnės konsistencijos hialurono serumą, tačiau šiuo atveju man puikiai tiko.
Kartočiau.

Kad ir ką darysite, kad ir kaip nekantrausite, nepamirškite, kad pradedant naudoti retinolio serumą privalu laikytis taisyklių: saikingai dozuoti ir po truputį pripratinti prie odos. Retinolis sausina odos paviršių, tad taisyklių nesilaikymas gali baigtis stipriai dehidratuota, suirzusia veido oda. Laikantis visų esminių dalykų, retinolis gali būti puiki priemonė odos putlumui atgauti, raukšlelėms mažinti ir gerinti odos spalvą bei tonusą.
Kartočiau, bet kiek silpnesnį.

Rankoms

Vandi kremai yra tobuli visiems metams kaip produktas, kuris greit susigeria, intensyviai drėkina, nepalieka riebios plėvelės ir labai, labai maloniai kvepia. Iš esmės kremai labai panašūs vienas į kitą, skiriasi aromatai ir gal minimaliai poveikis. Šis gerai drėkino, itin greit gėrėsi, o aromatas nuteikė maloniai.
Kartočiau, patiko.

Visiškai netinka dienos metui, nes palieka riebią plėvelę ant paviršiaus, tad naudojau nakties metui. O va po nakties rankų oda atrodo fantastiškai - lygi, švelni, pamaitinta ir sudrėkinta. Patiko ir sudėtis, ir efektas, tik gal kaina per aukšta.
Manau pakartočiau.

Labai puiki idėja sukurti lapelius, kurių pagalba (turint vandens) galima nusiplauti rankas, kai šalia nėra muilo. Tačiau visuose man žinomuose vietose to muilo paprastai yra, o ir lapeliams trūksta kokybiškesnio išpildymo - ir sandaresnės, užsidarančios pakuotės, ir malonesnio aromato, ir saugesnės sudėties.
Manau, kad nekartočiau.

32. AQUA muilas, 11 g
Labai patiko malonus aromatas, pradžiugino geras putojimas, tačiau ilgiau naudojant pastebėjau, kad sausina rankų odą. Nuolat muilo naudoti negalėčiau, tačiau džiaugiuosi išbandžiusi ir atidžiau patyrinėjusi.

33. - 34. NATURE PHILOSOPHY muilas, po 25 g
Kvepia maloniu, gaiviu aromatu su citrusų nata. Prausia švariai, putoj gerai, tačiau ilgiau naudojant im jaustis sausinimo efektas. Įprastai tokius muiliukus naudojame trumpą laiką, tad galvos per daug nesuku.

Smulkmenos

Tos mažesnės žvakutės dar šiek tiek kvepia, tačiau ši žvakių serija labai prasta su kvapo intensyvumo faktoriumi. Nusipirkęs tikiesi, kad kvepės pušimis, tačiau kvepia tik priėjus prie pat žvakės, tik uostant prisikišus nosį ir kvapas toks silpnas, kad apmaudu.  Manau, kad ieškant kvepiančių žvakių deginimui, šios ne pats geriausias pasirinkimas, tačiau jei neketinate deginti, jei jums nerūpi aromatas ir planuojate tik pasidėti dėl dekoracijų - gal ir verta. Aš žinau, kad nekartosiu vien dėl aromato.

Sunku išrinkti vaikui pastą, kai jis vis dar nori vaikiškos, bet nuolatiniai dantukai jau reikalauja rimtesnės apsaugos, kai dar turi pieninių dantukų, bet reikalingas flouras. Ši pasta pateisino mūsų lūkesčius, gal galėtų būti truputėlį daugiau gaivos, tačiau apskritai vertinant puiki. Pakartojome ir kartosime, kol visai neatsibos.

37. SPA Cotton kosmetiniai pagaliukai, 200 vnt.
Pamenu, kai kas mėnesį sunaudodavome po tokį maišelį... dabar jo pakanka labai ilgam laikui. Neblogi pagaliukai, kurių kotelis popierinis, tad jaučiuosi daug saugiau aplinkos apsaugos atžvilgiu. Vatos ant pagaliukų pakankamai, greit nelūžta, tad visai neblogai.

Aromatai ir dekoratyvinė

MĖGINYS.
Puikus aromatas, kuris man labai patiko - jaunatviškas, moteriškas, šviesus, keliantis nuotaiką. Manau šis kvapas patiktų daugumai ir būtų puiki dovana merginoms ir moterims. Tiesą sakant lyg ir gundžiausi įsigyti, bet kai pamačiau buteliuką gyvai - apsigalvojau, toks plonas buteliukas tiesiog nepatina, galiausiai erzintų ir aromato gal nebenaudočiau. Hmm... žinoma, dar pagalvosiu, nes kvapas puikus.

MĖGINYS.
O šio aromato nerekomenduočiau pirkti aklai, ypač jei kartokos apelsinų natos ar stiproki pradiniai akordai jums nepatinka. Man patinka tik nudžiūvusi ant odos nata, tad žinau, kad šio aromato greičiausiai nepirksiu - apelsinai kvepaluose ne visiškai mano skonio natos.

Visai gera kempinėlė, tačiau mano skoniui šiek tiek per daug kieta, per mažai porėta. Naudojasi patogiai, makiažą dengia gerai. Tačiau mano skoniui patogesnės kempinėlės, kurios labiau spyruokliuoja ant veido odos. 
----------------------------------------
Nemažai, tiesa? Net sušilau rašydama įrašą. Manomai šilti orai jau visai ant nosies ir jau greit bus galima džiaugtis tikra vasariška šiluma.  Na o grįžtant prie baigtų priemonių - labai džiaugiuosi šiuo, kiek didesniu apsivalymu. Panašus, tik kiek kuklesnis laukia ir gegužės mėnesį. Vasarą norisi pasitikti lengvesne kosmetine, norisi nusipirkti naujų priemonių, kurios suteiktų atradimo džiaugsmo. Tik va, ranka nekildavo, kol namuose gyveno krūvos miniukų. Bus proga, kai dėžutės ir dėželės dar šiek tiek atlaisvės. O kol kas - keliaujame į paskutinį pavasario mėnesį su džiugiomis nuotaikomis.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai