KALVAITĖ AMBER gintariniai pasirinkimai kasdienai ir kai norisi įspūdžio

 Kur jau kur, bet su papuošalais eksperimentuoju nedaug, nes lengva suklysti - esu labai alergiška paprasto metalo priemaišoms, todėl renkuosi labai atsargiai. Labai myliu perlus, pusbrangius akmenis ir gintarą. Pastarąjį labiausiai, gintaras yra mano meilė ir lietuviškų gamintojų gintaro dirbinių turiu nemažai. Pirmiausia atradau Kalvaitė Amber ir jei pas vienus ar kitus pasitaiko nesusipratimų, nesklandumų, broko, tai pas Kalvaitę dar nieko panašaus nėra nutikę. Greičiausiai todėl šį gamintoją myliu labiausiai ir gaminių turiu daugiausiai. Jau porą kart pristatinėjau šio gamintojo papuošalus ir noriu tai padaryti dar kartą bei papasakoti apie pastarųjų mėnesių mylimiausiais kasdienai ir progoms.

Šis gamintojas unikalus ne tik dėl milžiniško atidumo detalėms, kruopštumo ir kūrybiškumo, tačiau ir dėl atsakingo medžiagų pasirinkimo - kiekviena papuošalo detalė sidabrinė ar auksuoto sidabro. Ne paslaptis, kad sidabras taip pat su laiko linkęs tamsėti, bet norint palaikyti pradinę metalo išvaizdą reikia tik pavalyti juvelyrinių dirbinių servetėle. Kita vertus, bet kokį papuošalą reikia pavalyti, tad menka bėda - smagiausia žinoti, kad gamintojo papuošalai visiškai saugūs mano odai - metalai nedirgina, neerzina ir man patinka.


Vėrinys ir apyrankė iš idealių rutuliukų

Kaina: vėrinys 24 Eur; apyrankė 12 Eur
Ilgis: apyrankė 16 cm riešui; vėrinys 45 cm
Detalių dydis: rutuliukai - 0,5 cm
Medžiagos: įvairiaspalvis matinis gintaras: vyšnia, skaidrus, gelsvas, baltas, medaus, konjako, kai kurie rutuliukai su samanėlėmis. Apyrankė suverta ant tamprios gumos; vėrinys - lininės virvelės


Aš labai mėgstu tokius karoliukų vėrinius ir labai panašų, tik stambesnių rutuliukų ir šviesesnių spalvų turiu iš Amber Human. Labai faina, kad šita smulkesnė ir labiau tinka kasdienai, prie įvairios aprangos. Kadangi karoliukai šiltų atspalvių, pastebėjau, kad sudėtingiau derinti su šalto atspalvio apranga (kaip nuotraukoje žemiau). Tiek karoliukai, tiek apyrankė kainavo juokingai mažai ir nors turiu Smilgą, tačiau šitas vėrinys labiau tinka prie visko, yra universalesnis bei lengviau derinamas.

Nuostabus rinkinukas, nepriekaištingi, tobulai apvalūs rutuliukai ir valiūkiškas, jaunatviškas papuošalas, kurį labai lengva derinti prie visko - pastaruoju metu mano vienas dažniausiai nešiojamų ir mylimiausių.



Auskarai "Likimas Nr. 7"

Kaina: 40 Eur
Ilgis: su ausele 5,5 cm -5,7 cm
Detalių dydis: gintaro detalės: 3,5 cm - 3,7 cm ilgio; 2,5 cm - 2,7 cm pločio. Auselės 2 cm
Medžiagos: putpelinis gintaras + sidabras


Tikriausiai pati įdomiausia istorija yra nutikusi su šiais auskarais. Senai, kažkurio live metu, žaidėme nedidelį žaidimą - sakom skaičių iki šimto, o savininkė Donata ištraukia mums likimą - tuo skaičiumi pažymėtus ar tai eilės tvarka sukabintus auskarus. Tikras likimas! Pirkti niekas neįsipareigojo - tiesiog savotiška pramoga. Mano laimingas skaičius greičiausiai yra 7-yni. Ir va tie septintieji, iš vieno gabalo pjauti auskarai su skaidrumu, samanėlėmis ir tobulais šviesiais debesimis auskarų centruose. Pjaustyti auskarai niekada nebūna labai stori, pjaunami išilgai, dėl to gali būti labai labai dideli, per visą delną, bet pats gintaras nebus sunkus. Man šitie yra kažkas tobulo, kai reikia ryškesnio, masyvesnio akcento. Visgi, turiu pastebėti, kad tamsiuose plaukuose tamsus putpeliukas šiek tiek pasimeta. Greičiausiai ryškiau ir efektyviau tokie auskarai atrodytų blondinėms. Bet man jie patinka, labai - išskirtiniai, masyvesni nei nešioju įprastai ir gražūs - labai gražūs!



Vėrinys "Vasara"

Kaina: 12 Eur
Ilgis: 52 cm
Detalių dydis: skirtingo dydžio, storio gintaro akmenukai, apie 1 cm dydžio
Medžiagos: vyšnios ir medaus gintaras + lino virvelė


Iš pirmo žvilgsnio labai neišvaizdus ir labai paprastas vėrinukas - ant virvelės suverti pavieniai gintariukai atrodo labai paprasta. Tačiau ne visuomet norisi didelių, masyvių, įspūdingų ar įmantrių papuošalų. Vėrinio gintariukai laisvai slankioja nuo mazgo iki mazgo, tad kas kart atrodo vis truputį kitaip. Vėrinukas paprastutis, žavingas ir tobulai dera prie neutralių spalvų, nertų palaidinių, lino audinio. Aš įsivaizduoju, kad karoliais iš bumbulų senovėje puošėsi moterys, o jaunos mergaitės va laisvai sau tokius vėrinukus galėjo dėvėti. Žavingai primityvu, kasdieniška, simboliška ir širdžiai miela.



Sagė ir pakabukas viename "Gėlelė"

Kaina: 48 Eur
Dydis: 4,5 cm skersmens
Detalių dydis: lapeliai - 1,5 cm; žiedo centas - 1,5 cm
Medžiagos: karališkas gintaras (taip vadinamas gelsvas su baltumais) + lino virvelė + metalinis segtukas


Vienas naujausiųjų mano pirkinių yra šitas universalus papuošalas - nori sau ir segi drabužiuose, šalikėliuose kaip sagę, o nori, - op ir įveri grandinėlę ir turi pakabuką ir kaklo papuošalą. Bandau prisegti porą nuotraukų skirtingomis dienomis. Beje, pavasarį fotografavausi anksti ryte ir ne visų kokybė tobulai, kai kurios nuotraukos kiek paplaukusios, bet papuošalai puikiai matosi. 

Kalvaitė gėleles - sages gaminti pradėjo nuo didelių, masyvių, kelių sluoksnių žiedų gėlių, tačiau tuo metu, kai jos buvo pristatinėjamos, man pasirodė per masyvios, gėlėms nesijaučiau pasiruošusi ir lyg trūko modernumo, o gal nebuvau subrendusi. Greičiausiai ir šiai dienai masyvios gėlės dar nesirinkčiau, nors facetuotos gėlės atrodo patraukliai. Mano ramunėlė (taip šį papuošalą užvadinau pati) mažiausia, kokia gaminama, viensluoksnė ir greičiausiai dėl to atrodo ne tik ženkliai moderniau, tačiau ir jaunatviškiau, tinka ir jauniems ir vyresniems. Kadangi aš gana smulki, man šitas dydis tiesiog optimaliai geriausias.

Beje ir gintaras gėlelei naudojamas labai gražus, karališkas, gelsvos spalvos, išraizgytas baltomis gijomis. Ypatingas - tikra pievų ramunėlė...



Smėlio spalvos faceto auskarai ir žiedas

Kaina: auskarai 32 Eur; žiedas 35 Eur
Dydis: žiedo dydis reguliuojamas (16 d.); auskarai su ausele 3 cm
Detalių dydis: rutuliukai 1,3 cm
Medžiagos: smėlio spalvos facetuotas gintaras + sidabro detalės


Aš labai norėjau facetuoto gintarinio papuošalo, nes per skaidrų briaunuotą gintarą lūžtanti saulės šviesa sukuria magiją ir prabangos pojūtį. Kažkaip transliacijos metu greit visus rinkinukus nučiupo, o paskui neturėjo, bet pasiūlė kelis ne skaidrius. ir akį patraukė smėlio spalvos rinkinys. Facetuotas gintaras reiškia, kad rutuliukai yra idealūs, tačiau nušlifuoti kampais, tad su saulės spinduliu gintaras žėri. Žėri ir šitas rinkinukas, tačiau ne taip intensyviai, kaip visiškai skaidrus. 

Mane žavi smėlio spalva - retai matau smėlio spalvos gintaro dirbinius, o žiūrint į šituos greičiausiai vargu ar neišmanantis pasakytų kad čia gintaras. Žavingos smėlio spalvos su putpeliuko raštu, storas, kokybiškas sidabras. Tiesa, tokie dvigubi žiedus kiek sunkiau suspausti ir priderinti pirštų dydžiui (pas mane 15,5), bet paskui tvirtai laiko ta forma, kurią palikau. 

Dar nesu tikra ar ryškūs, raštuoti drabužiai geriausias pasirinkimas su šiuo komplektu? Labai gražiai atrodo prie juodos spalvos, tik juoda apranga man nelabai tinka, tad vis dar ieškau drabužių, kurie idealiai atskleistų šio rinkinio grožį.



Graviruoto gintaro kaklo papuošalas "Kriauklelė"

Kaina: 45 Eur
Dydis: ilgis 49 cm + 5 cm; pakabukas su ausele 8,2 cm
Detalių dydis: gintaras - 7,2 cm; kilputė (auselė) - 1 cm 
Medžiagos: graviruotas žalsvas gintaras + lino virvelė - metalo detalės


Pats didžiausias, pats įspūdingiausias mano gintaro gabalas, kuriame slypi magija. Pirmiausia, akivaizdu, kad gintaras graviruotas taip, kad primintų kriauklę. Akimis ne kartą glosčiau gabalėlį ir visuomet galvoje šmėsteli mintis apie juros periodo fosilijų liekanas, archajiškas, paslaptingas kriaukles, kurių mūsų akys niekuomet nematė. Šis papuošalas alsuoja mistika ne tik dėl asociacijų, tačiau ir dėl pačio gintaro. Kad ir kiek nuotraukų dariau, visuose gintaras atrodo vientisas juodas, bet prie saulės šviesos... gintaras šiek tiek persišviečia, matosi gelsvumo, žalsvumo, samanų ir žemių priemaišų. Kaip dumblinas, gilaus, gilaus ežero dugnas, tokio tikro, lietuviško ežero, į kurį panėrus saulės praktiškai nemato, apgaubia tyla, kai kur matosi ežero gelmių augmenija... 

Magiška, archajiška, masyvu. Man norėtųsi tik kiek trumpesnės virvelės. Nuotraukoms ir šiaip dėvint su palaidais plaukais, gale susegu mažyčiu plaukų segtuku. Matyt reikės tiesiog patrumpinti pora centimetrų.



Minimalistinė apyrankė

Kaina: galėtų būti apie 8-12 Eur
Dydis: reguliuojamas
Detalių dydis: gintaras - 0,5-0,7 cm smulkūs gintariukai; 0,2 cm sidabro rutuliukai
Medžiagos: gelsvas, medaus, vyšnios gintaras + sidabro detalės + plastikas (arba tvirta guma)


Ne visus gintaro gaminius iš Kalvaitė Amber pirkau pati. Šis gamintojas kiekvienos gyvos transliacijos metu dovanoja dovanas žiūrovams. Laimėti paprasta - pakanka pasidalinti ant savo sienos (viešai) arba grupėse ir jau galimybė yra. Kitas būdas yra pirkti ir tuomet traukiamas kubilo laimėtojas. O prizų pasitaiko labai įvairių. Būna savaičių, kai prie užsakymo netikėtai gauni dovaną - tarkim prieš Velykas - magnetuką - triušiuką, puoštą gintarais, kažkada rudens metu - ežiuką. Ir va taip, net nesitikint gamintojas džiugina staigmenomis. 

Šią apyrankę lygiai taip pat gavau netikėtai, visiškai nieko neplanavau gauti, bet papildomai gavau apyrankę, minimalistinę, smulkių gintaro akmenukų su sidabro rutuliukų intarpais. Kasdienis sprendimas, tik gal sudėtinga suspausti pagal savo riešą. Minimali, kasdienė ir deranti absoliučiai prie visko.



Kaklo papuošalas "Kuršiukas"

Kaina: 38 Eur
Dydis: reguliuojamas
Detalių dydis: kuršiukas 3,8 cm x 2,8 cm
Medžiagos: gelsvas gintaras su rudomis ir pilkomis dėmelėmis + slankioji virvelė


Iš pirmo žvilgsnio atrodo kaip keistas pakabukas, tiesa? Tačiau kuršiukai ne šiaip koks nors šiuolaikinio menininko sukurtas papuošalas, o simbolis, turintis labai gilias šaknis. Kuršiukai yra gintaro amuletai, gaminti taip, kad atrodytų, kaip mažo žmogeliuko forma su skylėmis pažastyse. Senovėje tokie amuletai buvo dovanojami vos šeimoje gimdavo vaikas. Tokia dovana pasirūpindavo vaiko krikštatėviai arba tėvai. Kuršiukas nuo pirmųjų dienų buvo kabinamas virš naujagimio lopšio, kur tikima, turėjo saugoti naujagimio miegą, sergėjo nuo piktos akies, ligų ir nelaimių. Kadangi kuršiukas gerus metus kabėjo virš lopšio, galima spėti, kad kuršiukas kartu atlikdavo ir žaislo bei pirmo stebėjimo objekto funkciją augančiam žmogeliukui. 

Vaikui pradėjus vaikščioti, gintarinis žmogiukas būdavo nukabinamas nuo lopšio, veriamas ant virvelės ir kabinamas vaikui ant kaklo. Toks kuršiukas buvo nešiojamas visą gyvenimą ir turėjo ne tik stiprią apsauginę funkciją, tačiau kartu simbolizavo ryšį su tėvais ir protėviais. Kai kurie šaltiniai spėja, kad kadangi kuršiukas turėjo 2-4 skyles, galimas daiktas, jog buvo prisiuvimas prie rūbų. Nepriklausomai nuo nešiojimo būdo, kuršiukai buvo stiprus amuletas, lydėjęs žmogų visą gyvenimą - nuo lopšio iki kapo.

Kuršiukų amuletai atkurti iš rasto Juodkrantės lobio, kuris visiškai atsitiktinai buvo rastas XIX a. viduryje (1857 m.) gilinant smėliu apsinešusį Kuršių marių dugną. Rastas lobis slėpė vėlyvojo akmens amžiaus (5500 - 4200 m. pr. Kr.) Narvos kultūros meno dirbinius, kuriems atradimo metu neteikta daug reikšmės. Dalis rastų dirbinių dingo privačiose kolekcijose ir tik nežymi dalis 1958 m. surasta netoli Giotingeno pilies, Saksonijoje (Vokietija) iš kur perkelti į Geologijos institutą ir muziejų.

Lietuvoje Juodkrantės lobis buvo eksponuojamas Nidoje ir Vilniuje, ir yra atkurtas restauratorės Bronės Kunkulienės. Kolekcija buvo atkurta vadovaujantis išlikusiais piešiniais, lygintas su analogiškais Lietuvos pajūrio akmens amžiaus radiniais. 

Fantastiška, simbolinė gintaro puošmena ir labai smagu, kad mūsų gintaro meistrai ėmėsi atkurti kuršiukus. Man tai visiškas simbolis, mano amuletas, mano ryšys su mano prūsiškomis, pajūrio vokiškomis ir lietuviškomis šaknimis. 



Žiedas "Lietuvos auksas"

Kaina: 37 Eur
Dydis: reguliuojamas
Detalių dydis: gintaro 3,5 cm x 2,8 cm
Medžiagos: karamelinis gintaras + paauksuoto sidabro detalės


Aš mėgstu nešioti vieną masyvesnį žiedą nei daugybę smulkių ir šitas greičiausiai yra aukso viduriukas mano pirštams - ryškus, matomas, bet dar netrukdo užsiimti įprasta veikla. Oo kadangi krašteliai gražiai užapvalinti, tai ir už drabužių, daiktų nekliūva.

Kalvaitė turi visą "Lietuvos aukso" liniją su masyviais karoliais, auskarais ir apyrankėmis. Domėjausi vėriniu, tačiau šiai dienai turiu nusipirkusi tik žiedą. Saldžios, šiltų atspalvių karamelės su baltumais, debesėliais ir skaidrumos, skubiai prabėgančia tamsia rašalo juostele ir žievelės sluoksniu. Šiltas, gal labiau rudeniškas, nei vasariškas, tačiau žavingas. Klasikinis gintaras, klasikinis pajūrio perlas.



Kaklo papuošalas - amuletas su juoduoju ąžuolu "Sėkmei"

Kaina: 74 Eur
Dydis: reguliuojamas
Detalių dydis: gintaro 2,5 cm; apvali medžio detalė 5 cm x 5,5 cm; medžio kubas 1,2 cm x 1,4 cm
Medžiagos: gelsvas gintaras + juodasis ąžuolas + virvelė


Tikriausiai pats mylimiausias mano šio įrašo papuošalas - tikras meno kūrinys, kuriame susipina lietuviško, juodojo ąžuolo ir gintaro draugystė. Tamsus medis tobulai įrėmina nuostabaus grožio gintaro gabaliuką: gelsvas su skraidriu kampeliu ir karamelės bei baltos spalvos dėmėmis. Tobulas, ryškus, patrauklus. Labai smagu, kad kaklo papuošalas gali būti dėvimas skirtingo ilgio, priklausomai nuo tą dieną pasirinktų rūbų ir iškirptės dydžio - visai arti kaklo ar žemiau krūtinės. 

Fantastiškas ir nors sėkmės neneša, bet labai vertinu grožį, išskirtinumą ir meniškumą. Labai myliu!



Pakabukas "Voriukas" su inkliuzu

Kaina: 40 Eur
Dydis: 4,5 cm
Detalių dydis: gintaro ilgis 3,8 cm; skersmuo 1,7 cm x 1,1 cm
Medžiagos: skaidrus gintaras su inkliuzu + sidabras


Gintaras ypatingas tuo, kad jame kartais pasitaiko įstrigusių vabzdžių - dažniausiai muselių, rečiau vorų, skruzdžių, kandžių ar net tarakonų. Tekėdami sakai gintaro formavimosi metu sustingdę smulkiuosius padarėlius ir amžinai įkalino gintaro gabaliuke. Gintaras su inkliuzais yra vertingas, tačiau labai priklauso nuo to, kokio dydžio vabzdys, kaip gerai matomas ir kiek retas. Mano gintaro gabaliuke mažytis voriukas su visom kojelėm ir deja, nėra toks pastebimas, kai nešioju pakabutį. 

Tikima, kad gintare įstrigęs voriukas neša laimę. Man tokie prietarai mažai reiškia, tačiau nemeluosiu, labai džiaugiuosi turėdama gintarą su inkliuzu. O ir pats gintaro gabaliukas labai gražus, su pavieniais žėručiais, karamelinėmis dėmėmis, primenančiomis akvarelės dažus, besileidžiančius į vandenį. 



Apyrankė "Lava"

Kaina: 36 Eur
Dydis: 16 cm riešui
Detalių dydis: gintaras 1,8 cm x 1 cm
Medžiagos: žemės spalvos gintaras + tampri guma


Ir šita labai mylima! Šiltuoju metų laiku tamsus, žemės spalvų gintaras yra kažkas tokio, ypatingo, nepaprasto... Vėlgi, iš pirmo žvilgsnio atrodo tamsiai pilkas, žemės spalvų, tačiau pašvietus saulei kiekvienas gabaliukas atrodo vis kitoks - persišviečia skaidrumo, rausvumo, žalsvumo, užmaskuoto tamsaus gintaro viršutiniu sluoksniu. Tobula, vasarinė, lengvai derinama ir nepaprastai gerai atrodo su lino suknelėmis, šviesiomis spalvomis.


-----------------------------
 Viskas, baigiu, nes apie Kalvaitės gintarus galėčiau pasakoti ir pasakoti, rodyti ir rodyti, bet viskam yra ribos, tiesa? Aš gintarą labai myliu, kasdien nešioju bent vieną gabalėlį ir neatsistebiu skleidžiama magija. Jei dar nesate susipažinę su gintaru, labai rekomenduoju pabandyti prisijaukinti gintarą - maloniausia tai daryti neįsipareigojus pirkti, tiesiog stebint tiesiogines transliacijas. 

Jei norite susipažinti su nuostabia moterimi Donata ir pasigrožėti šeimos kuriamais gintaro dirbiniais, kviečiu sekmadieniais jungtis į gyvą transliaciją Facebook'e.
Vasaros metu 19 val, žiemos - 18 val. 




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. Patiko kai kurie papuošalai, bet, save žinau, kad nedėvėčiau, nes niekaip neprisijaukinu gintaro, pažiūrėti gražu, bet dėvėti man jo nesinori. O Jums čia apžvalgai atsiunčia papuošalus ar jie visi Jūsų? Nes kiek pamenu, čia jau ne pirma apžvalga :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū :) Gal gintaras ne visiems? O gal kol kas neradote savojo?
      Ne, niekas man nieko nežada ir nedovanoja - perku pati, šis gamintojas man nuoširdžiai labai patinka, tad ir kartojuosi ir rodausi su naujais gaminiais. :)

      Panaikinti
    2. Na, už tokias sumas perkant ir apžvalgas rašant, jau turėtų ir dovanoti...

      Panaikinti
    3. Aš taip nemanau. Įsivaizduokite visą gyvenimą perkant Maximoje, nes kitos parduotuvės jums nepatinka - ar maxima jums ką nors skolinga, jei giriate juos draugams? Arba suradote tobulą vietą kažkokį daiktą nusipirkti, dalinatės su draugais, gal pataginat pas save ant sienos, perkat mylit - ar parduotuvės/ verslo savininkas ką nors jums skolingas? ne, juk neprašė jūsų dalinti, neprašė pirkti tik pas jį, nors jam ir malonu, kad vertinate jo produkciją.
      Niekas man nieko neskolingas, lygiai taip pat ir Kalvaitė - perku savo noru tai, kas man gražu, dalinuosi su savo skaitytojų ratu, kad pasigrožėtų, gal kažkas atras naują meilę, įsidrąsins pagaliau įsisegti mamos gintaro auskarus ar užsidėti vėrinį. Gal kažkas ras modernų gintaro papuošalą, kuris taps svarbia kasdienio stiliaus detale. O gal kažkas praeis šį įrašą ir pamirš?

      Bet tiesa ta, kad niekas, nieko neskolingas - už gintaro papuošalus moku pinigus - lygiaverčiai mainai. Aš randu tai, kas miela širdžiai, o gamintojas gauna jam priklausantį atlygį. Viskas taip, kaip turi būti :)

      Panaikinti
  2. Labai geras aprašas. Ačiū. Prisijaukinau gintarą iš naujo.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū jums už komentarą :)
      Smagu girdėti! mėgaukitės draugyste :)

      Panaikinti

Rašyti komentarą