SALTRAIN "Gray Salt Tiger Leaf" remineralizuojanti dantų pasta su azijinės centelės ekstraktu, be flourido

Pasitaiko, kad nusiperki pastą ir supranti, kad aprašymas ar tai, ką ištransliavo pardavėjas yra apgaulė arba nesusipratimas arba užsienio kalbos nepažinimas. Tarkim... nusipirkau Saltrain dantų pastą ant kurios lietuviška etiketė žadėjo flouridą, tačiau sudėtyje jo visiškai nėra, apskritai sudėtis neatitinka to, kas užrašyta ant pakuotės. Ir tuomet pradedi galvoti - kaip saugu pasitikėti parduotuvių aprašymais? Kokią kompetenciją turėjo vertėjas? Ir kaip saugiai  nusipirkti internetu, jei pardavėjo vertimais negalima tikėti? Taip, greičiausiai pirkti gyvai, bet ne visuomet yra tam laiko, o ir atidus etikečių skaitymas užima nemažai laiko. Kažkaip liūdna, nes ne pirmas kartais, kai el. parduotuvės taip apgauna... Dantų pastoje flourido kiekis man yra svarbus - nesu ta, kuri vengia flourido, mano dantims jo reikia - pasitikiu mane konsultuojančiais: burnos higienos specialistės, odontologo ir ortodonto nuomonėmis - flouridas dantims yra būtinas. 

Nepaisant to, kad vienas didžiulis nusivylimas yra, dantų pastą išbandžiau, naudojau ir planuoju pabaigti, kaitaliojant su įprastomis pastomis. Tad kokia ta korėjietiška Saltrain dantų pasta.


Produktas: SALTRAIN "Gray Salt Tiger Leaf" remineralizuojanti dantų pasta su azijinės centelės ekstraktu, be flourido
Gamintojas: „K. Boeun Pharmaceutical” Co. Ltd. Pagaminta Korėjoje
Paskirtis: valyti dantis ir dantenas, remineralizuoti, saugoti nuo ėduonies, gaivinti
Tinkamas tipas: visiems nuo 6 m. 
Labiausiai patiko: efektyvus valymas
Labiausiai nepatiko: sudėtyje nėra flourido 
Tūris: 100 g
Kaina: 6,99 Eur
Kur galima įsigyti: Eurokos

Ką žada gamintojas: Dantų pasta valo dantis ir dantenas, kad šypsena būtų skaistesnė. Tigro lapų dantų ir dantenų detoksikacijos priemonė turi unikalią formulę, kuri padeda palaikyti gerą dantų ir dantenų būklę, išvengti ertmių, blogo burnos kvapo. Ši remineralizuojamoji dantų pasta švelniai, bet efektyviai valo burną, padeda apsisaugoti nuo ėduonies atsiradimo, blogo burnos kvapo ir dantenų būklės pablogėjimo. Mėtų skonis atgaivina burną, suteikia vėsinantį mėtinės gaivos pliūpsnį.

Sudėtyje yra fluoro, pilkosios druskos, azijinių centelių ekstrakto.  

Sudėtis: D-Sorbitol Solution, Water, Concentrated Glycerin, Sodium Cocoyl Glutamate, Polyethylene Glycol 1500, Carboxymethylcellulose Sodium, Mentha OilXylitol, Enzymatic Modified SativaSodium Chloride, I-Menthol, Ascorbic Acid, Green Tea Extract, Aloe Extract, Sage Extract, Matricaria Extract, Eucalyptus Extract, Tocopherol Acetate, Bifidus Extract, Centela Extract


Mano nuomonė. Nemeluosiu, bet mano žvilgsnį patraukė įdomiai atrodanti dantų pastos pakuotė - baltas, švarus dizainas ir dominuojantys, žali intarpai. Atrodo labai patraukliai akiai ir klasikinio dizaino dantų pastos tūbelė su visiška klasika - nedideliu užsukamu plastiko dangteliu. Minkštas pakuotės plastikas patogus išspausti reikiamą priemonės kiekį. Pakuotė faina, patogi ir patraukli.

Priemonės sudėtis puiki - labai saugios putojimo ir valymo medžiagos, yra burnos drėkiklių, tačiau vertimas klaidingas, nes žadėjo, kad sudėtyje yra flourido, tačiau jo nėra, nė pro kur. Žinau, kad yra žmonių, kurie vengia šio ingrediento, tačiau flouridas apsaugo dantų emalį nuo gedimo. Man flouridas būtinas ir pirmas dalykas ką žiūriu yra ar turi flourido ar ne. 

Tačiau dantų pasta labai efektyviai valo apnašas, turi stiprų, gaivų aromatą, kuris iš ties ilgai išlieka. Efektyvi, stipri, gaivi ir puikiai valanti. Pasta man patinka, tik apmaudu, kad sudėtyje nėra flourido - būtų tobula, jei bent lašelis jo būtų.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. eurokos.lt nurodytomis sudėtimis ne visada galima pasitikėti, kartais jos būna "iš lempos" :) Esu pastebėjusi tą ne vieną kartą. Arba išvis nesivargina sudėties nurodyti.
    Dabar pasižiūrėjau internete tas pastas, tai su fluoru yra ši: https://www.eurokos.lt/higienai/burnos-higiena/dantu-pastos/su-fluoru/saltrain-gray-salt-fluoride-dantu-pasta-100-g.html

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip, ir net labai dažnai. Toks jausmas, kad už tai atsakingas asmuo parašo pradžią ir pabaigą, o vidurį praleidžia, kad greičiau būtų. Laukiu kol vieną dieną atrasiu prirašyta "bananas, bananas, bananas..." :D

      Panaikinti
  2. O kuo netiko mano komentaras apie dantų pastą, kad buvo ištrintas? :DDD

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ar viršuje esantis komentaras yra jūsų?
      Aš nebuvau prisijungusi visą savaitę, tai nieko nepadariau - bloge veikia automatinė apsauga nuo netinkamų komentarų - kažkodėl parodė, kad komentaro turinys netinkamas ir prašė mano patvirtinimo. Robotas ne žmogus :) nieko blogo nematau jūsų komentare, jei jūs esate jo autorė :)

      Panaikinti
    2. Aišku, ačiū :)))

      Panaikinti

Rašyti komentarą