Mano TOP 3 aromatai žiemai

Hey, ar laukėte mylimiausių žiemos aromatų įrašo? Kartu su žiema, mes jau apsukome visą metų ratą ir pakalbėjome apie kiekvieną sezoną (Pavasario, vasaros, rudens aromatai) ir jo metu labiausiai mylėtus kvapus. 2017 metus buvau paskyrusi nagų lakų spalvoms, o kas laukia 2019? Iš tiesų, kol kas net neįsivaizduoju, tad jei turite idėjų, būtų smagu, jei pasidalintumėte...

Žiemą visi aromatai dar labiau kinta... kai už lango minusinė temperatūra, kai siaučia vėjai ir pūgos, kai sninga gėlytėmis nekvepėsi, nors... Žinau, kad dauguma kvapų mylėtojų žiemą renkasi apskritai nesikvepinti ir mėgaujuosi tiesiog šalto oro kvapu. Neretai ir pati aromatus palieku nepaliestus, tačiau kai kvėpinuosi, noriu sodrių, aštresnių, stipresnių aromatų. Apie tokius šiandien ir kalbėsime - iš kelių žiemiškiems orams atrinktų kvapų išsirinkau tris mylimiausius ir šį kart, visiškai negalvodama  apie jiems labiausiai tinkančius mėnesius, papasakojau trumpai apie kiekvieną. 

"Mirti už draugą kokiomis nors ypatingomis aplinkybėmis ne taip didinga, kaip kasdien slapčia jam aukotis."
Stendalis




Kvapo kategorija: rytietiškas - gėlių
Išlikimo laikas: 12 val.
Tinkamiausia: žiemai, vakarui (nors tinka ir dienai)
Charakteristika:
     ☃ Viršutinė nata: kvapnioji kananga, ylang-ylang, apelsinas, kokosas, persikas
     ☃ Širdies nata: jazminas, kvepenė, rožė, žibuoklė, gardenija
     ☃ Apatinė nata: vanilė, santalas, muskusas, gintaras


Seksualus, gundantis, moteriškas rytietiškas aromatas paskaidrina bet kokią, net ir pačią šalčiausią ar pačią niūriausią žiemą ir neneša į šiltus kraštus, Indijos prieskonių ir gėlių turgus, kur verda triukšmas, kalbos, sklinda nosį kutenantys gėlių ir egzotiškų prieskonių aromatas. Kvapas mane sušildo ir nuteikia itin maloniai! Niekad, nė vienu sezonu, kvapas negeba taip gražiai ir maloniai atsiskleisti, kaip šaltą žiemos dieną, kai norisi šiek tiek moteriškumo ir gundančio eliksyro. Kartais pagalvoju, ar Avon kvapas gali būti tarp mylimiausių? Tačiau... tai ne pirmas ir ne trečias šio aromato buteliukas mano namie, ir vienas iš 3-4 šios kompanijos aromatų, prie kurių vis norisi sugrįžti!


Kvapo kategorija: rytietiškas - šipro
Išlikimo laikas: 10-12 val.
Tinkamiausia: žiemai, vakarui (nors tinka ir dienai)
Charakteristika:
    ☃ Viršutinė nata: juodasis triufelis, ylang-ylang žiedai, bergamotė, juodieji serbentai
  ☃Širdies nata: juodoji orchidėja, juodasis vilkdalgis, juodieji pipirai, juodosios slyvos, lotoso mediena
    ☃ Apatinė nata: noir gourmand akordas, pačiulis, smilkalai, sandalmedis, vetiverijos, vanilės lašai


Tik įsigijusi šį aromatą, jo negalėjau paleisti... kvėpinausi ir dienos ir vakaro metu ir nuolat norėjau daugiau. Tai pirmas mano sunkesnis kvapas, išeinantis iš gėlyčių kategorijos, į kurią iki šiol buvau įsikibusi. Dūminis, sodrus, stiprus, keistas, sunkus, tamsus aromatas tikrai netiks kiekvienai. Aromatas, kuris nesuteiks jokio moteriškumo - tai "vyriškos energijos" kvapas, skirtas stiprios valios moterims, nepaisančioms visuomenės normų. Moterims, kurioms nusispjauti į kitų nuomonę, moterims, kurios ne tik žino, ko nori, bet ir kaip tai pasiekti bet kokiomis aplinkybėmis. Aromatas, kuris nepalieka abejingų - pamilsi arba nekęsi...


Kvapo kategorija: rytietiškas - gėlių
Išlikimo laikas: 4-5 val.
Tinkamiausia: žiemai, dienai
Charakteristika:
     ☃ Viršutinė nata: ličiai avietės
     ☃ Širdies nata: pačiulis, frezija, pakalnutė, kedras, rožė
     ☃ Apatinė nata: gintaras, vanilė, kvapieji auksabarzdžiai


Kažkada, senai senai tai buvo aromatas, kuris lydėdavo mane visus sezonus, kiekviena proga: eidavau juo pasikvėpinusi į darbą, šokdavau iki paryčių klube, linksmindavausi draugų kompanijoje, nepriklausomai nuo sezono - ir žiemą ir vasarą. Jaunatviško požiūrio aromatas su žaižaruojančiu ir burbuliuojančiu kvapo pojūčiu, tarsi avietinis šampanas su lengvu saldumu, lengva, papildančia medienos nata... Kvapas, iš kurio aš jaučiuosi išaugusi bet kuriai progai - per laiką pasikeitė mano požiūris ir gyvenimo būdas, norisi sodresnių kvapų ir gilesnių idėjų... Tačiau aromatas vistiek atsidūrė tarp mėgiamiausių sezoninių aromatų? Iš tiesų tai šiuo kvapu dabar galiu kvėpintis tik žiemos metu, ir tik išskirtinai per didžiąsias metų šventes, kai už lango tyliai sukasi snaigės, o namai šurmuliuoja šventiniu džiaugsmu, kai ateina Kalėdos ar nuo šalčio pykšinčios it fejerverkai tvoros pranašauja Naujųjų pradžią... Visomis kitomis progomis ar įprastomis dienomis "Deimantai" man tapo per lengva gėlių puokšte - panašiai kaip situacija, kai nori vilktis kelnes, o spintoje vien sijonai... Tik didžiosioms metų šventėms - nedidelis aromato likutis jau šiandien skubės į tamsią vietą laukti kitų Kalėdų.


Tokie mano mylimiausi žiemiški aromatai buvo šiais metais! Su žiemos mylimiausiai kvapais baigiasi ir top3 aromatų ciklas, kuris, norisi tikėti, jums buvo įdomus ir naudingas? Ilgai galvojau, ar noriu jums ruošti sezoninius TOP 3 ar TOP 5 įrašus? Visai norėčiau, tačiau nežinau, ką jūs norėtumėte pamatyti toliau? Apie nagų lakus jau kalbėjome, aromatus irgi, tad jei jums kažkokie sezoniniai dalykėliai dar įdomūs, būtinai parašykite ir paplanuosiu.

Ar tokio tipo įrašai jums pagelbėjo ir buvo įdomūs? Gal norite daugiau sezoninių dalykėlių? Nepamirškite palikti savo komentaro apačioje.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Buvo aktualu? Komentuokite! Jūsų komentaras - geriausias atlygis!

Komentarai

  1. Aš pati gyvenu sezoniškai (keičiu kvepalus, nagų lako spalvas, rūbų spalvas, tai man tikrai įdomu, kaip kiti žmonės gyvena :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš irgi :) O gal norėtumėte kažko konkrečiai? :) Ar iš esmės nėra svarbu?

      Panaikinti
  2. TOP man visi įdomūs. Visose sferose norisi atrasti po geriausią dalyką, todėl viskas aktualu

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. :D :D Rebusas man dabar :D Topo visom norisi. Kartoti nagų lakų ar aromatų temos nenoriu, tad reikės pagalvoti, kas gali būti įdomu :)

      Panaikinti

Rašyti komentarą