Patys prasčiausi 2018 birželio - gruodžio kosmetikos produktai (2018 II d.)

Žinia, apsisuko antrieji metai, kai kas pusmetį rodau jums labiausiai nepatikusius produktus metų eigoje. O kad įrašas nebūtų itin ilgas - daliname pusmečiais. Liepą galėjote rasti pirmąją dalį, o dabar metas parodyti antrosios dalies herojus. Rašyti tokį įrašą dažniau aš tiesiog neprisiverčiu. Nemėgstamiausiųjų tipo įrašas visuomet persmelktas neigiamomis emocijomis, mano nusivylimais, mano nuopoliais nusipirkus vieną ar kitą visiškai nepatikusį dalyką. Niekas nenori savo turinio persmelkti vien tik neigiamomis emocijomis, tad kartas per pusmetį man regis yra visiškai pakankamas dažnumas.

"Nėra nieko bjauresnio, kaip daug kalbėti apie save."
Dž. Leopardis


Kalbant apie šio įrašo nuotraukas, aš tikrai nesistengiau fotografuoti dailiomis kompozicijomis - juk tai paprasčiausiai šiukšliukai. Tiesiog fotografavau daugmaž panašios kategorijos produktus į vieną nuotrauką ir po ja papasakosiu, kuo vienas ar kitas nusipelnė atsidurti tarp nemylimiausiųjų.


L'Occitane nemyliausių ir prasčiausių priemonių įraše regis atsiduria pirmą kartą. Deja, tačiau mylima kompanija tikrai nereiškia viso mylimo asortimento, tiesa? Dušo želė, kurios kvapas maloniai užbūrė ir pripildė rudeniškas vonias gardžiu vaisiniu aromatu. Bet jau poveikis... košmaras, kai dušo želė praktiškai neputoja, nors putojimą sukeliančių medžiagų sudėtyje tikrai yra. Nesuprantu kodėl taip nutiko, bet tikiuosi, kad vienas nepasisekimas nesugriaus kelių metų draugystės.
Kas nutinka, kai perki produktą vien dėl pakuotės? Nusipirkusi pasidžiaugi pakuote, tačiau galiausiai nelieki labai jau patenkintas priemone. Nelabai man patiko losjono kvapas. Pakuotė atrodo milžiniška, tačiau priemonės vienam kartui reikia ženkliai daugiau ir ji labai greit senka. Tačiau labiausiai nusivyliau per traumpu, nepilną dieną trunkančių drėkinamuoju poveikiu - neturiu laiko tepliotis losjonais porą kart dienoje, tikrai neturiu. O kai kūno oda sausėja ir pleiskanoja - drėkinimo labai reikia. Nusivyliau, poveikis visai nepatiko, nors ir sunaudojau daugmaž visą.

Visai neblogai stangrinanti priemonė pateko tarp prasčiausių? Iš tiesų turiu pastebėti, kad poveikis man visai patiko ir buvo priimtinas. Tačiau pakuotė visiškai nepatogi - masažinė galvutė nuolat nusisukdavo, ko pasekoje padengti produktą buvo iššūkis. Kiekvienu judesiu vis atsukti galvutę į reikiamą padėtį švaisčiau laiką ir visiškai nejaučiau odos masažo. Galiausiai ir pati konsistencija man pasirodė nemaloniai lipni, dėl kurios tekdavo ilgai stypsoti vonioje nuogai, laukiant, kol bent šiek tiek priemonė susigers į odą ir nebelips prie drabužių.

Tikriausiai savaime aišku, kad nepatiko. Gabaliukas siaubingai ilgai tirpo vonioje ir jo nepavyko nei sutrinti, nei ištirpinti, nei kaip kitaip galutinai išlydinti šiltame vandenyje. Vargau visus kartus ir bandžiau įvairius būdus, tačiau niekas negelbėjo ir dabar jau nemanau, kad tai kažkokia mano kaltė - tikriausiai gamintojas kažko neapskaičiavo? Net ir gamintojų rekomendacija po vonios nenuskalauti kūno, man pasirodė nesąmonė - oda lieka nemaloniai riebi, tad nusiprausti po dušu tiesiog būtina. Didžiuliai lūkesčiai ir lengva katastrofiška realybė.


Pats prasčiausias rankų kremas, kokį esu naudojusi. Tikriausiai prasčiausias kremas apskritai, kokį esu naudojusi! Masažuoju į odą, o lengvo losjono konsistencija virsta vandeniu, poveikio nerasta, efektas niekinis. Kažkokia tragedija, ne kremas. Nepabaigtas keliauja į šiukšlinę.

Nuo pat pirmos naudojimo dienos, iki pat paskutinės šita priemonė man sukeldavo didelių problemų: dengiant kaip nagų lako pagrindą, ant spalvoto lako iškildavo burbuliukai. kaip viršutinis sluoksnis - pasidengdavo netolygiai, o ir nagų stiprinimo funkcijos aš nepastebėjau. Niekaip nesuprantu, kodėl šis produktas kompanijos įvardijamas kaip geriausia priemonė. Man tai buvo vienas blogiausių pagrindų nuo pirmo iki paskutinio naudojimo.

Labai gera šios priemonės idėja kelionėms - tiesiog nerealiai patogu burnos higienos priemones kelionėms susipakuoti į tokias kompaktiškas dėžutes. Tačiau... pasta čia labai jau taip sau, o šepetėlis toks prastas, kietas, nelankstus, per didelis - nenuvalo apnašų, dantys jaučiasi nešvarūs. Kelionė, į kurią vežiausi šį rinkinuką buvo tikrai aptemdyta nešvarios burnos ertmės pojūčio... O idėja tai labai gera!


Prieš kelis metus nebūčiau pagalvojusi, kad Organix produktas atsidurs tarp prasčiausiųjų - kompanija yra mano nostalgija, mano studentiška meilė, kuriai nori nenori jauti šiokius tokius sentimentus. Tačiau šito aliejaus poveikis man nepatiko. Aliejus sugeba suvaldyti pasišiaušusius plaukus, suteikti jiems glotnumo. Tačiau labai greitai gali juos sulipinti vos vos padauginus. Sakyčiau silpnokas poveikis, vienas prasčiausių iš pastaruoju metu naudotų ir jau senokai nepatenkina mano lūkesčių.

Nors kai įsigijau priemones ir pirmus kartus purškaliojau spalvomis savo plaukus įvertinau gana neblogai, tačiau šiai dienai supratu, kaip pasikeitė mano nuomonė. Patobulėjo ir rinka. Šis lakas lipina plaukus, paskirstyti tiksliai juos sunku. Ir jei palyginsime su šiandieninėmis spalvą suteikiančiomis priemonėmis (turiu galvoje garsiuosius L'Oreal Colorista), tokios problemos jau išspręstos - ir padengti lengviau ir paskirstyti patogu ir plaukų nelipina.

Suteiks spindesio, tačiau labai abejoju, ar sugebės sumažinti plaukų slinkimą. Po penkių sunaudotų ampulių jokio poveikio visiškai nepajutau.. nieko, kas buvo žadama, kai jas pirkau.


Man nepatiko visa šita linija ir visiškai netiko mano plaukams, pradedant priemonės sudėtimis, baigiant silpnu, praktiškai nejaučiamu poveikiu. Jeigu jūsų plaukai reikalauja bent kiek intensyvesnės priežiūros, ši linija to tikrai to nesuteiks: taip, plaukai taps paslankesni, lengviau iššukuojami. Tačiau kai iš linijos (o iš kaukės juo labiau) tikiesi maitinimo, drėkinimo ar plauko atkūrimo - tikrai nuvilia.

Apart  truputėlio švelnumo ir blizgesio, šis balzamas negeba nei atkurti, nei maitinti, nei drėkinti, nei glotninti plauko. O ir kvapas man buvo visiška tragedija. Ilgą laiką vis galvojau, ką čia per nesąmonę tepu ant plaukų. Kelis kartus ėjau skaityti pažadų ir nusivildavau rezultatais po naudojimo - visiškai man netikęs, per silpnas balzamas.


Ir vėl Bioten, nors žadėjau sau nebepirkti... aš vis bandau vienai ar kitai kompanijai suteikti antrą šansą ir galbūt pagerinti savo nuomonę, nors šiek tiek. Tačiau šitas tonikas tik dar labiau ją pablogino. Jis neblogai valo nešvarumus ir makiažo likučius, tačiau ant veido odos jaučiasi siaubingai - nedrėkina, lyg ir norėtų erzinti, tačiau nesuerzina. Tiesiog jaučiasi pernelyg agresyviai ant odos, kad norėčiau toliau naudoti...

Visiškai nieko nedarantis odai tonikas... Šiek tiek pavalo makiažo likučius ir nešvarumus, bet visumoje jausmas toks, lyg valyčiau veidą vandeniu, kvepiančiu šampūnu. Tiesiog visiška nesąmonė, kuriai gaila sumokėtų pinigų.

Dar viena nesąmonė, kuri nevalo makiažo, tik mozoja ant veido kaip vanduo ir viskas. Daugiau išsiplėsti nesinori - žinau, kad tarp mano skaitytojų yra Nida gerbėjų ir gynėjų, tad tikriausiai norisi priminti, kad bloge mano potyriai, kurie nebūtinai sutampa su jūsiškiais. Ir galiausiai seną kaip pasaulis tiesą - mielosios, jei netinka man, nereiškia, kad netiks jums.

Šis produktas nebuvo tragiškas. Tikrai švelnino, lygino ir šviesino odą, tik va gamintojas prisižadėjo labai daug. Internete sklando gandai, kokie šios kompanijos produktai veiksmingi, tad natūralu, kad prisikūriau kalnus lūkesčių. Tiesiog dėl šio produkto jaučiuosi nusivylusi, nei pusės pažadų neįvykdė ir nepatenkino.


Ir dėl šios kaukės kažkodėl visiškai nepykstu, nors žada suteikti odai elastingumo, tačiau to nėra. Nėra ir maitinimo, nei drėkinimo - nieko išskyrus švelnesnę odą. Tik kur jau ten pyksi, kai kaukės kvapas labai primena vaikystėje virto "karšto šokolado" kvapą... Tiesiog, antrą kart tokios kaukės nekartočiau vien dėl poveikio nebuvimo.

Mėginių į prasčiausius produktus stengiuosi netraukti, mat paprasčiausiai bandau per trumpą laiką, kad susidaryčiau tvirtą nuomonę. Bet šį kart nesusilaikiau - prausiklis siaubingai sausino veido odą, jausmas, lyg plautumeisi veidą muilu, o putos džeržgenčiai nugrandytų viską, ko reikia ir ne. Prausia švariai, tik ar sausinimas yra efektas, dėl kurio galima daryti kompromisus? Mano atveju - ne.

Nors tikėjausi intensyvaus drėkinimo ir galvojau, kad tai gali būti puiki priemonė mano odai. Naiviai klioviausi, kad vaistinėse parduodama kosmetika tikrai negali būti prasta. Bet... kaukė ar kažkuris jos ingredientas stipriai sudirgino veido odą, prie jos buvo skausminga prisiliesti, skruostus degino, tarsi užpylus rūgštimi... Košmaras... Vis nerandu atsakymo, ar kaltas kažkuris ingredientas ar kažkas negerai su kauke. Ir vis svarstau, ar noriu išbandyti daugiau šios kompanijos produktų? Kol kas tikrai ne. O galbūt jūs atradote kažką gero iš Apivita?


Visiškai nepatikusi želė, kurios net nenaudojau ilgiau, nei apžvalgai. Želė ilgam paliko antakius šlapius, o galiausiai skysčiui dingus plaukeliai tikrai nebuvo nei sutvirtėję, nei antakiai kažkaip pasikeitė. Tikriausiai prasčiausia priemonė, kurią naudojau antakiams - visiškai jokio poveikio, tik pavadinimas.

Labai lengvą ir natūralų efektą suteikiantis, tik iki to efekto reikia oho-ho kiek dar pasistengti. Visgi labiausiai man nepatiko pats aplikatorius - aštrus, nemalonus, brėžiantis, kietas... Tokiu tušu net nesinorėjo dažytis, todėl paprasčiausiai išmečiau lauk net nesivargindama. Nepatinka, tai nepatinka.

Šiaip jau man patinka Essence pieštukai, nors patys geriausi tikrai buvo senieji su sidabriniais dangteliais, o toliau regis jų kokybė tik prastėja. Šio pieštuko pigmentacija nereali, formulė gana atspari, bet nuviliančiai trumpai. Jau po 1,5 val lūpos nusigumuliuoja ir tenka viską valyti lauk bei dengti iš naujo. Įsivaizduojate savo darbo dieną, kur kas 1-1,5 val vis nuvalote lūpas ir dengiate nauju priemonės sluoksniu? Nea... O dar kai pakako vos keliems panaudojimams... Prastas produktas... Suprantu, kad kompanija nuolatiniuose ieškojimuose, tačiau senieji dalykai, pamilti dalykai turėtų būti nuolatinis, o ne ribotas ir niekad negrįžtantis, asortimentas.

Prabangus, brangus ir gautas nemokamai, tačiau man tai nesvarbu. Visuomet sukritikuoju man nepatikusius produktus ir visuomet pasidžiaugiu kompanijų atstovais, kurie geba priimti kritiką, o ne susinervinus dėl neigiamos apžvalgos nutraukti bendradarbiavimą (aha, šiomis dienomis tokių, besitikinčių teigiamos apžvalgos už bet ką, vis dar nemažai). Šitas maskuoklis visiškai netinka paakiams maskuoti, yra per kietas, per tirštas ir per sunkus. Maskuojant veido odą (žiemą maskuoju skruostų raudonį ir nosies galiuką bei sparnelius) beveik visuomet sukrenta į poras. Tiesiog visiškai ne mano produktas - tepti turi vos matomu sluoksniu, tuomet nukenčia maskavimas, o veidas vistiek siaubingai apsunksta. Tiesiog ne.


Rietiklis, kuris neriečia blakstienų ir tikriausiai nereikia daugiau išsiplėsti. Per pastaruosius mėnesius tiek bambėjau dėl šio rietiklio visur, kad tiesiog nebesinori.

Susigundžiau, galvodama kad ant kotelio esančios kempinėlės bus stebuklas ir padės lengvai ir itin patogiai padengti tiek makiažo pagrindą, tiek maskuoklius. Tačiau, o šventas naivume - pati stebiuosi, ko vis tikriuosi iš pigių šepetėlių? Kirstos formos kempinėlė labai greit pradėjo nusilupti gumuliukais, o grybo formos buvo tokie kieta, kad neįmanoma buvo naudoti ne tik zonai po akimis, bet ir veido odai.

------------------------------------------------------------------
Viskas, tokie mano šio pusmečio nemėgstami, prasčiausi produktai. Šiandien džiaugiuosi, pagaliau per kelias dienas, baigiau pildyti šį įrašą ir galiu viską mesti lauk. O šį įrašą baigiu su viltimi, kad sekantį pusmetį tokių priemonių bus gerokai mažiau.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Buvo aktualu? Komentuokite! Jūsų komentaras - geriausias atlygis!

Komentarai

  1. O man automatinis essence pieštukas laaabai patinka! Gal pas tave brokuotas arba panaudotas buvo? Nes aš naudoju dažnai ir kol sunaudosiu praeis dar koks mėnuo. Beje, turiu atsarginį, nes man tikrai labai patiko!

    Rudenį teko padirbėt Eurokos, mačiau, ką ten žmonės ir patys pardavėjai daro su kosmetika (dėl to pradėjau dažniau pirkti viską internetu...), todėl kitą kart rekomenduoju tiesiog atkreipti daugiau dėmesio, kad priemonės užtektų ilgesniam laikui ir nepasigautum kokių bacilų 🙈

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labas :) Ačiū už komentarą :) Aš gavau testavimui šį pieštuką iš Essence atstovų. Tai netikiu, kad galėjo kažkas negero būti. Gal tu ant pieštuko dar dengi dažus? Aš tokio atspalvio dažų neturėjau ir šiaip norėjau pabandyti pieštuką vieną, tai nieko ant viršaus nedengiau. Spalvą teko per dieną atnaujinti bent tris kartus - turėjau susitikmus, buvau darbe, nesinorėjo, kad prastai atrodytų. Ir paskaičiavus man to pieštuko užteko apie 10-12 padengimų, kai įprasto - gerokai daugiau kartų.

      Apie kosmetikos parduotuves - puikiai žinau apie ką kalbi... Nereikia dirbti, kad pamatytum savo akimis, kas vyksta - pradarinėja, pirštus įkiša ne tik kosmetika, bet ir kremus! Mačiau, kaip pardavėjos nuo testerių plėšė lauk lipdukus ir matyt ruošėsi parduoti kaip įprastus produktus!!! Visuomet atidžiai renkuosi kokią pakuotę iš lentynos paimti ir pati geriau rizikuoju nusipirkti neatidarytą, nepauostytą, nebandytą, nei atsukinėti ir palikti produktą lentynose. Deja, ne visos merginos turi pakankamai sąmoningumo :(

      Panaikinti

Rašyti komentarą