2018 metų mano mėgstamiausi III: dekoratyvinė kosmetika ir aromatai

Labas draugai ir draugės,
Metas paskutinei metų mėgstamiausiųjų daliai, skirtai aromatams ir dekoratyvinei kosmetikai. Šiemet esu visiškai patenkinta dauguma savo kosmetinių pasirinkimų ir bandytų priemonių, dauguma jų buvo iš tiesų geros, tad išrinkti tas kelias mėgiamiausias nebuvo labai paprasta. Galiausiai pasirinkau kalbėti apie tas, kurios paliko didžiausią įspūdį, maloniai nustebino ir turėjau mažiausiai priekaištų.

"Tikrą draugą pažinsi nelaimėje."
Ezopas


Visai nesenai gavau klausimą - kodėl net patikusius produktus sukritikuoju ir randu prie ko prisikabinti. Iš tiesų tik labai reta priemonė neturi visiškai jokių trūkumų, tad norėdama savo įrašuose kalbėti apie visus aspektus, nepraleidžiu ir tų kelių smulkmenų. Tačiau nepaisant to, tai nereiškia, kad priemonė prasta ar man nepatinka. Tiesiog norisi apie viską visuomet kalbėti pilnai ir atvirai - tą ir darau 😉 O jei kyla daugiau klausimų, visad prašom - atsakysiu.

DEKORATYVINĖ KOSMETIKA:


Pats mylimiausias praimeris per šiuos metus! Man, kaip sausiaodei labai svarbu, kad oda įgautų sveiko šytėjimo efektą, todėl natūralu, kad tokie praimeriai dažniausiai tampa mano mėgstamiausiais. Praimerį naudojau ir viso veido odai, ir tik iškiliausiose veido vietose be jokių problemų, mat dengiasi itin plonu sluoksniuku, neapsunkina veido odos ir suteikia tą gražų, natūralų, sveikata spinduliuojančios odos efektą.



Labai lengvas BB kremas, kuris turi palyginus gerą maskavimo efektą ir kartu atrodo natūraliai, bei neapsunkina odos. Kremas suteikia matiškumo, todėl tokioms sausiaodėms dar labai rekomenduočiau ir spindesio suteikiantį praimerį, ar lengvą hailaiterį, kad oda neatrodytų super sausa ir plokščia. Sunaudojau su dideliu malonumu, ir mielai įsigyčiau dar (bet šiuo metu neperku kosmetikos apskritai ir manau, kad turiu jos pakankamai ir atidarytos ir visiškai naujos, kad pirkti dar vieną pakuotę).



Labai noriu prie mėgiamiausių traukti ir Avon True Colour makiažo pagrindą - net nesitikėjau, kad man jis taip patiks! Tikriausiai jau pastebėjote, kad kalbėdama apie Avon produktus išreiškiu iš ties nemažai kritikos ir reta priemonė atitinka mano poreikius ir reikalavimus? Visiškai lengvutis, neapsunkinantis makiažo pagrindas su gana geru maskavimu ir natūraliu, sveiku veido odos spindesiu. Tai, ko visuomet ieškau šiltąjam sezonui - tobula, natūralu, lengva, pakankamas maskavimas kasdienai. Labai labai patiko! Šį pagrindą dovanojau ir porai iš savo skaitytojų, ir būtų labai smalsu sužinoti, ar joms irgi tiko ir patiko...



Norisi dar kartą pagirti ir makiažo pagrindą šviesinančius ir tamsinančius lašiukus, kurių dėka paprasta ir lengva pakoreguoti netinkančio makiažo pagrindo atspalvį. Lašiukai iš tiesų šiek tiek patirština konsistencija, bet šiai dienai mane labai tenkina jų kokybė ir kaina. 


Aš net nesitikėjau, kad toks paprastas ir pigus produktas gali tapti tokiu mylimu ir kasdien naudojamu dalyku! Rankos nelinksta prie kitų priemonių, kad užfiksuoti makiažo pagrindą. Lengvutė, besvorė, neapsunkina odos ir labai gražiai pasidengia. Dugnas pasiektas, bet pati pakuotė labai didelė, tad pakaks dar ilgam.



Mėgstamiausias mano bronzeris šiais metais - Benefit Hoola. Bronzato kokybė labai gera, dengiasi gražiai, tolygiai. tik kitam kartui rinkčiausi dar šviesesnę spalvą - šis atspalvis gerai atrodo vasarą, bet žiemos metu man pernelyg tamsus ir intensyvus.



Šiemet supratau, kad tikrai nesu skaistalų mergaitė. Aš iš viso skaistalus naudoju retokai ir dažniau, mieliau pasirenku bronzinę pudrą. Žinau, dabar galvojate, kad galiu dengti abu? Negaliu - abiejų man per daug kasdieniam makiažui, veidas atrodo per daug perkrautas, tad naudoju juos paskirai. Skaistalų metas man ruduo, kai tik jais norisi dažyti skruostus. Lygiai taip pat ir su šiais Catrice skaistalais - naudojau visą rudenį, bent porą mėnesių kasdien ir nors nemanau, kad tai patys geriausi skaistalai, kokius esu bandžiusi, tačiau šį rudenį jie mane itin maloniai nustebino. Dengti lengva, išsklaidyti paprasta, gerai atrodo ir išlaiko tikrai neblogai.



Kaip be mylimiausio hailaiterio? Net ir lengvame kasdieniame makiaže mėgstu bent truputį pasiblizginti skruostus. Su šia palete labai lengvai išgauti tiek itin natūralų, tiek (sluoksniuojant) intensyvesnį efektą, o ir kelios paletėje esančios spalvos leidžia išsirinkti mylimiausią. Labai patiko, nors mano mylimiausio visų laikų hailaiterio nenurungė.



Na ir negaliu nepaminėti pačio geriausio šių metų makiažo fiksatoriaus. Pigutis Catrice buvo labai geras, tad neturkau išpurškti visą buteliuką. Labai gaila, kad tai buvo tik limituoto leidimo kolekcija ir šio produkto tikriausiai jau nebeįmanoma nusipirkti...



Pats mėgstamiausias antakių gelis, kai reikia visiškai nepriekaištingai atrodančių antakių, tinkamų ne tik kasdieniam, bet ir proginiam variantui. Visuomet pavyksta tobulai ir lengvai susitvarkyti antakius, tačiau nemeluosiu, kad pastangų nereikia - reikia. Užtat atspalvių yra tobulo šaltumo ir kaina neturėtų išgąsdinti - pakanka ilgam.



Na, o kai norisi greitai, itin natūraliai ir beveik be pastangų, antakių - mano mėgiamiausia šiemet buvo Catrice, kuri kaip ir vadinasi tušas. Pastebėjau, kad maždaug po poros savaičių, kad nuvalius makiažą antakių plaukeliai tampa ryškesni, tad dažomasis priemonės efektas irgi yra.



Aš niekaip negalėjau išsirinkti vienos mylimiausios paletės, šiemet jų kelios ir visos labai skirtingos. Tačiau be abejonės, įspūdingiausia buvo naujoji L'Oreal paletė. Viskas, ko reikia bet kuriam makiažui: tiek neutralūs atspalviai, tiek ryškesni rausvi, šilti atspalviai, kurie šiuo metu rikiuojasi tarp madingiausiųjų. Labai geros pigmentacijos ir kokybės paletė.



Nors kokybės atžvilgiu šiai paletei turiu priekaištų, tačiau su akių šešėlių pagrindu pavyksta susitvarkyti. Tad kodėl traukiu tarp mylimiausiųjų? Spalvos čia nerealiai geros, kaina nedidelė - labai gaila tik, kad paletė limituoto leidimo.



Pats geriausias blakstienų tušas! Tikras atradimas 2018 metais ir pats mylimiausias visų laikų tušas! Ne, tas palenkiamas aplikatorius tikrai nėra stebuklas, dėl kurio verta bandyti tušą. Stebuklas čia yra pats efektas - riečia, tankina, ilgina - tobulu santykiu. Išlieka tobulai gerai, efektas kurio ieškau visuose tušuose! Hmm... o gal reikia padaryti visų laikų mylimiausiųjų kosmetikos produktų įrašą? Ką manote?



Vis dar mėgstančioms matinius lūpų dažus galiu drąsiai rekomenduoti - pasidengia lengvai, lūpų sausumas labai jau minimalus ir galima visai nesijaudinti nei dėl bučinių, nei dėl kavos puodelio, nei dėl maisto.



Tikriausiai žinote, kad blizgūs lūpų dažai tampa vis madingesni ir populiaresni. Grįžtame prie spindinčių lūpų įvaizdžių, tad savo mylimiausių blizgių dažų negaliu nepaminėti. 2018 metais tikru atradimu tapo Maybelline lūpų dažais. Spindi, nesausina, geros pigmentacijos, lengva naudoti, - ko daugiau galima norėti?



Na, o kai norėjosi greitai ir labai natūraliai - labai pamilau Deborah lūpų dažus. Ir kaip galima nemylėti produkto su SPF, kuris saugo lūpas nuo žalingos saulės? Gaila, tik kad pakuotė prastoka, dangtelis labai greitai suskilo, tačiau patys dažai tiesiog tobula kasdienė vasariška priemonė.


AROMATAI:


Pats geriausias aromatas 2018 metais ir geriausias atradimas man - visai pigūs Les Senteurs Gourmandes aromatas, kvepiantis tikra kava. Aš nesureikšminu kiek trumpesnio, nei pageidaučiau išlikimo - man svarbiausia kvapo kombinacija, aromato natos ir kvapo tąsa, tolygus tekėjimas bei įdomus, neįprastas, emociją teikiantis aromatas. Kas gali būti jaukiau, nei kavos kvapas rudenį ar žiemą? Sužavėjo, tad jau žvalgausi kitų kompanijos kvapų.



Lengvas, pavasariškas Chanel aromatas žavi dauguma. Žinau, kad dažnai merginos ir moterys tuo pačiu kvapu kvėpinasi nepaisydamos sezono, tačiau man taip nepavyksta - juk jei žiemą norisi sodresnio kvapo, tai vasaros metu jis tampa per sunkus ir dusinantis? Chanel yra išskirtinai pavasario aromatas, suteikiantis laisvos, nepriklausomos, tačiau švelniai moteriškos merginos dvasią.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Tokia buvo paskutinė mano mylimiausiųjų dalis - išvardinau viską, ką labiausiai mylėjau 2018 metais ir galvoju, ar reikia visų laikų mylimiausios kosmetikos įrašo? Ar įdomu būtų naujųjų pažadai, nors šiam įrašui tikriausiai jau per vėlu? Parašykite 😉
Na, o ką jūs labiausiai mylėjote praeitais metais? Koks jūsų 2018 metų didžiausias atradimas?




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Buvo aktualu? Komentuokite! Jūsų komentaras - geriausias atlygis!

Komentarai

  1. Parašyk ir tikslus, ir visų laikų geriausių įrašą! Aš kaip tik kaupiuosi metų ir visų laikų atradimų įrašui, būtų įdomu sužinoti ir tavuosiuos 😊

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą