NESTI DANTE "Paradiso Tropicale" Nourishing muilas su kokosų ir plumerijų aromatu

Man patinka geras ir kokybiškas muilas. Apskritai muilas yra tas dalykas, nuo kurių nei vienas nepabėgome, net jei vienu metu bandėme išvengti gabalinių, naudodami tik skystus. Į pasaulį tuo metu buvo paleistas mitas, kad gabalinis muilas nėra higieniškas, nes naudojame ir naudojame, o ant paviršiaus neva nusėda bakterijos ir nešvarumai. Buvau suabejojusi ir aš, tačiau visa laimė, kad šitą mitą paneigė mokslinis tyrimas (darytas 1988 m., tik rezultatai vėlavo pasiekti mano ausis anksčiau), kad gabaliniai muilai greičiausiai jokių bakterijų ant paviršiaus nepalieka, nusiprausus rankas muilu su prieš tai ant paviršiaus rastomis bakterijomis, nei ant vieno tyrime dalyvavusiojo rankų bakterijų nebuvo rasta. Tad... 5:1 gabalinių muilų naudai.

Mes dažniausiai tokius ir naudojame šeimoje, taip patogiau, skalsiau, pigiau ir rankų odai sveikiau. Na o dažniausiai, jau ne pirmus metus mano pirmas pasirinkimas perkant muilą būna Nesti Dante kompanijos muilai. Šį kart naudojome "Paradiso Tropicale" muilą su kokosų ir plumerijų aromatu.


Produktas: NESTI DANTE "Paradiso Tropicale" Nourishing muilas su kokosų ir plumerijų aromatu
Gamintojas: "Nesti Dante" Pagaminta Florencija, Italija
Paskirtis: nuprausti odą, pašalinti nešvarumus
Tinkamas tipas: visiems
Labiausiai patiko: muilo kokybė
Labiausiai nepatiko: tik keli nesaugūs ingredientai sudėtyje
Tūris: 250 g
Kaina: 4,39 EUR
Kur galima įsigyti: Eurokos, Rimi, Assorti, Hiperfarma

Ką žada gamintojas: Švelniai gaivus gėlių aromatas ir kokosų aliejus suteikia odai glotnumo ir aksomo švelnumo. Prabangus muilas puoselėja odą ir suteikia atgaivą sielai. Gamybai naudojamos tik aukščiausios rūšies kruopščiai atrinktos žaliavos. 
NESTI DANTE muilai ruošiami pagal seną italų „Saponeria“ virimo būdą. Kompanija yra viena iš keleto pasaulyje, kurios naudoja šį rankinį muilų virimo būdą. NESTI DANTE itališki muilai gaminami su kruopščiai atrinktais ingredientais. Prabangus muilas supakuotas elegantiškame Florentine stiliaus popieriuje. 

Sudėtis: Sodium Palmate, Sodium Cocoate/ Sodium Palmkernelate, Aqua, Parfum, Cocos Nucefera Fruit Extract, Glycerin, Sodium Chloride, Tetrasodium Etidronate, Pentasodium Pentetate, Alpha Isomethyl Ionone, Benzyl Salicylate, Coumarin.


Mano nuomonė. Ar žinote istoriją, nuo ko prasidėjo mano meilė šios kompanijos muilams? 2015 pabaigoje - 2016 metų pradžioje kažkurioje iš parduotuvių akys užkliuvo už muilų lentynų. Užkliuvo keistas žodis, tačiau čia labai tinkamas, mat iki tol kelis metus naudojau tik skystus ir savo gamybos gabalinius muilus ir niekad nesidairiau į muilų lentynas... Tą dieną kojos pačios nunešė prie viršutinės muilų lentynėlės, kurioje puikavosi netoli 10-ies šios kompanijos skirtingų muilų. Aš nujaučiu, kas tuo metu pagavo mano žvilgsnį - neįprastos ir dailios pakuotės, kurios dar iki realaus naudojimo kuria istoriją. Tad įsigijau ir nebegalėjau sustoti - apsisuku ant kulno ir vis grįžtu prie didžiulių Nesti Dante muilų. 

Šių muilų pakuotės iš florentietiško, tekstūrinio popieriaus, puoštos akiai patraukliais dizainais: dar iki pauostant muilą galima įsivaizduoti, kuo jis kvepia ir dažniausiai paveikslėlis puikiai atvaizduoja tai, ko galima tikėtis iš muilo aromato. Šiuo atveju ant pakuotės kokosai ir plumerijos, o pats muilas kvepia dievišku kreminiu kokosų bei svaiginančiu gėlių aromatu. Kažkas nerealaus, malonaus - norisi uostyti ir uostyti...

Dažniausiai perku didžiausius muilo gabalus, po 250 g pakuotėse, nors galima įsigyti ir mažesnes. Tačiau muilas mūsų namuose naudojamas labai intensyviai, tad padėjusi ketvirtį kilogramo, apie 1 - 2 mėnesius esu rami, kad neprireiks naujo muilo. Žinau šeimų, kurios 90 g muilo gabaliuką naudoja tiek laiko, kiek per 250 g ir nesuprantu kaip? Juo labiau, kad Nesti Dante muilai labai skalsūs, netirpsta itin greit ir net jei paliksite muilinėje šiek tiek vandens, muilas liks beveik toks pat, kaip be vandens.

Tarp jau minėtos gražios pakuotės, nuostabių aromatų ir skalsumo, privalau paminėti, kad šie muilai gaminami saponifikacijos būdu, kai šarmas reaguoja su rūgštimi ir sukuria muilą - tai nėra dienos procesas, mano natūralūs muilai bręsdavo apie 3-6 savaites, priklausomai nuo naudotų aliejų. Saponifikacija yra senas, tradicinis muilo gamybos metodas, tad žinau, kad tokiems muilams parinkti ir saugesni ingredientai, o sudėties analizė patvirtina, kad ir putojimą/ valymą keliantys ingredientai saugūs naudoti. Nenuostabu, kad šios kompanijos nei vienas muilas nėra sausinęs mano rankų odos, nė trupučio! Putoja muilai pakankamai gerai, prausia švariai, o ir rankos dar kuris laikas po plovimo kvepia švelniu, malonu muilo aromatu.

Žinau, kad šis muilas tikrai ne pabaiga - man šie muilai patys mėgstamiausi ir kur nebus, kai toks paprastas procesas, kaip rankų plovimas sukelia malonias emocijas. Ar jūs teikiate reikšmę rankų muilams? Ar bandėte Nesti Dante muilus?




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. Taip, esu bandžiusi :) Ir šį taip pat. Geri muilai, labai skaniai kvepia, tik didoki, tai šiek tiek nepatogu, geriau būtų pakuotėje du mažesni. Na, ir kaina nelabai džiugina...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Yra jų ir mažesnių, po 150 ml - jie patogesni rankose, aišku, skaičiuojant 100 g kainą, mažesnis muilas kiek brangesnis.
      Su šiais muilais aš palaukiu akcijų, tada kelis nusiperku akcijų metu - kaina visai protinga atrodo, ypač kai matai, kad rankos nusiplovus muilu nesausėja taip, kaip po pigučių muilų.

      Panaikinti
    2. Nuostabūs! Taip pat perku akcijų metu, tada kelis įdedu į spintą tarp rūbų, rūbai švelniai kvepia.

      Panaikinti
    3. Darau taip pat :)
      Gal pastebėjote, kad kvapai per kelis mėnesius kiek nuslopsta? Sumažinau šių muilų pirkimą, vos po kelis beturiu, kai anksčiau netoli 10-ties nuolat būdavo namuose.

      Panaikinti
  2. Pigus ar brangesnis muilas, nusiplovus vis vien rankas tepti kremu reikia, na bent mano atveju.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dažniausiai taip, nes plauname dažnai ir natūralu, nuplauname odos apsaugą. Tik aš esu pastebėjusi, kad kai kurie muilai sausina regis jau po pirmo naudojimo - stipriai iki akivaizdaus sausumo, kiti - labai labai minimaliai. Pvz, Nesti dante - rankų kremą naudoju kasdien ir su šiuo muilu pasausėjimo nejaučiu.

      Panaikinti

Rašyti komentarą