SKAITINIAI VAIKAMS. Otfried Preussler "Plėšikas Hocenplocas" - mano vaikystės mėgstamiausia knyga

Su vaiku labai nemažai skaitome, beveik kiekvieną dieną, knygeles dažniausiai vaikas renkasi pats, tačiau šį kart nekantravau, kol jis sulauks tinkamo amžiaus, kad kartu susipažintume su mėgstamiausia mano vaikystės knyga, kurią jau skaičiau pati, greičiausiai būdama 7-9 metų pirmą kart ir vėliau dar kelis kartus. Apskritai vaikai su rašytojo Otfried Preussler knygelėmis turėtų susipažinti - jos jau tapo ilgamete nuotykių klasika vaikams, užauginusia ne vieną kartą. Šį kart mūsų vakarinėje valandėlėje su knygele dalyvavo istorijos apie "plėšiką Hocenplocą".




Anotacija. Viešas skelbimas!
Ieškomi Kaspariukas ir Zepukas.
Ypatingos žymės: raudona Kaspariuko kepurė, žalia Zepuko skrybėlė.
Visus asmenis, galinčius suteikti žinių, policija šiuomi įpareigoja nedelsiant prisistatyti į vietos policijos būstinę. Jums pageidaujant, parodymai bus laikomi paslaptyje.

Ar girdėjote? Nukniauktas puikusis močiutės kavos malūnėlis! Be jokios abejonės – tai nedorėlio plėšiko Hocenploco darbas. Miestelio policija prieš jo niekšybes atrodo bejėgė, tad Kaspariukas ir Zepukas nutaria patys sulaikyti plėšiką bei atitaisyti močiutei padarytą skriaudą. Bet plėšikų taip be niekur nieko neapgausi... Ar pavyks draugams ištrūkti iš Hocenploco nelaisvės ir nugalėti piktąjį jo sąjungininką burtininką Petrozilijų Cvakelmaną? Panašu, kad be gudrybių ir burtų čia neapsieisi!


Tikrai ne veltui ši knyga buvo mano vaikystės mėgstamiausia ir tikrai, dauguma vaikų užauga skaitydami O. Preussler knygeles. Autorius tiesiog itin talentingas vaikų istorijų rašyme. Skaitant knygą vaikui juokinga ir linksma dėl kvailokų nutikimų, liūdna ir neramu kartu su herojais dėl nepasisekimų, o rašymo stilius tiesiog magiškas - įtraukia jau nuo pirmų puslapių. Kuris vaikas, skaitydamas apie plėšiką nesižavėjo Kaspariuko ir Zepuko narsa ir nenorėjo būti panašus į juos? Knygelės puslapiai kupini nuotykių, magijos ir burtų, draugystės, gerumo ir piktos klastos. Ar berniukams pavyks išsivaduoti iš klastingų piktadarių? Ar nugalės draugystė ir teisybė?



Knygos siužetas įtraukia, tačiau ne mažiau žavi knygos iliustracijos. Ar galite patikėti, kad jos tokio pat, kaip mano vaikystėje? Mano vaikystėje jos buvo nespalvotos, tačiau ne mažiau žavios, nei šios - atnaujintos ir nuspalvintos. Nuostabios, pagyvinančios sukeliančios smalsumą. 



Kas vakarą abu skaitėme su didžiuliu susidomėjimu, aš - jau skaičiusi ne vieną kart ir mano sūnus, su istorija rašytoju ir jo humoru susipažindamas pirmą kartą. Ir patiko abiem - tiek man (kur jau nepatiks), tiek jam.

P.S. knygelę rekomenduočiau 6-12 metų vaikams, mėgstantiems nuotykių kupinas istorijas.


Žanras: vaikiška literatūra
Autorius: Otfried Preussler
ISBN: 9786094414480
Leidykla: Nieko rimto
Leidimo metai: 2017
Formatas: 16,4 x 22,6 x 1,5 cm, kieti viršeliai
Puslapių: 120 p.
Pirkau: Pegasas, bet yra daugumoje populiariausių knygynų
Kaina: pilna kaina 10,89 Eur




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai