ZARA Chapter No.1 "Red Temptation" parfumuotas vanduo moterims (v.2021)

Kadangi pastaruoju metu esu įkritusi į Zaros kvepalų atradimus, noriu jums pristatyti vieną populiariausių, vieną perkamiausių ir dažniausiai išpirktą aromatą, kuris labai panašus į garsųjį, nepigų Baccarat Rouge 540 aromatą. Man atrodo, jei galima sutaupyti - kodėl netaupyti, ypač kasdienai, kai kvėpintis prabangiais aromatais nesinori ir pakanka pigučių. Ar 20 Eur kvepalų buteliukas gali padaryti įspūdį? Kviečiu paskaityti.


Produktas: ZARA Chapter No.1 "Red Temptation" parfumuotas vanduo moterims(EDP)
Gamintojas: "Industria de Diseno Textil". Pagaminta Ispanijoje
Tūris: 80 ml (galima įsigyti ir 10 ml pakuotėje)
Leidimo metai: 2020 m.
Kaina: 19,95 Eur
Kur galima įsigyti: Zara parduotuvėse arba internetu
Kvapo kategorija: gėlių - ambros

Gamintojo aprašymas: Parfumuotas vanduo, apvilktas šiltomis ir tekstūrinėmis nuostabių šafrano ir kalendros prieskonių natomis, kartusis apelsinas suteikia vaisių dvelksmą ir spalvingą prisilietimą prie švytinčios gėlių puokštės. Jazminų spindesys atskleidžia visą baltų gėlių jausmingumą ir moteriškumą, sustiprintą saldumynų, moderniais ir itin gundančiais akordais. Gėlių aromatas išryškinamas samanų ir medienos ambros natų galia, apgaubta muskuso debesiu, paliekančiu gilų moteriškumo pėdsaką.


Viršutinė nata: šafranas, kalendra, kartusis apelsinas
Širdies nata: jazminai, saldumynai
Apatinė nata: samanos, gintaras, muskusas


Sudėtis: Alcohol Denat., Aqua, Parfum, Ethylhexyl Methoxycinnamate, BHT, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Ethylhexyl Salicylate, Limonene, Benzyl Benzoate, Linalool, CI 19140, CI 17200.
Augalinės kilmės alkoholis 80% vol.


Pakuotė. Tikriausiai jau pastebėjote, kad šis kvepalų buteliukas atrodo kitaip, nei įprastiniai Zara kvepalai? Išskirčiau tris kompanijos kryptis: Jo Malone kolaboracijos plokštieji, kvadratiniai buteliukai; kvadratiniai kubai - pigiausia kolekcija ir aukšti volelio formos kolekcijos - dažniausiai kurti pagal populiarius aromatus. Skirtumas tas, kad apie bandymą kurti panašius kvapus Zara garsiai nekalba, ir tik bandžiusios įgarsina, ko galima tikėtis iš vieno ar kito kvapo.

Volelio formos, stiklo butelaitis didelis, minimalistinio dizaino, puoštas keliais aukso spalvos akcentais ir baltu kamštelio viršumi. Paprasta balto kartono dėžutė su aukso raidėmis neatrodo įmantriai, tačiau kartu skoningas, neperkrautas minimalizmas nuteikia maloniai. Nieko prašmatnaus kvepalų buteliukams ir nereikia - daug svarbiau, kas slepiasi viduje.

Noriu atkreipti dėmesį, kad šis kvapas yra iš Chapter No.1 kolekcijos. Tokių kolekcijų yra keturios ir kiekvienoje jų galima rasti savotiškų perliukų, kiekvienam skoniui. Aš labai norėjau "Red Tempation" tad pradėjau būtent nuo šio aromato.


Kvapas. Viskas, ką norisi pasakyti išbandžius šį kvapą yra "Fantastika!". Tik pasipurškus kvapas aštrokas, stiprus ir labai specifinis - užuodžiu kažką, kas primena medicinos tvarstomąjį, lyg ir gipso mišinyje sumirkyti tvarsčiai, lyg ir klijų ir kažkiek  įkaitusios, pasvilusios gumos kvapas... Aštrios pirmosios natos, kurių mišinys mediciniškas, pramoninis, stipus. Po kiek laiko ant mano odos tvarsčių kvapas prislopsta, atsiranda cukraus vatą primenantis saldumas. Nusistovėjęs ant odos aromatas tampa paslaptingu, sodriu samanų, minkštučio muskuso ir malonaus saldumo derme. 

Šis aromatas iš ties išsiskiria iš kitų mano turimų ir mėgstamų aromatų. Kadangi dar prieš pirkdama žinojau, kad kvapas yra lyginimas su Baccarat Rouge 540, ėjau uostyti nišinio kvapo, purkštis ant odos ir natūralu - norėjosi palyginti. Lyginau ir galiu patvirtinti, kad mano uoslei kvapai labai panašūs tarpusavyje, ne identiški, bet kokiais 90-95% panašūs. 

Zara aromato pradžia šiek tiek aštresnė, tuo tarpu BR540 aromatas šiek tiek saldesnis, na ir savaime suprantama, pastarasis kokybiškesnis: akivaizdžiai stipresnis, labiau subalansuotas, jaučiasi kokybė. Kita vertus, nors Zara kainuoja vos 20 Eur, tačiau kvapas nė trupučio nėra pigus, neturi jokių įtartinų pigių natų. Pigus, bet labai panašus į brangius nišinius kvepalus, unikalus ir... puikiai išliekantis ant odos. Pastaruoju metu rankos tiesiasi tik į šį kvapą ir manau šaltuoju metų laiku aromatas puikiai tiks tiek moterims, tiek vyrams (nors mano uoslei kvapas labiau moteriškesnis).


Mano nuomone, kvapas labiausiai tinka:
     ☂☃ rudens ir žiemos sezonams;
     ☀★ tiek dienos, tiek vakaro matui.

Nors kvapas labai panašus į BR540, tačiau jo šleifas nėra toks stiprus, jis nesijaučia per visą kambarį ar pastatą, greičiausiai per porą metų. Tačiau lyginant su tuo, kad tai Zara aromatas, mane labai malonia stebina maždaug 6 valandų išlikimas ant odos! O ant drabužių... išlieka iki kito skalbimo! Savaitę jaučiau ant pamiršto skalbinių dėžėje megztinio! Fantastiškai ilgai išlieka ir stiprumo visiškai pakanka.


Neįprastas, unikalus, abiem lytims tinkamas aromatas su medicininiu aštrumu, cukraus vatos saldumu ir kreminiu samanų ir muskuso minkštumu... Zara "Red Temptation" labai, labai panašus į BR540 aromatą, lyginant vieną šalia kito skirtumas jaučiamas, tačiau nėra labai akivaizdus ar labai didelis - Zara šiek tiek mažiau saldesnis, atsiveria kiek aštresnėmis natomis. 

Jei bijote, kad nebrangūs kvepalai nelaikys - šiuo atveju tik pagirsiu. Aromatas ilgai išlieka ant odos, o ant rūbų kvapą galima užuosti iki pat skalbimo - ne vieną dieną. Nenuostabu, kad Red Temptation yra vienas populiariausių Zaros aromatų, kad jis taip dažnai tiesiog išparduodamas, kad labai sunku jį nusipirkti. Jis nuostabus, fantastiškas ir visiškai vertas ne tik išleistos dvidešimtinės, tačiau būtų negaila mokėti ir daugiau. Labai patinka <3 

Aromatas panašus į:
- MAISON FRANCIS KURKDIJIAN "Baccarat Rouge 540"
- ARIANA GRANCE "Cloud Ariana"
- BURBERRY "Burberry Her"




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai