Elf On The Shelf - Elfo nuo lentynos nuotykiai mūsų namuose (2023 m.)

Šiais metais į mūsų namus atsikraustė nekviestas Elfas nuo lentynos (angl. Elf on the shelf) ir gražiai įsiprašė į namus. Dėl šios tradicijos ilgai abejojau, nes viskas atrodė labai paviršutinišką - elfas kas naktį krečia išdaigas vaikams iki pat Kalėdų. O kokia viso to prasmė? Todėl pradėjau domėtis elfo tradicijos kilme, reikšme, taisyklėmis ir galiausiai nusprendžiau bandyti - elfo darbeliams prasmę galima suteikti laiškais, o kitais kartais - tiesiog pradžiuginti malonia smulkmena. Kaip mums sekasi kasdien? Manau šitą įrašą, kaip ir advento kalendorių pildysiu kasdien ir papasakosiu kas, dėl ko ir kaip daryta bei trumpai supažindinsiu su taisyklėmis ir šios tradicijos kilme.


TRADICIJA.
Tradicija atkeliavo iš 2004 m. parašytos (ir 2005 m. išleistos) paveikslėlių knygos vaikams "The Elf on the Shelf: A Christmas Tradition", kurią parašė Carol Aebersold ir jos dukra Chanda Bell (iliustravo Coe Steinwart). Knygelėje pasakoja  rimu parašyta kalėdine istorija apie tai, kaip Kalėdų Senelis sužino, kurie vaikai elgiasi gerai, o kurie blogai. Knygelėje pasakojama, kad nuo Padėkos dienos iki Kūčių namuose apsigyvena stebuklingi elfai, kurie dieną stebi vaikų elgesį, bet vos visiems užmigus - skrenda į Šiaurės Ašigalį pranešti Kalėdų seneliui ką vaikas veikia, kaip elgėsi per visą dieną. 

Prieš šeimai pabundant elfas spėja grįžti į namus ir pasislepia kas kartą vis naujoje slėptuvėje namuose. Taip elfai žaidžia slėpynių su mažaisiais šeimos nariais. Dieną, kai elfas atvyksta į namus, vaikai privalo suteikti jam vardą, kad aktyvuotųsi magiškosios elfo savybės.  Tiesa, knygelėje pasakojama, kad magija gali pradingti, jei elfai yra liečiami rankomis. Kūčių naktį elfas išvysta į Šiaurės Ašigalį likusiems metams ir vaikus aplanko jau tik sekantį šventinį sezoną.

Visa ši istorija ir rašytojos šeimoje gyvuojanti tradicija yra skirta stebėti vaikučių elgesį ir padėti jiems gražiai elgtis. Supažindinus mažuosius su elfu, pakanka pasakyti, kad 'elfas stebi' ir vaikučių elgesys iš kart pasikeičia. Galiausiai elfui galima pasipasakoti paslaptis, išsakyti šventinius dovanų norus, o tai padeda tėvams. Pagal knygelę, 2011 m. sukurtas animacinis filmukas "An Elf's Story: The Elf on the Shelf", kurio vertimo lietuvių kalba nerandu, tačiau supažindinimui su elfo tradicija, mažiesiems labai tiktų ir pritiktų.

TAISYKLĖS.
1. Pagrindinė, esminė taisyklė yra niekada, jokiais būdais negalima liesti elfo rankomis. Palietus elfą jis praranda magiškas savybes, išvyksta į Šiaurės Ašigalį ir nebegali grįžti. Jei kažkas visgi palietė elfą, tokiu atveju reiktų apibarstyti elfą cinamonu, padainuoti kalėdinę dainą ir parašyti atsiprašymo laišką Kalėdų seneliui.
2. Sugalvoti elfui vardą - tik elfas su vardu gali įgyti magijos.
3. Elfai nekalba, tačiau yra puikūs klausytojai - jiems galima pašnibždėti paslaptis, išsakyti kalėdinius dovanų norus ar perduoti laišką Kalėdų seneliui.
4. Sekančios taisyklės priklauso nuo kiekvienos šeimos. Mes papildomai priminėme, kad svarbu mokytis, namuose laikytis namų, o mokykloje - mokyklos taisyklių ir kt.


Lapkričio 22 d. - Gruodžio 1 d.
ATVYKIMAS.

Elfas į namus paprastai atkeliauja nuo Lapkričio 22 d. iki Gruodžio 1 dienos, tačiau viskas priklauso nuo jūsų asmeninių norų. Planavau, kad elfas atkeliaus lapkričio 25 dieną, tačiau ne viskas pavyko taip, kaip planavau, per darbus ir rūpesčius tiesiog pamiršau, tad netikėtai į mūsų namus, tiesiai po Kalėdų eglute elfas atkeliavo lapkričio 30 d.


Elfas po eglute sėdėjo stiklainyje, ant kurio užrašyta "Karantinas iki gruodžio 1 d." Kartu su stiklainyje susiraičiusiu elfu, vaiką pasiekė laiškas nuo elfo, kuriame mažasis išdykėlis prisistatė ir paklausė, ar priimsime į savo namus. Kartu su šiuo laišku atkeliavo ir taisyklės bei kuo geriausi linkėjimai nuo Kalėdų senelio. O su kokiu smalsumu ir užsidegimu sūnus pats skaitė laišką... 
Beliko laukti lemtingosios dienos.


Gruodžio 1 d.

Gruodžio 1-osios rytą stiklainyje paslaptingai atsirado raštelis, prašantis kuo skubiau išleisti, nes elfas pripurspėjo į stiklainį. Atidarius stiklainis kvepėjo imbieriniais sausainiais, tad kilo diskusija, ar magiškų gyvūnų bezdaliukai skiriasi nuo žmonių? (taip, kalbam ir apie bezdaliukus), galiausiai prieita prie išvados, kad jei jau vienaragis gali vaivorykštėmis kakoti, tai ir elfas greičiausiai gali bezdėti imbierinių sausainių kvapu.


Vakare vaikas dar kart skaitė laišką ir nusprendė pasikalbėti su elfu, tačiau tuo menu netyčia prisilietė prie ausies. Kadangi taisyklės yra šventas reikalas, buvo kuo skubiausiai pasitelktas kvapnus cinamonas - elfo vitaminai ir parašytas atsiprašymo laiškas Kalėdų seneliui. 
Šioje situacijoje prisiminėme apie pasekmes nesilaikant taisyklių, išsiaiškinome, kas bus, jei elfas neatgaus magiškų savybių ir nebegrįš ryte. Su viltimi užmigome laukti sekančio dienos ryto ir tikėtis, kad elfas pasveiko.


Gruodžio 2 d.

Vos pramerkus akis vaikas bėgo ieškoti elfo, o kadangi šiandien šeštadienis, mama miegojo šiek tiek ilgiau. Po gero pusvalandžio, pramerkusi akis pasitikau vaiko džiaugsmo šūkį "Elfas atnešė saldainiukų!". Nors nykštukas paliko laišką, bet šį kart pirmiausia buvo suvalgyti saldainiai, paskui pažadinta mama, o galiausiai ir perskaitytas laiškas.


O elfas pasirodo laiške papasakojo, kad jau pasveiko, sustiprėjo ir jaučiasi geriau. Pasiguodė, kad labai išsigando, kad nebegalės būti su vaiku, todėl vakar buvo aplankiusios niūrios mintys. Nuotaikai praskaidrinti buvo pasiūlyta pasigaminti vaivorykštę namuose. Kadangi beveik visi saldainiukai buvo suvalgyti - tėtis gelbėjo situaciją papildoma pakuote, saldainiukai pagal vaivorykštės spalvas buvo sudėlioti į lėkštę ir užpilti karštu vandeniu. Tikra magija!


Gruodžio 3 d.

Pajūryje nuo penktadienio siaučia stiprus snygis ir mes slapčia ėmėm viltis, kad jau šiais metais Kalėdos tai tikrai bus baltos, baltos... Kadangi vakare planavome keliauti į miesto eglutės įžiebimo šventę, kaip tyčia ryte pabuvome labai anksti.


Sūnus gana greit perprato elfo žaidimus, tad skubėjo tikrinti visų namų kambarių ir išdykaujantį elfą surado tualete. Pasirodo jis lipdo sau sniego senius, tik kiek kitokius, nei mes pripratę ir kviečia į lauką. Žinoma, kilo daug juoko dėl elfo besmegenių, tačiau jie taip ir liko stovėti - nei išmesti, nei kažką kito daryti iki švenčių negalima. Oij, tas išdykėlis elfas..
O po pietų ir patys bandėme sniego senius kieme lipdyti, tik sniegas visiškai nelipo.


Gruodžio 4 d.

Pirmadienio rytas mūsų namuose būna šioks toks chaosas, kai niekas nenori keltis, pasiruošimo tempai lėtesni ir naujos savaitės pradžia sudėtingesnė, nei norėtųsi. Tačiau šį kart maloniai nustebino, kad vos mums pabudus, pabudo ir vaikas, ir iš kart ieškoti, o ką šiandien elfas? Elfo pokštų ilgai ieškoti nereikėjo.


Nuo pat vaiko kambario iki eglutės, išdykėlis elfas surikiavo bemaž visus mūsų batus ir nusprendė pasivažinėti. O kad vienam nebūtų liūdna, pliušiniai žaisliukai iš lovelės, figūrėlės iš žaislų dėžės iškeliavo į naktinį traukinio reisą. 
Čiū-čiū!


Gruodžio 5 d.

O šį kart elfo išdaigų aš nemačiau - iš namų išvykau beveik 2 val. iki atsikeliant mano vyrams, bet iš vaiko reakcijos, nupasakotos vyro, supratau, kad sūnui labai patiko.


Elfas šią naktį, matyt sustiprėjęs po prisilietimo, būrė, atlikinėjo magiją ir... paprastus kiaušinius vertė šokoladiniais. Magijos matomai užteko tik porai kiaušinių, nors vaikiškiems pirštukams labai knietėjo išbandyti ir likusius tris, gal ir ten šokoladiniai slepiasi?
Susitarėm, nebandėm, o šokoladinius ragavom po mokyklos, sočiai pavalgius pietus.


Gruodžio 6 d.

Pastebėjau, kad ryte, ieškodamas elfo, vaikas praktiškai pašoka iš lovos, ieškodamas, o kur šį kart pasislėpė elfas? Ką iškrėtė? Kas nutiko?


O šį kart elfui nutiko nelaimė! Valėsi sau dantukus ir susipainiojo tarpdančių siūlo metruose ir paliko baisą netvarką vonios kambaryje... Kartu paliktą laišką vaikas perskaitė savarankiškai (valio, tobulėja ir skaitymo įgūdžiai!), kuriame elfas priminė, kaip svarbu valytis dantukus, kad paskui ramia širdimi būtų galima skanauti šventinius saldumynus. 
Bendromis pajėgomis elfas buvo išgelbėtas, siūlas atsargiai nukirptas, o elfas pasodintas ant lentynos iki sekančio ryto.


Gruodžio 7 d.

Šis rytas išaušo labai tylus ir ramus, nes... nenuskambėjo nei vienas žadintuvas, nes vakar vakare tiesiog pamiršau pakrauti telefonus, tad tyliai snaudė ir telefonas, ir jame esantis žadintuvas. Snaudėme ir mes visi, tad greičiausiai tik vidinis laikrodis ir įprotis keltis anksti privertė atplėšti akis ir nepavėluoti į darbą. Akis labai panašiai atmerkė ir vaikas. O kur slapstosi elfas?


Kol namai buvo paskendę tyloje, virtuvėje virė aistringa kova. Azartiški lošėjai ratuku apsupo šokoladinės džengos (Jenga) žaidimą ir bandė laimėti. Teko išsiskirstyti visiems anksčiau, nei paaiškėjo nugalėtojas, o pliušinė beždžionė dar ir pasiaiškinti sūnui turėjo - pasirodo šitam žaisliukui taisyklės neleidžia lipti iš lovos. Bet kai į nuotykius kviečia Elfas, atsispirti matyt labai sunku...


Gruodžio 8 d.

Pasirodo šitas elfas labai reaguoja į dienos įvykius, ir jei kažkas netinkamai elgėsi, labai nuliūsta, kad reikės perduoti Seneliui ne tokią gerą ataskaitą, kaip norėjo. Taip nutiko ir vakar - elfas visą dieną stebėjo situaciją namuose ir nors kelis kartus priminiau, tai padėjo tik laikinai. Ką gi, visiems visokių dienų pasitaiko, ką jau kalbėti apie vaikus, kurie mokosi tvarkytis su problemomis, ieškoti joms sprendimo, pasirinkti tinkamiausią. Visko pasitaiko, bet viena aišku - elfas kasdien stebi ir labai greit sureaguoja.


Šį rytą elfo paieškos labai užtruko... Buvo prabėgti visi kambariai, patikrintas šaldytuvas, net kai kurios spintelės, o elfo tai niekur nėra... Po gero pusvalanduko rastas elfo laiškas, o paskui ir pats elfas šalia, įsitaisęs tarp eglutės šakų. Pasirodo ponulis patogiai įsitaisęs hamake, apšviestas kalėdinių lempučių šviesos svajoja apie atostogas. Šios nakties ataskaita buvo ilga, elfas labai pavargo, tad šiandien pareiškė " Viskas, aš ilsiuosi!". Ir lai ilsisi. Palauksim sekančio ryto.


Gruodžio 9 d.

Oij, kaip negudriai tas elfas slepiasi... Šeštadienį elfas buvo surastas per keliolika sekundžių ir visai nesislėpė šmaikštuolis, visiškai.


Virtuvėje rastas sniego angelus gaminantis elfas šį kartą kvietė kempti sausainius. Patarimu pasinaudojome ir kepėme meduolinius sausainiukus, kurių glajumi nebespėjom ištepti. Bet kaip skanu buvo prie arbatos.
Šios dienos elfo mintis man labai patiko! Daugiau tokių smagių dienų!


Gruodžio 10 d.

Sekmadienį visi miegame truputį ilgiau. O elfas šią naktį buvo užsiėmę labai rimtais reikalais. Pamanykite, šį kart nelakstė po kitus kambarius, o tiesiog vaiko kambaryje užkūrė tikrą vakarėlį.


Ne, ne tokį, kokį įsivaizduojate. Vakarėlis buvo tylus, girdėjosi kaip skrenda musė, o jei būtų kas nors pametęs adatą, galėtum aiškiai išgirsti kaip ji nukrenta ant grindų. Keletas mėgstamiausių Martyno žvėrelių, vadovaujami nykštuko įsteigė skaitymo būrelį ir pakvietė Martyną prisijungti. Kartu vaikas gavo naują knygutę savarankiškam skaitymui. Ir mano dideliam stebuklui - su mielu noru ir prisijungė! Nors šiaip pirmokėliui rasti motyvacijos skaityti yra palyginus sunku, pačiam skaityti - praktiškai neįmanoma. O šį rytą mūsų akis džiugino va toks skaitovų būrelis su vaiku priešakyje.


Gruodžio 11 d.

Kas laukiate elfo nuotykių? Šios dienos elfo nuotykiai nuotraukoje nelabai telpa nuotraukoje ir tikriausiai atspindi geriausiai filmuota medžiaga, o ne bandymas nufotografuoti.


Elfas į savo nuotykius kaip visuomet įtraukia vaiko žaislus, prisikviečia ir priverčia krėsti išdaigas. Šį ryt keli rasti nusikaltimo vietoje... Įsirengę tarzankę link eglutės čiuožinėja pačiais saldžiausiais šventiniais saldainiais. Vyyy - vyyy - vyyy...
Nusileidusių išdykėlių grupelė jau buvo ir į eglutę sutūpusi. 
Tačiau labiausiai stebino vaiko reakcija - "nu kaip čia taip sugalvojo?"; "juk galėjo eglutę nuversti". 😆


Gruodžio 12 d.

Šio ryto elfo paieškos vyko be manęs - anksčiau išvažiavau į darbą ir palikau vyrus atsikelti ir susiruošti patiems, tad ir elfą turėjo surasti bei jam padėti patys. O šiandien elfas taip gerai slėpėsi, kad paieškos užtruko ilgiau nei planuota ir vos spėta į mokyklą. Apibėgti visi kambariai, ištikrintos visos jau naudotos slėptuvės ir nieko! Nėra! Galiausiai elfą pamatė vyras, ruošdamas vaikui pusryčius,


O elfas šią naktį praleido šaldytuve, patogiai susisukęs į virtuvinį rankšluostuką ir įsitaisęs tarp pieno, alyvuogių ir padažų stiklainėlių. "Ar nesušals? Nesusirgs?" - užklausė vaikas. Bet elfas laiške paaiškino, kad jam šaldytuve labai gera, šiek tiek primena Šiaurės Ašigalį, kur nosį gnaibo smagus šaltukas ir paskui taip gera išgerti kakavos susisukus į pledą... Šiandien elfas parašė ilgiausią laišką, nes vaikas regis laiško labai, labai laukia ir deja, bet priminė apie gerą elgesį, taisykles ir pareigas. Nes niekas prieš pat Kalėdas nenori patekti į blogiečių sąrašą.


Gruodžio 13 d.

Elfo radybos ir šiandien buvo patikėtos mano šeimos vyrams. Nors aš pati elfą suradau ryte, apsimiegojusiomis akimis. Per naktį mūsų vonios kriauklė užšalo ir tapo poledinės žūklės vieta. O tai kur praustis? Plautis dantis?


Įsitaisė elfas ir matomai tiek įsijautė, kad nei laiško sūnui parašyti nebespėjo, nei šunybių iškrėtė. Taip ir rastas ryte, rymantis su meškere prie eketės ir kantriai laukiantis rubinais žėrinčių žuvelių kibimo. 
Užsižvejojo. Matyt patinka žvejoti?
Patinka ir mano sūnui. Patinka ir man.


Gruodžio 14 d.

Naktis buvo sunki, nes vaikas iš ties prastai jautėsi, tad ryte ne elfo reikalai rūpėjo, o norėjosi greičiau pasijusti kuo geriau. Visgi, elfas nebūtų elfas, jei ko nors nesugalvotų. Šiandien įsitaisė virtuvėje ir sukvietė kompaniją ir parašė laišką.


Rūpestingai pasiteiravęs, kaip jaučiasi vaikas pasidžiaugė, kad jam geriau pasijausti padeda muzika. Ir ta proga sukvietė chorą, kad visiems smagiau būtų. Išsirikiavo bananai, ant pakylos sušoko obuoliai, o pirmose eilėse išsirikiavo mandarinai. Ir užtraukė iš širdies... kas į natą, o kas akivaizdžiai pro šalį. 
Kaip manai, kas čia nusidainuoja?


Gruodžio 15 d.

Šį rytą elfo visai nereikėjo ieškoti - matyt pavargo slapstytis, o gal per naktį pasiilgau vaiko? Nes regis elfui šita draugystė labai svarbi. Prie vaiko lovos įsitaisęs elfas šiandien buvo ne vienas.


Per naktį pasiskolinta krūva vaiko kojinių, vietoj miegmaišių, sugulę ant pledo elfas, gyvūnėliai ir superherojai pliurpė iki pat paryčių apie nuotykius, Kalėdas, šiaurės ašigalį ir magiją.
Dovanų atneštos kelios poros šventiniais, kalėdiniais raštais išmargintų kojinių.


Gruodžio 16 d.

Kur dingo elfas? Elfas tai niekur nedingo, jis ir toliau siautėja po namus, kasdien džiugina arba pokštauja kartu su vaiku. Savaitgalį susirgome abu su vyru - tas baisus skrandžio - žarnyno virusas, kai iš lovos sunku pakilti, tai elfo nuotykių nepapasakojau laiku, bet veiksmas vyko.


Šį rytą elfas buvo rastas savo vietoje, įtartinai besišypsantis, apsikabinęs juodą flomasterį. Lyg ir jokio įtarimo negalėjo sukelti, bet visgi sukėlė. Paliktas raštelis siūlė patikrinti telefoną... O telefone pasirodo visa fotosesija miegančio vaiko su išdykaujančiu elfu ir viena poza ir kita... ir o siaubas, apipaišytas veidas! Ir negana to, nuotrauka įkelta vietoj ekrano. Kažin, ar tokie pokštai ne dėl netinkamo vakarykščio elgesio?


Gruodžio 17 d.

Kol tėveliams buvo sunkus rytas (dėl to paties viruso), vaikas tyliai atsikėlęs apieškojo namus ir elfą surado visiškoje tamsoje, beveik prie pat durų...


Matomai tik grįžęs iš Šiaurės Ašigalio elfas nebespėjo jokių šunybių prikrėsti, nieko nebeprigalvojo ir tiesiog, atnešė tris gardžius saldainius. Ech... saldus tas sekmadienis.


Gruodžio 18 d.

O ne! Kol mamytė sirgo ir tvarkytis neturėjo jėgų (vaiku pasirūpinta, maisto buvo, nesijaudinkit), mūsų namuose apsigyveno kenkėjai. Ne šiaip kenkėjai - graužikai!


Elfas šiandien džiugiai pranešė pasirūpinęs namų saugumu ir sugavęs... pelę! Pelė uždaryta ir saugiai laikyta iki pat ryto!


Gruodžio 19 d.

Na, o kur jau šiandien elfas slapstosi? Nesislapsto, nes pasikvietęs damą Elfytę žaidžia sau bilijardą. Bilijardas ne bet koks, o elfiškas ir ši diena ypatinga, nes ne tik mandarinais ir šokoladu vaikas apdalintas, o ir draugystės pamoka padovanota.


Elfas žaidžia oranžiniais kamuoliukais, o elfytė - raudonais. Spėk, kuris laimės bilijardą? 
Beje, elfas žino, kas laimės!
O žinai kodėl?
Draugystė!


Gruodžio 20 d.

Šį rytą vaiko reakcijos, suradus elfą nemačiau, nes į darbą išėjau gerokai anksčiau. Užtat pakeliui pro duris, pati vos neužkliuvau už linksmos kompanijos.


Iki pat paryčių žaista kalėdiškais nuliukais - kryžiukais, tik šį kart į dvikovą iškviesti pakalikai. Pastarieji ryte atrodė sutrikę, greičiausiai dėl rezultato lentoje?
Ar tik nelaukia kažkurią naktį revanšo mačas?


Gruodžio 21 d.

Ne visos Elfo dienos būna apie saldainius, šėliones ir išdaigas. Kartais elfas rašo laiškus ir palieka žinutes, suprantamas tik mūsų sūnui. Šiandien elfas įsitaisęs prie televizoriaus ne tik atnešė dovanų žaidiną, tačiau ir paliko žinutę.


Žinutę apie mamos ir tėčio dieną, nes gi ne kiekviena diena būna tik apie vaiką. Žinutę apie tėvams geriausias dovanas iš vaikų, apie šeimą ir artėjančių Kalėdų dvasią. 
Kalėdos jau visai čia pat...


Gruodžio 22 d.

Šį rytą elfo ir jo nuotykių ieškoti ilgai nereikėjo... bemaž per visą butą, dar užmiegotomis akimis vedė baltas takelis...


Ne šiaip sau takelis, kitaip elfas nebūtų elfas. Prisėdęs ant tualetinio popieriaus ritinėlio elfas vynioja sau ir pamažėle karpo šventinius ornamentus. Laikas ir mums karpyti snaiges!


Gruodžio 23 d.

Kadangi nesenai buvo mamos ir tėčio gimtadienis, visos palangės nuklotos gėlėmis ir puokštėmis... Matyt dėl to šios nakties elfo magija susijusi su prabėgusiais gimtadieniais.


Laiškelyje elfas išdavė, kad vakar vakare, cukruje pasodino sėklytes, o iki ryto užaugo va tokios saldžios gėlytės! Mmm... reikia ir mamai tokių magiškų sėklyčių.


Gruodžio 24 d.

Paskutinė Elfo diena namuose, paskutinis rytas, paskutinė išdaiga, kuri tiek man, tiek vaikui iš pradžių pasirodė beprotiška, o paskui... paskui labai, labai miela ir kupina meilės.



Visas vaiko kambarys, visi įmanomi paviršiai, paveikslai, šviestuvai, kompiuteris, spinta, stalas, žaislų lentyna, palangė... visur, kur tik rasta vietos, nukabinėta lipniais lapeliais, kuriuose elfas užrašė palinkėjimus, padrąsinimus ir pasidžiaugė pasiekimais. Žinoma, palinkėjo linksmų švenčių, pasidžiaugė pastangomis, atsiprašė, jei kuri išdaiga privertė nemaloniai jaustis ir... paprašė pasodinti jį po Kalėdų eglute.
Elfas išvyksta... šią naktį, kai Kalėdų senelis atneš dovanas, elfas su juo išskris į Šiaurės Ašigalį, iki ateinančių metų, jei vaikučiai vis dar tikės magija ir draugiškai dalinsis savo namais, pieštukais ir nepyks dėl nekaltų elfo išdaigų...

Linksmų šv. Kalėdų, kaip ir Elfas, palinkėsiu ir aš!




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. Kaip nerealiai :D lb prajuokinai, nuostabi idėja!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū! Elfas išdykauja mūsų namuose dėl mūsų sūnaus ;)

      Panaikinti
  2. Tikrai geniali idėja, man kažkodėl atrode, kad tu labai racionali dama :)) o čia prašau, pasirodo ir zaisminga

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš visokia :D Tik skirtingose aplinkose skirtingos savybės atsiveria :)
      Elfas tai viską dėl vaiko daro, kad būtų laimingas, saikingai pamokytas ir maloniai nudžiugintas :)

      Panaikinti
  3. Mano sūnus ir dukra dar maži, pabandysiu po kelių metų. Būtu labai faina, jei parasytum ir "Behind the scenes" vėliau :)), pvz, kur pirkai elfa, kaip galvojai užduotis, kur sėmeisi idėjų elfo "darbeliams"

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Elfas jau pasirengęs vaikučiams nuo 2-iejų metų, tik gal 'darbelius' pritaikyti reiktų mažiesiems pagal jų lygį. Kad nebūtų sudėtinga ir patiktų mažiukams :) BTS tikriausiai nebus - elfas reaguoja į tai, kas nutiko per dieną, paskirsto saldumynų dozes, pamokymus, pareigas ir pramogas tolygiai - kad visko būtų po truputį. Matyt elfas jaučia ko reikia vieną ar kitą dieną :)

      Panaikinti
  4. Smagiai susiskaitė :D Šaunu, kad skiriate tiek dėmesio vaikui. Galvoju, ar man vaikystėje būtų patikę tokie elfo išdykavimai? Aš ir Kalėdų seneliu kažkaip netikėjau, atrodė, na apie kokį čia senelį tie suaugę šneka, negi kažkoks nepažįstamasis visiems suspėja dovanas atnešti :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū :) Aš tai nieko negalvoju, čia elfas pats išdykauja pagal tai, ką pastebi per dieną :)
      Ech, kažkaip liūdna, kai vaikai abejoja Kalėdiniu stebuklu. Jaučiu, kad ir maniškiui gali būti paskutiniai ar priešpaskutiniai metai, tai lai džiugina stebuklai ir magija. O paskui, paskui turiu parengusi galvoje atsakymą, kaip paaiškinti šitą "žmonijos melą" ir išlaikyti magišką šventinę atmosferą :)

      Panaikinti
  5. :)) mano močiutė prieš 30 metu i batus dėdavo obuolius, šokoladukus, gruodžio 6 d. Saint Nikolas day, minima Prancūzijoje ir Vokietijoje, dabar ta darau savo sunui ir namo kaimynams. Gyvename Vokietijoje

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kokia įdomi tradicija! Kažkur girdėta, bet Lietuvoje negirdėjau, kad būtų taip minima.
      Mano mama pasakojo, kad močiutė eglutę puošdavo su vaikais tik per Kūčias, ant eglutės kabindavo ne žaisliukus (žaisliukų nebuvo, išskyrus rankomis ką sugebėdavo pagaminti iš natūralių medžiagų), o saldainius, sausainius ir skanėstus, kuriuos vaikai galėdavo nukabinti Kalėdų rytą ir skanauti. Bet atskirų dovanų visiems irgi nebuvo. Kaip viskas pasikeitė nuo mamos vaikystės, kaip pagalvoji ir kaip skiriasi šventinės tradicijos.

      Panaikinti
    2. Mano šeimoje iki pat kol išvažiavau iš namų puošdavom eglę tik per Kūčias. Dabar gi puošiu kokią savaitę prieš, o kitą dieną po Kalėdų nupuošiu. Šiemet man atrodo iš viso nereikia, nėra vietos :)

      Panaikinti
  6. Va čia tai vau :D Facebook feed'e jau kuris laikas pasirodo nuotraukų su elfo nieksybemis, aš niekaip nesuprasdavau, koks čia kolektyvinis durnizmas visus apėmęs, dabar aišku :))) super!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū :)
      Va, prašom jums ir atsakymas :) Jei turite ar ateityje turėsite vaikų, labai rekomenduoju į namus priimti elfą, t.y. įsielfinti :)
      O kol kas kviečiu kasdien užsukti minutėlei - papildysiu elfo nuotykiais mūsų namuose :)

      Panaikinti
  7. Faina ta idėja su tuo Elfu. O kartą teko per Gruodžio 6 d but Nyderlanduose. Tai ta diena viešbutyje dėjo šokoladukus po pagalvėm ir paliko prie durų.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai smagi, viena naujausių Kalėdinių tradicijų pasaulyje.
      Mums, kaip mums, bet kiek vaikams laimės! Vien dėl vaiko elfą įsileidau į savo namus. :)

      Panaikinti

Rašyti komentarą