#112/2023 Lapkričio mėnesį baigiau

Tai pirmiausia, su kalendorine žiemos pradžia! Su adventu ir mėnesiu, kuriame Kalėdų laukimas tampa pačiu svarbiausiu gruodžio akcentu. Gruodį pas mus šeimoje daug gimtadienių, tad švenčių namuose tikrai netrūksta. Pas mus namuose apsigyveno Elfas, pradėjęs išdykauti, tad manau šių metų švenčių laukimas bus ypatingas.
Per beveik 10 blogo rašymo metų, tinklaraštyje susiklostė tradicija pirmąją mėnesio dieną pasidalinti baigtomis priemonėmis ir galutinėmis nuomonėmis apie produktus.


Kūnui

Labai patiko kvapas ir kai jau galvojau, kad bus tobula, išbandžiusi suvokiau, kad mane erzina konsistencija. Tąsi, tiršta, sausoka košė sunkiai masažuojasi į kūno odą. Galiausiai ir šveitimas nėra tobulas. Ech, antrą kartą nekartočiau - vien dėl kvapo neverta.

Po vonios oda tokia maloniai švelni, lygi ir maloni liesti... bet burbulus naudoju ne dėl to. Gulėdama vonioje noriu jausti malonų aromatą, o šis burbulas praktiškai be jokio kvapo. Nekartočiau, burbulas prastokas, nevertas kainos.

Labai lengva, greit susigerianti formulė ir geras maitinamasis efektas. Jau buvau beapsidžiaugianti, kad radau puikų produktą, bet sudėtyje radau alkoholio, tad.... labai gaila, bet niekada nekartosiu produkto vien dėl sudėtyje esančio alkoholio.

Šį aliejų naudodavome kai vaikas buvo kūdiklis ir esu linkusi manyti, kad kūdikiams jis geriausiai ir tinka: švelnina odą, lengvai drėkina, apsaugo ir iš ties greit susigeria. Man asmeniškai nelabai patiko, mėgstu intensyviau drėkinančias priemones, tad rekomenduočiau tik kūdikių odelei, o ne suaugusiems, kurie nori sudrėkinti odą.

Plaukams

Šitas sausas šampūnas visai fainas, nes neturi tų baltų dalelių, kurios matomos plaukuose, tad lengviau įmasažuoti, nesimato priemonės plaukuose. Gal tik žadėtas apimties suteikimas per silpnas, tačiau pats efektas visai fainas. Tad galbūt kartočiau.

Kiek aš čia tą šepetį naudojau? Apie 6-erius metus, kol lapkritį pastebėjau, kad šereliai ne tik nusilankstę, bet ir pažeisti, o kai kurie aptirpę, greičiausiai dėl džiovintuvo karščio. Keista, nes dažnai naudojau su džiovintuvu ir tikrai anksčiau nepastebėjau tokio patirpimo. Dėl dantelių pažeidimo su šepečiu atsisveikinu - dabar jei bandyčiau šukuoti, labai stipriai žaločiau ir kenkčiau plaukus. Šepetys buvo fainas, niekada nepešė susivėlusių plaukų,  tik gal mano skoniui korpusas per storas ir per masyvus. 

Daugiafunkcinis aliejus, skirtas odai ir plaukams. Bandžiau ir kūno odai, bet man per ilgai gėrėsi ir nelabai patiko, tad naudojau plaukams, kaip aliejinę plaukų kaukę, prieš plovimą. Mano porėtiems plaukams kokosų aliejus puikiai tinka, suteikia švelnumo ir minkštumo plaukams, o ir sumažėjusi plaukų slinkimą (gal tik atsitiktinumas), pastebiu.

Silikonų pagrindo aliejukas, kuris neatsargiai naudojant gali apsunkinti plaukus, juos sulipinti. Tačiau pavykus atitaikyti reikiamą kiekį, priemonė fantastiška - suteikia minkštumo, paklusnumo, mažina vėlimąsi, plaukai tampa itin švelnūs ir intensyviai spindi. Labai patiko, pakartočiau.

Veidui I

Esu sunaudojusi ne vieną buteliuką ir pasidžiaugsiu labai efektyviu, greitu ir nepriekaištingu valymu. Gal šiek tiek liūdna, kad pastaruoju metu tokie valikliai šiek tiek dirgina mano akis - nežinau ar kas pasikeitė formulėje, ar mano akys tapo jautresnės, bet po makiažo valymo visuomet oda aplink akis jautėsi sudirgusi. Nemanau, kad kartočiau - teks ieškot būdo, kuris neerzintų odos.

Jei ieškote elementaraus odos drėkinimo ir komforto, minimalios, bet saugios formulės, tuomet privalote išbandyti The Ordinary veido kremą su hialuronu! Puikus efektas, gera sudėtis ir nedidelė kaina - sužavėta iki paskutinio lašelio, tad mielai pakartočiau.

MĖGINYS.
Nesenai Eurokos darė akciją, kai atneši tuščią kremo indelį, o šį kremą pasiimi už 5 eur. Aš nesusigundžiau, nors išbandžiusi mėginį pagyriau malonią, kiek lengvesnę konsistencją, gerą sudėtį ir drėkinimo bei apsauginį efektą. 

Veidui II: kaukės

Efektas fantastiškas: drėkinimas puikus, oda jaučiasi labai komfortiškai, o ir veidrodyje atrodo gražesnė, skaistesnė ir jaunesnė. Jei nežiūrėčiau sudėtinių dalių, tai tikriausiai vis kartočiau, sulaukusi kokios akcijos. Deja, priemonės sudėtyje yra alkoholio, kuris dažno kontakto su oda metu ne tik pradeda sausinti, bet ir pažeidžia odos apsauginį barjerą. O tada jau lauk problemų. 
Vien dėl sudėties nekartočiau.

O čia prie sudėtinių dalių prisikabinti galiu, tačiau efektas silpnokas, o kaukė nepigi. Nors neblogai drėkina, tačiau lyginant kaukes, lakštinių galima nusipirkti ženkliai pigiau su labai panašiu poveikiu. Nemanau, kad kartočiau - kainos ir kokybės santykis nepalankus vartotojui.

Oda po kaukės iš ties tapo skaistesnė, odos paviršius švaresnis. Bet tas nelemtas alkoholis priemonės sudėtyje... Vien dėl jo į kaukę, kurio sudėtyje šis ingredientas naudojamas, žiūrėti nesinori. Na kam? Yra saugesnių tirpiklių, galima pasirinkti saugesnius konservantus. Nekartočiau.

Rankoms

Mano meilė Nesti Dante muilams neblėsta jau kelis metus ir kol kas gabalinio muilo į kitų kompanijų pasiūlą keisti nesinori. Per keletą metų išbandžiau ne vieną aromatą ir man regis šitas yra mano mylimiausias, mat kvepia gaiva, švara ir SPA salonu. Tad nori nenori, asocijuojasi su atsipalaidavimu, poilsiu ir geromis emocijomis. Mielai pakartosiu.

Universalus kremas, skirtas viso kūno odai. Dėl nedidelės, patogios pakuotės, kremą nešiojausi rankinėje ir naudodavau prireikus darbe. Keistoka ši priemonė... konsistencija riebi, net ir naudojant nedidelį kiekį trunka, kol pilnai susigeria į odą. Tuo metu ant odos palieka riebią plėvelę, kuri trukdo ir dirbti ir rengtis (jei naudoji kūnui), tad... nesu labai patenkinta. Drėkinimo efektas jaučiamas, bet palyginus minimalus, kremas  suteikia švelnumo, saugo odą na ir žinoma, intensyvus, raminantis aromatas, kuris padeda atsipalaiduoti. 
Ilgai galvojau ar kartočiau ir manau, kad ne - nepatiko konsistencija, per ilgai susigeria ir drėkinimo mažoka.


Naudoju labai įvairioms paskirtims namuose, įskaitant ir kūnui nuvalyti, kai to prireikia man ar šeimos nariams. Nors yra specializuotų servetėlių, tačiau kūdikiškos geriausios sudėties ir pigiausios, tad pasibaigus vienai pakuotei, vis įsigyjame pakartotinai kūdikiams skirtų servetėlių pakuotę. Pampers sudėtis nebuvo pati tobuliausia (nors ir nebloga), bet esant reikalui nebujočiau pakartoti.

19. VALENTIS Oilesen vitaminas D3 4000 su juodųjų ikrų aliejumi, 40 kaps.
Vaistininkė rekomendavo, nes čia stipriausias ir lengviausiai pasisavinamas vitaminas D iš rinkoje esančių. Lapkritį man labai trūko saulės, išsityrus kraują, papildomai buvo rekomenduota išgerti ir vitamino D kursą, tad sunaudojau ir iš ties jaučiuosi geriau - patiko, papildas veiksmingas.
1 KAPSULĖ:
Eršketų juodųjų ikrų aliejsu 50 mg
Vitaminas D3 100 ug (2000% RMV)

Pats patikimiausias, kokybiškiausias, efektyviausias dantų šepetėlis. Jau daugiau nei metus į rankas nepaėmiau kito šepetėlio, džiaugiuosi ir vis perku šios kompanijos šepetėlius visai šeimai, kai tik pasitaiko patraukli akcija. Efektyvus, kokybiškas ir valymas labai patogus. 
Jau kartoju tokį pat - šiuo metu nieko keisti nesinori.

Dekoratyvinė kosmetika

Turiu jau per ilgai, tad atsisveikinu. Labai džiaugiausi radusi itin lengvą konsistenciją, tačiau... tas plonytis sluoksnis kiaurai peršviečia kraujagysles, tamsius paakius. Bandant sluoksniuoti - priemonė stipriai apsunkina ir tuomet jau sukrenta į raukšleles. Manau, kad tiktų tik jaunoms merginoms, kurios nelabai turi ką maskuoti. Kita vertus - ar tokiai odai apskritai reikalingas maskuoklis?
O aš žinau, kad tikrai nekartosiu.

Pagalvojau, pasvarčiau, paskui dar kartą sudėliojau visus už ir prieš ir galiausiai nusprendžiau atsisveikinti su šitais lūpų dažais. Pirmiausia dažantis reikia beprotiškai daug kruopštumo, priemonė labai netolygiai nusidėvi burbuliukais, žiauriai sausina lūpas. Patiko man tik labai gera spalva, bet kiek ilgai kankinsiesi su prasta formule? Kremas šiek tiek patirštėjo, tad aš nebenoriu nei kankintis, nei bandyti kažkaip susidraugauti. Atsisveikinu su maždaug pusę priemonės - neverta kankintis, - tai kam laikyti?

Na jau tiek mažai poveikio lūpoms senai neteko patirti... teplioji dažnai, o maitinimo ir kondicionavimo praktiškai nėra. Naudoti, kad naudoti? Ne man... mano lūpos labai lepios, o dabar (po breketų įsidėjimo) dar ir sausėja intensyviau bei skilinėja... Nepatinka - nekartočiau.

Na va ir per mėnesiuką tiesiog sutrupėjo... Spyruokliuoja kempinėlė puikiai, su kempinėlė dengti makiažą paprasta ir lengva, kaina gera. Tačiau įsigijus turėkite galvoje, kad laiko minimaliai ir greit nebetinka naudoti.

25. ESSENCE dvigubas drožtukas
Drožtukus akių ir lūpų pieštukams keičiu dažnokai. Žinoma, greičiausiai būtų galima išplauti ar kažkaip išvalyti, tačiau pastebėjau, kad ir drožia prasčiau, tad tiesiog keičiu į identišką. Iš pigių drožtukų, Essence variantas fainiausias - labai gražiai suformuoja pieštuko galiuką, man patinka kaip nudrožia medieną.

Aromatai

Moteriškas, pakankamai brandus ir šiek tiek senamadiškas aromatas, jaučiasi, kad kvapas kurtas prieš beveik 20 metų, labai jaučiasi. Kad ir kaip ten būtų, tačiau man visai patiko šiltas, kreminis, pudriškas kvapas su gaiviu lotoso aromatu. Sunaudojau, nes likutis buvo visai nedidelis - tokius stengiuosi pabaigti. Žinia, kad kvepalų buteliuke esantis oras skatina spartesnį kvepalų pokytį, tad po truputį mažinu visus tuos likučius, kuriuos pasilikau kažkam. 
Šiuo metu nematau savęs, kartojančios šį kvapą - gal po kokių 10-15 metų tokie aromatai bus mano mylimiausi? O kol kas man norisi jaunatve alsuojančio, modernesnio kvapo.

MĖGINYS.
Dar vienas brandesnis, moteriškas aromatas, kuris tikrai netiks jaunoms merginoms. Kvepia citrusais ir baltomis gėlėmis, papudruotomis pudra ir pagardintos muilišku pokvapiu. Ilgai išlieka ir šleifas intensyvus. Aromatas elegantiškas, klasikinis, bet šiuo metu ne ta kategorija, kuri mane džiugina, tad nemanau, kad dabar pirkčiau pilno dydžio pakuotę.
------------------------------------------------------
Štai ir viskas, krepšelį pilnai iškrausčiau, viską parodžiau ir apie viską papasakojau. 
Jau nekantrauju papasakoti jums apie gruodžio mėnesį suplanuotus įrašus, tačiau apie viską iš eilės ir savo laiku.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai