Manikiūro įrankiai nagų odelių karpymo žirklutės, žnyplės, pjovimo loveliai ir įrankiai

Kirpti ar nekirpti nagų odeles? Štai kur klausimas į kurį vienareikšmio atsakymo nėra. Kažkada buvo griežtai kirpti, šiuo metu griežtai nekirpti, o ties ta, kad viskas priklauso nuo nagų odelių. Kirpti reiktų tik negyvą, sausą odą aplink nagus, o užaugusią ant nagų atsargiai nustumdyti. Apie stumdymo įrankius ir kokie man patogiausi, jau esu pasakojusi, o šį kart apie nagų odelių karpymo įrankius.


Mano nagų odelės yra storos ir linkusios labai stipriai sausėti, jas nuolat drėkinu nagų aliejuku, bent kartą per dieną, kas kelias dienas atstumdau, tačiau kartą savaitėje sausą, negyvą odą tenka apkarpyti. Karpymui rinkoje yra daug skirtingų įrankių, tad šiandien apie kelis skirtingus tipus, mano mėgstamiausią ir variantus, kurie man nepatinka.


NAGŲ ODELIŲ REPLYTĖS

Tikriausiai pats populiariausias nagų odelių karpymo įrankis yra nagų replytės, kurias dažniausiai matome manikiūro meistrų rankose. Replytėmis labai patogu karpyti odeles, įrankiai aštrūs, rezultatas greitas, efektyvus, tačiau lengva ir susižeisti neįgudusiose rankose ar skubant. Jau daug metų naudoju replytės darydama manikiūrą namuose, o šiuo metu turiu kelis skirtingus variantus ir trumpai apie kiekvieną turimą variantą, privalumus ir trūkumus bei kodėl naudoju arba nebenaudoju.


CAPITAL nagų odelių replytės
Mano ištikimas įrankis, kurį naudojau 13-a metų! Taip, 13-a, su kiekvienu manikiūru, kiekvieną savaitę, kas kart, be pertraukų. Ir būtų dar tikriausiai tarnavęs ne vienu metus, nes buvo vis dar aštrus, beveik toks pat kaip naujas. Per metus nusitrynė tik matinė spalva nuo rankenos, o ašmenys - normalūs ir puikūs. Tačiau kai bandžiau su kažkuo nukirpti breketo vielos galą... išbandžiau viską ir visus įrankius sugadinau, deja, šios replytės taip pat nukentėjo. Atsisveikinu ir liūdžiu, nes profesionalus, patvarus įrankis, kainavęs apie 60 Lt (pirkau svarais), kuriam iš pradžių gailėjau pinigų, bet su metais supratau - buvo vertas kiekvieno išleisto cento. Ech... norėčiau, kad Lietuvoje kas nors įsivežtų Capital įrankių nagų priežiūrai.

Dydis: bendras ilgis 12 cm; ašmenys - 0,5 cm
Kaina: apie 60 Lt



ORIFLAME nagų odelių replytės
Po to, kai sugadinau savo mylimas Capital žnyples, kurį laiką blaškiausi ieškodama kokio nors normalaus varianto nagų odelėms apkarpyti ir nežinau kodėl nusprendžiau pabandyti Oriflame variantą - praeityje esu turėjusi kelis nagų priežiūros įrankius ir pamenu, kad man visai patiko. Bet, tai buvo taip senai, kad jokių garantijų nebegaliu duoti, o ir per laiką gamintojas keičia gamybos medžiagas, technologijas, kaštus ir nuo to gerėja arba kenčia kaina bei kokybė. Nusipirkusi skubėjau išbandyti ir pastebėjau ilgesnius ašmenis ir nieko blogo. Bet kai pabandžiau... o Dievai kaip čia prastai. Ašmenys visiškai neturi aštrumo, suimi odelę, o replytės jos nekerpa, plėšia, tad nusikarpyti neįmanoma. Jei norisi tokių, tik odelėms nusiplėšyti ir didesnę žalą padaryti, nei nieko nedarant. Kerpa tik pats kamputis, bet kampučiu ir stačiomis replytėmis nusikarpyti neįmanoma. Atsisveikinu, tik čia jau be jokio liūdesio.

Dydis: bendras ilgis - 9 cm; ašmenys - 0,8 cm
Kaina: 9 Eur



TITANIA nagų odelių replytės
Po nevykusio Oriflame pirkinio, pasidairiau prekybos centruose ir pamačiau Titania. Kadangi jų spalvotos (Fruity) dildės visai neblogos, nusprendžiau surizikuoti ir su žnyplėmis. Tai tikriausiai žinote, kad replytės veikia ties rankenomis pasukus pritvirtintą priedą, tokiu būdu judinant rankenas, metalinis priedas atsveria ranką tarsi spyruoklė - replytės neleidžia susižeisti ar nukirpti per daug. Deja, bet Titania replytės rankenos priedas iki galo neapgalvotas - kerpant odeles jis nušoka nuo rankenos ir tuomet... na visuomet susižeidžiu. Ir ne šiaip nušoka, o nušoka su kiekvieno nago odele. Apmaudu, nes tai pirmo žnyplės, kurios taip daro - erzina. Ašmenys čia nėra prasti, tad galvoju atsargai replytes pasiliksiu, bet ne odelių karpymui, o visokiems pakarpymams, kur žirklių nepakanka. O nagų odelėms - netinkamos.

Dydis: bendras ilgis - 10 cm; ašmenys - 0,7 cm
Kaina: apie 12 Eur



OMI Pro Line nagų odelių žnyplutės - replytės CB-101 JAW-12
Galiausiai nusprendžiau, kad pakanka man tų bandymų ir žaidimų su nekokybiškais įrankiais ir užsisakyti rimtą įrankį. Nusipirkau Beinitas, profesionalams skirtas replytes ir negaliu atsidžiaugti. Va čia yra iš ties kokybiškas, nagų odelėms tinkamas įrankis - kerpa lengvai, greitai ir efektyviai. Replytės nestringa, nenusprūsta ir susižeisti galima tik kerpant neatsargiai ar per daug, bet ne dėl nekokybiško įrankio. Su šituo ir tvarkysiu odeles, tikiuosi tarnaus tiek pat ilgai, kaip numylėtos Capital. Kol, kas, pastarieji 4 mėnesiai draugystės labai faini, potyriai geri ir iš ties galiu rekomenduoti.

Dydis: bendras dydis - 11,4 cm; ašmenys - 0,51 cm
Kaina: apie 38 Eur



NAGŲ ODELIŲ ŽIRKLUTĖS

Pastaruoju metu pastebiu, kad labai dažnai parduotuvėse žirklutės su lenktais galais yra skirtos nagų odelių karpymui, o ne nagams. Aš mėgstu nagus karpyti žirklutėmis lenktais galais, nes man taip patogiau, tokiais karpau ir vaikui, tokias pamėgo ir vyras, todėl ieškant pakaitinių žirklučių, mano namuose atsidūrė ne nagams, o odelėms skirti įrankiai. Nu ir žinokite nesuprantu... kokios turi būti odelės, kad tokiomis žirklutėmis nukirpti? Mano odelės auga žemyn, liečiasi prie nago ir natūraliai, be salono aš jų nelabai gebu sukelti tiek aukštai, kad užkišti žirklučių ašmenis. Tikiu su freza įmanoma, bet namuose... nea. Tokios žirklutės prastai kerpa nagus, tad lieka namuose visokioms etiketėms nukarpyti nesąmonių stalčiuje arba dailei ir darbeliams, kur reikia kruopštumo. Man atrodo nagų odelių žirklutės yra salonų reikalas, o ne manikiūro namų sąlygomis įrankis.



NAGŲ ODELIŲ ŽNYPLĖS

Ne visai tokios kaip nuotraukoje, lygesniais ašmenimis, bet labai, labai panašios. Mačiau kaip tokiomis salonuose karpomos frezomis atverstos odelės. Iš ties tai esu pabandžiusi būtent su šituo (mano vyras tokiomis karpo kojų nagus), tai nepatinka. Vėlgi, kaip ir žirklučių atveju - nagų odeles reikia atversti freza, kad būtų galima nukarpyti. O kai namuose stumdome su pušeriais, tai neįmanoma tokiais įrankiais nukirpti. Bent jau ne mano odeles.
Su šiuo įrankiu irgi reikės atsisveikinti, nes sugadinau į savo breketus, bandydama nukirpti - ašmenims pabaiga, iškandžiotas įrankis sugadintas nebepataisomai.



NAGŲ ODELIŲ KARPIKLIAI - "LOVELIAI"

Tikriausiai pats senoviškiausias įrankis, naudotas vėlyvaisiais sovietiniais laikais, kai vietoje skutimosi peiliukų odelėms tvarkyti, moterims buvo pasiūlyti tokie karpymo loveliai. Atrodė inovacija, sensacija, tačiau... jūs puikai suprantate, kad toks lovelis veiktų, jo ašmenys turi būti labai aštrūs, kitaip odeles plėšite, o ne pjausite. Lovelių ašmenys smulkučiai, nedideli, todėl linkę greit atšipti, o ir valdyto tokį įrankį yra ženkliai sunkiau, nei replytes.


---------------------------
Tad, kirpti ar nekirpti? 
Aš manau, kad pirmiausia reikia žiūrėti į savo odelių poreikius, būklę ir polinkį sausėti, apaugti, suragėti. Nepamiršti prieš imat karpymo įrankius, 5 kartus pasinaudoti aliejumi ir tik tuomet nuspręsti, kad reikia karpyti. Nukirpus per daug odelių, kerpant gyvas odeles, ima pleiskanoti pirštas virš nago, atsiranda mini žaizdelės, tačiau jei apynagės linkusios suragėti - tokias karpyti reikia. Aš karpau, labiausiai mėgstu replytes ir visuomet jas naudoju. Tokio įrankio pirkimui pinigų reiktų nepagailėti - pajutus skirtumą tarp gero ir vidutinio įrankio, į tuos paprastesnius net nebesinori žiūrėti.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai