ECOTOOLS "BioBlender" 100% biodegradable - biologiškai skaidi makiažo kempinėlė 3175

Pastarąjį kartą pirkta kempinėlė laikė tris mėnesius ir pradėjus trupėti nebenaudojama. Labai džiaugiuosi, kad mėnesio pradžioje gavau dovanų naują iš Ecotools ir ne šiaip naują, bet dar ir draugišką gamtai, biologiškai suyrančią. Išbandyti buvo labai, labai įdomu, tikėjausi labai gero rezultato, o šiandien, neprabėgus nei mėnesiui nuo pirmojo bandymo, jau noriu papasakoti savo įspūdžius.


Produktas: ECOTOOLS "BioBlender" 100% biodegradable - biologiškai skaidi makiažo kempinėlė
Gamintojas: "Ecotools." JAV. Pagaminta Kinijoje
Paskirtis: veido makiažui - kreminiams produktams padengti
Medžiagos: vanduo, kukurūzai, bionanopol, natūralūs konservantai ir dažikliai
Labiausiai patiko: labai minkšta
Labiausiai nepatiko: jau po pirmojo naudojimo suplyšo!
Matmenys: aukštis - 7 cm, apimtis - plačiausioje vietoje 14 cm
Kaina: 11,99 Eur
Kur galima įsigyti: Eurokos, Notino, Senukai, pigu.lt

Ką žada gamintojas: Purpurinė EcoTools kempinėlė, skirta skystos ir kreminės tekstūros priemonėms tepti. Tai - pirmoji pasaulyje biologiškai skaidoma (natūraliai suyranti) ir kompostuojama makiažo kempinėlė. 100% originali. 100% vegan. 
Sukurta naudojant specialią EcoFoam® technologiją iš aplinkai draugiškų medžiagų. 
Puikiai padengia makiažą. Dermatologiškai patikrinta.

NAUDOJIMAS:
- Kempinėlės pagalba lengvai išlyginsite makiažą net sunkiai pasiekiamose vietose. 
- Siekiant sukurti nepriekaištingą veido atspalvį, sudrėkinkite kempinėlę, išspauskite vandens perteklių (galima naudoti ir sausą). Tepkite makiažo priemonę, kad ji susilietų su oda.
- Kempinėlė biologiškai skaidoma ir įprastai suyra per 180 dienų. Rekomenduojama plauti kartą per savaitę ir keisti kas 30 dienų.


Nors gamintojas šiuo atveju labai akcentuoja tvarumą, gamtos apsauga ir suyrančias medžiagas. Viskas tvarkoje, kempinėlė, pagaminta iš vandens, kukurūzų ir bionanopol (kad ir kas tai būtų) - gamintojas sako, kad namuose kompostuojama kempinėlė visiškai suyra per 3-6 mėnesius. Toks žingsnis labai svarbus tvarumo link. Kempinėlė atkeliauja kartoninėje pakuotėje, kuri taip pat gali būti kompostuojama ir suyra. Tačiau nustebino gamintojo sprendimas pakuotės viduje įsodinti plastiko apvalkalą kempinėlei - jį rūšiuosiu, bet plastikas? Jei jau einame tvarumo keliu, tai manyčiau reiktų iki galo - sprendimą ir pakaitalus plastikui tikriausiai galima buvo rasti. Beje, ant pakuotės rasite labai daug informacijos ir akį traukiančių užrašų apie kompostavimą, tiek kempinėlės, tiek popierinės pakuotės, tačiau nei žodžio apie tą plastiko įdėklą.


Tai yra pati minkščiausia makiažo kempinėlė, kokią kada nors teko bandyti! Kempinėlės poros smulkios, tačiau jų labai daug, dėl to kempinėlė labai maloniai jaučiasi ant odos, ja itin lengva dirbti. Nuo menkiausio prisilietimo kempinėlė keičia forma ir tai labai palengvina makiažo dengimą - tapšnojant kremines priemones į odą reikia minimalių pastangų ir tai labai džiugino pirmuosius naudojimo kartus. Kempinėlės forma itin patogi: bukas užapvalintas galiukas padeda greitai padengti priemonę didesnėse veido vietose, o kirsti ir užapvalinti galai palengvina priemonių išsklaidymą ties sunkiau pasiekiamomis vietomis, pavyzdžiui, paakių srityje, aplink nosį. Dirbti su šia kempinėlė fantastiškai lengva ir malonu.


Tačiau yra vienas didelis bet... ši kempinėlė man suplyšo po pirmojo naudojimo plaunant kreminės pudros likučius regis sugebėjau suplėšyti. Kitą dieną paėmus kempinėlę į rankas pastebėjau platų įtrūkimą, išryškėjusį kempinėlei džiūvant! Po pirmo karto plyšo! Rekordas, nes taip greit neplyšo nei viena iki šiol naudojama kempinėlė. Bandžiau naudoti dar tris savaites, bet su kiekvienu plovimu vis atsiranda po naują didelį plyšimą. Savo makiažo įrankius prižiūriu, plaunu švelniai, bet šita rekordininkė mane nemaloniai nustebino. Kaip manote, ar įmanoma 30 kartų išplauti kempinėlę ir tiek naudoti? Ne, praėjo trys savaitės, kurių kiekvienoje dažiausi po 3 dienas, tai vos 9 kartai ir jau labai sudėtinga naudotis likusiu skudurėliu.


Aš suprantu gamintojo norus pateikti patrauklų klientui ir gamtą saugantį sprendimą, tačiau sumokėjus 12 Eur už kempinėlę, noriu kad ji bent porą mėnesių atlaikytų mano nereguliaraus naudojimo, kitaip - tai yra visiškas resursų švaistymas - per metus sunaudosiu bent 4 kart daugiau kempinėlių. Ar tai tvaru? Piniginė nesidžiaugia ir jei būčiau pirkusi pati - būtų labai, labai liūdna. 




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai