LACALUT Junior "Caries & Sugar Acid Protection" dantų pasta vaikams nuo 6 m. su obuolių ir mėtų skoniu

Nepraėjo nei mėnuo ir mano vaiko dantų pasta ir vėl ištuštėjo. Kosmosas kaip greitai susinaudoja, nors regis naudojame taip pat, kaip įprastai, gal įsigytos pastos kiekis šį kart buvo kiek mažesnis, nei įprastai, tačiau vis tiek, sunaudojo labai greit. O šį kart vaikas bandė Lacalut vaikišką dantų pastą, kurios sudėtis iš pirmo žvilgsnio pasirodė labai gera, o pažadai - labai aktualūs šios dienos situacijai.


Produktas: LACALUT Junior "Caries & Sugar Acid Protection" dantų pasta vaikams nuo 6 m. su obuolių ir mėtų skoniu
Gamintojas: "Dr. Theiss Naturwaren" Pagaminta Vokietijoje
Paskirtis: išvalyti dantis, apsaugoti nuo ėduonies ir cukraus rūgščių, stiprinti ir apsaugoti dantų emalį
Tinkamas tipas: vaikams nuo 6 m. amžiaus
Labiausiai patiko: puiki sudėtis ir efektas
Labiausiai nepatiko: trūksta šiek tiek daugiau gaivus
Tūris: 55 ml
Kaina: 4,29 Eur
Kur galima įsigyti: Maxima, Rimi, Iki, Drogas, Eurokos ir kt. - daugumoje kosmetikos ir higienos prekybos vietų

Ką žada gamintojas: Fluoridas apsaugo jautrius pieninius ir pirmuosius nuolatinius vaikų dantis nuo ėduonies ir jiems kenkiančių cukraus rūgščių.
Ksilitolis ir fluoridas suteikia efektyvią apsaugą nuo ėduonies.
Stiprina dantų emalį ir skatina jo remineralizaciją.
Su šio amžiaus vaikams tinkamu fluorido kiekiu (1400 ppm – atitinka Vokietijos dantų, burnos ir žandikaulio chirurgijos draugijos rekomendacijas).

- APSAUGA NUO ĖDUONIES ir CUKRAUS RŪGŠČIŲ
- APSAUGO IR STIPRINA DANTIS BEI EMALĮ
- DANTENŲ PRIEŽIŪRA
- ŠVELNUS VALYMAS
- BE PRIDĖTINIO CUKRAUS

Naudojimas: valyti dantis (sukamaisiais judesiais) žirnio dydžio dantų pastos kiekiu du kartus per dieną 2–3 minutes.

Sudėtis: Aqua, Hydrogenated Starch Hydrolysate, Hydrated Silica, Xylitol, Poloxamer 188, Hydroxyapatite, Cocamidopropyl Betaine, Xanthan Gum, Calcium Glycerophosphate, Aroma, Sodium Fluoride, Sodium Saccharin, Carrageenan, Propylene Glycol, Glycerin, CI 74260.
Sudėtyje yra natrio flourido 1400 ppm


Mano nuomonė. Kartoninėje dėžutėje atkeliauja minkšto plastiko atsukama tūbelė. Pirmiausia tai šiek tiek nusivyliau, kad tūbelė atsukama, o ne atkemšama. Paprastai vaikams daug patogiau atkimšti kamštelį, nei atsukinėti dantų pastos pakuotę. Juolab šiuo metu, kai jau pats užsideda reikiamą pastos kiekį ir mokosi savarankiškumo. Tiek tūbelės, tiek kartoninės dėžutės dizainas vienodas - spalvingi įrašai baltame fone suteikia pakuotei žaismingumo ir yra patrauklūs tiek mamoms, tiek vaikams.

Žinoma, kad ne dėl pakuotės ši pasta atsidūrė mano rankose - man patiko pastos sudėtis: joje nėra putojimą sukeliančio, agresyvaus SLS, saugiai parinkti konservantai ir tik kelios medžiagos vidutinio saugumo, tačiau ir tos pačios dantų pastoje nieko blogo nedaro - svarbu pastos nenuryti ir netrinti į akis. Sudėtinės dalys mane tenkina ir dėl pakankamo fluorido kiekio.

Mane sužavėjo gamintojo pažadas pasirūpinti tiek likusiais pieniniais, tiek jau išaugusiais nuolatiniais dantukais. Gamintojas neprašovė ant pakuotės išryškindamas pažadą apsaugoti nuo cukraus rūgščių - tai buvo galutinis aspektas, nusvėręs pasirinkimą tarp dviejų pastų. Labai svarbu dantis ne tik tinkamai išsivalyti, tačiau ir juos apsaugoti.

Dantų pasta vidutiniškai putoja (ir to visiškai pakanka) yra keistoko, ne visai natūralaus obuolių skonio. Žinau, nes visas vaiko pastas išbandau bent kartą ir pati. Pasta puikiai šalina apnašas, turi mėtinio gaivumo, tačiau... va to gaivumo man šiek tiek trūksta. Vaikas džiaugėsi, kad ji švelnesnė burnai, nei prieš tai naudota Colgate, tačiau šioje man norėjosi kiek ilgesnės gaivos. Jei nepaisytume šio menkučio trūkumo - ši pasta puiki: daro ką žada, yra švelni vaiko burnai, valo puikiai, sudėtis saugi, o ir fluorido pakankamai. Būtina atsiminti, kad naudojant dantų pastas būtina kalbėtis su vaiku, kad 'skanios' pastos nėra nuryjamos, putas ir pastos likučius būtina išspjauti lauk, tad ji netinkama jaunesniems, dar išspjauti nemokantiems vaikams.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai