TARA SMITH "Feed The Root" intensyviai drėkinantis šampūnas su bambukų ekstraktu ir drėkinantis kondicionierius su avokadų ir alyvuogių aliejumi

Ar jums būna, kad imate vieną gaminį, jį panaudojat kurį laiką ir nukišat į tolimiausią spintelės kampą? Man taip nebūna, na gerai, būna, tačiau labai retai, ir dažniausiai su gaminiais, apie kuriuos nelabai žinau, ką galvoti. Nepatikusius gana greitai suoptimizuoju kitais naudojimo būdais, patikę baigiasi greitai, net nesinori atidaryti kažką naujo.

"Jei mano plaukai atrodo gerai, galiu įveikti viską"
Lorna Moore

Būtent taip nutiko su Tara Smith šampūnu ir kondicionieriumi, kurių nuostabios, originalios pakuotės pavergė mano širdį, o apie gaminį ilgai nepavyko susidaryti jokios konkrečios nuomonės. Buteliukus atidariau ir pradėjau naudoti dar rugsėjį (kaip matote nuotraukos darytos su kardeliais), bet dažnai vis padėdavau ir naudodavau kažką kito, paskui vėl paimdavau ir panaudodavau, galiausiai vėl padėdavau... Tuoj paaiškinsiu, kodėl taip nutiko šį kartą.



Produktas: TARA SMITH "Feed The Root" intensyviai drėkinantis šampūnas su bambukų ekstraktu ir drėkinantis kondicionierius su avokadų ir alyvuogių aliejumi
Gamintojas: "tara smith vegan haircare". Pagaminta Didžiojoje Britanijoje
Paskirtis: išplauti plaukus, pamaitinti, drėkinti, suteikti gyvybingumo ir spindesio
Tinkamas tipas: ypač pažeistiems plaukams
Labiausiai patiko: idėja tam tikriems gaminiams naudoti tam tikrus paukščius
Labiausiai nepatiko: suvelia plaukus, nepakankamai glotnina
Tūris: kiekvieno po 250 ml
Kaina*: kiekvienas po 3,99 EUR
Kur galima įsigyti: aš pirkau grupinis.lt Galima siųstis iš Tara Smith parduotuvės, Amazon

Ką žada gamintojas: storesniems, sveikesniems, pakankamai pamaitintiems plaukams - natūraliai...
"Tai, ką dedate ant savo kūno, yra taip pat svarbu, kaip tai, ką valgote. Mano aistra yra gražūs ir sveiki plaukai bei gamtos ir žmogaus gerovė. Dėl to aš sukūriau plaukų priežiūros priemones, kuriose naudojau natūralius, veganiškus ingredientus, gerinančius plaukų sveikatą. Aš didžiuojuosi, kad gražiausi pasaulio žmonės naudoja Tara Smith Vegan Haircare produktus ir myli juos taip, kaip myliu aš... Aš tikiuosi, kad jūs juos irgi pamilsite" Tara Smith


Šampūnui: Šampūnas su arbatmedžiu ir bambukų ekstraktais giliai valo plaukus, juos maitina, kad plaukai būtų stiprūs, švelnūs ir sveikai atrodytų.

Giliai valo plaukus, išplaudamas odos ir plaukų nešvarumus. Suteikia apimties, spindesio, gyvybingumo ir blizgesio. Tinka ypač pažeistiems plaukams. Pagamintas iš natūralių ingredientų, kurie stiprina plaukus. Su Beauplex VH vtaminais, pantenoliu, jūros dunmlių ekstraktu, kurie glotnina plaukus, ir arbatmedžio aliejumi, kuris išplauna ir atgaivina.
Naudojimas: optimaliems galvos odos ir plaukų rezultatams pasiekti, naudokite kasdien. Geriausi rezultatai bus matomi naudojant kartu su feed the root kondicionieriumi.

Kondicionieriui: Giliai kondicionuoja odą ir plaukus, maitina ir apsaugo. Avokado aliejus ir mineralai stiprina, švelnina ir suteikia sveikai atrodančių plaukų efektą.
Stimuliuoja ir maitina sausus plaukus ir galvos odą, aprūpina juos būtinais mineralais. Užrakina drėgmę plauko viduje ir atkuria natūralią plaukų apimtį bei jų lankstumą. Su pantenoliu, jūros dumblių ekstraktu, avokadų, alyvuogių ir atbatmedžių aliejais.
Naudojimas: kondicionieriumi gausiai padenkite plaukus ir iššukuokite stambiomis šukomis. Geriausiam rezultatui pasiekti, palikite kondicionierių 3-5 minutes. Išskalaukite vėsiu vandeniu.

Visi Tara Smith produktai yra veganiniai, be gyvūninės kilmės ingredientų ir netestuoti ant gyvūnų. Be parabenų, SLES, glycolio, phthalatų, PEGS, dirbtinių dažiklių, sintetinių kvapų ir gyvūninės kilmės ingredientų.


Na ką norit, tą sakykit, bet šampūno ir kondicionieriaus pakuočių dizainai nerealūs. Ant "feed the roots" šampūno pavaizduota raudonskruostės aros galva, o ant kondicionieriaus - paukščio tąsa - jos plunksnos. Apskritai, idėja tam tikriems  gaminiams naudoti tam tikrus paukščius yra nereali - paukščiai kruopščiai prižiūri, dailina savo plunksnas, taip, kaip ir mes rūpinamės savo plaukais. O ir ara pasirinkta neatsitiktinai: ji papūgų karalienė, su visuomet sveikomis, spindinčiomis ir storomis plunksnomis, ko turėtume tikėtis ir iš priemonių savo plaukams. Tikrai kūrybinga ir labai originali idėja! O kur dar itin mano mylima žalia spalva, dominuojanti ant pakuotės...

Patys buteliukai atrodo nedideli, nors kiekis įprastas. Plastikas kietokas, dėl to išspausti priemones, ypatingai tirštesnį kondicionierių, yra sunkoka. Kaip ir visur, pakuotės dangteliai atsisuka, o dozuojama atidarius dangtelio viršų, pro dozavimo angą. Informacijos ant pakuotės daug, man netgi per daug, tačiau apie patį gaminį mažoka: daugiau apie  kūrėją, kompanijos produktus ir kompanijos koncepciją. Nors vėl gi, visa reikalinga informacija ant pakuotės yra.


Kvapas. Šampūnas ir kondicionierius turi skirtingus kvapus. Šampūnas kvepia grynais mėtiniais saldainiais, kuriuos labai mėgdavau vaikystėje. Tuo tarpu kondicionieriaus kvapas sunkesnis, mėtinis aromatas silpnas, labiau jaučiami rieboki, sunkoki aliejiniai kvapai.

Konsistencija. Šampūnas balsvos spalvos, gana skystas, tekantis. Man norėtųsi vos vos tirštesnio. Tuo tarpu baltos  spalvos kondicionierius man gerokai per tirštos konsistencijos, nors kai dengiu ant drėgnų plaukų jis tampa skystesnis ir lengvai pasiskirsto ant plaukų.


Sudėtis:
Šampūno: Aqua, Coco-Glucoside, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Cocoamphoacetate, Glyceryl Laurate, Sodium Chloride, Glycerin, Disodium EDTA, Parfum, Menthol, Melaleuca Alternitolia (Tea Tree) Leaf Oil, Citric Acid, Sodium Starch Octenylsuccinate, Calcium Pantothenate, Maltodextrin, Niacinamide, Pyridoxine HCL, Sodium Ascorbyl Phosphate, Tocopheryl Acetate, Silica, Magnesium Nitrate, Methylchloroisothiazolinone, Magnesium Chloride, Methylisothiazolinone, Panthenol, Saccharomyces Silicon Ferment, Saccharomyces Magnesium Ferment, Saccharomyces Copper Ferment, Saccharomyces Iron Ferment, Saccharomyces Zinc Ferment, Leuconostoc/ Radish Root Ferment Filtrate, Chondrus Crispus (Carrageenan) Extract, Phenoxyethanol, Bambusa Vulgaris Extract, Styrene/ Acrylates Copolymer, Sodium Lauryl Sulfate, Linalool, Limonene.

Kondicionieriaus: Aqua, Glycerin, Oleyl Erucate, Cetearyl Alcohol, Distearyldimonium Chloride, Persea Gratissima (Avocado) Oil, Distearoylethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate, Decyl Oleate, Isopropyl Alcohol, Behentrimonium Chloride, Tocopheryl Acetate, Parfum, Menthol, Melaleuca Alternitolia (Tea Tree) Leaf Oil, Chondrus Crispus (Carrageenan) Extract, Phenoxyethanol, Magnesium Nitrate, MethylchloroisothiazolinoneMethylisothiazolinone, Magnesium ChlorideSaccharomyces Silicon Ferment, Saccharomyces Magnesium Ferment, Saccharomyces Copper Ferment, Saccharomyces Iron Ferment, Saccharomyces Zinc Ferment, Leuconostoc/ Radish Root Ferment Filtrate, Panthenol, Squalane, Linalool, Limonene.

Be parabenų, SLES, glycolio, phthalatų, PEGS, dirbtinių dažiklių, sintetinių kvapų ir gyvūninės kilmės ingredientų.


Poveikis. Aš visuomet naudoju vienos linijos šampūną ir kondicionierių, ir tikiu, kad būtent taip galima pasiekti geriausių rezultatų. Nelabai mėgstu kai sudominęs šampūnas neturi sau poros - dažniausiai tokių priemonių plaukams aš neperku. Tara Smith šampūną ir kondicionierių visuomet naudojau kartu.

Net neįsivaizduoju, nuo ko pradėti pasakoti apie efektą ir poveikį mano plaukams. Abi priemonės yra mėtinės, jos gaivina ir vėsina odą, vasarą, kai karšta, plauti plaukus tokia priemone vienas malonumas. O va žiemą man su juo šalta net ir po karščiausiu dušu. Plaukų šampūnas žiauriai suvelia plaukus, aš galiu tik glostyti per plaukų paviršių, ir jie vistiek bus suvelti tiek, kad bet kokiomis šukomis šukuoti bus baisu ir skaudu. Aš neįsivaizduoju, kas yra šampūne, ar ko nėra, bet plaunant plaukus iš nesiveliančių plaukų sukurti širšių lizdą yra nesąmonė, taip neturėtų būti.

Plaukų susivėlimo nepaleidžia ir kondicionierius, aš jį laikau ilgai ant plaukų, ištepus priemone šukuoju plaukus, bet susivėlimas niekur nedingsta. Negerai plaukai atrodo ir po išdžiūvimo: kažkokie nesveiki, nėra lankstumo ir gyvybės, nekalbu apie blizgesį. O kur sveikai atrodančių plaukų efektas, kuris buvo pažadėtas? Nelabai pastebiu ir kitų priemonių privalumų, taip, išplauna nešvarumus, bet kiek paskui reikia kankintis, kol iššukuoju, o ir neatrodo gražiai, net ir sausi plaukai.


Situaciją gelbsti tik mano turimos plaukų kaukės, kurios šiek tiek apdailina plaukus, juos suglotnina. Ir žinoma plaukų aliejai ir serumai, tačiau tikrai ne šios dvi priemonės.

Kad ir kaip gaila, kad ir kaip gražiai skambėtų veganiška kosmetika, kad ir kaip puikiai atrodytų pakuotės, kad ir kokia gera būtų produktų idėja, tačiau svarbiausiu aspektu visuomet lieka poveikis. Aš juo visiškai nepatenkinta, plaukai atrodo negražiai, nesveikai, reikia ilgai vargti juos šukuojant ir dar ilgiau tepti priemonėmis, kol plaukai atrodo nors šiek tiek padoriai. Manau abi priemones sunaudosiu, bet tikrai neketinu kartoti ir nerekomenduočiau jokiam plaukų tipui.




Ačiū, kad skaitote,

Saulėtos dienos,
Gėlėta kosmetinė

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
* nurodyta gaminio kaina tik orientacinė. Visada galima rasti gaminio akcijas, per kurias produktus galite įsigyti pigiau. Taip pat, nenurodau jums galutinės, aukščiausios kainos, kadangi neturiu galimybės palyginti visų produkto pardavimo vietų.

Komentarai