The Konjac Sponge Co. - originali konjack kempinėlė veido valymui. Lyginam korėjietišką ir kinišką variantus.

Konjac veido valymo kempinėles pirmą kartą išbandžiau ir naudojau dar tuomet, kai Lietuvoje apie jas nebuvo žinoma, o kosmetikos parduotuvės nesiūlė tokios kempinėles savo prekių asortimente. Suprantama, jas aš siūsdavausi per ebay elektroninių parduotuvių sistemą, dažniausiai iš pigių prekių sostine vadinamos Kinijos. Ilgą laiką tokių kempinėlių kokybė mane tenkino ir buvo daug geresnis, patogesnis bei efektyvesnis veido valymo būdas, negu su silikoninėmis kempinėlėmis, kurios Lietuvoje tuo metu buvo "ant bangos".


Laikas bėga greitai ir viskas keičiasi: pamažu Lietuvos rinkoje atsirado korėjietiški gaminiai, kartu su jais atkeliavo ir Konjac kempinėlė. Visi kiti variantai staiga tapo nebepriimtini, padirbiniai, "padelkos". Aš puikiai žinau apsukrių pardavėjų triuką, kai viskas, kas buvo prieš tai vadinama padirbiniu, tam, kad pasiūlyti neva geresnį, tikrą dalyką. Net ir rašydama šią apžvalgą, kempinėlių, pirktų iš Kinijos aš negaliu vadinti padirbiniu. Kodėl? Tokios kempinėlės naudojamos ir gaminamos iš to paties Konjac medžio ir jau nuo senovės buvo plačiai naudojamas medicinoje bei valgomas tiek Kinijoje, tiek Japonijoje, tiek Korėjoje. Kas man gali patvirtinti, kuris šalis, kompanija ar kuris kempinėlės variantas yra tikrasis, originalusis? Tad kuo jos skiriasi, ir ką galima vadinti originalu?

Po ilgų paieškų man pavyko sužinoti, kad būtent šios kempinėlės yra pagamintos pagal aukščiausius ES kokybės reikalavimus, vaganinės kilmės, tai iš esmės jas skiria nuo kitų kempinėlių, kurias galima įsigyti ebay sistemoje, ypatingai tas, kurios perkamos iš Kinijos. Augalai, naudojami konkrečiai šių kempinėlių gamybai auga Jeju saloje, kuri yra saugoma Unesco paveldo. Vadinasi Konjac augalo populiacija yra griežtai reguliuojama. Medžiaga išgaunama kempinėlių gamybai yra aukščiausios kokybės, o kompanija visą gamybą remia aukštais etikos standartais.


Produktas: The Konjac Sponge Co. - 100% natūralaus augalinio pluošto veido valymo kempinėlė visiems odos tipams
Gamintojas: Pagaminta Pietų Korėjoje
Paskirtis: natūraliai drėkinti, švelniai šveisti, giliai išvalyti odą
Tinkamas tipas: visiems odos tipams, visoms amžiaus grupėms, tinkamas netgi kūdikiams prausti
Labiausiai patiko: nepaprastai švelnus ir kartu efektyvus veido valymas
Matmenys: išdžiuvusios: 6 x 6 x 3 cm, pilnai išmirkusios: 8 x 8 x 4,5 cm
Kaina*: 13,00 - 14,00 EUR
Kur galima įsigyti: Grožio draugas, Top Beauty

Ką žada gamintojas: 
IŠSKIRTINUMAS
„Konjac Sponger” kempinėlės yra 100% natūralūs produktai, kurie sukurti ir pagaminti naudojant Konjac augalo privalumus. Dėl šios priežasties produktas tinkamas net jautrios odos savininkams.

EFEKTAS
Kempinėlė giliai valo poras bei inkštirus ir švelniai šveičia veido odą. Šio produkto pagalba yra pašalinamos net vandeniui atsparios makiažo priemonės. Unikali augalinio pluošto struktūra stimuliuoja kraujotaką ir skatina odos ląstelių atsinaujinimą.

NAUDOJIMAS
1. Prieš naudojant kempinėlę ją reikia sudrėkinti vandeniu. Jeigu kempinėlė yra naudojama ne pirmą kartą ir išdžiuvo, visada leiskite pilnai sugerti vandenį prieš naudojimą;
2. Sukamaisiais judesiais masažuokite veido odą, daugiau dėmesio skirdami jautrioms ir probleminėms vietoms. Prausiant veidą šia kempinėle papildomai jokios kosmetikos priemonės nėra privalomos, tačiau galimos naudoti. Kempinėlės pagalba Jūsų įprastas veido prausiklis pateks giliau į odą ir geriau ją veiks;
3. Po naudojimo kempinėlę išplaukite, nuspauskite vandens perteklių (kempinėlės niekada negręžkite, nes tokiu būdu ji gali būti pažeista) ir pakabinkite sausoje, gerai vėdinamoje vietoje, kad išdžiūtų. Nelaikykite dušo kabinoje ar kitoje itin drėgnoje aplinkoje.

GYVAVIMO TRUKMĖ
Priklausomai nuo priežiūros, kempinėlė tinkama naudoti apie 3 mėnesius. Nebenaudokite kempinės, kai ji yra susidėvėjusi ar pažeista.


Aš jums nusprendžiau šį kartą padaryti palyginamąjį įrašą ir atskirai nepasakoti tik apie šią kempinėlę, tačiau bandyti palyginti įvairius kempinėlės aspektus su jau prieš tai turėtomis ir naudotomis Konjac kempinėlėmis. Iš Kinijos siunčiausi žalią kempinėlę, apie kurią jums pasakojau (ČIA), ir vonioje vis dar gyvena balta konjac kempinėlė

IŠ kairės į dešinę: geltonai balta - siųsta nesenai per Ebay;
balta, viduryje - Te Konjac Sponge Co. (kurią visi vadina nenuginčyjamu originalu)
dešinėje, žalia kempinėlė - siųsta per ebay (šita jau nusidėvėjusi ir nebetinkama naudoti).

Tad kalbėsiu apie tris kempinėles, kurių dvi siųstos iš Ebay, o viena, pati naujausia ir šviežiausia mano vonioje - The Konjac Sponge Co. kempinėlė.

Pirmiausia, kas akivaizdžiai matoma vizualiai yra tai, kad visos trys kempinėlės, būdamos sausos yra kietos, beveik kaip akmuo. Sausų kempinių spaudyti negalima, nes jos gali greitai prarasti savo išvaizdą, imti plyšti ir nusidėvėti gerokai greičiau, negu galėtų elgiantis su jomis atsargiai.


Kol kempinėlės dar sausos, labai akivaizdžiai matosi, kaip skiriasi jų porėtumas ir tarpeliai tarp augalinio pluošto. Labiausiai porėta žalioji, paskui "originalas" ir mažiausias porėtumas geltonai baltoje kempinėlėje. Atrodo, kad jos pagamintos iš skirtingų medžiagų, tačiau labai atidžiai patyrinėjus, matosi, kad medžiaga yra visiškai tokia pat. O skirtingumo iliuziją sukuria skirtingas kempinėlių porėtumas, skirtingo dydžio tarpeliai.


Visas tris kempinėles be išimties reikia gausiai sudrėkinti vandeniu ir leisti jo prisigerti. Aš anksčiau laikydavau kempinėlę po tekančiu vandeniu, bet pastebėjau, kad išleidžiu labai daug vandens, o žinant ribotus mūsų planetos išteklius man gaila taip švaistyti vandenį. Todėl turiu vonioj dubenėlį, į kurį pilu vandenuką ir leidžiu kempinėlei pilnai prisigerti ir išsipūsti. Ir skirtumai kempinėlės išsipūtimo atžvilgiu buvo didžiuliai: abi mažytės kempinėlės (neva Kinietiškos padelkos) išsipūtė bene antra tiek, kokios buvo prieš merkiant į vandenį. Tuo tarpu originalioji tik šiek tiek padidėjo ir realiai išbrinkimas buvo visai ne didelis. Atrodo, kad ji prisigėrė ir mažiau vandens.


Išmirkusių kempinėlių porėtumo skirtumai labai aiškiai matomi: lygiai taip pat, kaip ir sausų kempinėlių, mažiausiai porėta geltonai balta, daugiausiai žalia, na o stambiausios kempinėlės poros matomos ant originaliosios kempinėlės.



Labai skiriasi ir kempinėlių minkštumas ir švelnumas veido odai. Turiu pripažinti, kad pati švelniausia ir minkščiausia man buvo geltonai balta, tuomet kiek grubesnė originali ir kiečiausia, grubiausia buvo žalioji kempinėlė. Prausiant veido odą pastebėjau skirtumus tarp to, kiek švelniai ir kiek stipriai kuri kempinėlė masažuoja odą.

Tačiau galutiniame rezultate, veido plovimas su visomis kempinėlėmis buvo lygiai toks pat efektyvus: nešvarumai su visomis pašalinami lengvai. Galbūt sunkiausia kai noriu nuprausti veido kaukės, nes į labiau porėtas prilenda daugiau visokių nešvarumų ir kaukės likučių, tad jas išplauti sudėtingiau. Tačiau visos kempinėlės suteikė mano veido odą tą švarumo jausmą, oda po visų naudojimo buvo skaistesnė, po visų atrodė gražiau ir buvo gerokai švelnesnė. Tad vertindama efektą odai, aš negaliu išskirti nė vienos. Kaip jau minėjau, skiriasi tik pojūčiai veido prausimo metu. Kempinėlę galima naudoti tiek vieną, tiek su jūsų mėgstamu veido prausikliu.


Po naudojimo Konjac kempinėlę, nesvarbu, kurią turite svarbu kruopščiai išplauti ir pakabinti džiūti orui laidžioje aplinkoje. Jokiu būdu negalima dėti kempinėlės ant radiatoriaus, gyvatuko ar kitų šildymo įrenginių, nes ji greitai praras drėgmę ir gali pradėti skilinėti ir greičiau nusidėvėti. Per parą laiko kempinėlė neišdžiūva, sukietėja tik jos išorė, o viduje vis dar būna minkšta. Pilnam jos išdiūvimui, nepriklausomai nuo to, kurią perkate, reikia 2-3 parų.

Ir žinoma, labai svarbu nepamiršti, kad kaip ir visi daiktai, taip ir ši kempinėlė nėra ilgaamžis dalykas, turi savo galiojimo laiką. Kempinėlės viduje gali kauptis bakterijos, kurios ilgainiui gali iššaukti odos problemas. Todėl gamintojai rekomenduoja jas keisti kas 3 mėnesius.


Tad kurią kempinėlę, originalią ar siųstą per ebay, ar pirktą kosmetikos parduotuvėje verta rinktis? Aš jums į šį klausimą negaliu atsakyti ir nesu tokia kategoriška, kaip Beauty Blender kempinėlės atžvilgiu. Visos trys kempinėlės mano odai suteikia vienodą efektą, skiriasi tik jų minkštumas, švelnumas, dydis ir porėtumas. Savaime suprantama, Original kempinėlės gamyba griežtai reguliuojama standartų, todėl galbūt tai saugiausias būdas ne tik jūsų odai, bet ir gamtai. Tačiau jos kaina yra atitinkamo dydžio. Bet siunčiantis per ebay, jūs niekad nežinosite, kokio porėtumo ir kokio grubumo kempinėlė pasieks jūsų namus, kaip švelniai praus odą. Kurią kempinėlę rinkčiausi aš? Man jos visos geros, nors labiausiai patiko geltonai balta, nes buvo itin švelni ir minkšta. Kokią rinksiuosi ateityje? Dar nenusprendžiau, manau jog man metas daryti pertrauką su Konjac kempinėlėmis ir galbūt išbandyti kažką naujo.




Ačiū kad skaitote,

Gražaus vakaro ir ramios nakties,
Gėlėta kosmetinė


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
* nurodyta gaminio kaina tik orientacinė. Visada galima rasti gaminio akcijas, per kurias produktus galite įsigyti pigiau. Taip pat, nenurodau jums galutinės, aukščiausios kainos, kadangi neturiu galimybės palyginti visų produkto pardavimo vietų.

Komentarai

  1. Man ta "originali" po vandeniu daug greičiau suminkštėja nei kiniškos :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tikrai? Nepastebėjau, reikės pasižiūrėti. Aš tiesiog įmetu į dubenį su vandeniu ir po kiek laiko grįžtu į vonios kambarį ir naudoju.

      Panaikinti
  2. Nerekomenduočiau susigundyti pirkti QVS firmos Konjac kempinėles. Palyginti šiurkščios, trūksta to švelnumo, glotnumo. Tačiau šios firmos juoda, plokščia kempinėlė (tiksliai nepamenu pavadinimo, o pakuotės nebeturiu), man labai patinka, mielai naudoju :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Man tai visai patinka mano kinietiskos kempineles. Tik vat reikia tureti kantrybes ju sulaukti. Naudojau zalia. Dabar naudoju balta. As kazkaip is pat karto sugalvojau kad reikia merkti i dubeneli. Korejietiska na tipo ekologiska. Bet ir jos kaina skiriasi 6 kartus. Gal si karta tiek to del ekologiskumo.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą