ENSANA Natural Sources Peeling Mud Soap - šveičiamasis muilas su sieros rūgštimi

Pastaruoju metu naudoju nemažai šveičiamųjų muilų, kuriuos labai faina vis pabandyti naudoti vietoje įprastų kreminių kūno šveitiklių. Greičiausiai sakysite, kad gabalinis muilas negali atstoti kūno prausiklio, kaip ir šveičiamasis muilas negali pakeisti kreminio šveitiklio? Ir būsite teisūs, nes muilas odą sausina labiau, nei kreminis šveitiklis, o pastaruoju ir naudotis daug paprasčiau, nei kietos konsistencijos produktu. Tačiau bandau, visų pirma genama minčių apie gamtą ir ekologiją, o antra, tikriausiai norėdama išbandyti šiek tiek kitokios tekstūros priemones. 
Tad ką turiu šiam kartui? Mano rankose ir bloge - apie Ensana muilą su sieros rūgštimi, skirtą odos šveitimui. Bandžiau, testavau, naudojau ilgai, tad metas nuomonei.


Produktas: ENSANA Natural Sources Peeling Mud Soap - šveičiamasis muilas su sieros rūgštimi
Gamintojas: "Fornica Cosmetics" s.r.o. Pagaminta Karlovy Vary, Čekijos Respublika
Paskirtis: odai - šalinti negyvas ląsteles, skatinti atsinaujinti, didinti odos elastingumą
Tinkamas tipas: visiems
Labiausiai patiko: idėja: muilas ir šveitiklis viename
Labiausiai nepatiko: aštriomis dalelėmis lengva susibraižyti ir pažeisti odą
Tūris: 90 g
Kaina: nenurodyta
Kur galima įsigyti: gavau dovanų, internete neradau

Ką žada gamintojas: Natūralus šveičiamasis muilas su sieros rūgštimi iš Pieštany, unikalus muilas. Aukšta sieros rūgšties koncentracija nušveičia negyvą odą, stimuliuoja jos atsinaujinimą ir didina elastingumą.

Sudėtis: Sodium Palmate, Sodium Palm Kernelate, Aqua, Piestany Sulfuric mud, Sodium Lauryl Sulfate, Parfum, Glyceryl Stearate, Palm Acid, Glycerin, Palm Kernel Acid, Sodium Chloride, Tetrasodium EDTA, Etidronic Acid, Cocamide MEA, Vitis Vinifera Seed Powder.


Mano nuomonė. Priemonės sudėtis visai neprasta, nors turiu pastebėti, kad sudėtyje yra SLS, nesaugūs kvapai, o purvas, kuriuo taip didžiuojasi gamintojas, nėra pats saugiausias naudoti. Turiu pastebėti, ka sudėtyje yra vynuogių sėklų kauliukų, kurie skirti atlikti šveičiamąją funkciją.

Muilas tamsiai rudas, su žaliu, kiek keistoku atspalviu ir deja, man asmeniškai nekvepia maloniai. Kvapas primena ūkinį muilą, nei parfumuotą, mums įprastą gabalinį muilą. Aš nežinau, kaip turėtų kvepėti muilas su purvu ar sieros rūgštimi, tačiau šis kvapas man nepatinka. Muilas lengvai putoja, o viduje esantys vynuogių sėklų kauliukai gana aštrūs odai. Per visą muilo naudojimo laiką nebuvo nei karto, kai nesusibraižyčiau ir nepažeisčiau odos su būtent tomis dalelėmis. Kad ir kaip švelniai liečiausi muilu prie odos, vis tiek kažkur persirėžiu odą... Nemalonu. Bandžiau muilu pirma išmuilinti rankas ir tuomet naudoti ant odos, tačiau tokiu atveju nebėra jokio šveitimo efekto.

Po šveitimo, su pabraižyta oda dar jaučiu ir didesnį nei įprasta sausumą. Po 'šveitimo', jei tą švelnų odos pavalymą galima vadinti šveitimu, man būtinas intensyviau drėkinantis kūno kremas ar losjonas. Tikriausiai natūralu, kad po kelių pabandymų vonioje, muilą padėjau naudoti rankų odai - kūną tik braižau ir jokių ryškesnių rezultatų priemonė neduoda. Na nepatiko, nei kvapas, nei poveikis, nei pati muilo konsistencija. Konceptas puikus, bet išpildymas prastokas.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai