#104/2023 Kovo mėnesį baigiau.

Naujas mėnuo ir... bloge rodausi su praeito mėnesio baigtais produktais. Tiesą pasakius ne visi šį mėnesį krepšelyje surinkti produktai yra pilnai baigti - dalį jų metu lauk, nes tiesiog netiko, nepatiko arba paprasčiausiai sugedo. Tad keliaujam pažiūrėti, su kuo atsisveikimu kovo mėnesį.


Kūnui I

Priemonė, kuri netiks kūdikiams ar jautrią odą turintiems, tačiau vaikams visai neblogai - nėra dažiklių, putojantys ingredientai kiek saugesni. Ir visgi, tikrai ne patys saugiausi, kvapas sintetinis. Bet prausia švariai ir nėra dažiklių. Nei blogas, nei geras - ar kartosime, nežinau, priemones šiuo metu renkasi pats vaikas.

Labai, labai mažai nunaudojau - didžioji dalis iškeliauja į šiukšlinę, kaip ir pinigai, kuriuos sumokėjau už priemonę. Dezodorantas visiškai neapsaugo nei nuo prakaitavimo, nei nuo nemalonių kvapų - su juo smirdžiu labiau, nei be jokio dezodoranto. Tad kam man jo reikia? Visiškai nereikalingas daiktas ir veltui išleisti pinigai. Apmaudu, bet nekartojama ir šio gamintojo dezodorantų nebebandysiu.

Prasta sudėtis ir stipraus odos kondicionavimo tikėtis čia nereiktų - tiesiog suteikia odai lygumo ir vos vos drėkina. Patiko, kad greitai susigeria, tad buvo smagus naudoti vietoje rankų kremo dienos metu.

Kūnui II

Prieš ateinantį vasaros sezoną norisi apsivalyti nuo praeito vasaros sezono priemonių, pavyzdžiui, saulės kosmetikos, nes šiais metais jos nebenaudosiu. Tokio tipo priemones visuomet pasilieku iki pavasario dėl viso pikto, tačiau taip ir nebepanaudojau. Priemonė buvo nebloga - gerai saugojo nuo nudegimo, nors nebuvo nei vandeniui atspari, nei sudėtis visiškai saugi. O tokios norisi, vertinant tai, kad priemonė sukurta vaikams.

Nepabaigiau praeitą sezoną, tad likučius metu lauk. Nepatiko man nesaugi sudėtis, o ir po naudojimo oda jautėsi ženkliai sausesnė, reikdavo palepinti intensyviau drėkinančiomis priemonėmis. Tačiau turiu pastebėti, kad su šiuo aliejumi aš įdegdavau, o toks ir buvo šio produkto tikslas. Apskritai vertinant kainos ir kokybės santykį, nesu patenkinta - ieškosiu saugesnių įdegį skatinančių produktų.

Kiek daug girdėjau apie šias vonios druskas! Ir pasirodo šnipštas! Kvapas silpnas, o dar ir vonią nudažo tai, kad tik vandeniu negaliu nuplauti, dar ir šveisti tenka. Labai nepatiko, šiaip ne taip baigiau ir atsisveikinu - apmaudu, bet šis produktas visiškai nevertas dėmesio.

Plaukams

Visai smagus poveikis, mat po jo galvos oda jautėsi itin švari ir lengva. Nepatiko man tik produkto dengimas - kreminė priemonė ant galvos odos paskirstyti gana sunku, sudėtinga ir išskalauti produktą lauk. Bet efektas atperka rezultatus. Tad pakartočiau.

Mano plauko tekstūrai ši kaukė per silpna. Kai gamintojas žada atkurti plaukus, to ir tikiuosi, bet šiuo atveju, deja priemonė per silpna. Taip, ji maloniai prisotino plaukus ir jų jautėsi daugiau, jie atrodė sunkesni, pilnesni, tačiau nesuvaldė mano šiauštis linkusių plaukų. Atvirkščiai, kaukė plaukams suteikis purumo, lengvumo, švelnumo ir minkštumo - patiks ploniems ir normaliems, bet ne porėtiems ar pažeistiems plaukams. Aš nekartočiau, o ir kvapas mane erzino.

MĖGINYS.
Panašiai ir su šia porele - tiesiog ne mano tipo plaukams. Priemonės suteikia purumo, lengvumo, švelnumo ir minkštumo bei žadėtos apimties plaukams. Tačiau po šio šampūno ir kondicionieriaus mano plaukai labai stipriai vėlėsi - prabraukti pirštais buvo neįmanoma, šukuoti reikėjo vos ne kas valandą. Ne mano plaukų tipui skirtos priemonės.

Veidui I

Lengvos konsistencijos serumas lengvai susigeria į veido odą ir iš ties suteikia skaistumo bei šiek tiek drėkina. Tačiau čia bėda man pasirodė su priemonės sudėtinėmis dalimis, tiksliau viena - vengiu veido priežiūros priemonių su alkoholiu, nes jis pažeidžia odos apsauginį barjerą, sausina odą ilgalaikio naudojimo metu. Tas nedidelis kiekis ir trumpas laikas, kurį naudojau jokių pašalinių efektų nesukėlė, nepajaučiau odos sudirgimo, bet rizikuoti ir naudoti ilgiau nenoriu. Vien dėl alkoholio sudėtyje nekartočiau.

O čia yra kremas, kurį norėčiau kartoti vėl ir vėl. Visų pirma - fantastinė sudėtis be menkiausios dėmelės, be menkiausios abejonės. Na ir žinoma - poveikis, kremas fantastiškai drėkina, greit susigeria, suteikia malonų komforto jausmą. Oda jaučiasi fantastiškai! Va tokius kremus norisi pirkti, naudoti ir kartoti. Puikus!

Kremas su blizgiomis dalelėmis? Tokios priemonės pastaruoju metu labai populiarios, nes viena priemonė turėtų atstoti kelias. Ir tikrai produktas suteikia švytėjimo efektą, tačiau visiškai nedraugauja su jokiu serumu - nusisluoksniuoja. Kremo drėkinimo man nepakako, o ir po keletos dienų blizgučiai pradėjo kimšti veido poras. 
Ne, nekartočiau, mano odai tokios priemonės tiesiog netinka.

Ir žinote ką, visai neprastas šitas paakių kremas, nes gerai drėkina, maitina paakių odą ir šiek tiek mažina raukšleles. Kažkokio ryškesnio poveikio, kad ištrintų paakių raukšles ar padarytų stebuklus - nepastebėjau. Tačiau jei reikia papildomos drėgmės - visai geras, nebrangus pasirinkimas. 
Pakartočiau.

Drėkino ir švelnino, tačiau kaukės sudėtyje yra alkoholio... Tepant ant sudirgusios odos - kaukė sukelia nemalonų dilgčiojimo pojūtį, o jei kaukę naudoti ilgą laiką, bijau kad ir odą sausinti ir dirginti gali. Aš alkoholio kosmetikoje griežtai vengiu, tad nekartosiu.

Veidui II

Puikiai drėkina, suteikia skaistumo, švelnumo ir oda vizualiai atrodė jaunesnė. Labai patiko, mielai kartočiau.

MĖGINYS.
Patiko drėkinimas, patiko lengvai susigerianti konsistencija, tačiau kvapas man pasirodė per stiprus, o dėl sudėties taip pat turiu abejonių - man regis šiai kainos kategorijai jau buvo galima pasistengti? Nemanau, kad pirkčiau pilno dydžio pakuotę.

MĖGINYS.
Tirštesnė ir riebesnė veido kremo konsistencija, kuri labiau tinka šaltajam sezonui. Sudėtis nepriekaištinga, maitina puikiai ir apsaugo nuo atšiaurių oro sąlygų - man šio gamintojo kremai labai patinka. Norisi kartoti ir įsigyti pilno dydžio pakuotes.

Ramkoms

Riebus, vazeliną šiek tiek primenantis rankų kremas, kuris puikiai apsaugo rankų odą šaltuoju metų laiku ir padeda pagyti sudirgusioms, suskirdusios rankoms. Kremą naudojau nakties metui ir žiemos metu jis puikiai tiko. Manau ir kitą žiemą kartočiau, o šiuo metu jau norisi lengvesnės konsistencijos. 

Maloniai kvepia švara, gerai prausia, kaip viešbučių kosmetikai, muiliukas visai geras. Buvau maloniai nustebinta kokybe bei poveikiu.

Burnos higiena

22. PARADONTAX dantų šepetėlis
Labai greit nusidėvėjo ir labai greit deformavosi šereliai, o ir valymosi metu tai vienas, tai kitas kažkaip nukeliaudavo į burną. Kokybe šis šepetėlis nepasižymėjo, net kad jau turėjau - sunaudojau.

Nors padėdavo nuraminti dantenas, tačiau man pritrūko geresnio apnašų šalinimo. Apmaudu, bet valomasis efektas pasirodė prastokas, dar prastesnis nei kitų šios kompanijos pastų, tad nekartočiau.


24. MOLLERS Omega-3 Cardio maisto papildai, 73 kaps.
Turėjau iš kažkada nusipirkusi, tad sunaudojau - papildomas Omega 3 papildas, ypač kai nevalgau pakankamai žuvies, visada geras pasirinkimas. Mollers žuvies taukai man patinka, tad kai prireikia tokios paskirties papildų - renkuosi šį gamintoją.
2 kapsulėse:
Koncentruoti žuvų taukai 1045 mg
Linų sėmenų aliejus 665 mg
Omega 3 - 870 mg
Vitaminas E 345 mg

25. TARDYFERON geležies prailginto atpalaidavimo tabletės, 30 vnt.
Tie, kas turi problemų su hemoglobinu, mažakraujyste ir geležies kiekiu, šiuos papildus puikiai pažįsta, tiesa? Gersiu juos tris mėnesius ir tikiuosi geležis greit atsistatys, vėl atsiras jėgų ir pagerės fizinė organizmo būklė.
Geležies (II) sulfatas 247,25 mg = geležies 80 mg

26. BELLA Wiping & Cleaning Double Side medvilnės diskeliai, 120 vnt. 
Pastaruoju metu tokių diskelių reikia labai retai, tačiau kai renkuosi, šitie yra mano mylimiausi. Juos perku ir kartoju jau daug metų. Naudojant ant odos jie neplyšta, nepalieka medvilnės gabalėlių ant odos ir tiesiog yra švelnučiai. Puikus kainos ir kokybės santykis.

Dekoratyvinė kosmetika ir aromatai

Sunaudojau ir nors efektas ant veido odos man labai patinka, tačiau pati priemonė nėra pati geriausia. Ją labai sudėtinga paimti kosmetikos šepetėliu - pudra per stipriai supresuota, per kieta, tad naudojau vis pagramdydama su pincetu - kitaip neįmanoma. Ir įsivaizduokite, kiek energijos ir papildomo laiko reikėjo per metus, kad naudoti šią priemonę? Manau, kad yra daug geresnių ir lengviau naudojamų pudrų, tad apgailestauju, bet man nepatiko. Nekartočiau.

MĖGINYS.
Labai smagus praimeris, jei naudojate kokį kartą per mėnesį, nes tikrai nepriekaištingai išlygina veido tekstūrą. Pabandžius tik mėginį - iš kart bėgčiau pirkti. Tačiau aš jau esu turėjusi pilno dydžio pakuotę ir žinau, kad panaudojus iš eilės 2-3 dienas, praimeris kemša mano veido odos poras. Nemanau, kad kartočiau - progų gyvenime daug rečiau, nei kasdienių makiažų.

Rinkadamasi priemonės pavasariui, į rankas paėmiau šiuos lūpų dažus ir pamenu, kokie jie nerealūs buvo: ir spalva ir konsistencija ir dengimas ir išlikimas nepriekaištingi. Tačiau šiais metais produkto ja nebegalėsiu naudoti - sugedo! Liūdna, nes labai patiko, o kadangi kolekcija buvo limituoto leidimo, ir nusipirkti kitą pakuotę nebebus kaip. O norėčiau.

Pusėtina priemonė, kuri tiks lūpoms, kurios nereikalauja daug priežiūros. Balzamas maloniai kvepia, tačiau menkai drėkina. Lūpoms produktas suteiks švelnumo ir minkštumo, tačiau reikės teptis dažnai, o sudirgusioms efekto paprasčiausiai nepakanka. Kai intensyvios priežiūros nereikia, tas efektas visai pakankamas, bet apskritai vertinant, būna ir geresnių balzamų.

O šis šiek tiek intensyvesnis, nes jei oda sudirgusi, geba pagelbėti. Visa produkto konsistencija labai priminė vazeliną, kuris lengvai tirpsta nuo kūno odos. Ir efektas buvo labai panašus. Man asmeniškai trūko riebumo ir efektyvesnio poveikio sausai lūpų odai.

MĖGINYS
Vilkdalgių ir kedrų aromatas: sodrus, intensyvus ir saikingai gaivus. Man asmeniškai ši naujiena labai viliojanti ir gundanti pilnai pakuotei įsigyti - labai, labai patiko!
--------------------------------------------------
Viskas, štai tokie mano šio mėnesio baigti produktai ir turiu pastebėti, kad jų labai nemenka krūvelė! Visko po truputį ir žinote, labiausiai džiugina išmesti lauk nenaudojami produktai, džiaugiuosi po truputį baigdama turimas dekoratyvinės kosmetikos priemones ir stipriai apribodama savo norą pirkti naujas. Kam to reikia, kai namuose pilnos dėžutės įvairiausių produktų? Vis dar mokausi gyventi saikingai, su turimais resursais ir ateinančius mėnesius planuoju gyventi tokiu pat ritmu - gera, kai namuose yra tik tiek, kiek reikia, o piniginėje lieka didesnės sumos, nes nebereikia tenkinti trumpalaikio įgeidžio naujam lūpų blizgesiui ar penktam plaukų serumui.
O kuo jūs gyvenate šiais mėnesiais?




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai