ELGYDIUM Junior Tutti Frutti - vaikiška dantų pasta su įvairių vaisių skoniu

Manau, kad šis įrašas yra paskutinis apie vaikišką kosmetiką. Atėjo laikas šią temą paleisti ir susikoncentruoti į kitus dalykus. Tikriausiai apie vaikiškas temas rašysiu tik tais atvejais, kai įsigysiu kažką labai įdomus, o visi kiti atvejai, na manau bloge pakanka tiek, kiek jų yra? Nebeplanuoju ir vaikiškų kosmetikos pirkinių rodyti, o baigtuose pasirodys tik tie buteliukai, apie kuriuos papasakojau tinklaraštyje anksčiau. Tad paskutiniam etiketės 'vaikiška kosmetika' įrašui noriu pasidalinti nuomone apie Elgydium vaikišką dantų pastą su flouridu.


Produktas: ELGYDIUM Junior Tutti Frutti - vaikiška dantų pasta su įvairių vaisių skoniu
Gamintojas: "Pierre Fabre". Pagaminta Prancūziijoje
Paskirtis: valyti dantis ir apnašas, saugoti nuo ėduonies, stiprinti emalį
Tinkamas tipas: 7-12 metų vaikams
Labiausiai patiko: neblogas kainos ir kokybės santykis
Labiausiai nepatiko: keletas abejotinų ingredientų sudėtyje 
Tūris: 50 ml
Kaina: 4,49 Eur
Kur galima įsigyti: Eurovaistinė, Camelia vaistinė

Ką žada gamintojas: Dantų pasta ELGYDIUM Junior skirta kasdienei 7–12 metų vaikų burnos higienai ir efektyviai dantų apsaugai nuo ėduonies. Švelnioje dantų pastoje – gelyje yra patentuotos medžiagos Fluorinol® (1400 ppm F-), kuri prisijungdama prie emalio stiprina ir apsaugo dantukus. Siliglikolis suformuoja apsauginį sluoksnį, kuris pagerina Fluorinol®  prisijungimą prie emalio ir taip dar labiau sustiprina dantų apsaugą.

Sudėtis: HYDROGENATED STARCH HYDROLISATE, AQUA, HYDRATED SILICA, CI 42051, ANISE ALCOHOL, CELLULOSE GUM, AROMA, NICOTINYL ALCOHOL HF, PEG-12 ALLYL ETHER, PEG-12 DIMETHICONE, SODIUM BENZOATE, SODIUM LAUROYL SARCOSINATE, SODIUM PROPIONATE, SODIUM SACCHARIN, TETRASODIUM EDTA.
Sudėtyje yra fluorido 1400 ppm F


Mano nuomonė. Šios dantų pastos tiek kartoninė dėžutė, tiek plastikinė tūbelė puošta Emoji veidukais. Turiu pastebėti, kad šis dizaino sprendimas nėra nuolatinis - pastos pakuotė dažnai skiriasi, būna puoštai tai vienokiais, tai kitokiais animaciniais personažais, tad rinktis pagal pakuotę nelabai pavyks. Pakuotė nėra pati patogiausia dėl atsukamo dangtelio - vaikams patogiau atkemšami dangteliai, nei atsukami.

Dantų pasta gelinės tekstūros, kvepia vaisiniu kokteiliu, o ir skonis labai panašus. Kartais nerimauju, ar mažieji nesugalvoja pastos paragauti, nes ji skani? Šios pastos nuryti negalima - joje yra fluorido, kuris labai reikalingas dantų apsaugai nuo ėduonies, bet patekęs į skrandį gali pridaryti bėdų. 

Dantų pasta prastai putoja, tačiau visai gerai valo dantų apnašas, vaisinis skonis daug gaivos nesuteikia, tačiau vaikams tokie skoniai patinka labiau, nei mėtinės suaugusiųjų pastos. Sakyčiau visai neblogai, Elgydium labai primena G.U.M. dantų pastą, tačiau anos sudėtis geresnė, mažiau abejotinų priemaišų, tad jei reiktų rinktis tarp šių dviejų - rinkčiausi G.U.M.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai