BEN & ANNA Mint Flouride dantų pastos tabletės su flouridu

Kadangi su savimi šiuo metu visur nešiojuosi dantų pastos tūbelę, skirtingų dydžių tarpdančių šepetėlių ir dantų šepetėlį, susimąsčiau, kad mano papildomas nešulys užima šiek tiek daugiau vietos rankinėje, nei pageidaučiau. Kažkuriuo metu galvojau apie mažesnę pastos tūbelę, tačiau tokios, kokią aš mėgstu nėra, tad klausimas nebuvo išspręstas. Galiausiai kažkur užmačiau, kad galima dantų pastos įsigyti tabletėmis ir pagalvojau, kad toks sprendimas galėtų būti išsigelbėjimas - o ką, įsimetei vieną ar porą tablečių, jokių papildomų pakuočių nebereikia. Įsigijau Ben & Anna dantų tabletes, apie kurias šiandien trumpai.


Produktas: BEN & ANNA Mint Flouride dantų pastos tabletės su flouridu
Gamintojas: "JM Nature" GmbH. Vokietija. Pagaminta Didžiojoje Britanijoje
Paskirtis: valyti dantis ir apnašas
Tinkamas tipas: nuo 12 metų ir suaugusiems
Labiausiai patiko: ženkliai saugesnė sudėtis
Labiausiai nepatiko: naudojimo būdas
Tūris: 100 tab./ 36 g
Kaina: 5,99 Eur
Kur galima įsigyti: Eurokos, KlipShop

Ką žada gamintojas: Ben&Anna Natural Toothpaste Tablets with Fluoride Dantų pastos tabletės su fluoridu mėtų skonio. Puikiai tinka kasdieniam naudojimui ir keliaujant, dėl itin patogaus dozavimo. Priemonės užtenka vidutiniškai 1-2 mėnesiams vienam žmogui. Vienas maišelis tablečių atstoja beveik dvi tūbeles įprastos dantų pastos. Tabletėse yra fluorido papildomai dantų apsaugai, taip pat vitamino B12 (Kobalaminas) sveikai šypsenai. Tinka veganams.

Sudėtis: Sorbitol, Calcium Carbonate, Sodium Bicarbonate, Hydrated Silica, Yeast, Sodium Coco-Sulfate, Sodium Monofluorophosphate, Acacia Senegal Gum Extract, Magnesium Stearate, Mentha Arvensis Leaf Oil, Menthol, Stevioside, Mentha Piperita Oil, Cyanocobalamin.
Sudėtyje yra natrio flourido 1450 ppmF


Mano nuomonė. Pirmiausia labai džiaugiuosi matydama dantų pastas neįprastose pakuotėse: priemonė sukurta tablečių pavidalu ir supakuota į popierinį maišelį, iš vidaus apsaugotą plastiko sluoksniu. Tik pagalvokite, kaip gabalinė dantų pasta gali palengvinti gyvenimą. Įsivaizduokite - keliaujate automobiliu - įsimetat reikiamą kiekį tablečių ir viskas, jokio vargo su pastomis, kurios suspaustos gali išbėgti (teko tokį nuotykį turėti). Reikia skristi lėktuvu? Pastos tabletės gali laisvai keliauti bagaže, nes nėra skystis, o ir pastą gali pilnai atstoti. O aš norėjau patogios priemones kasdienai į rankinę, kai nesinori nešiotis tūbelės ir pakanka tabletės ar poros dienai. 

Tokio tipo pastos naudojamos labai paprastai - tabletė sukramtoma iki kol burnoje priemonė taps košelės konsistencijos ir viskas, ta košele valomi dantys. Priemonė valo labai gerai, puikiai šalina apnašas ir suteikia neblogą, nors ir neilgalaikį gaivos kvapą. Bet smagiausia, kad natūralesnės sudėties pasta turi pakankamą flourido kiekį suaugusiems. 

Pradžioje tas tabletės pakramtymas atrodo šiek tiek keistokai, tačiau ilgainiui priprantama ir tikriausiai didesnių sunkumų tokia pastos forma nesukelia. Man asmeniškai sudėtinga būtent tas pakramtymas dėl breketų - tie, kas turėjo šitą malonumą, puikiai žino, kad po vizito pas ortodontą apie porą savaičių kramtyti praktiškai neįmanoma, valgai visokias košeles, žandikaulį skauda, tenka pamiršti mylimus vaisius, o kažko rimčiau atkąsti gali pamiršti. Paskui skausmas slopsta, dantys būna patemti ir iki sekančio vizito vėl gali kažkiek kramtyti. Etapais, kai būnu šviežiai po ortodonto, pastos naudoti negaliu, tačiau kitu metu džiaugiuosi, mielai nešuosi į darbą ir bandau lengvinti rankinės turinį. 

Beje, noriu atkreipti dėmesį, kad tabletės neturi konservantų, tad po pakuotės atidarymo, pastą reiktų sunaudoti per 6 mėnesius. Ar tokia pasta gali pakeisti įprastas dantų pastas? Greičiausiai jei labai aktuali ekologijos tema ir rūpi tvaresni sprendimai ar labai daug keliaujate ir ieškote patogesnio būdo - taip, gali. Tačiau iš ties reikia nemažai laiko, kol pripranti prieš tai gerokai pakramtyti, kol supranti, kiek smulkiai reikia sukramtyti, kad galėtum valyti, o neretai ir vienos tabletės gali nepakakti - pasitaiko vakarų, kai man prireikia poros. Manau, kad išbandyti visai smagu, o ar patiks pats naudojimo būdas, - grynai skonio reikalas.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai