SHOP BY GERDA lietuviški, rankų darbo plaukų papuošalai ir aksesuarai

Jei renkuosi prekę, paslaugą, daiktą, man labai svarbu, kad prekė būtų lietuviška. Pasitikiu darbščiais, sąžiningais mūsų gamintojais, norisi remti savus kūrėjus ir menininkus. Nešioti lietuvišką daiktą visuomet smagiau nei masinės gamybos niekutį, o ir jums kartas nuo karto papasakoti norisi ką šaunaus atradau per vieną ar kitą laikotarpį.

Šį kart noriu su jumis pasidalinti plaukų aksesuarais, kuriuos užsakiau pas verslią lietuvaitę Gerdą, kuri savo kūrybą pradėjo nuo lankelių, ėmė gaminti segtukus, plaukų gumytes, o šiai dienai parduoda ne tik plaukų aksesuarus, bet ir tokius papuošalus kaip apyrankės, vėriniai, šilko skarelės, akinių grandinėles, auskarus, galvajuostes ir kitokius rankų darbo aksesuarus. Aš iš šios merginos pirkau tik kartą, tačiau likau sužavėta kokybe, tad būtinai parduotuvėje apsilankysiu dar kart ir nusipirksiu daugiau.


PINTAS, RUDAS EKO ODOS LANKELIS

Plotis: 2,5 - 3 cm (galima rinktis ir platų 4 cm)
Medžiagos: eko (dirbtinė) oda
Kaina: 18 Eur
Pirkti: ČIA (pasirinkimui juodas, rudas, žalias, nude )

Pintieji lankeliai yra įvairiausių spalvų ir audinių struktūrų.
Mūsų gaminami 4 cm pločio lankeliai nespaudžia ir nelūžta, nes lankstosi 360* 
Jei lankelis vos pradeda spausti būtinai jį išplėskite, kad lankelio auselės sudarytų ----- formą, tuomet jis prisitaikys prie jūsų individualiai ir nespaus!
O jei lankelis pradeda kristi būtinai jį suspauskite į vidų, kad lankelio auselės sudarytų X formą, palaikykite kelias sekundes ir užsidėkite, tuomet jis prisitaikys prie jūsų individualiai ir tvirtai laikysis nespaudžiant.
Siauresnių 2,5-3cm lankelių lankstyti daugiau nei 180* nerekomenduojame.
Pinto lankelio plotis gali būti pasirenkamas pagal jūsų poreikius, 2,5-3cm. arba 4 cm pločio. 


Nelabai moku fotografuoti plaukų aksesuarus - čia ne papuošalai, kuriuos gana paprasta pagauti nuotraukoje, nes matai, ką fotografuoji. Nepaisant to, pabandysiu įrašą papildyti keliomis nuotraukomis, kurias vis bandydavau padaryti aksesuarų dėvėjimo metu. 

Man labai patinka dirbtinė oda rudens ir žiemos sezonu, kai norisi jaukesnių aksesuarų. Skonio reikalas, tačiau būtent šaltuoju metų laiku eko oda tiek mano drabužinėje, tiek tarp aksesuarų išgyvena tikrą renesansą. O va vasaros metu norisi kiek kitokių tekstūrų ir užbaigimų. 

Užsakymą dariau žiemos metu, ta tarp lankelių gausos išsirinkau dirbtinės odos, pintą lankelį ir rinkausi tarp žalios ir rudos ir esu labai patenkinta rudos spalvos pasirinkimu - puikiai atrodo kasdieną, prie visų rudeniškų megztukų, kai reikia neutralių spalvų ir norisi, kad plaukai nelįstų į plaukus.

Didžioji dalis lankelių man labai nemaloniai spaudžia odą už ausų, dažniausiai negaliu dėvėti lankelių visą dieną, nes įsiskauda galva, nuspaudžia, norisi taisyti plaukus kas kelias minutes, o ir turint kirpčiukus, lankelius tenka dėti kiek toliau, nei merginoms be kirpčiukų, tad patogus lankelis yra labai svarbus. Šio langelio vidus išklotas švelnia, odą primenančia medžiaga, o galiukai papildomais tvirtos medžiagos užtvirtinimais. Gal mano skoniui galiukai galėtų būti šiek tiek minkštesni, tačiau kokybe esu labai, labai patenkinta.


KARALIŠKO ŠILKO JUODAS SU AUKSINIAIS RAŠTAIS SEGTUKAS

Dydis: didelis (10 cm x 3 cm)
Medžiagos: šilkas
Kaina: 10 Eur
Pirkti: ČIA 

Šilkinis plaukų segtukas yra pagamintas iš karališko austo šilko, šis audinys ir jo raštai buvo madingi prieš 1000 metų, tačiau išliko madingi iki dabar ir manoma kad išliks madingi dar tūkstančius metų, o laikui bėgant jų vertė tik kyla!!!
Segtuko pagrindas yra metalinis.
Didelio segtuko matmenys:
• Segtuko ilgis - 10 cm.
• Segtuko plotis ~ 3 cm.
Segtukai labai tvirtai laiko, susega ir visus plaukus! Laikosi visą dieną ir nei kiek neišslysta! 
Ryte įsisegus, išsisegsite tik vakare, visiškai nepakeičia pozicijos plaukuose, tvirtai laikosi!


Sakiau, kad fotografuoti plaukų papuošalus mano ranka tikrai nėra įgudusi ir rezultatais nuotraukoje nesu visiškai patenkinta, bet regis jau tiek kartų fotografavau tą patį, tik skirtingais kampais, kad nebebandysiu pagauti geresnio kadro - tebūnie.

Šis blizgus segtukas įspūdingo grožio, blizgaus tvirto šilko, siuvinėto įvairiaspalviu, blizgiu siūlu. Kadangi segtukas gana ilgas, dažniausiai juo segu visus plaukus, o ne jų dalį ir noriu pasidžiaugti, kad tvirtas segtuko mechanizmas puikiai laiko plaukuose. Segtukas iš plaukų neslysta lauk, net ir intensyviau judinant galvą, purtant galvą, šokant ar bėgant - išbandyta ne kartą vejantis rytinį autobusą! Ar galite įsivaizduoti? Iš mano plaukų visi segtukai lengvai išslysta, garbanos nelaiko, kai kurios gumelės plaukus dienos eigoje palieka, tad nors esu turėjusi ne vieną dešimtį skirtingų gamintojų segtukų, mano namuose likę vos keletas, kurie lieka plaukuose, nežinau, pavyzdžiui, tiesiog einant gatve? 

Labai džiaugiuosi prislopinta segtuko spalva, kuri tinka tiek kasdienai, prie tamsių rūbų, tiek pasipuošti, nes gali atrodyti kaip akį traukiantis akcentas kasdienėje aplinoje arba elegantiškas papuošalas prie puošnesnės aprangos. 


KOLEKCINIO ŠILKO SEGTUKAS

Dydis: mažas (8 cm x 2-3 cm)
Medžiagos: šilkas
Kaina: 8 Eur
Pirkti: ČIA

Šilkinis plaukų segtukas yra pagamintas iš 100% natūralaus šilko, 
Segtuko pagrindas yra metalinis.
Mažo segtuko matmenys:
•Segtuko ilgis - 8 cm,
•Plotis 2-3 cm.
Segtukas tvirtai susega ne tik plonas sruogas bet ir stambesnes, neslysta iš plaukų.
Segtukai labai tvirtai laiko, susega ir visus plaukus! Laikosi visą dieną ir nei kiek neišslysta! 


Kai dariau užsakymą, labai norėjau ryškesnio ir mažesnio segtuko, tiems atvejams, kai norėsiu ryškesnio aksesuaro ir mažesnio, kad galėčiau segti nedideles plaukų sruogas, dalį plaukų ar pan. 

Kolekcinio šilko segtukai (ir gumytės) įdomesnių raštų, kombinacijų ir tikrai yra dar ne vienas, kurį mielai priglausčiau namuose. 

Nors šis segtukas pats mažiausias iš visų kūrėjos parduodamų, bet mano vidutinio storio plaukus susega. Gal kiek tamprokai, bet susega. Esu linkusi manyti, kad mažiausi puikiai tiks nuo plonų iki vidutinio storio plaukų, o storus turinčioms visgi rekomenduočiau rinktis didelius arba mega segtukus.

Kaip ir prieš tai aprašytas segtukas, taip ir šis puikiai laiko plaukuose visą dieną. Dešinėje esančioje nuotraukoje matote plaukus po 9 valandų po susegimo. Deja, yra vienas dalykas, kuris mane šiek tiek erzina - visi šios kūrėjos aksesuarai turi akivaizdžiai matomas etiketes. Jei lankelio ar gumelės etiketė pasislepia prie galvos odos, tai susegus segtuku visus plaukus - tarp kaklo odos ir segtuko visu grožiu šviečia gamintojo etiketė. Pastebėjau, kad ir naujausi papuošalai, pvz akinių grandinėlės ar apyrankės, plaukų žnyplės turi tokias akivaizdžias etiketes. Skonio reikalas? Galbūt, bet aš nuo segtukų jas nulupau - o ir nuo kitų aksesuarų, kuriuose etiketė tokia akivaizdi, - tikrai nulupčiau, nukirpčiau ar nuimčiau. Nemėgstu matomų etikečių.


JUODA ŠILKINĖ GUMELĖ

Dydis: vidutinis
Medžiagos: šilkas
Kaina: 12 Eur
Pirkti: ČIA

Shop by Gerda Šilkinės gumelės yra pagamintos iš 100% šilko,
Yra įvairus šilkas: Mulberry, Atlasinis, Krepinis.
Šilkinės gumelės yra įpatingos tuo, kad saugo jusų plaukus nuo lūžinėjimo, šilkas maitina jūsų plaukus ir jų nesausina,
Gumelės nepalieka įspaudų, švelniai priglunda ir tvirtai laiko, išsileidžiant jų nepeša,
Šilkines gumeles galima laikyti plaukuose net 24val. per parą, rekomenduojama net miego metu!
Mūsų gaminamos gumelės yra aukštos kokybės, rankų darbo, todėl neturi nei vieno išorinio dygsnio, kas užtikrina jog gumelė jums tarnaus ilgai ir laimingai. :)
Gumelės tinka visų tipų plaukams, puiki stiliaus detalė.



O kaip nufotografuoti plaukų gumelę plaukuose? Ir dar juodą, kai turi tamsius plaukus? Pabandžiau, bet ilgai svarsčiau ar iš viso tokias nuotraukas verta kelti?

Kuo ilgiau dėviu šilko plaukų aksesuarus, tuo labiau įsitikinimu, kad šilkas plaukams yra didžiulė dovana, galinti pagerinti plauko būklę. Iš ties ilgą laiką naudojamas šilkas apsaugo plaukus nuo lūžinėjimo, net ir nešiojant visą dieną, šilko gumelė plaukuose nepaliks įspaudų, nenuspaus plaukų, tad neįsiskaus ir galva. Per tampri plaukų gumelė gali net labai nemaloniai spausti... Iki šiol dažnai rinkdavausi plaukams satiną arba medvilnę, bet nėra nieko geriau nei šilkas. Tikiuosi su laiku pakeisiu visas turimas didesnes gumeles į šilkines. O tada ir plaukai bus ženkliai geresnės būklės. Beje, prie to paties vis pasvajoju apie šilko pagalvių užvalkaliukus, bet greičiausiai viskam savas laikas. 

Shop by Gerda gumelė labai tampri, o šilkas ypatingo švelnumo, maloniai jaučiasi tiek plaukuose, kai juos susegu, tiek ant riešo, kur dažniausiai nešioju gumeles, kai jos nesurištos į plaukus. Beje, jau svajoju apie kelias ryškiaspalves vasarai, labai noriu kolekcinio šilko plaukų gumelių iš šios pardavėjos, nes o Dieve kiek daug praleidau, neišbandžiusi šilko gumelių iki šiol.


Ar verta? Taip ir net labai! Pasižvalgius po panašių gaminių parduotuves, pastebiu, kad kainos ženkliai didesnės, o Gerda siūlo geros kainos ir kokybės plaukų aksesuarus, papuošalus ir kitas rankų darbo smulkmenas. Vienintelis dalykas, kuris mane šiek tiek erzina yra tos akivaizdžiai matomos etiketės, kurias man asmeniškai norisi paslėpti, nuplėšti ar nuimti. Kūrėjos aksesuarų kokybė puiki, jaučiasi, kad gamintoja naudoja aukštos kokybės šilką, iš mano turimų, ypatingai švelni plaukų gumelė, kurios nesinori pakeisti jokia kita. Esu labai patenkinta savo pasirinkimais. O jei ir jus sudomino, labai rekomenduoju apsilankyti pas Gerdą fizinėje parduotuvėje arba pasižvalgyti gyvai - kurtų papuošalų  iš ties gausu, tad savo skoniui, kiekviena, ras jai patinkantį aksesuarą. 
Rekomenduoju!


Kur galima įsigyti: 
- internetu - shopbygerda.lt 
- fizinėje parduotuvėje: Vilniaus g.54, Karmėlava




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. O tai kas būtent čia išskirtinai lietuviško? Medžiagos, užsegimai gal pagaminti Lietuvoje ar gal šilkas ar jo raštai reprezentuoja Lietuvą? Tokių panašių gumelių ir lankelių dabar fb ir insta tiesiog pilna, na, tikrai nieko originalaus, tiesiog dabar tokia banga užplaukusi, visos ir puolė gaminti vieną ir tą patį. Pasižiūrėjau el.parduotuvėje - už plastikinį segtuką 8 ar 10 eurų, tik kad priklijuota etiketė su vardu, hmmm, 10 eurų, rimtai tiek už pigiai atrodantį plastiko gabaliuką?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Gal pradėkime nuo to, kad gamina lietuvaitė, aksesuarai rankų darbo ir tai jau yra pakankamai lietuviška. Ne viskas, ką rodau tinklaraštyje turi reprezentuoti Lietuvą - tikriausiai ir jūs nevaikštote trispalve pasipuošusi nuolat ir Made in China daiktų turite? Pasidalinau savo nuomone, nes man patinka - mergina versli, dirba tikrai geromis kainomis (užtenka palyginti su kai kuriais pardavėjais) ir plaukų aksesuarai puikūs: lankeliai, segtukai ir gumytės, kaip ir tikėjausi labai geros. O apie plastiko segtukus ar papuošalus aš nieko negaliu pasakyti - nepirkau, o gal ir nepirksiu, nes ne viskas parduotuvėje tinka mano skoniui.

      Jei klausiate manęs dėl kainos, tai neatsakysiu kas jums brangu, pigu ar verta kainos - žmonės vertina skirtingus faktorius - man svarbu kokybė, o ne kinietiškas lankelis, užspaudžiantis užausius tiek, kad po poros valandų galva plyšta. Bet kiekvienas renkamės, kam kas patinka. Norėčiau pasakyti, kad mano tinklaraščiui jūsų cenzūros apie ką galiu pasakoti, o ko ne tikrai nereikia, bet nesakysiu - palinkėsiu nebūti tokiai piktai ir jei nepatinka, rinktis jums aktualią temą.

      Gražios likusios dienos ;)

      Panaikinti

Rašyti komentarą