MARKELL Superfood Krio veido kaukė su artišokais ir ciberžole

Atvirai... jau kuris laikas bandau kuo greičiau baigti visus turimus okupantų ir jų draugų kosmetikos produktus. Kartais kyla mintis viską tiesiog išmesti, nes pasižiūrėjus negera, negera ir matyti storiukus instagram su visom Naturom Siberikom, Eo Labais ar Beauty Jarais...  Susimąstau, kad gal iš viso nereiktų rašyti ir apie tuos kelis turimus produktus? Tačiau kartais ta nuomonė gelbsti man, suvokiant, kad aplink mus labai supo rusiški ir baltarusiški dalykai - pripratome klausytis muzikos, žiūrėti filmus, 'semtis' kultūros, galiausiai ir į vonias pritempėme daug šių šalių kosmetikos. Kai turime iš ties geresnių sprendimų, puikesnių, efektyvesnių produktų, bet tuo metu bemaž kiekvienas rinkosi pigesnę alternatyvą. Ar mums to reikėjo? Šie įrašai priminimas sau pačiai - šių šalių kosmetika nėra labai efektyvi, turiu bemaž kiekvienam produktui krūvą priekaištų, todėl tik laimime sąmoningai rinkdamiesi kitų šalių produktus. Galiausiai ir pirkdami pigiau, prisiperkame daugiau. Ar ne geriau vienas, tačiau efektyvus produktas, nei krūva pusėtinų?

Su šiomis mintimis jums noriu trumpai papasakoti apie paskutinį turimą baltarusišką produktą, kurį nusipirkau netyčia, nežinodama, kas yra gamintojas. Šiuo metu tikrinu beveik kiekvieną mažiau žinomą gamintoją - nenoriu okupantų ženklų savo gyvenime. Berašant šį sakinį, į galvą toptelėjo mintis, kad kosmetikos tinklai taip ir neįgyvendino pažado aiškiai nurodyti gamintoją ir šalį! O tiek kiekvienas žadėjo... Pirkti internetu nežinomus prekių ženklus vis dar labai pavojinga ir ne tik dėl gamintojų, rizikuojant nusipirkti autoritarinių rėžimų prekių; tačiau ir sudėtys dažnai būna nurodomos ne pilnos, trūksta pabaigų ar su tokiomis siaubingomis klaidomis, kad net baisu.... Tokie tat mūsų verslai - kalbėti mokame, žadėti galime, o atsakomybės prisiimti bei imtis veiksmų nenorime.


Produktas: MARKELL Superfood Krio veido kaukė su artišokais ir ciberžole
Gamintojas: SP "Stilmark". Pagaminta Minsk, Baltarusija
Paskirtis: veido odai - vėsinti, raminti, tonizuoti, išlyginti spalvą
Tinkamas tipas: pavargusiai ir papilkėjusiai odai
Labiausiai patiko: nebloga sudėtis
Labiausiai nepatiko: efektas
Tūris: 100 ml
Kaina: 3,99 EUR
Kur galima įsigyti: Martina, Elevita

Ką žada gamintojas: Kaukė su žaliuoju moliu - vertingų mikroelementų šaltinis, ypatingai pavargusiai ir papilkėjusiai odai. Pasižymi švelniu vėsinančiu poveikiu, ramina odą ir pašalina streso požymius. Sudėtyje yra artišokų ir ciberžolės ekstraktai. Kaukė tonizuoja ir gaivina, išlygina veido odos spalvą.
Naudojimas: Paskirstyti kaukę ant veido ir kaklo odos , vengiant sričių aplink akis. Po 15-20 minučių nuplauti vandeniu. Rekomenduojama naudoti po šveitimo.


Pakuotė. Balto plastiko indelis su užsukamu dangteliu. Indelis gilus, aukštokas, tad jei kabinate pirštais - labai nepatogu. Aš naudojuosi šepetėliu jau ne pirmus metus ir taip išvengiu ne tik nusitepliojusių rankų, bet ir sutaupau priemonės bei padengiu lengviau ir tolygiau. 

Kalbant apie pakuotės dizainą, jis man nepatinka. Visoje šių šalių kosmetikoje yra būdingas braižas, kurį akys per laiką sugeba pastebėti. Mano žvilgsnį patraukė tik skaniai žalia spalva ir faktas, kad priemonė su artišokais.

Kvapas. Nežinau, koks gamintojo kvapo užmanymas, tačiau kaukė nekvepia maloniai. Kvepia pastovėjusiomis žaliomis daržovėmis, suplėkusiomis nuo karščio... Nemalonus, tačiau labai neerzina, nėra intensyvus, tad kas kart naudodama stengiuosi paprasčiausiai ignoruoti.

Konsistencija lengva kreminė.


Sudėtis: Aqua, Illite, Glycerin, Caprylic/ Capric Triglyceride, Glyceryl Stearate, Cetearyl Alcohol, Theobroma Cacao Seed Butter, Olea Europaea Fruit Oil, Kaolin, Hydroxyethyl Urea, Cetyl Alcohol, Montmorillonite, Polysorbate 20, Calcite, Allantoin, Curcuma Longa Root Extract, Cynara Scolymus Leaf Extract, Sodium Hyaluronate, Biosaccharide Gum-1, Panthenol, Tocopheryl Acetate, Menthol, Propylene Glycol, PEG-75 Stearate, Steareth-20, Ceteth-20, Sodium Polyacrylate, Parfum, Methylparaben, Propylparaben, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Phenoxyethanol.


Poveikis. Iš pirmo žvilgsnio priemonės sudėtis atrodo visai neblogai: yra molio, odą minkštinančių ir kondicionuojančių ingredientų. Ingredientai tik priemonės sudėtyje ne patys saugiausi, tačiau tai konservantai ir kvepalų ingredientai, kurių koncentracijos produktuose itin mažos.

Kaukė ant veido nesidengia labai tolygiai, tiesą sakant, nelabai jaučiasi, kad tai molinė kaukė, konsistencija labiau kreminė. Tik padengus imu jausti dilgčiojimą, kurį seka stiprokas vėsinamasis efektas. Iš pradžių jis atrodė visai malonus, pagalvojau apie karštas vasaros dienas. Tuo metu atrodė, kad tokia kaukė puikiai tiktų po dienos paplūdimyje. Tačiau... ši kaukė nėra švelni - jei oda nors kiek jautresnė, priemonė ją erzina, odą peršti ir norisi kuo greičiau visą nuplauti lauk.


Po odos prausimo vaizdu veidrodyje nesu labai patenkinta - priemonė stipriai išplečia visas veido poras, net tas, kurių man atrodė, kad neturiu. Juokauju, žinoma, kad turiu ant viso veido, bet beveik visur jos nepastebimos ir nematomos, o po šios kaukės - ant viso veido jos pastebimai didesnės! Ir tai man jau nepatinka. Veido odos atspalvis po kaukės nepakinta, atsiranda tik matiškumas (ko aš labai vengiu) ir oda tampa švelni, švelni. Viskas... jokio kito efekto aš nepastebiu - priemonė nedrėkina, neramina sudirgusios odos ir jau tikrai netonizuoja.

Man paprasčiausiai nepatinka šios priemonės efektas. Gal ir smagu, kai vėsina ir suteikia švelnumo. Tačiau kas iš to vėsinimo, jei po saulės kaukės negaliu naudoti, nes odą dar labiau suerzina? Nieko gero, visiškai, nei tie artišokai, nei ciberžolė neveikia. Visiškai nesigailiu, kad baigiu ir negailiu, jei negalėsiu nusipirkti - efektas nevertas dėmesio. Na ir kas, kad priemonės daug, kai ji neveikia kaip žada - atvėsini odą galiu ir daug paprastesniais ir efektyvesniais būdais.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. Eurokos nurodo prekės kodą, tai galima rasti pagal tai šalį gamintoją, kas aišku nelabai patogu, nes būtų patogiau iškart nurodyti šalį, dabar reikia pačiam ieškoti.
    Ir tikrai nervina, kai nėra sudėčių... :(

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nepatogu - pardavėjas turėtų suteikti patogų informacijos pateikimą klientui. Bet... turim ką turim, kai kurių el.parduotuvių paieškos sistema net neveikia normaliai.
      O su sudėtimis esu pastebėjusi, kad net jei būna, negali būti tikras, nes esu nusipirkusi, o pardavėjas pateikė tik pusę sudėties, be visų prastų ingredientų. Man šitas daug labiau kliūva nei sudėties nebuvimas iš viso - koks tikslas iš vis pateikinėti, jei taip daro?

      Panaikinti
  2. Labai tau pritariu, kad geriau vienas geras produktas, nei keli perkant ale pataupant ir neduodantys reikiamo efekto. Tuo dar labiau įsitikinau auginama naujagimį, kai pvz spręsti savo sausa, nuo miego pavargusią veido odą reikia čia ir dabar. Bet įprotis pirkti ir apsikrauti priemonėm vis dar išlikęs, nežinau, gal iš mamos paveldėjau :D kad netikusi kremas kulnam sunaudosiu, ko aišku niekada nedarau :DD

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Teisybė ir dar tiesa ta, kad rinktis produktus reikia pagal dabartinę odos būklę ir poreikius, nors yra ir baziniai dalykai, kurių odai reikia visuomet: kruopštus valymas ir drėkinimas.

      Panaikinti
  3. Įdomu, ką reiškia "geras" produktas, tiksliau, kaip žinoti, kad jis bus geras (tai yra tiks) būtent tau? Yra pigių ir gerų (tinkančių man), yra buvę ir brangių pirkinių, kurie visiškai man netiko, nuo jų pasireiškė alergija, bėrimai arba lūkesčių taip ir neišpildė (pvz., visai nedrėkino odos, nors ir žadėjo). Yra brangių priemonių, kurių sudėtyje alkoholis, krūva kvepalų ir silikonų - na, ir ką? Yra ir natūralių sudėčių, tačiau nėra garantijos, kad tie natūralūs ingredientai nesukels pvz., alerginės reakcijos. Pagalvojus, kiek yra išleista pinigų tiems bandymams ir visokiai (brangiai bei pigiai) kosmetikai (ypač veido), pasidaro bloga ir silpna :DDD

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Geras yra nei natūralus, nei cheminis, geras nėra nei pigus, nei brangus.
      Geras yra saugios sudėties produktas, kuris turi efektą. O geras konkrečiam vartotojui - toks, kuris atitinka to meto vartotojo poreikius. Gera priemonė yra efektyvi ir saugi, o jau toliau renkmės pagal tai, ko reikia mums.
      Suprantu, kad ieškojimai kainuoja daug, iš esmės dėl to ir pildau šį tinklaraštį, kad papasakoti savo įspūdžius. Atrastų perliukų, kuriuos iš ties verta bandyti nėra daug, o visa kita - na man anksčiau labai padėdavo sutaupyti tinklaraščių autorės - skaitydama apžvalgas nusipirkdavau arba kaip tik nebepirkdavau vienų ar kitų priemonių. Gaila, kad labai labai mažai merginų berašo. O instagram apžvalgomis nepasitikiu - žinau vieną nuomonės formuotoją, kuri nuomonę išsako nebandžiusi arba pas ją įtartinai viskas labai labai tinka. Greitos apžvalgos, greitas vartojimas manęs netenkina.

      Panaikinti

Rašyti komentarą