TREETS Wellbeing "Relaxing" Lavender - atpalaiduojantis purškiklis patalynei ir kūnui su levandų aromatu geresniam miegui

Šiandien noriu pakalbėti apie miegą. Pasitaiko dienų, kai užmigti tiek man, tiek mano sūnui yra sunkiai įgyvendinama užduotis, ypatingai, jei nepavyksta iš galvos išpurtyti dienos nutikimų, emocijų ir paprasčiausiai atsipalaiduoti. Žinau, šiuolaikinė medicina siūlo vaistus, padedančius greičiau užmigti ar net migdomuosius, tačiau paprasčiausias ir greičiausiai sveikiausias būdas pradėti nuo lengvų dalykų: raminančios arbatos vakare ar aromaterapinio purškiklio, padedančio nuraminti mintims bei atsipalaiduoti. 


Produktas: TREETS Wellbeing "Relaxing" Lavender - atpalaiduojantis purškiklis patalynei ir kūnui su levandų aromatu geresniam miegui
Gamintojas: "Nature's choice". Pagaminta Nyderlanduose
Paskirtis: aromaterapijai: padėti atsipalaiduoti, geriau miegoti
Labiausiai patiko: raminantis aromatas
Labiausiai nepatiko: nesaugi sudėtis
Tūris: 125 ml
Kaina: 5,99 Eur
Kur galima įsigyti: Eurokos

Ką žada gamintojas: Kvapnus purškiklis užtikrins gerą miegą ir padės atsipalaiduoti.
Naudojimas: 2-3 kartus purkšti pagalvę. 

Sudėtis: Aqua, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Alcohol Denat., Phenoxyethanol, Propylene Glycol, Parfum, Ethylhexylglycerin, Tetrasodium Glutamate Diacetate, Linalool, Limonene, Coumarin, Geraniol.


Mano nuomonė. Paprastas, skaidrus priemonės buteliukas su purškikliu skaniai violetinės spalvos, paprasto dizaino su baltais užrašais. Gal ši pakuotė niekada nebūtų patraukusi mano dėmesio, jei ne jau žinomos kompanijos logotipas. Nors pradžioje purškiklis veikė be priekaištų, tačiau sunaudojus apie 1/5 produkto pompa ėmė strigti - paspaudi ir tiesiog nebeatšoka, užstringa paspaudimo pozicijoje. Tai erzina, atrodo, kad tuoj tuoj pompa nebegalėsiu naudotis ir teks ieškoti būtų, kaip sunaudoti daugiau nei pusę buteliuko likučių.

Aromaterapija - labai neapibrėžtas mokslas, kvapų terapija. Mūsų uoslė yra labai unikalus dalykas ir universalumo čia nėra - retai tas pats kvapas tinka skirtingiems žmonėms, o dar rečiau kvepia taip pat, kaip ir kitam žmogui. Pastaruoju metu daugiau kalbu apie kvepalus (ir daugiau apie juos kalbėsiu ateityje), tačiau puikiai suvokiu, kad remtis kito žmogaus nuomone ir aklai pasitikėti negalima. Pavyzdžiui, sugundė mane viena Youtuberė kvapo apibūdinimu, nusipirkau aklai ir suprantu, kad tai visiškai ne mano tipo aromatas... Lygiai taip pat yra ir su kvapais namams, patalynei ar miego gerinimui, atsipalaidavimui bei kitoms funkcijoms - vieniems aromatas iš ties gali veikti, o kitiems - deja ne. 

Anksčiau nemėgau levandų kvapo, todėl pirkdama rizikavau, kad purškiklis paprasčiausiai gali erzinti. Dažniausiai levandos turi sunkų, žemišką, vyrišką kvapą, kuris ne tiek ramina, kiek nuteikia keistokai. Treets purškiklis kvepia saldžiais gėlių žiedais, maloniomis žolelėmis ir žaluma su lengvučiu medienos aromatu, tarsi pasaldintas levandų kvapas. Pati nelabai patikėjau, tačiau aromatas labai maloniai nuteikia ir man iš ties patinka. Pasipurškusi pagalvę vakare ramiau užmiegu, greičiau atsiplaiduoju ir lengviau pasineriu į sapnų karalystę. Šioje priemonėje nėra levandų eterinio aliejaus, tad suprantu, kad raminančiai veikia būtent kvapas, o ne pačios žolelės. Kelis kartus purškiklį išbandžiau ir vaikui, tuos kelis vakarus, kai niekaip nepavyko užmigti, atsipalaiduoti - suveikė taip pat gerai, kaip ir man. Tik mano vyras nebuvo sužavėtas puršiklis ir sakė, kad jo visiškai neveikia. 

Man šis purškiklis labai patinka: malonus aromatas padeda atsipalaiduoti po sunkios dienos, pamiršti dienos rūpesčius ir ne tik greičiau užmigti, tačiau ir geriau pailsėti bei išsimiegoti. Šios priemonės kvapas nuteikia maloniai, tad žinau, kad ir toliau mielai naudosime ne kasdien, tačiau tais vakarais, kai dienos rūpesčiai neleidžia greit ir lengvai atsipalaiduoti.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. Dabar labai panašią seriją "Wellness" miegui yra išleidę "Body Shop" su levandomis, tik ten kainos kur kas didesnės...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Gal ten yra tikro levandų eterinio aliejaus? Kainos skirtumas žinoma, priklauso nuo prekinio ženklo,marketingo, bet taip pat ir nuo sudėtinių dalių.

      Panaikinti

Rašyti komentarą