PARASOFTIN šveičiamoji pėdų kaukė

Diena, kai pradedu rašyti šį įrašą yra lietinga ir apsiniaukusi, tad vasaros nesijaučia nė trupučio. Ir kur ten jausis, kai orai labiau primena rudenį, nei vasarą? Tačiau puikiai žinote, kad vasarai paruošti pėdas reikia iš anksto. Visus metus pėdas šveičiu mechaniniais šveitikliais, maitinu kremu, kad nesusidarytų kietos nuospaudos ant padų, o pėdos visuomet atrodytų tvarkingos. Tačiau to nepakanka, kiekvieną pavasarį pėdas dar nušveičiu rūgštine kauke, kuri per ateinančias dvi savaites turėtų pašalinti negyvą pėdų odą. Įrašą pradedu šiandien ir jį papildysiu, kai pėdos pilnai nusilups.


Produktas: PARASOFTIN šveičiamoji pėdų kaukė
Gamintojas: "Adex Cosmetics & Pharma". Pagaminta Ylava, Lenkija
Paskirtis: pašalinti negyvą pėdų sluoksnį
Tinkamas tipas: visiems
Labiausiai patiko: efektyvus
Labiausiai nepatiko: nuo kvapo apsisuko galva
Tūris: 2 x 20 ml
Kaina: 7,99 EUR
Kur galima įsigyti: Eurovaistinė, Drogas, Camelia vaistinė ir kt.

Ką žada gamintojas: Šveičiamoji pėdų kaukė efektyviai pašalina pėdų nuospaudas ir kitą suragėjusią odą, drėkina ir minkština pėdų odą. „Parasoftin“ šveičiamoji pėdų kaukė yra inovatyvus sprendimas intensyviai odos priežiūrai ir puoselėjimui. 1 pora, universalus dydis. Priklausomai nuo pėdos odos būklės, „Parasoftin“ sudedamosios dalys įsiskverbia į raginį epidermio sluoksnį, minkština jį ir šveičia, pašalindamos nuospaudas. AHA ir BHA rūgštys skatina odos regeneracijos ir atsinaujinimo procesus. Ekstraktų (vaistažolių ir vaisių ekstraktai: kaktusų, kriaušių, citrinų, vynuogių ir ananasų) kompleksas, šlapalas ir alantoinas drėkina sausą odą, skatina odos regeneraciją ir atsinaujinimą, ją minkština.  Šveičiamosios pėdų kaukės sudedamosios dalys parinktos rūpestingai, siekiant užtikrinti intensyvų kojų drėkinimą. Nuospaudos ir suragėjimai ima šerpetoti po 4–10 dienų. Oda taps glotni ir prižiūrėta.

Naudojimas
1. Prieš naudojimą nuvalykite nagų laką ir nuimkite papuošalus nuo kojų pirštų bei sąnarių. 
2. Atsargiai perpjaukite pakuotę ir tolygiai paskirstykite kaukę ant pėdų. 
3. Kaukę palaikykite 60–90 minučių. Patogesniam laukimui ant viršaus apsimaukite plonas medvilnines kojines. 
4. Gerai nuplaukite kojas vandeniu su muilu.


Pakuotė. Kaip nuostabu, po visų vienkartinių maišelių, gamintų iš plastiko, matyti, kad kaukės pakuotė pagaminta iš popieriaus. Žinoma, viduje esantys maišeliai su skysčiu ir vienkartinės kojinės plastikinės, tačiau dominuoja popierius ir tai šaunu. Šiek tiek sutrikau ant kaukės pakuotės pamačiusi užrašus lietuvių kalba - ar kaukė pagaminta Lietuvoje? Pasirodo ne - gaminama Lenkijoje, tik pakuotė išskirtinai lietuviška.

Kvapas niekas čia nekvepia. Kvapą skleidžia tik skystis, esantis maišeliuose, stipraus alkoholio ir uoslę erzinančių chemikalų kvapas. 

Konsistencija skystis maišeliuose skaidrus, vandens skystumo.


Sudėtis: Alcohol denat., Aqua, Propylene Glycol, Lactic Acid, Glycolic Acid, Urea, Sodium Lactate, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, BetainePassiflora Edulis Fruit Extract, Citrus Limon Fruit Extract, Menthol, Mel Extract, Opuntia Ficus-Indica Extract, Pyrus Communis Fruit Extract, Ananas Sativus Fruit Extract, Vitis Vinifera Fruit Extract, Citric Acid, Malic Acid, Salicylic Acid, Citronellol, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Disodium EDTA, Sodium Bisulfite.


Poveikis. Esu naudojusi jau ne vieną tokio tipo kaukę ir žinau, kad labiausiai erzina du aspektai, kurių pirmas yra ilgas laukimas užsidėjus kojinaites su skysčiu. Naudojimas gana paprastas: užsimaunam plastikines kojines, supilam po pakuotę skysčio, užklijuojam ir laukiam 1-1,5 val. Aš ant viršaus dar užsimaunu storas kojines, kad būtų patogiau vaikščioti, nes per tą laiką ir į tualetą prisireikia ir sėdėjimo pozą vis tenka keisti, nes prigulti negali, greičiausiai skystis prabėgtų. Laukti tiek laiko man gana sudėtinga, todėl visuomet susiplanuoju, ką veiksiu per tą valandą - šį kart pildžiau blogą naujais įrašais, tad laikas lyg ir neprailgo.

Nors ir nepasidariau nei vienos nuotraukos su kojinaitėmis, bet vaizdas atrodo taip pat, kaip ir kitos kaukės. Pojūčiai irgi labai panašūs - skystis nelabai maloniai vėsina ir šaldo kojas. Kaip tas asmuo, kurio kojos beveik visuomet šaltos, mėgstu jas laikyti kiek įmanoma šilčiau, - tas vėsumos jausmas man nepatinka, net šiek tiek erzina. Beje, nors kaukės sudėtis labai panaši į kitas tokio tipo kaukes, tačiau per laikymo laiką sugebėjau prisiuostyti ir apsisuko galva. Gal skysčiai labiau garuoja, nei kitos tokio tipo kaukės? Jausmas buvo keistokas dar kuris laikas po nuėmimo. 
Po nurodyto laiko tiesiog nuėmiau kaukę ir nuploviau kojas muilu bei vandeniu. Po kaukės pėdos atrodė išbalusios ir jautėsi sausos. Beliko laukti, kaip gamintojas nurodo, 4-10 dienų, kol pradės luptis pėdų oda.


Kojos luptis pradėjo 4-tą dieną po kaukės, o va taip, kaip nuotraukoje atrodė 6-tą dieną. Iš ties odos lupimasis gana spartus, didžioji dalis padų odos nusilupo per kelias dienas. Tačiau pėdų viršus luposi kiek ilgiau. Galutinai kojos buvo nusilupusios po 12 -os dienų, tačiau jau nuo 10-os odos atplaišėlės buvo ženkliai mažesnės ir mažiau pastebimos. Pats pikas mano galva yra 5-8 dienos.

Ar ši kaukė skiriasi nuo kitų tokio tipo kaukių? Tiesą sakant nelabai - tiek naudojimas, tiek veikimo principas yra lygiai toks pat, kaip bet kurios kitos rūgštinės. Gal tik šį kart nereikėjo laukti 14-os dienų pilnam nusilupimui, tačiau ir kvapas buvo ženkliai intensyvesnis - dėvėdama kaukę prisikvėpavau iki galvos svaigimo. Parasoftin kaukė iš ties gera, tačiau jei rinksitės bet kurią kitą šveičiamąją pėdų kaukę, gausite daugiau mažiau tokį pat efektą: nusilups paviršinis pėdų odos sluoksnis, atidengdamas lygią, gražią ir švelnią pėdų odą. Vasarai pasiruošiau pilnai - pėdos basutėse atrodo puikiai.
O jūs ar naudojate rūgštines pėdų kaukes? Kaip dažnai ir kokias jų mėgstate?




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. Esu bandžiusi šią ir kai kurias kitas rūgštines pėdų kaukes. Jokios pemzos man tokio poveikio nesuteikia kaip kad tokios rūgštinės kojinės, nors tas lupimosi periodas ir labai nervina, nes užtrunka labai ilgai... Gal priklauso nuo žmogaus jautrumo, bet aš negalėčiau pasakyti, kad apsvaigau nuo kvapo, kai naudojau Parasofftin, nors kvapelis tikrai nėra itin malonus...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Iš ties, su pemza net negalima lyginti. Procedūra puiki prieš artėjantį basučių sezoną.
      Hmmm... aš galvoju, kad gal buvo kiek šilčiau nei įprastai darant tokias kaukes? Man galva apsisuko, nors įprastai su tokiomis kaukėmis tokio efekto netenka patirti :D

      Panaikinti
  2. Ne, ačiū, ne mano nervams tokios kaukės :D Ir kad kažkaip nereikia jų, naudoju "lazerinę" dildę, kas savaitę darau vonelę, tepu kremais kelis kartus per savaitę.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kodėl ne? Erzintų vaizdas ant pėdų? Didžiąją laiko dalį, kol lupasi oda prabūnu su plonomis kojinaitėmis. Lupinėti odos negalima (kad nepaplėšti) ir žiūrėti nebūtina.
      Ar tiesiog lupimosi laikas per ilgas?

      Panaikinti
    2. Taip, tikrai erzintų vaizdelis :)

      Panaikinti
    3. Supratau, tuomet lieka pemza arba gera pėdų dildė. Nors mane gal labiau erzina kai dildai pėdas ir skraido tos mažytės smulkios odos dalelės, tokių nepastebėsi, nesurinksi. Atrodo visa vonia po to nešvari :D
      Kokie mes visgi skirtingi :)

      Panaikinti

Rašyti komentarą