2022/2023 rudens - žiemos tendencijos: raštai

Tęsiant tendencijas, keliaujame pakalbėti apie raštus - mano manymu raštai yra viena iš svarbiausių tendencijų. Raštai pagyvina bet kokią aprangą, raštus galima naudoti renkantis aksesuarus, atliekant manikiūrą ar makiažą - tereikia rasti labiausiai įkvepiantį. Tad šiandien kviečiu pasidairyti po sezono populiariausius raštus.

ČIA

1. Leopardo kailio


2. Langeliai (Gingham)


3. Kryžiuoti langeliai (Tartan)


4. Houndstooth raštas


5. 1960 sukiniai ir abstrakcijos


6. 1920 nostalgija


7. Spalvų blokai


8. Gėlės


Kas svarbiausia 2022/2023 rudens - žiemos raštų tendencijose?
Tikriausiai naujausia ir pati populiariausia šio sezono tendencija yra raštų įvairovė iš praeities: dizaineriai daug dėmesio skyrė abstraktiems 1960 raštams ir sukiniams, užpildantiems visą aprangą. Kitas svarbus įkvėpimo laikotarpis - 1920-ieji, kuriuose galima rasti visą galybę ryškių, abstrakčių ir simetriškų raštų, pradedant plunksnomis, geometrinėmis figūromis, baigiant augaliniais motyvais ir meniškomis abstrakcijomis.

Rudens ir žiemos metu tarp tendencijų matome jau klasika tapusius langelius: gingham ir tartan, taip pat amžinąją klasiką šuns dantis primenantį raštą - houndstooth. Kelis sezonus primištas leopardo kailio raštas vėl prognozuojamas tarp populiariausių, o gėlės jau nieko nebestebina, net ir šaluoju metų laiku. Galiausiai visiems, neišsirenkantiems patinkančio rašto, dizaineriai siūlo išbandyti paprasčiausią bet kokių drabužių pagyvinimo būdą - naudoti kontrastingų spalvų blokus, tokiu atveju ne pats raštas, o jo spalvos suteikia pagrindinį garderobo įvaizdį. 




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. Spalvų blokai atrodo labai moderniai. Neseniai instagrame pas @followbeatrice užmačiau tokį įdomų megztuką, kur pusė juodas, pusė baltas (pridedu nuorodą https://www.aboutyou.lt/p/y-a-s/megztinis-maya-8285673), mane labai sužavėjo iš tiesų, bet nepirkau. Bent kol kas :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Koks fainas <3
      Man irgi spalvų blokai patinka, bet laikausi - man atrodo tokie gali būti labai trumpai madingi. Nors iš ties labai žavi.

      Panaikinti

Rašyti komentarą