UOGA UOGA "Mėtinukas" ("Glacial Breeze") natūralus lūpų balzamas su šaltmėčių aliejumi

Nors vasaros liko tik kelios dienos, tik kiek daugiau nei pora savaičių, tačiau karščiai dar nesibaigė, tad su mielu noru naudoju vasariškas priemones. Vasaros metu man patinka lengvos, veido odos neapsunkinančios priemonės, džiugina vėsinantys produktai. Kalbant apie vėsinančias priemones, tikriausiai daugiausiai džiaugsmo suteikia mėtiniai lūpų balzamai, kurie šaldo, dilgčioja ir suteikia malonų gaivinantį poveikį. Regis kiekvienais metai turėjau tokią vėsinančią lūpų priemonę, o šiais metais nusprendžiau išbandyti Uoga Uoga balzamą "Mėtinukas", kuris žadėjo švelniai vėsinti.

Mano draugystė su Uoga uoga yra labai dviprasmiška... kai kurias priemones tiesiog dievinu, mėgaujuosi efektu ir negaliu atsidžiaugti išbandžiusi, o kitos mane tiesiog erzina, nepatinka - tai efekto nejaučiu, tai konsistencija erzina. Natūralu, kad visos naujai norimos išbandyti priemonės kelia daug abejonių, ne išimtis buvo ir rankose turimas bei kelias savaites naudojamas Mėtinuko balzamas. Metas nuomonei.


Produktas: UOGA UOGA "Mėtinukas" ("Glacial Breeze") natūralus lūpų balzamas su šaltmėčių aliejumi
Gamintojas: "Uoga Uoga". Pagaminta Vilnius, Lietuva
Paskirtis: vėsinti lūpas, maitinti, apsaugoti nuo vėjo, šalčio, karščio, drėgmės
Tinkamas tipas: visiems
Labiausiai patiko: konsistencija
Labiausiai nepatiko: efektas
Tūris: 5 ml
Kaina: 3,95 Eur
Kur galima įsigyti: Uoga Uoga, Rimi

Ką žada gamintojas: Mėgsti gaivumo ir švelnumo jausmą vienu metu? Tokį, kaip saulėtą žiemos dieną įkvėpus gaivaus šaltuko? Tada mūsų „Mėtinukas” skirtas tau ir tavo dėmesio reikalaujančioms lūpoms. Jis ne tik maloniai kvepia, bet dėl šaltmėčių eterinio aliejaus dar ir švelniai vėsina. Natūralus veganiškas lūpų balzamas saugos tavo lūpas nuo vėjo, šalčio, karščio ir drėgmės, jas minkštins bei maitins. 

Balzamo sudėtyje suderinome retą ir vertingą karpažolių vašką su senai atrastu ir visada puikiu sojų vašku, drauge jie atlieka apsauginę funkciją, svarbią jautriai lūpų odai. Minkštinimui ir maitinimui pasirinkome makadamijų, simondsijų, migdolų ir mangų aliejus bei odos regeneracijos procesuose labai pasitarnaujantį alyvuogių skvaleną. Absoliučiai visos balzamo sudėtinės dalys yra natūralios ir saugios.


Pakuotė. Uoga uoga lūpų balzamų pakuotės labai paprastos, skaidraus plastiko su išsukamu mechanizmu. Per daug išsukus produkto teoriškai galima susukti atgal. Nežinau ar mėtinuko mechanizmui kažkas negerai, tačiau susukti man sekasi sunkiai, o ir atklijavus lipduką matau tarpą tarp priemonės ir dugno, tad greičiausiai kažkuriuo metu priemonė patirpo ar iki galo nebuvo nustumta iki pagrindo. Lyg ir nieko baisaus - sustumiu lūpomis po naudojimo, tačiau prireikus vėl kiek daugiau įsukti į pagrindą susiduriu su ta pačia problema. Nebrangi, paprasta priemonės pakuotė leidžia išlaikyti nedidelę priemonės kainą. Žalia priemonės etiketė palyginus paprasta, neapkrauta papildoma informacija - ji paslėpta po dvigubu etiketės lipduku.

Kvapas švelnus, malonus šaltmėtės aromatas ir lengvai saldus skonis.

Konsistencija maloniai sviestinė, lengvai tirpstanti ant lūpų odos.

Sudėtis: Macadamia Integrifolia Seed Oil, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Euphorbia Cerifera Wax, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Ricinus Communis Seed Oil, Squalane, Tocopherol, Helianthus Annuus Seed Oil, Mentha Spicata Herb Oil, Mentha Piperita Oil, Limonene, Linalool, Carvone


Poveikis. Lūpų balzamo sudėtis gana gera: priemonės pagrindą sudaro gausybė odą minkštinančių ir kondicionuojančių ingredientų. Sudėtyje yra vitamino E, mėtų eterinio aliejaus, kvapų ingredientų ir konservanto, kurio dėka priemonė ilgiau išlieka tinkama naudoti.

Prieš įsigyjant balzamą aš tikėjausi, kad tai riebokas, gerai maitinantis ir lūpas efektyviai šaldantis produktas. Deja, tačiau mano lūkesčiai priemonės atveju visiškai nepasiteisino... nors priemonė maloniai slysta ant lūpų odos, tirpsta ir pasidengia jaučiamu, tačiau plonu sluoksniu, tačiau priemonė vargiai suteikia maitinimo. Išsausėjusios, vėjo nugairintos ar saulės nubučiuotos lūpos reikalauja daugiau priežiūros, nei gali suteikti šis balzamas. Nemalonu, bet mano lūpoms šis balzamas neįtinka - man reikia riebesnės, sunkesnės konsistencijos ir sunkiosios artilerijos lūpų maitinimui ir drėkinimui. Tik minkštinimo (ką daro šis balzamas) man nepakanka. Lygiai taip pat jaučiuosi ir dėl šaldomo efekto - pradžioje vos vos jaučiu švelnutį kutenimą, tačiau jis greit dingsta ir realaus vėsinančio pojūčio praktiškai čia nėra.

Balzamas pakankamai greit senka pakuotėje, tad jei naudočiau nuolat, man pakaktų maždaug mėnesiui. Nuolat naudoti negaliu, nes vos jos išsausėja, imu rimtesnį iš Burt's Bees. Deja, mane nuvylė efektas, tiek maitinamasis, tiek šaldantis... gal šis produktas ir tiktų neišrankioms lūpoms, kurioms nereikia intensyvios priežiūros, lūpoms, kurioms kartas nuo karto reikia minkštinimo, bet jokiais būdais ne maitinimo. O jei tikitės stipraus vėsinančio pojūčio - jo irgi reiktų ieškoti kitose priemonėse. (P.S. net Burt's Bees vėsinantis lūpas šaldė stipriau.).




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

📍 Šiame įraše ant mano nagų ESSIE nagų lakas "37 lilacism"

Komentarai