SKINLOVERS "Glowing Skin Collagen Booster" - kolageno papildai sveikai odai, stipriems plaukams ir nagams

Tikriausiai pastebėjote, kad pastaruoju metu socialiniuose tinkluose labai daug diskusijų, reklamos ir informacijos apie kolageno papildus ir jų teikiamą naudą grožiui bei savijautai? Kolageno banga prasidėjo palyginus nesenai ir galbūt su laiku prislops, kaip ir kitos tendencijos, arba atvirkščiai, taps neatsiejama kiekvienos dienos rutinos dalimi? Pasidalinkite, kokius kolageno papildus esate naudoję ir kurie pasiteisino? 

Aš jau kiek daugiau nei mėnesį naudoju Skinlovers kolageno maisto papildus, kuriame yra I ir III tipo kolageno, skirto rūpintis plaukais, oda ir nagais. Nors mano rankose 2-jų mėnesių kursas, nekantrauju jums papasakoti apie pirmuosius įspūdžius bei šiek tiek apie patį kolageną.


KAS YRA KOLAGENAS?
Tikriausiai natūralu, kad prieš renkantis kolageno papildus, pirmiausia natūraliai kyla klausimas, kas yra kolagenas ir kam apskritai jis reikalingas? Be vandens, mūsų organizme daugiausiai yra baltymų, kurių 25% sudaro kolagenas. Jis yra vienas svarbiausių organizmo baltymų, kolagenas sudaro net  70% odos; 80% sausgyslių ir raiščių, 30% kaulų ir 10% bendrojo kūno svorio. Taip pat jo galima rasti dantyse, ragenoje, kraujagyslėse ir kt. Kūne kolagenas atlieka dvejopą vaidmenį - palaiko audinių struktūrą, lemia audinių elastingumą ir lankstumą. Dėl kolageno poveikio judame nejausdami skausmo ir galime džiaugtis sveikais sąnariais ir raiščiais, puikia odos, plaukų, nagų ir dantų būkle.

Skaičiuojami 29 kolageno tipai, tačiau labiausiai paplitusiais laikomi I, II ir III tipo kolagenas, jie sudaro iki 90 proc. viso organizme esančio kolageno:
I tipo kolageno yra odoje, sausgyslėse, kraujagyslėse, kauluose, balso stygose, dantyse ir dantenose, vidaus organuose. Šiuo atveju kolagenas audiniams padeda atlaikyti stiprų tempimą. 
- II tipo kolagenas yra pagrindinė kremzlės sudedamoji dalis, dėl jo kremzlės tampa atsparesnės spaudimui. Kai jo pradeda trūkti, kremzlės ima sausėti, praranda elastingumą, dėvisi sąnarių paviršius ir t. t. 
- III tipo kolagenas yra pagrindinė tinklinio audinio pluošto sudedamoji dalis – palaiko raumenų, vidaus organų ir arterijų struktūrą.

Kolagenas – tai ląstelėms atsinaujinti būtinas baltymas, kurį natūraliai sintetina pats organizmas ir gamina jį nuolatos. Visgi reiktų atsiminti, kad maždaug nuo 25 metų kolageno gamyba organizme ima silpnėti, ko pasekoje kas metus kolageno kiekis odoje silpnėja po 1 % kiekvienais metais. Kai kolageno išeikvojama daugiau, nei pagaminama, ima mažėti raumenų jėga, didėja traumų tikimybė, atsiranda sąnarių skausmai, mažėja sąnarių ir raiščių elastingumas, prastėja odos išvaizda. Kolageno praradimas ženkliai paspartėja moterims menopauzės metu.



KAIP NATŪRALIAI PASIPILDYTI KOLAGENO ATSARGAS?
Kolageno atsargų galima pasipildyti natūraliais būdais, tačiau reiktų atsiminti, kad natūraliuose šaltiniuose kolageno kiekis nedidelis, sunkiau įsisavinamas ir reikšmingo poveikio sveikatai neteiks. Be to, produktus, natūraliai turinčius kolageno reiktų naudoti kasdien, nemažomis dozėmis:

- Kaulų sultinys - pats geriausias maistinis kolageno šaltinis;
- Želatina, kuri išgaunama verdant karvių ir kiaulių jungiamuosius audinius. Svarbu, kad gyvūnai būtų augę kuo natūralesnėmis sąlygomis bei maitinami žole;
- Kiaušinių baltymai pasižymi amino rūgščių, kurios sudaro kolageną, gauna;
- Spirulina (jūriniai melsvadumbliai) gausūs naudingų medžiagų, būtinų kolageno gamybai. Amino rūgščių 1 a.š. spirulinos yra daugiau, nei 1-no kiaušinio baltyme;
- Žuvis ir kepenėlės lašišoje, tune, skumbrėje, taip pat kepenėlėse, be visų kitų naudingų medžiagų yra ir dideli kiekiai Omega 3 bei Omega 6 rūgščių, kurios palaiko gerą odos ląstelių būklę, dėl kurios oda ir atrodo stangri bei jaunatviška;
- Citrusiniai vaisiai ir uogos vitaminas C yra būtinas kolageno gamybai;
- Česnakas turi medžiagų, kurios būtinos natūraliai kolageno gamybai.



KAIP EFEKTYVIAI PASIPILDYTI KOLAGENO ATSARGAS?
Lengvam kolageno įsisavinimui reikalingas hidrolizuotas (t.y. smulkinto kolageno molekulės) kolagenas. Paprastesniam įsisavinimui ir efektyvesniems rezultatams yra kuriami kolageno papildai, kurie patekę į organizmą patenka į kraujotaką ir keliauja ten, kur kolageno trūksta. Išgėrus hidrolizuoto kolageno, jis prasiskverbia pro žarnyno gleivinę, kaupiasi odoje, kremzlėse, stimuliuoja kolageno gamybą. Didžiausia kolageno koncentracija stebima jau po 6 val. Tyrimų metu nustatyta, kad geriausiai mūsų organizmą veikia kolagenas, išgaunamas iš žuvų arba gyvūnų. Tačiau atkreiptinas dėmesys į žuvinės kilmės ir galimų alerginių reakcijų riziką konkrečiam organizmui.

Vieno tipo kolagenas nepatenkins skirtingų audinių poreikių, todėl renkantis kolageno papildus reiktų atkreipti dėmesį į poreikius ir kam kurio tipo kolagenas skirtas:
- Pirmojo tipo kolageną reikėtų rinktis tais atvejais, kai norima pagerinti odos būklę.
- Antroji kolageno grupė – laikoma viena pagrindinių kremzlių sudedamųjų dalių bei turinti daug įtakos kaulų struktūrai. Todėl, ieškant atsakymo į klausimą, koks geriausias kolagenas sąnariams galėtų būti randamas šių dienų rinkoje, daugiausiai dėmesio vertėtų skirti papildams, kurių sudėtyje yra antrojo tipo kolageno.
- Trečias kolageno tipas daugiau įvardijamas kaip bendrai raumenų ir odos būklei naudingas papildas, gerinantis raumenų ir vidaus organų būklę. Pastarasis kolagenas taip pat naudingas ir arterijų struktūroms, todėl dažniausiai yra randamas tiek odai, tiek sąnariams skirto kolageno sudėtyje. 
- ketvirtoji kolageno rūšis yra naudinga epitelinio audinio pagrindo formavimui bei įvardijama kaip itin reikalinga kiekvienam odos tipui, nepriklausomai nuo odos būklės.


Aš jau kiek daugiau nei mėnesį naudoju Sklinlovers kolageno maisto papildą, kuriame naudojamas I ir II tipo kolagenas, molekulės yra hidrolizuotos, tad lengviau pasisavinamos organizmo. Vienkartinėje dozėje yra 5 000 mg kolageno, katu su vitaminu C (80 mg), cinku (30 mg) ir hialurono rūgštimi (50 mg). Sąveikoje viena su kita veiksliosios medžiagos skatina kolageno pasisavinimą, tačiau ir atlieka imuniteto stiprinimo, audinių drėkinimo, plaukų ir nagų stiprinimo funkcijas. 

Vieno mėnesio kursą sudaro viena dėžutė, kurios viduje randame vienai dienai (ir vienam kartui) skirtus paketėlius. Vasaros metu teko nemažai pakeliauti, įskaitant ir išvykas be jokių patogumų, tad įsitikinau, kad labai patogu pasiimti reikiamą paketėlių kiekį, o kasdienę papildo dozę susimaišyti Skinlovers gertuvėje (stiklinė, patogi ir neprigerianti kvapų). 

Pirmoji pažintis su maisto papildu man pasirodė baisoka - žinau, kad kolagenas gali būti labai nemalonaus skonio. Esu jautri skirtingiems skoniams ir kvapams, tad žinojau, kad neįtikus galiu iš viso neprisiversti gerti. Šiuo metu priemonę naudoju kasdien ir pastebiu, kad nei bjauraus kvapo, nei skonio papildas neturi, tačiau reiktų nusiteikti, kad specifinis skonis yra. Nežinau, ką primena kitiems, bet man labai primena pastovėjusį akvariumo vandenį, kvepiantį pelke, pastovėjusiu vandeniu - tad ir skonis tikrai nėra šviežio vandenėlio. Kita vertus, skonis erzino greičiausiai tik pirmą savaitę, greit pripratau ir džiaugiuosi, kad šis papildas neturi pridėtinių saldiklių, gliuteno ar genetiškai modifikuotų ingredientų. 

Aš asmeniškai dažniausiai sumaišau miltelius su vandeniu ir palaukiu, kol jie pilnai ištirps - negeriu balzgano gėrimo (palaukiu, kol taps skaidrus). Jei nepatinka priemonės skonis vandenyje, galima jį sumaišyti su mėgstamu sveiku kokteliu, vartoti su sultimis - tik nesirinkite parduotuvinių - juose nereikalingas cukrus, dažikliai, konservantais - jau geriau, jei tingisi išsispausti namuose ar susiplakti kokteilį - maišykite su vandeniu.

Gamtoje nusitrina visi manikiūrai, grožio nebelieka, bet papildai būtini

Skaičiau krūvą atsiliepimų, kad pradėjus naudoti kolageną, žmonės efektą pajaučia per porą savaičių, tačiau kuo daugiau domiuosi, tuo labiau suprantu, kad kolagenas yra labai individualus dalykas - pirmiausia organizmas jį siunčia į reikalingiausias vietas, tad gerdami 1+3 tipo kolageną galite pirmiausia ne gerinti odos būklę, o vidaus organus, sąnarius, kraujagysles, o efekto odai nepamatyti ir ilgesnį laiką. Tad efektas ir realiai matomi rezultatai gali užtrukti, sakyčiau nuo 30 iki 90 dienų nuo pirmųjų rezultatų. Gerdama Skinlovers papildus jaučiu bendros būklės gerėjimą - man nebeskauda kelių sąnariai (nežinau ar tai susiję, bet jau kuris laikas nejaučiau skausmo), namuose nebeliko besimėtančių plaukų ir šepetyje jų nebėra dešimtys, greičiau iki dešimties! O va veido būklės pagerėjimo aš vis dar labai labai laukiu. Kartais atrodo, kad šiek tiek, tik vos vos pagerėjo odos elastingumas, tačiau nuopelnų priskirti tik maisto papildui aš negaliu.

Rengdama šį įrašą aš jaučiu, kad po mėnesio kalbėti apie maisto papildo efektą yra tiesiog per anksti - greičiausiai mano organizmą papildęs kolagenas klijuoja vidaus pažeidimus, tvarko sąnarius, organus, gerina jų būklę; akivaizdu, kad pagerėjo plaukų būklė, tačiau dėl poveikio odai pilnų rezultatų dar nematau. Sudėtinga būtų matomus efektus priskirti tik vienam maisto papildui, kai priežiūra susideda iš kompleksinių produktų ir kompleksinių žingsnių: prižiūrėdami odą rūpinamės jos švara ir puoselėjimu - naudojame tiek papildus, tiek kosmetikos priemones; siekdami geros organizmo sveikatos ir būklės gerėjimo deriname ne tik maisto papildus, tačiau nepamirštame sportuoti, sveikai maitintis, skirti laiko tvarkingam miego ir poilsio rėžimui. Tad ar toks papildas gali būti veiksmingas? Manau, kad taip - jau po mėnesio matosi ir jaučiasi bendros būklės gerėjimo rezultatai, tačiau reiktų atsiminti, kad efektas yra labai individualus ir visiškai priklauso nuo jūsų organizmo poreikių. Aš ir toliau naudosiu Skinlovers maisto papildą, o pabaigusi antrą pakuotę apie rezultatus papasakosiu baigtuose produktuose.

Jei susidomėjote:
- Įsigyti galima internetu (ČIA)
- 1 mėnesio pakuotės kaina - 70 Eur; 2 mėnesių - 177 Eur.

Man smalsu, kokius kolageno papildus jūs bandėte?
Ar jums pasiteisino? Kaip susigyvenote su skoniais ir kvapais?




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

PR-Sample

Komentarai

  1. Kainos kosminės tų visų papildų :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kolagenas ir nėra pigus papildas. Greičiausiai kaip ir visur - kiekvienas renkamės mums priimtiną mokėti kainą bei kokius poreikius tenkinti: ar aktuali sveikata? grožis? ar dar kažkas kam renkamės išleisti šiek tiek daugiau.

      Panaikinti

Rašyti komentarą