2022/2023 rudens - žiemos tendencijos: galvos apdangalai, skrybėlės ir kepurės

Priešpaskutinis tendencijų įrašas šiais metais apie kepures ir skrybėles. Jau senokai įvairūs galvos apdangalai nebėra tik priemonės, skirtos apsaugoti nuo nepalankaus oro sąlygų: šalčio, vėjo, saulės, lietaus. Šilta ir jauki kepurė gali būti puikiu aksesuaru, papildančiu aprangą ar stilingu akcentu. Kviečiu pasižvalgyti po šio sezono tendencijas.

ČIA

1. Baklava arba slidinininko šalmą primenanti kepurė


2. Peru kepurė (su ausytėmis)


3. Šiltos kepurės (beanie)


4. Kibiro formos (Bucket)


5. Beretės


6. Laikraščių berniuko stiliaus kepurės


7. Beisbolo kepuraitė


8. Karoliukais ir žvynelės puoštos kepurės (1920 stiliaus)


9. Skarelės


10. Kailinės kepurės


11. Šiaudinės skrybėlės


12. Fedora skrybėlės


13. Labai didelės kepurės


Kas svarbiausia 2022/2023 rudens - žiemos galvos apdangalų, skrybėlių ir kepurių tendencijose?
Šiais metais kepuraičių kūrėjai regis daugiau dėmesio skiria patogumui, šilumai ir galimiems atšiauriems orams, ypač žiemos metu. Tad ir tarp tendencijų turime pakankamai daug šiltų ir praktiškų sprendimų, net ir žiemos oru. 

Tikriausiai didžiausia naujiena šiais metais - baklava hat arba megzta kepurė, primenanti slidininko šalmą - tokia puikiai apsaugo nuo atšiauraus oro maksimalų odos plotą, tik gerklę, tiek ausis. Jei nesinori šalmo tipo kepuraitės, galima rinktis megztas kepures su ausytėmis ar šiltas beanies kepures. Tarp sprendimų galima rasti ir kiek vasariškesnes - šiaudinių skrybėlių ir skarelių tendencijas, kurios puikiai tik rudens pradžiai ir galbūt žiemos pabaigai. Šiais metais tarp tendencijų galima rasti nemažai jau puikiai pažįstamų tipų: fedoros skrybėles, kibiro formos kepures, kailines kepures, beisbolo kepuraite, laikraščių berniuko stiliaus kepures - tad ir iš praeitų sezonų drąsiai tik jau turima kepurė ar skrybėlaitė, tad gal nebūtina pirkti?

Aš asmeniškai turiu kuo apsaugoti ausis  nuo šalčio. Bet man labai smalsu - ar jūs planuojate naują kepurės pirkimą? Kuri tendencija jums patinka labiausiai?




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. Ta baklava panaši į vaikystėje turėtas kepures. Tikrai kažka panašaus su sagutėmis priekyje turėjau. Vaikams puiki idėja. Vyresniems nebet labai šalta žiema būtų arba reikėtu ilgai lauke stypsot praverstų.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Man baklavos visai fainos - net ir per didžiulius šalčius keliaujame pasivaikščioti ir tuomet sluoksniuoju rūbus, o tokia baklava būtų puikus sprendimas prie -25, kad kuo mažiau veido būtų atidengta šalčiui. Bet tik tokiu tikslu, nes nėra labai madingas ar brandus dalykas :)

      Panaikinti
  2. Labai nemėgstu kepurių... :( Plaukai po jomis susiploja, fuj... Jei žinau, kad kepurės nereikės nusiimti, tada ją dėviu, bet kitu atveju - arba kapišonas arba platus šalikas.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Parašiau, kad nemėgstu, bet ne visai tiksliai - kepurės kaip aksesuaras patinka, bet va, nepatinka, kad sugadina šukuoseną :D O šiaip man gražiausia beanie tipo kepurės, "beisbolkės", klasikinės skrybėlės (kai su tokia einu per miestą, išdrįsiu pasakyti, kad žmonės tikrai žiūri :D Na, didesniame mieste, manau, niekas nekreiptų dėmesio. Tiesa, tokia skrybėle iškart verčia pasitempti, esu nugirdusi ir komplimentų, kas buvo netikėta). Nemėgstu kepurių su bumbulais (man tikrai keistai atrodo kai jais papuoštas kepures dėvi suaugusios moterys), dar kepurės aplipdytos visokiais perlais, blizgučiais, kaspinėliais ir gėlytėmis, brrr... Ai, dar negražu, kai kepurė per maža, aptempia galvą, susidaro proporcijų disharmonija: mažytė kepurytė ir didelė pūkinė striukė bei šalikas...

      Panaikinti
    2. Ačiū už komentarą, kaip smagu skaityti apie skirtingas kepures ir skrybėlaites iš jūsų požiūrio <3
      Aš žiemą nedarau šukuosenų, kurios reikalautų daug priežiūros, nes noriu nešioti kepures :D Pastaruosius 10 metų šiluma ir patogumas man svarbiau nei mada ar grožis. Su kepurėmis faina ir šilta - nešioju ir skrybėles (joms jau laikas) ir kepures su bumbulu, ir jojiko skrybėlaites (vilnones, o kaip su ja šilta...). Žiauriai nemėgstu tų su blizgučiais, drugeliais ir vaikiškomis aplikacijomis, bet žinau kas mėgsta. Ir labai tolerantiškai žiūriu - jos ne man, bet kitiems patinka. Vis pagalvoju, gal kitiems keistai atrodo mano spalvoti drabužiai (juodų beveik neturiu)? Bet gi svarbiausia pačiam žmogui gerai ;)

      Panaikinti
    3. Tai žinoma, kiekvieno pasirinkimas, kaip ir ką rengtis :) <3

      Panaikinti

Rašyti komentarą