2022/2023 rudens - žiemos tendencijos: rankinės

Man reikia naujo rankinuko, tokio talpesnio rudeninio rankinuko keliauti į darbą, nereikia, kad  tilptų A4 formatas, bet kiek mažesnio formato knyga - taip. Mano darbo užrašinė knygos formato, tad reikia, kad ir ji tilptų, ir knygą įsimesčiau - kol keliauju į ar iš darbo mėgstu atsiversti knygą. Tad reikia naujos rankinės, bet kol kas nežinau ko rinktis, tad kviečiu jus kartu pasižvalgyti po šio rudens ir žiemos rankinių tendencijas.

ČIA

1. Balnelio tipo (Sadle) rankinės


2. Ryšulį primenanti hobo rankinė


3. Kibiro formos (bucket) rankinės


4. Geometrinių formų rankinės


5. Paraukto viršaus rankinės


6. Vakarėlių tipo, gausiai puoštos rankinės ir delninės


7. Kuprinės


8. Itin didelės rankinės


9. Labai mažos


10. Kelios rankinės, dėvimos kartu


11. Delninės


12. Klasikinės rankinės su atverčiama dalimi ir magnetiniu užsegimu


13. Kailinė rankinė


14. Gėlių raštai


15. Matomi, ryškūs logotipai


16. Pintos odos rankinės, rankenos ir detalės


17. Rankenos - grandinės


Kas svarbiausia 2022/2023 rudens - žiemos rankinių tendencijose?
Tikriausiai kalbant apie rankines, reiktų išskirti tris pagrindines kryptis: klasikinė, patogumas ir futuristinė. Klasikiniam stiliui šį sezoną atstovauja lietuvaičių jau pamiltos hobo stiliaus rankinės, sadle formos rankinukai, klasikinės rankinės su atverčiamu priekiu ir magnetiniu užsegimu, klasikinės formos, krokodilo odos raštai ar vienspalviai, akių nerėžiantys audiniai. Klasikinio stiliaus rankinė gali tarnauti ne vieną sezoną ir nusipirkus tokį aksesuarą jį galėsite nešioti ne vienus metu, nebijodami nepataikyti į tendencijas.

Jei norisi ryškumo ir netradicinių sprendimų, dizaineriai siūlo rinktis įvairias, dažnai neįprastų geometrinių formų rankines, ryškius raštus, atkreipiančius akį, metalinio efekto medžiagas, ryškesnes spalvas ar kelių spalvų kombinacijas.

Nors man labai patinka klasikiniai sprendimai, tačiau kasdieniai ir patogūs pasirinkimai yra arčiausiai mano širdies. Dizaineriai siūlo gerai apgalvoti, kokiai progai renkamės rankines ir jas rinktis arba labai dideles arba visai mažytes, priklausomai nuo dienos tikslo. Akcentuoju, kad populiariausios kiek mažesnės nei vidutinės ir itin mažos šį sezoną. Rankinės turi būti funkcionalios ir praktiškos, lengvai derinamos ir dėvimos. Jei norisi laisvų rankų, galite rinktis į tendencijas grįžtančias kuprines, minkštus, dirbtinio kailio audinius (pasiilgau prieš daugiau nei 5-erius metus turėtos kailinės rankinės...) - tokie labai praktiškai ir smagūs dėvėti žiemą. 

Manau, kad man reikia kiek didesnės, nei vidutinės, klasikinio stiliaus darbo rankinės, galbūt net atviru ar tik užtrauktuku užsegamu viršumi. Man labai gražu rankenos - grandinės, patinka sprendimai su dirbtiniu kailiu, krokodilo odos raštas - tik ne viskas vienoje rankinėje. O ką jūs rinktumėtės ateinantį sezoną? Ar planuojate pakeisti savo rankinę?




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. O man kaip tik nelabai patinka rankinės su rankenomis - grandinėmis, kažkaip labiau norisi minkštų ir švelnių rankenų. Iš šio sąrašo man gražiausiai atrodo visokios pintos detalės, bet pati šiuo metu nešioju dažniausiai kuprinę - pakankamai talpią, bet ir ne per daug didelę...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Man kažkodėl pintos su vasara labiau asocijuojasi :)
      Matote, kaip skiriasi mūsų pomėgiai ir skoniai :)

      Panaikinti
  2. Ir man kasdienai patinka kuprines. Tikrai patogus pasirinkimas, kai reikia daugiau nestis. Isimesti kompiuteri. Ar tiesiog po darbo uzsukti kur nors i parduotuve ir kazko nusipirkti, nesukant galvos, kad reikes maisiukais apsikrauti

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kuprinės faina, bet jas dažniausiai kažkodėl renkuosi vasaros metui :D
      Žiema ir kuprinės man nelabai dera - įprotis greičiausiai :) Bet pritariu - labai patogu, ypač kai reikia sutalpinti papildomą pirkinį, vaiko darželio rūbelius ar kitus neplanuotus nešiotis daiktus.

      Panaikinti
  3. Kuprinės - praktiška ir patogu, ypač žiemą, kai norisi laisvų rankų (ir šaligatviai nevalyti). Bet pastebėjau, kad jos man irgi atsibosta, tad vasarą mieliau renkuosi rankines. Deja, šią vasarą teko atsisveikinti su mėgstama šviesia kuprine - kai kurių taip giriama dirbtinė oda pradėjo luptis, tad teko išmesti kuprinę :( Ir vieną vasarinę rankinę taip pat - rankenų "oda" nusilupo. Tad dabar jei pirkčiau, tik odines rankines/kuprines, nors, aišku, jos brangesnės, tačiau tarnaus tikrai ne maždaug 2 metus kaip visos tos poliuretaninės.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Odinės tikrai laiko geriau, nei eko odos - pastarosios gerus 2-4 metus ir viskas - tai nusitrina, tai paplyšta kažkur.

      Panaikinti

Rašyti komentarą