Populiariausios priemonės nuo uodų ir erkių - kas iš tiesų veikia?

Šis įrašas buvo suplanuotas ir parengtas paskelbti rugpjūtį, per atostogas, bet nežinia kodėl bloge taip ir nepasirodė. Nors jau rugsėjis ir uodų sezonas eina į pabaigą, tačiau erkių dar toli gražu ne, rudenį nusimato nemažai kelionių į mišką, tad tikiu, kad įrašas gali būti aktualus iki pat spalio. Pataisiusi įrašo įžangą, noriu su jumis pasidalinti šiais metais testuotomis trimis priemonėmis nuo vabzdžių bei nuomone, kuri jų veikia, o kuri neverta dėmesio.


Kiekviena vasara atneša nuostabius įspūdžius, potyrius, džiaugsmus, keliones ir išvykas, daugiau laiko praleidžiame gamtoje, vakarodami prie laužo, poilsiaudami prie ežero. Tačiau prie ežerų, upių ir vandens telkinių mūsų laukia nekviesti svečiai - uodai, zirziantys, kandantys puolantys. O pasivaikščiojimas miške gali reikšti erkės įkandimą ir jų platinamas ligas. Bloge jau dalinausi išsamesniu įrašu apie tai, kodėl uodai kanda, kokios priemonės veiksmingos, kokios priežastys nulemia, kad vieni uodams patrauklesni už kitus. Jį galite paskaityti paspaudus ČIA. Na o šiam kartui noriu su jumis pasidalinti trimis priemonėmis, kuriomis bandėme šį sezoną atbaidyti įkyrius vabzdžius. 

BROS areozolis nuo uodų ir erkių Max (8 val.)


Priemonė nuo erkių, uodų ir mašalų su auškta DEET (N, N-dietil-m-toluamidas) 25% koncentracija. Purškiklis labai gerai apsaugo net ir gausiose uodų kolonijose, pelkėtuose vietose prie ežerų. Nors gamintojas sako, kad produktas apsaugo nuo vabzdžių 8 val, bet negarantuočiau - man nuo uodų patikimai saugo maždaug 2-3 val. Priemonė stipriai garuoja, purškiant būtina sulaikyti kvėpavimą, tačiau ant odos produktas nepalieka jokio lipnumo jausmo ir gana patikimai saugo. Jei nerandate patikimesnio - visai neblogas variantas.
90 ml - 3,49 Eur


MOUSTI CARE purškalas nuo uodų, erkių (4 val.)


Eukalipto pagrindo repelentas, be Deet, veikiantis natūralių medžiagų pagrindu, todėl tinkamas mažiems vaikams ir kūdikiams, kuriems naudoti cheminių medžiagų negalima. Gamintojas sako, kad jis tinkamas vaikams nuo 6 mėnesių, bet greičiausiai tik ir truputį mažesniems, kai norima apsaugos nuo uodų sukandimų. Jis neapsaugo 4 val, sakyčiau pažadai ant purškiklių nuo uodų primena dezodoranto pažadus - reiktų daugmaž padalinti per pusę, kad gauti realų veikimo laiką. Mums jis saugo maždaug 2 val., paskui būtinas pakartotinas purškimas. 
Tačiau šis purškiklis yra puikus, kai reikia surasti patikimą ir saugią priemonę kūdikiams, alergiškiems (nors eukaliptas taip pat gali alergizuoti), jautresniems vaikams. Purškiklis maloniai kvepia gaiviu eukaliptų aromatu, tad ir purškiant nemalonių uoslei kvapų nesukuria. Kūdikiams ir vaikams tobuliausias sprendimas.
50 ml - 9,25 Eur


BEN'S Max Safari Strenght nuo uodų ir erkių (4 val.)


Purškalas su aukšta DEET 50% koncentracija ir daugiau mažiau realiais pažadais apsaugoti iki 4 val. Mano pastebėjimu apsaugo apie 3, jei uodų nedaug, jei daugiau - trunka ir pora, kol kraugeriai suranda. Tačiau šis purškiklis yra pats stipriausias iš visų trijų, tad ir pats patikimiausias. Vasarą teko nuvykti į itin pelkėtas vietas, tad iš visų trijų bandytų, šis realiai apsaugojo ten, kur uodai gali gyvą suvalgyti, kur jų košė. O ir purškiklis neturi to stipraus, dusinančio cheminio kvapo - kvepia citrinžolėmis, tad pernelyg neerzina uoslės (nors sulaikyti kvėpavimą būtina). 
Šį produtką rekomenduočiau, kai reikia intensyvios apsaugos ir patikimumo. Iš per daugybę metų bandytų įvairiausių rūšių purškiklių nuo vabzdžių, būtent Ben's Max yra pats stipriausias, geriausias ir patikimiausias. Gal tik brangokas, tačiau vertas kainos. Jį pasiėmėme į stovyklą, jis keliauja su manimi į žvejybą ir rudenį keliaus į miškus, toliau saugoti nuo erkių.
37 ml - 5,49 Eur
---------------------------

Iš šių trijų priemonių aš tikrai kartosiu Ben's produktus, tik reiktų iš kar pasirūpinti bent porą buteliukų visam sezonui, kad paskui nereiktų ieškoti kur rasti ar įsigyti. Ir man labai smalsu, kuo jūs šią vasarą saugojotės nuo uodų? Ar labai sukando kraugeriai? Ar jau spėjote prisigaudyti erkių? 
O kaip praleidote vasarą? 




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. Darbuojantis sode puola mane visi uodai, tiksliau, uodės :D Dažniausiai pamirštu pasipurkšti. Perkame tuos purškiklius, kam būna PC akcija, dažniausiai bros.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pabandykite Bens - nepriekaištingas, ypač puikiai veikia didelėje uodžių puotuoje :)

      Panaikinti

Rašyti komentarą