CURAPROX dantų priežiūros ir higienos įrankiai

Anksčiau dažnai blaškiausi tarp dantų šepetėlių, niekaip neišsirinkdavau tinkamų tarpdančių šepetėlių ir dažniausiai buvau ne visiškai patenkinta - nepatogu, valyti sudėtinga ar per kieta dantims. Galiausiai prieš kelis metus pradėjau reguliariai lankytis pas savo dabartinį stomatologą, tad ji man rekomendavo Curaprox dantų šepetėlį. Nuo jo prasidėjusi mano pažintis su šia kompanija per kelis metus užaugino didelę meilę. Šiandien trumpai apie naudojamus dantų priežiūros įrankius ir kodėl jie yra geresnis pasirinkimas, nei bet kas, ką naudojau anksčiau. 


DANTŲ ŠEPETĖLIAI

Svarbiausias ir elementariausias daiktas yra dantų šepetėlis. Curaprox jų turi kelis skirtingus suaugusiems bei pagal burnos bei žandikaulio dydį, pritaikytus vaikams. 
Vaikams dantų šepetėlius reiktų rinktis pagal vaiko amžių, prieš kelis metus naudojome iki 4 metų vaikams, o dabar perėjome prie truputį didesnio, labiau primenančio suaugusių šepetėlius. Tiek galvutės dydis, tiek rankena pritaikyta vaiko rankoms bei dantukų, burnytės dydžiui. Iki 4 metų šepetėlius patogu laikyti mažoms rankytėms, o nuo 4-erių vaikas pratinamas prie suaugusiems skirtų šepetėlių.


Suaugusiems šepetėliai rūšiuojami pagal švelnumą. Jei anksčiau buvo paplitęs mitas, kad kietas šepetėlis dantims ir dantenoms yra geriau, tai šis mitas jau senai paneigtas - burnos higienai geriausia rinktis švelnius, minkštus šepetėlius. Valantis dantis šepetėlio nereikia spausti, norint efektyvaus valymo, svarbiausias yra rankos judesys ir judesio kartojimas, o ne spaudimas ar valymo greitis.

5460 ultra soft šepetėliai yra tie, kuriuos renkamės visada. Nors galvutės tvirtai sudėtos, tačiau šereliai švelnūs, tai pats švelniausias, maloniausias dantų šepetėlis, kuris efektyviai valo dantų apnašas. Rekomenduočiau būtent šiuos išbandyti, o jei norisi dar švelnesnių, būna 12460 - velveto švelnumo, kurie tiks pažeistoms uždegimo dantenoms.
1560 soft buvau nupirkusi per klaidą - niekaip negalėjau prisiminti mėgstamo numerio ir nusipirkau kietesnius. Nors užvadinti, kaip minkšti, tačiau skirtumas labai jautėsi palyginus su mūsų pamėgtais 5460.


Curaprox šepetėliai nėra pigūs, kainuoja 4,99 Eur ir visgi, verti savo kainos. 
Bandau vis pataikyti įsigyti akcijų metu, gaunasi po maždaug 3,50 Eur.
Galima įsigyti Eurovaistinėje, stomatologijos klinikose, o pastaruoju metu pastebiu ir kosmetikos tinklų parduotuvėse.


VIENO DANTIES ŠEPETĖLIS

Anksčiau bandyti vieno danties šepetėliai man nelabai pasiteisino. Ir teisybės dėlei reiktų paminėti, kad tuo metu tiesiog nežinojau, kaip teisingai jais valyti bei trūko susiformavusio įpročio. Burnos higienos specialistė parodė kaip taisyklingai naudotis tokiu įrankiu ir aš per gerą mėnesį įpratau juo naudotis. Jei kurį vakarą pamirštu - atrodo, kad nepakankamai gerai išvaliau dantis. 
Na ir greičiausiai ateityje dar dažniau teks naudotis vieno danties šepetėliu, nes rudenį manęs laukia dantų tiesinimas breketais - toks šepetėlis bus ne tik vakaro, bet ir dienos meto nuolatinis palydovas.


Curaprox kompanija turi du skirtingus vieno danties šepetėlius:
1006 man rekomendavo burnos higienos specialistė dėl trumpesnių šerelių. Galvutėje sudėti 6 mm ilgio šereliai, kurie padeda man patikimiau išvalyti dantis prie dantenų ir pasiekti protinius dantis visur aplink dantenas.
1009 - vieno danties šepetėlis ilgesniais šereliais 9 mm, kuris labiau tiks kai turėsiu breketus.

Vieno danties šepetėliai yra fantastiškas sprendimas norint kruopštesnės burnos higienos. Jie gali padėti suvaldyti dantenų ligas, pagerinti apnašų šalinimą danties vagelėse. Tereikia įpročio kiekvieną dantį dar papildomai išvalyti mažučiu šepetėliu.


Kaina apie 4,99 Eur
Keisti reiktų taip pat dažnai, kaip įprastus dantų šepetėlius.


TARPDANČIŲ ŠEPETĖLIAI

Kodėl, kai mes buvome vaikai, galiausiai paaugliai, niekas nemokė, kad neužtenka dantų išvalyti šepetėliu? Tarpdančių higiena yra lygiai taip pat svarbi, jei ne svarbiausia higienos dalis. Nuo tarpdančių prasideda bemaž visos dantų ligos. Jei tai būčiau žinojusi seniau, greičiausiai mano dantys  šiai dienai jaustųsi ir atrodytų daug geriau.


Pažintį su tarpdančių šepetėliais pradėjau nuo Jordan, bet po kiekvieno naudojimo tekdavo išmesti visą šepetėlį, nes jo galvutės nebuvo keičiamos. Kai pagalvoji apie išmestus plastiko kiekius - pačiai baisoka darosi. Curaprox tarpdančių šepetėlių galvutės yra keičiamos, tad pakanka nusipirkti reikiamo dydžio papildymą. Dėl dydžio mane konsultuoja burnos higienos specialistė, o šepetėlius rinkausi pati. Iš pradžių turėjau žiedinį, kuriuo labai patogu valyti priekius ir šoninius dantis, tačiau krūminiai ir protiniai buvo sunkiai pasiekiami. Galiausiai įsigijau su kampiniu koteliu, kuriuo patogu pasiekti visus sunkiau pasiekiamus tarpdančius. Greičiausiai to vieno šepetėlio su kampiniu koteliu pilnai pakaktų visiems tarpdančiams ir žiedinis nėra būtinas. Tačiau dažniausiai rinkiniuose būna abu ir tik kartkartėmis pavyksta pastebėti "Prime plus" rinkinį su ilgu koteliu bei skirtingomis galvutėmis, beje su šiuo lengva pasimatuoti sau reikiamą šepetėlių dydį, jei šiuo klausimu nekonsultuoja jūsų burnos higienos specialistas.


Kainos labai įvairios:
- Prime Plus (ilgas šepetėlis) - apie 7,99 Eur
- Prime start (abu šepetėliai) - apie 8,99 Eur
- papildymas (8 vnt.) - 8,99 Eur

------------------------------------------
Visi šie burnos higienos įrankiai labai pasiteisino. Per kelis pastaruosius metus pastebėjote, kad vis nusiperku, parodau baigtuose ir giriu, giriu, giriu. Visi bandyti įrankiai labai kokybiški, efektyviai atliekantys funkcijas ir ergonomiški naudoti. Labai noriu išbandyti ir šios kompanijos liežuvio valiklį, o jau netrukus prireiks ir ortodontinio breketų rinkinio kruopštesnei priežiūrai. Labai malonu matyti dangtelius ne tik ant tarpdančių šepetėlių, bet ir įprastų šepetėlių, kurie apsaugo šerelius ir galvutes nuo dulkių, bakterijų, aplinkos purvo ir nusilankstymo. Su įrankiais, turinčiais uždedamas galvutes lengva keliauti ir aš jaučiuosi gerokai saugiau bei ramiau. Myliu šios kompanijos šepetėlius, nors jų kainos nemažos, tačiau galima palaukti akcijų (dažnokai pasitaiko įvairiose parduotuvėse) ir įsigyti visai palankių vartotojui akcijų metu. 




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. Curaprox tarpdančių šepetėlis the best 😍

    AtsakytiPanaikinti
  2. Curaprox 1006 tikrai puikus, norėjau sutaupyti, nusipirkau tepe firmos, tai o siaube - tepe labai kietas, šiurkštus, tiesiog braižo dantis... Teks grįžti prie 1006 :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš Tepe bandžiau, tai man nepatiko, galvojau, kad toks šepetėlis ne man, bet išbandžiusi Curaprox, labai džiaugiausi :)

      Panaikinti
  3. Beje, tello šepetėliai taip pat geri :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą