NIVEA MicellAIR Skin Breathe micelinis vanduo

Micelinis vanduo, kaip kosmetikos produktas, man labai kontraversiškas dalykas... Kodėl? Visų pirma micelinis vanduo apipintas mitais, neva jis gerina odos būklę, neva ko nereikia nuskalauti, neva jis tinka ir jautriausiai odai. Bet tiesa ta, kad man beveik visi miceliniai vandenys netinka, nes kažkodėl linkę dirginti, o apie palikimą ant veido net nekalbu. Jau vien abejoti galima dėl to, kad gamintojas sako, jos vanduo sudarytas iš micelių, kurios traukia nešvarumus, o nenuplovus, kur tos micelės su nešvarumais lieka? Žinoma, ant jūsų odos paviršiaus, užtepus serumu ir kremu! Nereikia taip daryti, micelinį vandenį būtina nuplauti.
Jei jau renkuosi makiažą valyti miceliniu, tai visuomet renkuosi tokį, kuris tinkamas pačiai jautriausiai odai. Toks yra Biodermos, kurio išnaudojau ne vieną pakuotė, o šiaip ilgą laiką mąsčiau apie Nivea, kuris žada tikti ir pačiai jautriausiai odai. Įsigijau, naudojau ir jau noriu papasakoti įspūdžius.


Produktas: NIVEA MicellAIR Skin Breathe micelinis vanduo
Gamintojas: "Beiersdorf". Pagaminta Vokietijoje
Paskirtis: veido odai - valyti makiažą ir nešvarumus
Tinkamas tipas: visiems
Labiausiai patiko: efektyviai valo
Labiausiai nepatiko: dirgina odą aplink akis
Tūris: 200 ml
Kaina: 6,29 Eur
Kur galima įsigyti: Drogas, Eurokos, Maxima, Notino ir kt.

Ką žada gamintojas: Micelinio vandens formulė su natūralios kilmės micelėmis efektyviai valo makiažą ir nešvarumus. Švelni veganiška formulė giliai valo ir ramina odą, tad tinka ir jautriai odai. Efektyvus micelinis vanduo nereikalauja nusklavimo, trynimo. Sudėtyje nėra kvapiklių.
NAUDOJIMAS: sudrėkinkite medvilnės padelį, juo švelniai valykite veidą. Valant miceliniu vandeniu užsimerkite. Po valymo oda jausis itin švari, švelni ir sudrėkinta.


Pakuotė. Skaidraus plastiko, aukštas su plastikiniu atkemšamu dangteliu. Pakuotė visai patogi naudoti, tačiau nėra labai kompaktiška - tokio tūrio pakuotės gali būti žemesnės ir kompaktiškesnės. Buteliuko etiketė gana paprasta, yra keli spalviniai violetiniai ir mėlyni intarpai, tačiau iš esmės etiketė skaidri, persimato viduje esantis skaidrus produktas, o tai suteikia visam įvaizdžiui švaros ir tyrumo pojūtį.

Kvapas neutralus, natūralus. Papildomų kvapiklių gamintojas nenaudoja.

Konsistencija vandens skystumo, priemonė visiškai skaidri, nedažyta papildomais dažikliais.


Sudėtis: Aqua, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Vitis Vinifera Seed Oil, Panthenol, Glycerin, Sorbitol, Decyl Glucoside, Polaxamer 124, Pantolactone, Polyquaternium-10, Disodium Cocoyl Glutamate, Citric Acid, Sodium Chloride, Sodium Sulfate, Propylene Glycol, 1,2-Hexanediol, Trisodium EDTA, Phenoxyethanol


Poveikis. Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad priemonės sudėtis labai saugi, nes čia ir nemažai odą kondicionuojančių ingredientų, drėkinančių ir puoselėjančių (nors nuplauti micelinį vis tiek būtina). Ir visgi matome nesaugų konservantą ir yra akis erzinantis ingredientas.

Makiažo valikliu, ar tai būtų micelinis, ar dvifazis, ar pienelis, visuomet valau itin atsargiai. Pirmus kartus džiaugiausi, kaip lengvai priemonė pakelia makiažą, nuvalo nešvarumus. Tačiau net ir po kruopščiausio valymo makiažo likučių visuomet lieka, tad aš viską dar kartą ar du nuprausiu prausikliu. Valymas labai smagus, lengvas, patogus ir greitas. Deja, mano oda aplink akis ir skruostai yra itin jautrūs, linkę lengvai sudirgti, tad nenustebau, kai po kelinto valymo pastebėjau, kad odą aplink akis peršti, erzina ir dirgina. Atsiprašau... bet jei micelinis vanduo skirtas tik veidui, tai tokio produkto man nereikia. Aš visuomet ieškau tokio, kuris valytų būtent pirmiausia akių odą, šalintų tušą, o jau veidą aš ir šiaip galiu prausikliu nusiplauti. 

Šiai dienai, kiekvieną kart valant blakstienų tušą, jaučiu, kaip peršti ir degina oda aplink akis... Kaskart! Ir susimąstau, - kaip kompanijos supranta jautrią odą? Ar toks erzinimas jautriai odai yra priimtinas? Man ne, man nepatiko, netiko, erzino, kol galiausiai pradėjau priemone valyti tik veido odą. Vengiant paakių zonos dirginimo jau kuris laikas tušą plaunu vandeniu ir prausikliu. Ar man reikia tokio micelinio, kuriuo negaliu visiškai pasitikėti? Ar man reikia priemonės, kuria galiu naudoti tik tam tikroms zonoms ir su apribojimais? Ar man reikia akis deginančio produkto? Ne, ne, ne. Nors valymas geras, tačiau priemonė man netinka. Tai ne jautriai odai skirtas kosmetikos gaminys.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. Bioderma micelinis valiklis turbūt vienintelis kosmetinis produktas, kuriam nėra pakaitalo, naudoju jau kokius 12 metu. Aišku kartais susiviliojau kitais - Garnier, Nivea, turiu dabar naujausia Neutrogena, bet NE TAS :) vieni graužia akis, kiti palieka plėvele.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Būtent, Biodermos niekas nepralenkė, niekas ką bandžiau iš kitų kompanijų nėra toks geras :)

      Panaikinti
  2. Atrodo tiek metų, formulės, ingridientai tobulėja, bet Bioderma niekas antrąkart išrasti negali :))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Perliukas - ne kitaip. Va yra tokių produktų, kur atrodo tiek prigaminta panašių, bet tas vienas - pats geriausias. Man taip dar yra su BeautyBlender kempinėlė - tiek analogų prikurta ir vistiek pačios geriausios originalios :)

      Panaikinti
  3. ir kam pirkti visokias niveas? dabar toks pasirinkimas, kaip išvis ranka tiesiasi pirkti tokius š?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O ką jūs turite prieš Nivea? Labai įdomus požiūris, kai vienos kompanijos tampa kažkaip aukščiau nei kitos. Lietuvių bruožas - turim tas, kur prestižo reikalas naudoti ir kitas, kur visoks š.
      Nivea turi nuostabų akių makiažo valiklį (dvifazį), Nivea dezodorantai puikaus poveikio. Beveik kiekviena kompanija turi savo perliukų ir vargu ar požiūris, kad va šitas jau š, o šitas liuks, - vien dėl pavadinimo ar kažkokios visuomenės nuomonės man būtų aktualus. Jums žinoma spręsti :)

      Panaikinti
  4. Pabandykite Vokiečiams pasakyti, kad jų Nivea yra š.. :D mano šeimos vyrai pripažįsta tik Nivea veido krema ta skardinėje mėlynoje dėžutėje ir dieninį krema su SPF.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą