PMD Clean Mini Smart Facial Cleansing Device - elektrinis veido prausimosi aparatas - masažuoklis

Advento kalendoriuje šiais metais radau ir gana įdomų veido prausimosi - valymo aparatą, kuris turėtų padėti efektyviau nuvalyti ir nuprausti veido odą. Prieš keletą metų tokie aparatai buvo itin populiarūs, visi norėjo tokius (tiksliau tuo metu populiarūs buvo Foreo Luna) turėti, naudoti ir tikėjo, kad toks aparatas geba geriau išvalyti veido poras, efektyviau pašalinti nešvarumus, o jei dar turėjai kelias funkcijas savo aparate, buvo iš vis kosmosas. Bandžiau kelis labai pigius aparatus, tačiau dabar mano rankose kokybiškas iš PMD, apie kurį, po beveik pusmečio naudojimo, noriu papasakoti.


Kur įsigyti, kiek kainuoja ir kodėl pirkau?

Įrankio aš nepirkau, bent jau ne sąmoningai, o radau advento kalendoriuje. Jei sugalvotumėte įsigyti, masažuoklio reiktų ieškoti Lookfantastic puslapyje. Mini aparatas kainuoja £59,00 (67,60 Eur), o didesniam jau teks pakloti virš 100 svarų. Anksčiau tikėjome, kad tokie šepetėliai ženkliai prisideda prie švarios odos, padeda išvalyti poras ir makiažą. Šiandien puikiai žinome, kad vien tik prietaiso naudojimas negali išvalyti porų. Aš labai skeptiška, kai man sako, kad su va tokiu aparatėliu galima turėti nuolat švarias poras ir dar stangrinti odą. Mano kuklia nuomone, galima palaikyti odos švarą, galima šiek tiek giliau išvalyti, nei tik plaunant rankomis, bet stebuklingo poveikio joks naminis veido valymo aparačiukas negali suteikti. 


Apie veido masažuoklį.

Veido valymo aparatas atkeliavo baltoje kartono dėžutėje su plastikiniu langeliu, pro kurį matosi aparatas. Labai smagu matyti, kad gamintojas pagalvojo apie pirmuosius naudojamus ir iš karto supakavo prietaisui reikalingą AAA tipo bateriją - dažniausiai įsigyjant bet kokį aparatą, baterijomis tenka pasirūpinti atskirai. 


Negaliu nepagirti paties šepetėlio - minkštas ir malonus laikyti rankose pagrindas visiškai atsparus vandeniui, tad nebaisu, jei vandens ar prausiklio putų pateks ant šepetėlio ir nutekės jo koteliu. Ergonomiškas šeptėlio kotelis patogus laikyti rankose ir neslysčioja naudojant šlapiomis rankomis. Visi tie išgirti veido šepetėliai mane šiek tiek erzindavo dėl poreikio periodiškai keisti šepetėlių galvutes, visuomet jų turėti namuose. Žinia, nei vienas aparatas nėra amžinai gaminamas, galiausiai ateina etapas, kai tų papildomų galvučių nei su žiburiu nerasi, o jas keisti gi reikia! PMD gamintojas pasirūpino, kad su tokiais nesklandumais ir papildomomis išlaidomis nereiktų susidurti. Silikoninė šepetėlio galvutė su itin švelniais silikoniniais šereliais ilgaamžė, nekeičiama, šereliai gali būti lengvai dezinfekuojami.


Gamintojas sako, kad šis aparatas turi SonicGlow technologiją, kuri pakelia nešvarumus ir aliejų iš veido porų. Šepetėlis vibruoja 7000 vibracijos per minutę, tad pasak gamintojų turi pakelti ir  sustangrinti odą. Šepetėlis turi keturis skirtingus vibracijų greičius ir dažnius, kurie padės pagal jūsų pomėgius nuprausti veido odą. Bet tai dar ne viskas - kitoje šepetėlio galvutės pusėje esantys grioveliai skirti veido masažui ir turėtų vibracijų pagalba padėti giliau ir greičiau įsigerti jūsų mėgstamam serumui, tad ir intensyviau veikti odą. Tiek šepetėlio dizainas, tiek jo apgalvotas funkcionalumas, vibracijų dažniai man labai patiko.



Kas ir kaip man pasiteisino arba nepasiteisino?
  1.  Pasak gamintojų, tokie šepetėliai turi geriau išvalyti veido odą ir pakelti aliejus ir makiažo likučius iš porų, tad oda lyg ir turėtų būti švaresnė ir mažiau kimštis. Negaliu patvirtinti ar pateikti mokslinių straipsnių dėl tokio šepetėlio naudos. Man regis, jei ant odos karaliauja aknė, galima ir daugiau žalos prisidaryti. Mano oda labai sausa, šepetėlį naudoju su švelniausia vibracija ir noriu pasidžiaugti, kad nors vizualiai kažkokių stebuklingų rezultatų nesimato, tačiau oda jaučiasi ženkliai švaresnė.
  2. Masažo metu serumai turėtų geriau ir giliau įsigerti į veido odą. Mano nuomone, veido serumas į odą gali prasiskverbti tik tiek, kiek leidžia veikliųjų ingredientų serume molekulės ir jos masažas negali padaryti jokio žymesnio poveikio. Toks masažuoklis labai smagus, kai serumas ilgiau geriasi ar yra lipnus ir tikrai padės greičiau įsigerti, tačiau įsiskverbti giliau nepadės.
  3. Tokio tipo masažuokliai labai malonūs kartu su veido aliejais - įmasažuojant į veidą priemones pagal masažines linijas galima pasiekti vizualiai matomų rezultatų. Beje, rezultatai, pasiekti veido masažų pagalba yra trumpalaikiai - kol tai darote, poveikis matosi, tačiau tik nustojus, veido oda, stangrumas ir raukšlės, buvusios prieš masažų seansu, grįžta.
  4. Labai patogu, puikiai apgalvotas priemonės dizainas - tai yra pats patogiausias šepetėlis kokį esu mačiusi (Foreo Luna labai nepatogi laikyti rankose - bandžiau, kai planavau pirkti). O silikoninė galvutė nereikalauja papildomų, periodiškų investicijų.
  5. Iš keturių vibracijos lygių/ greičių galima pasirinkti savo mėgstamiausią . Jautresnei odai labiau tiks lėtesnės, riebesnei odai rekomenduočiau intensyvesnes.
  6. Masažuoklis veikia su visų tipų veido prausikliais, visais aliejais ir su beveik visais serumais.
  7. Didesnių priemonės trūkumų neradau, gal tik tai, kad masažuoklis nėra pigus, tačiau iš visko, ką mačiau rinkoje, iš ko rinkausi prieš kelis metus - tai pats patogiausias ir ekonomiškiausias variantas.

Tiesą pasakius šis šepetėlis tiesiog puikus, nors aš turiu abejonių dėl tokių skambių frazių, kaip "išvalo poras", "padeda serumui geriau įsigerti", tačiau noriu pasidžiaugti, kad vakaro rutina su prausikliu daug malonesnė, o ir oda jaučiasi švaresnė. Jei ieškote veido prausimosi šepetėlio, net labai rekomenduočiau išbandyti  kurį iš pmd kompanijos - jokių didesnių trūkumų nėra, o gal iš viso nėra, tiesiog atsiminkite, kad tik šepetėliu inkštirų neišvalysite ir spuogų neišgydysite, bet gal pavyks pagerinti bendrą odos būklę? Vienaip ar kitaip - esu labai patenkinta ir naudoju beveik kiekvieną vakarą, ypač tais atvejais, kai dienos metu naudojau makiažo priemones.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. Čia vienas iš tokių daikciuku, kur nice to have :) bet neturint ir nepasigesi. Aš turiu Alma K paprasta silikonine kempinėle, naudoju ta pačią 7-us metus, tikrai nepriekaištingai nuvalo skysta pudra

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai taiklus jūsų apibūdinimas! Ačiū!
      Neturi ir atrodo nereikia, bet kai turi ir naudoji, labai faina ir naudojimas džiugina :)

      Panaikinti

Rašyti komentarą