2016/2017 rudens - žiemos tendencijos: makiažas

Vėl grįžtame prie tendencijų, ir šį kartą keliaujame prie tikriausiai aktualiausių dalykų - makiažo. Koks jis bus madingas? Kokie nauji tendencijų vėjai vyrauja makiaže? Kokias spalvas rinkis? ką ryškinti: akis ar lūpas? Į visus šiuos, ir kitus su rudens ir žiemos makiažu susijusius klausimus bandau atsakyti apžvelgdama populiariausias 2016/17 rudens ir žiemos makiažo tendencijas.

Nuotrauka iš ČIA


1. Ryškios blakstienos

Nors dauguma rudens ir žiemos tendencijų akcentuoja natūralų grožį ir natūralų makiažą, tačiau nemažai dėmesio skiriama didelėms, ryškioms blakstienoms.


2. Natūraliai atrodantys antakiai

Plonesni ir storesni antakiai, visiškai nesvarbu, svarbiausia, kad jie atrodytų natūraliai. Nežinau, ši tendencija siūlo antakiams suteikti natūralumo jų neiššukuojant, paliekant plaukelius išsidraikiusius į visas puses. Man asmeniškai ne prie širdies - natūralumas natūralumu, tačiau į visas puses išsivaikščioję antakiai atrodo ne tiek natūraliai, kiek netvarkingai.


3. Balinti antakiai

Balinti, šviesinti antakiai tikrai nėra naujovė kosmetikos, makiažo ir madų pasaulyje. Jau matėme tokias tendencijas prieš gerus metus, tačiau per visą tą laiką, aš nemačiau nė vienos moteriškės, kuri būtų nusibalinusi antakius. Tendencija be abejonės įdomi, bet mieliau jau rinkčiausi natūraliai atrodančius antakius.


4. Spindinti veido oda

Ruduo yra pats tinkamiausias metas, parodyti vasaros metu prikauptas vitamino D atsargas, dėl kurio oda spindi sveikata ir natūraliai švyti. Aišku, jei lauke praleidote ne per daugiausiai laiko, arba to spindesio trūksta - lengva tokį spindinčios veido odos efektą susikurti makiažo pagalba.


5. Raudonos lūpos

Raudonos spalvos lūpos yra klasika, kuri niekada nemiršta ir niekada nėra pamirštama. Ji visuomet dominuoja tarp kitų sezono tendencijų, tad natūralu, jog rudenį ir žiemą klasikiniai lūpų dažai nėra pamirštami.


6. Gotikinės, tamsios lūpos

Kažkur tarp tendencijų jau minėjau, kad tamsios spalvos, šiek tiek primenančios gotikinį stilių yra ryškiausia ir populiariausia tendencija. Nagai ir lūpos tampa pagrindiniu akcentu, todėl šį sezoną lūpas puošime juodais, tamsiai vyšniniais, mėlynais, slyvų, tamsios violetinės... atspalviais. Ar dažotės ir ar drąsiai rinktumėtės tokią spalvą?


7. Pastelinės ir ryškiai rožinės lūpos

Na, o jei klasikinė raudona ne jums, o tamsioms lūpų spalvoms trūksta drąsos, drąsiai galite vadovautis rožinė - tinka visur - šūkiu. Tyros ir nekaltos, kaip vaiko, rožinės lūpos, arba ryškios ir šiek tiek maištingos ryškiai, intensyviai rožinės - tendencijoje galybė rožinių atspalvių, o patinkančią ir artimiausią savo spalviniam tipui renkamės kiekviena.


8. Nedažytos lūpos

Lūpos be lūpų dažų - visiškai natūralios spalvos. Gerai, tikrai ne visuomet - mados podiumuose buvo matomas ir bespalvis lūpų blizgesys ir lūpų balzamas. Tad tegyvuoja natūralios spalvos lūpos!


9. Ryškūs akių pravedimai/ kontūrai

Nors dauguma rudeniui ir žiemai nenaudojo akių kontūro pieštukų ir pravedimų, arba kontūras buvo nežymus, lengvas ir atrodė natūraliai. Tačiau kai kurie mados namai leido sau pažaisti su kūrybingu, ryškiu ir originaliai atrodančiu akių kontūru. Iš tiesų, kada, jei ne rudenį bei žiemą, patogiausia šiek tiek daugiau ir drąsiau brėžti ryškius, ir originalius kontūrus?


10. Akys be makiažo 

Kadangi rudens ir žiemos tendencijos dažniausiai įkvėptos natūralumo, tikriausiai nenuostabu, kad viena iš tendencijų - palikti akis be makiažo. Visiškai jokio makiažo, išskyrus veidą ir ryškias lūpas. Kaip jums tokia tendencija?


11. Blizgučiai akių makiaže

2016/17 rudens ir žiemos tendencijose blizgesys, spindesys, blizgučiai ir žėručiai vyrauja absoliučiai visur. Nors spindesys akių makiaže dažnai atrodo šiek tiek paaugliškai ir mergaitiškai, bet atrodo, kad spindesį šį sezoną mylėsime ne tik ant savo drabužių, avalynės, rankinių, nagų, tačiau ir makiaže bei plaukuose.


12. Vario atspalviai akių makiaže

Tarp visų makiažo tendencijų ir tarp visų akių makiaže naudojamų spalvų turbūt ryškiausiai išsiskiria ir dažniausiai naudojama, taigi, ir populiariausia yra vario spalva ir jos atspalviai. Vėlgi, variantų gausybė: galite dengti pilną voką, galite su atspalviu derinti kitas spalvas, arba darytis dūminį makiažą su vario spalvos akcentais...


13. Grafinis, juodas akių makiažas

Tamsus, juodas akių makiažas su aiškiomis linijomis: tiek galai aiškiai užapvalinti arba kampuoti, tiek pradžia - ryški ir grafiška. Jokių suliejimų, tik ryški ir intensyvi juoda spalva.


14. Ryškus, spalvotas akių makiažas

Nors dažniausiai ryškios akių makiažo spalvos asocijuojasi su vasara, pavasariu ir šiltais orais. Tačiau šiemet, tiek rudenį, tiek žiemą (nors tikriausiai aktyviau rudens metu) neabejodamos griebkite ryškias spalvas, žaiskite su ryškiais atspalviais ir būkite drąsios, būkite ryškios.


15. Dūminis akių makiažas

Dūminis akių makiažas jau keli metai niekad neapleidžia tendencijų: sukurtas vilioti ir žavėti, jis iš tiesų traukia akis, ir vertinant jo populiarumą, neatrodo, kad ši technika greitu laiku bus pamiršta. 2016/17 rudens ir žiemos sezonai nėra jokia išimtis, galbūt tik tiek, kad šiuo metu siūloma nepamiršti apatinio akies voko ir suteikti jam tokį pat ryškų akcentą, kaip ir viršutiniam akie vokui.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Šaltiniai:

Štai tokios, ryškiausios ir populiariausios 2016/17 rudens ir žiemos makiažo tendencijos. Kas jums patiko labiausiai? Galbūt jau planuojate išbandyti kažką naujo? O ko visgi, niekuomet nesirinktumėte?




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai