2016/2017 rudens - žiemos tendencijos: populiariausios plaukų spalvos, šukuosenos ir aksesuarai plaukams

Jei dažnai keičiate plaukų spalvą, arba norite ko nors naujo savo plaukučiams 2016/17 metų rudenį bei žiemą, siūlau pasižvalgyti į įvairias, su plaukučiais susijusias tendencijas. Šiame įraše - apie populiariausias šaltojo sezono spalvas, tendencingas šukuosenas ir privalomus sezono aksesuarus plaukams, jei norite būti madingos. Savaime suprantama, stilius ir mada nėra tas pats: milijoną kartų geriau būti stilingai, negu madingai, bet tikiu, kad pasisemti naujų idėjų ir įnešti šviežio oro gūsį kiekvieną sezoną tikrai ne pro šalį.

Šis įrašas bus trijų dalių, kurias galėjau skirstyti į tris atskirus įrašus, tačiau man labiau patinka kai visos su plaukais susijusios dalys yra vienoje vietoje. O jei jus domina konkrečiai tik viena, kažkuri dalis - drąsiai praleiskite nedominančias ir keliaukite prie jums aktualios.

Nuotrauka skolinta iš ČIA

POPULIARIAUSIOS PLAUKŲ SPALVOS

Blondinė - nuo platininės iki pelenų spalvos, nuo auksinių tonų iki braškių (rausvo) atspalvio blondinės.


Ruda čia vėlgi vyrauja įvairovė: nuo kaštoninės iki beveik juodos... taip, kaip patinka pačioms brunetėms. Vienintelis šios spalvos reikalavimas (jei taip galima pasakyti), reiktų rinktis kuo natūralesnį atspalvį.

Juoda spalva tikriausiai labiausiai įkvėpta gotikinių, tamsių spalvų tendencijos ir vyravimo per absoliučiai visas tendencijas. Nors juoda spalva nėra švelni ar miela, tačiau be abejonės - ji šio sezono vyraujanti plaukų spalva.

Ombre dažymas nėra naujiena ir tikriausiai dauguma mūsų jau spėjo ją išbandyti. Būtent toks dažymas bus vienas populiariausių šaltuoju metų laiku.


Ataugusios šaknys taip, jos tarp tendencijų atrodo tikrai keistai, tačiau realiame gyvenime nė viena kasdien neatrodome lyg ką tik po kirpyklos, ar ne? Ant mados podiumų, pristatant rudens - žiemos tendencijas, nemažai modelių buvo pastebėti su spalviniu plaukų skirtumu tarp šaknų ir likusių plaukų. Tad kodėl gi ne? Ar tai reiškia, kad drąsiau vaikščiosime su ataugusiomis šaknimis?


------------------------------------------------------------------------------------

ŠUKUOSENOS IR PLAUKŲ STILIAI

1. Kasytės

Įvairiausių stilių, įvairiausių pynimų, skirtingo aukščio, tvarkingumo, tekstūros, pynimo... plaukai, pinti į kasą, nesvarbu kaip, svarbu jums patinka, ir tinka. Tai nesibaigianti tendencija, kuriai galite naudoti visą savo kūrybiškumą ir puoštis taip, kaip jums patinka.


2. Žemai surišta kasa

Daugiau yra mažiau... minimalizmo apraiškas įvairiomis formomis matome jau kuris laikas. O ši tendencija labai patogi toms, kurios nemėgsta ar nesugeba itin daug stengtis ir dirbti su plaukais - pakanka tiesiog žemai susirišti.


3. Plaukai surišti mazgu

Nors žemai surišti plaukai atrodo mielai, tačiau lygiai taip pat paprastai galima sukurti šiek tiek moteriškesnę, žavesio suteikiančią šukuoseną, surišant mazgą aukščiau sprando.


4. Balerinos kuodelis

Dailus balerinos kuodelis gali atrodyti tiek klasiškai, tiek moteriškai, tiek žaismingai. Tai universali šukuosena, tiksianti visur ir visada.


5. French Pleats arba susukti plaukai

Kaip yra kasos, taip ir sukiniai. Iš esmės tai susukti plaukai ir suformuoti į vienokią ar kitokią šukuoseną, nors tendencija neturi labai konkrečių nurodymų, bet gali atrodyti tiek oficialiai, tiek žaismingai, tikti tiek laisvalaikiui, tiek darbui.


6. Šlapio efekto plaukai

Nors tai nėra labai ryški ir labai populiari tendencija, lyginant su kitomis, tačiau ir rudenį bei žiemą tarp populiariausiųjų matome šlapio efekto plaukų šukuosenas: plaukai gali būti pusiau "šlapi", tepant žele tik šaknis; ar per visą ilgį, kai kur iš tokių plaukų kuriamos bangos ir įvairūs užraitymai.


7. 1920 metų bangos

1920 metų bangos arba retro stilius yra kažkas tokio, kas visuomet traukia akį, yra moteriška ir kartu žaisminga.


8. Gofruotos garbanos

Pamenate gofruotas garbanas, kurias paauglystėje kažkodėl vadindavome suvafliuotais plaukais? Joss grįžo, ir grįžo su didžiuliu trenksmu: gofruotų plaukų šukuosenos bus viena populiariausių plaukų šukuosenų jei ne žiemą, tai rudenį - garantuotai.


9. Daug netvarkingų garbanų

Daug, nevisiškai tvarkingų garbanų, kurios atrodo gana natūraliai, taip sukurdamos vizualiai didelę plaukų apimtį. Garbiniuotos kasos tiek rišamos, tiek sukamos, tiek siūloma dėvėti palaidai.


10. Nedidelės, netvarkingos bangos

Tobuli plaukai nėra svarbūs, žvelgiant į 2016/17 rudens ir žiemos tendencijas. Nedideles, netvarkingas bangas paprasta susikurti namie: miegant supintais ar susuktais plaukais, o po miego jas paprasčiausiai išsklaidant. Voulia - atrodo tobulai ir be didelių pastangų.


11. Itin tiesūs plaukai

Nors didžioji sezono tendencija yra garbanos, tačiau kontrastai visuomet sveika ir naudinga. Nors tiesūs plaukai tikrai nėra itin populiari tendencija, tačiau vėlgi, kodėl ne, jei jums tai patinka?


12. Didelė plaukų apimtis

Didelė plaukų apimtis yra pati ryškiausia, populiariausia ir didžiausia 2016/17 rudens-žiemos tendencija. Tiesiog privaloma plaukų apimtį didinti garbanomis, putomis ar kitomis priemonėmis. Ir nesvarbu, po to keliausite palaidais ar rištais plaukais - plaukų turi atrodyti daug, labai daug.


13. Labai ilgi plaukai

2016/17 ruduo ir žiema plaukų ilgyje nedaro jokių kompromisų: populiarūs ilgi, ir tik labai ilgi plaukai. Jokių trumpų kirpimų, tiesiog ilgi, stiprūs ir sveikai atrodantys plaukai.


14. Netikri plaukai

Na, o jei trūksta plaukų ilgio, apimties ar tekstūros, dizaineriai siūlo kūrybingai ir iš naujo pažiūrėti į netikrų plaukų panaudojimo galimybes.


15. Kirpčiukai

Ar pasiilgote kirpčiukų? Deja, kirpčiai tikrai nėra didelė ar itin populiari tendenciją šukuosenų srityje, tačiau, jei kalbame apie populiariausias - negalime nepaminėti vidutinio ir didesnio nei vidutinio storio, tiesiai kirptų kirpčiukų.


16. Pakišti plaukai - plaukai vietoj šaliko

Ši tendencija atkeliavo dar iš pavasario: plaukai prie kaklo, apvnioti plonu šalikėliu arba ne. Tiesiog, plaukai, kurie šildo, kaip šalikas 😁 Iš tiesų, sukišti plaukus prie kaklo ne visuomet patogu - jie gali kutenti, kaklas gali tapti pernelyg šiltas... tačiau, taip susikišti plaukus rudens metu man visai patinka, nepriklausomai nuo to, tai populiaru ar ne.


17. Sklastymas toli šone

Šį sezoną sklastymą siūloma daryti toliau nuo centro, šone, tai sukuriant plaukams daugiau vizualinės apimties. Tiesa, toks sklastymas visuomet geriau atrodo iš tos pusės, kur plaukų užmesta daugiau, o iš kitos - reikia būti atsargiems, kad neatrodytų, jog plaukų kitoje pusėje praktiškai nėra.


18. Sklastymas centre

Pakankamai populiarus ir visiškai tiesus sklastymas tiesiai per galvos centrą. Deja, jis tinka tikrai ne visoms merginoms, ypatingai, kai veidas nėra visiškai simetriškas ar turite apvalią veido formą.

-----------------------------------------------------------------------------------

PLAUKŲ AKSESUARAI IR PAPUOŠALAI

1. Gėlės plaukuose


2. Akmenukais nusagstyti segtukai, segės ir aksesuarai 


3. Princesiškos tiaros, lankeliai ir galvos raiščiai


4. Bohemiški ir sportiški galvos raiščiai


5. Paslaptingi vualiai


6. Rusiško/ bobutės stiliaus skarelės


7. Akmenukais nusagstyti ir minimalistiniai plaukų segtukai


8. Juostelės ir kaspinai


9. Unikalūs ir originalūs plaukų papuošalai


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Šaltiniai:

Kaip ir minėjau - įrašas iš tiesų ilgas, o tendencijų visai nemažai. Man patinka, kad rudenį į populiariausias tendencijas grįžta didelė apimtis, garbanos ir ilgi plaukai. O ir šukuosenų tendencijose pakankama gausybė  pagal kiekvienos sugebėjimus ir galimybes. Aksesuarai plaukams, manyčiau, yra labiau skonio reikalas - ir kiekvienai įtikti yra sudėtinga, bet pasidairyti ir pasisemti idėjų yra iš ko.




Ačiū, kad skaitote,

Nuostabiausių, nesielektrinančių plaukų ir kūrybiškumo, kuriant šukuosenas.
Gėlėta kosmetinė

Komentarai