2016/2017 rudens - žiemos tendencijos: galvos apdangalai, kepurės, skrybėlės

Tęsiame tendencijų rubriką. Ar dar neatsibodo? O galbūt laukiate kaip tik šio įrašo? Ar radote naudingų idėjų? Šį kartą noriu papasakoti apie 2016/17 rudens bei žiemos galvos apdangalus, skirtus apsaugoti mūsų ausytes ir viršugalvį nuo vėjo ir šalčio.

Nuotrauka iš ČIA

1. Megztos kepurės (Beanies)

Ir ne bet kokios, o nedidelės, kurios apgobia ausis ir kaktą, o gale lieka truputis, šiek tiek siaurėjančios formos kepurės medžiagos (ang. - Beanies). Kepurių stilius gali būti labai įvairus, tiek žaismingas mergaitiškas, tiek klasikinis, tiek sportinis, tiek šiltas ir jaukus. O ir nusimegzti tokią kepurę pačios dar tikrai spėsite.


2. Kailinės kepurės ir movos

2016/17 rudeniui ir žiemai dauguma dizainerių siūlo rinktis šiltas, jaukias, mielas pūkuotas, kailio kepure. Kailis visiškai neprivalo būti tikras, tiesą sakant dauguma dizainerių jau kuris laikas naudoja vis mažiau ir mažiau natūralaus kailio.


3. Sportinio stiliaus gobtuvai

Jei visiškai nesinori dėvėti kepurės, o jei esate iš tų, kuri jų nemėgsta, šaltuoju metų laiku kuo puikiausiai tiks ant galvos užmestas gobtuvas, o itin žemai temperatūrai - kepurė ir gobtuvas. 


4. Įvairių stilių kepurėlės su snapeliu

Kepurėlės su snapeliu tikriausiai man visuomet asocijavosi su vasara ir šiltais orais, tačiau 216/17 kepurių tendencijose yra ir šios, mano akimis žiūrint, vasariškos kepurės. Manau jog mūsų sezono žiemoms tikau ne, o va iki pirmųjų rudeninių šalnų  drąsiai.


5. Prancūziškos beretės

Viena populiariausių ir dažniausiai matomų 2016/17 rudens ir žiemos tendencijų yra beretės. Apskritai, ruduo ir beretės sukuria savo magiją, kažką poetiško, kažką meniško... 


6. Jūreiviškos ir kibiro (bucket hat) formos kepurės

Galvos apdangalo kraštai aukštyn, ar žemyn? Kibiro formos ar jūreiviška kepurė? O vieną iš kitos padaryti visiškai nesunku, tereikia kraštus pakelti aukštyn arba nuleisti žemyn.


7. Fedora tipo skrybėlės

Vienas populiariausių skrybėlių tipų 2016/17 rudenį ir žiemą yra klasika tapusios fedora tipo skrybėlės. 


8. Britiškos skrybėlės - katiliukai

Britiško stiliaus katiliukai su siaurais kraštais ir apvaliu viršumi, visuomet buvo vyriškas galvos apdangalas, tačiau šį sezoną jis itin dažnai naudojamas moteriškų galvos apdangalų tendencijose.


9. Galvos apdangalai su tinkliniu šydu 

Elegantiškas ir moteriškas variantas tarp vyraujančių, šiek tiek vyriškų tendencijų: 2016/17 rudenį ir žiemą puoštis skrybėlėmis ir kepuraitėmis su tinkliniu šydu.


10. Mielos kepurės su 'ausytėmis' ir raišteliais

Nors dauguma dizainerių rinkosi griežtų formų arba itin moteriškus galvos apdangalų variantus, kai kurie dizaineriai nusprendė pasiūlyti šiek tiek mergaitišką variantą, kuris primena po smakru užrišamą kepurę - kepurę su auselėmis, platesniais raišteliais iš šonų, kurie puikiai dengia ausis, atlieka dekoro funkciją.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Šaltiniai:

Štai tokios šio sezono galvos apdangalų tendencijos. Man dauguma jų pasirodė nepritaikytos mūsų žiemoms ir šalčiams, tačiau tinkamos ankstyvam rudeniui. O ką apie skrybėlių ir kepurių pasirinkimą manote jūs? Šiemet tai paskutinė tendencijų dalis, tikiuosi radote naudingų idėjų ir pasisėmėte naujų minčių ateinančio šalčio niūrioms nuotaikoms išsklaidyti. 




Ačiū, kad skaitote,

Nesušalkite,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai