GENTLE DAY švelnus intymios higienos prausiklis su alavijų ir spanguolių ekstraktais

Intymios higienos prausiklis man nėra kasdienė priemonė... Nors be jo gyventi būtų sudėtingiau, tačiau man jis niekad netapo kasdienės kūno priežiūros rutinos dalimi, o pasak mano ginekologo, tokių prausiklių tikrai neriekia naudoti kasdien. Apie tai jau esu rašiusi didžiulį straipsnį, ir jei jus domina mano pozicija, kviečiu paskaityti, atidarius nuorodą ČIA.

"Mano moteriškumas yra tai, ką aš nuolat stengiuosi išsaugoti, šiame šunys - valgo - šunis pasaulyje"
Margaret Smith Court

Na, o baigusi vieną pakuotę, aš pradėjau jau senokai turėtą prausiklį iš Gentle Day, kurį man atsiuntė kompanija išbandyti. Tačiau... tuo metu pakuotės neatidariau, mat dažniausiai ir taip nespėju per metus sunaudoti intymios higienos prausiklio buteliuko, o tuo metu turėjau vieną pradarytą. Šį prausiklį pradėjau naudoti kovą, ir šiuo metu esu susidariusi pakankamai tvirtą nuomonę apie priemonę, tad metas papasakoti.


Produktas: GENTLE DAY švelnus intymios higienos prausiklis su alavijų ir spanguolių ekstraktais
Gamintojas: "Gentle Day". Lietuva
Paskirtis: pasirūpinti intymia higiena bei nuprausti kūno odą
Tinkamas tipas: vyrams ir moterims
Labiausiai patiko: švelnus prausimas
Labiausiai nepatiko: sudėtyje nemažai vidutinio saugumo, ir net pavojingų ingredientų
Tūris: 250 ml
Kaina*:  7,50 EUR
Kur galima įsigyti: www.gentleday.lt; Eurovaistinė; Camelia vaistinė, Gintarinė vaistinė; prekybos centruose, kosmetikos parduotuvėse

Ką žada gamintojas: Intymios higienos prausiklis Gentle Day su alavijų ir spanguolių ekstraktais rekomenduojamas tiek moterims, tiek vyrams. Gaivaus kvapo prausiamasis gelis tinkamas naudoti kasdien. Intymios higienos prausiklis Gentle Day padės atsikratyti nemalonių pojūčių, kurie gali atsirasti dėl apsilankymų baseinuose, po didelio streso, dėl prastos mitybos ar kontraceptinių priemonių vartojimo. Būtent šie veiksniai sutrikdo intymios higienos mikrofloros pH pusiausvyrą. Intymios higienos prausiklis Gentle Day išsiskiria tuo, kad jo sudėtyje yra naudojama natūrali pieno rūgštis (lactic acid), kuri sureguliuoja produkto pH taip, kad jis nesudirgintų gleivinės, todėl prausiklis tinka net itin jautrią odą turintiems žmonėms. Pieno rūgštis pasižymi drėkinamuoju bei mikroflorą atstatomuoju poveikiu.
Prausiklio sudėtyje esantis alavijų ekstraktas padeda atstatyti drėgmės balansą, stiprina odos apsaugines funkcijas, ramina ir drėkina sudirgusias vietas.
Spanguolių ekstraktas turtingas vitaminais, ypač vitaminu C, kuris reikalingas odos elastingumui palaikyti, veikia kaip antioksidantas, pasižymi dezinfekuojančiomis ir stimuliuojančiomis savybėmis.
Prausiklis Gentle Day tinka naudoti ne tik intymiai higienai, bet ir kūno prausimui.
Naudojimas: naudoti tik išoriškai. Nedidelį prausiklio kiekį švelniai paskirstykite ant drėgnos odos arba intymios vietos srityje,  po to nuplaukite drungnu vandeniu.


Intymios higienos prausiklis supakuotas rožinės spalvos kartono dėžutėje su visa reikalinga informacija apie produktą, netgi apie kitus kompanijos produktus: iš tiesų informacijos labai daug. Tik klausimas, ar kartoninė dėžutė tikrai buvo reikalinga? Paprastai tokias iš karto metame lauk, tad mano nuomone visą reikalingą informaciją buvo galima patalpinti ant balto plastikinio prausiklio buteliuko. Visgi, tai yra gamintojų sprendimas, jei kada nors sukursiu savo kosmetikos produktą, tai galėsiu jam nustatinėti pakuotės taisykles pati. Cha-ha-ha...

Vidinė produkto pakuotė - iš minkšto balto pastiko, puošta rožine etikete ir vyšnių žiedų pieštiniu paveikslėliu: visiškai atitinka išorinės pakuotės stilių ir dizainą, kaip ir beje, kiti šios kompanijos gaminiai. Vėlgi, ant nugarėlės galima rasti visą informaciją, išskyrus sudėtines dalis (jos ant kartoninės dėžutės). Va, visiškai nepaminėjau, bet noriu pagirti apvalainą, jei galima taip sakyti ir plokščią ties centru formą - labai patogu laikyti rankose.

Buteliukas užsuktas dangteliu, kurį prireikus galima nusukti lauk. Dozuojama atidarius kamštelio mėlyną dangtelį, po kuriuo gana didelė anga. Dangtelis saugiai ir patikimai užsidaro, o kadangi yra plokščio viršaus, gaminiui artėjant prie pabaigos, pakuotę galima apversti aukštyn kojom ir patogiai naudoti iki paskutinio lašelio.

Tiesa, kompanija man siuntė šį gaminį testavimui/ dovanų, ir mane pasiekusi pakuotė buvo pažeista: dangtelis ties atidarymu nuskeltas, o visas plastikas suaižejęs, lyg siuntinys būtų buvęs kažkur numestas. Aišku, tai nekeičia gaminio poveikio, tačiau naudojimas man asmeniškai nebėra labai patogus. O ir gavusi tokį siuntinį, - savus siuntinukus stengiuosi siųsti patikimiau supakuotus.


Kvapas. Priemonės kvapas man malonus, vidutiniškai intensyvus. Kvapą galėčiau apibūdinti kaip rūgštoką, jis iš tiesų primena spanguolių aromatą, ir aiškiai jaučiasi prausiantis. Na o po prausimosi nebeužsiuodžia.

Konsistencija. Intymios higienos prausiklis  švelnios gelsvos spalvos, sakyčiau gana skystas, ir pradžioje reikėjo šiek tiek laiko, priprasti prie jo konsistencijos.


Sudėtis: Aqua, Sodium Cocoamphodiacetate, PEG-18 Glyceryl Oleate, PEG 200 Hydrogenated Glyceryl Palmate, Cocamide DEA, Lactic Acid, Cocamidopropyl Betaine, Aloe Vera (Aloe Barbadebsis) Gel, Cranberyy (Vaccinium Macrocarpon Fruit) Extract, Glycerin, PEG 7 Glyceryl Cocoate, Sodium Chloride, Alcohol, Parfum, Sodium Benzoate.
Be SLES
Be parabenų
Be dažiklių
99% ingredientų - natūralios kilmės
Sudėtyje nėra šarmų, muilo ir alergenų
Tinka jautriai odai.


Poveikis. Nors sudėtyje nėra SLS, tačiau mano nuostabai, jis gerai putoja. O ir reikalingas nedidelis priemonės kiekis. Gaila tik tiek, kad pro angą visuomet įsipilu daugiau prausiklio, negu reikia ir nežinau, ar čia kalta didelė dozavimo anga ar nulūžęs dangtelis?

Iš tiesų, man labai patiko ir prausiklio kvapas, ir švelnus prausimas. Jis visiškai nedirgina pažeistos odos. Prausiklis yra universalus, tinka tiek vyrams, tiek moterims, nors savo vyro išbandyti produktą iš rožinės pakuotės, aš nesugebėjau prikalbinti. Bandžiau prausikliu prausti ir kūną, tačiau didelio įspūdžio nepaliko: man labiau, gerokai daug daug kartų labiau patiko priemonę naudoti kaip intymios higienos prausiklį. Nors įsivaizduoju, kad kelionių metu vienas buteliukas geriau, negu atskirai vežtis dušo želė ir prausiklį intymiai higienai.

Prausiklis iš tiesų geras: po jo oda jaučiasi švari ir gaivi. Man patinka kvapas, ir prausdamasi juo jaučiuosi saugi. Tačiau, aš suabejojau dėl sudėties: joje nemažai ingredientų, kurie tik vidutinio saugumo ir vienas pavojingas ingredientas. Kaip jie veiktų ilgalaikėje perspektyvoje, negalėčiau pasakyti. Iš esmės man patiko. Tiesa, mačiau, jog gamintojai atnaujino produkto pakuotę, ir labai tikiuosi, kad patobulino ir sudėtinių dalių sąrašą. Reikės pasidomėti. 




Ačiū, kad skaitote,

Ramios nakties,
Gėlėta kosmetinė

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
* nurodyta gaminio kaina tik orientacinė. Visada galima rasti gaminio akcijas, per kurias produktus galite įsigyti pigiau. Taip pat, nenurodau jums galutinės, aukščiausios kainos, kadangi neturiu galimybės palyginti visų produkto pardavimo vietų.

RP-Sample

Komentarai