SOPHIE la Girafe. Klasikinė Žirafa Sofija - bene popoliariausias vaikiškas žaislas - kramtukas

Žirafa Sofija buvo pagaminta 1961 m. gegužės 25 dieną - šventosios Sofijos dieną. Tuo metu, Prancūzijoje vieninteliai žaislai gyvūnai buvo fermos gyvūnėlių atvaizdai. Tad Prancūzijoje Monsieur Rampeau kilo idėja sukurti žirafą. Jis dirbo su gumos išliejimu formose, tad pagalvojo, kad toks egzotiškas gyvūnas, kaip žirafa bus pirmasis rinkoje, o jo forma ir dydis, bus patogus mažoms kūdikių rankytėms. Žirafa Sofija šiandien atrodo lygiai taip pat, kaip tuomet. Anuo metu, pasirodžiusi rinkoje ji greitai sulaukė didžiulio populiarumo - kai pasirodydavo pirmieji dantukų dygimo požymiai - Sofija greitai nuramindavo verkiantį kūdikį. Paprasčiausiu žodžiu ir artimųjų rekomendacijomis, Sofijos populiarumas greitai kilo ir plito visoje Europoje, karta po kartos mėgavosi žaislo minkštumu ir cypimu, paspaudus žirafos kūną ar galvą.

"Vulli" kompanija Prancūzijoje tęsia tradiciją, gamindami žaislą ir saugo jo gamybos paslaptis. Visgi, Sofija liko tradicinė ir jai pagaminti naudojama 14 operacijų, atliekamų rankomis. Žaislas gaminamas is 100% natūralios gumos iš Brazilinio kaučiukmedžio syvų.


Produktas: SO'PURE Sophie la girafe žaislas - kramtukas
Gamintojas: "Vulli" Prancūzija
Amžius: nuo 0+
Medžiagos: natūrali guma, maistiniai dažai
Matmenys: aukštis apie 18 cm
Kaina: 18,99 EUR
Kur galima įsigyti: beveik visuose vaikų prekių parduotuvėse: Kotryna, Baby City ir kt.

Ką sako gamintojas: Spalvos ant žaisliuko kūno traukia kūdikio dėmesį, stimuliuoja regėjimą, jis tampa lengvai atpažįstamas. Garsas stimuliuoja klausą ir padeda kūdikiui suvokti veiksmą ir efektą. 100% natūrali guma ir maistiniai dažai yra saugūs, tad galima dėti į burną. Minšta tekstūra ir kramtomosios dalys ramina kūdikį. Forma pritaikyta mažai kūdikio rankytei. Lengvas, švelnus, ramina ir suteikia sveiką augimą.


Nuo tos dienos, kai mūsų namuose atsirado Sofija, ji praktiškai niekada nėra paleidžiama iš rankų, jei jau domina kitas žaisliukas, Sofija dažniausiai būna kitoje rankoje, arba šalia, matomame kampe. Tiesa, per kelias naudojimo savaites nebėra taip, kad jos nepaleistų, tačiau pirmąją, jos, ir tik jos tereikėjo. O iš esmės, ji jam įdomiausia kramtyti. Dėl minkštos gumos ji iš tiesų yra vienas geriausių kramtukų, kurį turime, tokiu ne tiek dantenas pasikaso į kietą paviršių, kiek iš tiesų griaužia ir nurimsta. Tiesa, geriausiai griaužiamos Sofijos dalys yra jos nosis, ragai ir kojos...

Kurį laiką bandžiau vaiką sudominti ir cypimu, kai Sofija pasispaudžia, tačiau maniškiui dar nelabai pavyksta, jis pratęs, kai žaislas skamba jį papurčius, ir tai yra vienintelis, kuris skleidžia garsą paspaudus. Visgi, išgirdęs cypimą susidomi, ir supratęs garso šaltinį tiesia rankas į žirafą.

Apskritai, mes abu esame labai patenkinti didžiąja,klasikine Sofija - matau, jog vaikučiui toks žaislas patinka, yra įdomus ir malonus ne tik laikyti, bet dažniausiai kramtyti. O man ramu, kad ji pagaminta iš natūralių medžiagų, todėl be baimės duodu net ir įnirtingiems griaužimams. Man lengva ją valyti, nuprausti ir vėl duoti mažyliui. Aišku, minusas (jei taip galima pasakyti), o mums didžiausias stadbis buvo jos kaina - 19 Eur yra visai nemažai, kai dauguma tokio tipo žaislų kainuoja gerokai mažiau. Tačiau, jis mums labai pasiteisino - be Sofijos, niekur nekeliaujame iš namų, o aš jaučiuosi visiškai rami dėl vaiko sveikatos. Tad tebūnie aukšta kaina, tačiau nė vienos akimirkos nesigailiu dėl jos įsigijimo.


Beje, Sofijos žirafos kramtukų ir žaisliukų yra labai įvairių formų. Vien kramtukai Lietuvoje yra kelių rūšių, pavyzdžiui - Sofija su žiedeliu ar Sofija su rankoms skirtais žiedeliais iš abiejų pusių. Ir abi jos pigesnės, nei didžioji Sofija. Tiek kad dažniausiai vietose, kurios skirtos Sofijos pardavimui, lentynos stovi tuščios arba beveik tuščios, todėl dažniausiai rinktis nelabai būna iš ko - visos išperkamos labai greitai. Mūsų pirkimo dieną buvo tik viena žirafa ir 2-3 rinkinukai. Tad pirkau kas buvo, su viltimi, jog tiks. Tiko, ir net labai - laimingas vaikas, laiminga ir mama.




Ačiū, kad skaitote,
Smagių žaidimų jums linki, Gėlėta kosmetinė

Komentarai