AVON "Nail Experts" lakas nuo nagų sluoksniavimosi ir lūžinėjimo

Vienas aktualiausių klausimų grožio srityje man visuomet yra rūpinimasis mano nagučiais, jų lakavimas, gera priežiūra ir stiprinimas bei puoselėjimas. Iš prigimties turiu storus, kietus, tačiau sluoksniuotis linkusius nagus, dėl ko, intensyviais atsisluoksniavimo periodais, nė vienas nagų lakas neatrodo gražiai, o ir laiko gerokai trumpiau nei galėtų. Tad visai nenuostabu, kad nuolat ieškau  priemonių, kuriuos sustabdytų sluoksniavimąsi ir aš galėčiau užsiauginti normalaus ilgio, tvirtus nagučius.

"Man patinka, kai klausomos dainos žodžiai atitinka mano dabartinę būseną"
Citata, autorius nežinomas

Avon stiprinamąjį nagų laką pirmą kartą pabandžiau dar paauglystėje. Iš tiesų, kiek save prisimenu, tiek mano nagai visuomet buvo besisluoksniuojantys, o tuo metu šitas lakas buvo neblogas sprendimas, laikinai sustabdęs sluoksniavimąsi. Aišku, nuo to laiko pakuotė pasikeitė, pakito buteliuko forma, lygiai taip pat, kaip ji yra pakitusi ir dabar, praėjus metams nuo priemonės pirkimo. Tačiau pati formulė manau nėra pakitusi ir rezultatas tikrai neprastas. Skaitom.


Produktas: AVON "Nail Experts" lakas nuo nagų sluoksniavimosi ir lūžinėjimo
Gamintojas: "Avon Cosmetics". Pagaminta Didžiojoje Britanijoje
Paskirtis: stiprinti nagus
Tinkamas tipas: lūžinėjantiems ir besisluoksniuojantiems nagams
Labiausiai patiko: pastebiu sustiprėjusius ir mažiau besisluoksniuojančius nagus
Labiausiai nepatiko: sunaudojus apie pusę buteliuko, nagų lakas džiūdamas sukuria burbuliukus ant nago
Tūris: 12 ml
Kaina*: pilna kaina 4,30 EUR
Kur galima įsigyti: iš Avon kompanijos konsultantų (www.avon.lt)

Ką žada gamintojas: Lengva formulė lengvai pasiskirsto ir greitai džiūva. Stiprina nagus ir apsaugo nuo sluoksniavimosi. Tinka naudoti kaip nagų lako pagrindas. Per 14 dienų nagai tampa stipresni, užauga ilgesni.


Nusipirkusi nagų laką jį gavau juodo kartono dėžutėje - pakuotėje, kuri neturi kažkokios įmantrios puošybos, tačiau dėžutė atrodo pakankamai profesionaliai, tik man nepatiko tai, kad ieškant aprašymo reikia plėšti dėžutę, nes jis yra vidinėje dėžutės dalyje, o sudėtinės dalys - ant dėžutės šono išorėje.

Buteliukas kvadratinis, skaidraus stiklo, užsuktas baltu plastiko dangteliu. Iš tikro, man nagų lako pakuotė graži, o buteliuką labiausiai ir puošia žalsvos spalvos gaminys ir minimalus dizainas, bei kvadratinė forma.

Šepetėlis - aplikatorius ant vidutinio ilgio kotelio, mažas, siauras, tačiau ilgas. Tokiu labai lengva prieiti prie nagų kraštelių ir visur padengti gaminiu, tiek kad perbraukti per nago plokštelę reikia daugiau kartų nei su platesniu šepetėliu. Bet šiaip jis man labai patogus ir idealiai tinka tokiam gaminiui dengti.

Kvapas. Kvapas nėra toks intensyvus kaip daugumos nagų lakų, jis silpnesnis ir mažiau garuoja, bet jau neskleidžia to tipinio nagų lakų kvapo.

Konsistencija. Iš pradžių ji buvo skystoka, tačiau įpusėjus buteliuką, ėmė greitai tirštėti.


Sudėtis: Ethyl Acetate, Butyl Acetate, Sucrose Acetate Isobutyrate, Isopropyl Alcohol, Nitrocellulose, Trimethyl Pentanyl Diisobutyrate, Triphenyl Phosphate, Acrylates Copolymer, Etocrylene, Ethyl Tosylamide, Aqua, Tocopheryl Acetate, Amp-Isostearoyl Hydrolyzed Keratin, Panthenol, Prunus Armeniaca Kernel Oil, Aloe Barbadensis Gel, Calcium Pantothenate, BHA, CI 42090, CI 60730, CI 60730.


Poveikis. Pirmiausia, norint kad priemonė tikrai veiktų, reikia kasdien ja dengti nagučius ant senojo sluoksnio, po kelių dienų - nuvalyti ir dengti vėl. Minimalus tokio gydymo laikotarpis turėtų būti 14 dienų. Paauglystėje naudodama šią priemonę aš taip ir darydavau, bet dabar, aš neturiu tam tiek laiko, todėl priemonę dengiu ant nago, o ant viršaus lakuoju pasirinktu spalvotu nagų laku. Iš esmės, naudoju kaip nagų lako pagrindą. Galbūt todėl, aš nesulaukiau rezultato labai greitai ir man prireikė apie pusę buteliuko, kol pamačiau pirmuosius teigiamus efektus.

Pradžioje priemonė skysta, lengvai dengiasi ant plokštelės ir atrodo, kad netgi pati pasilygina, tolygiai pasiskirsto ant nago. Tačiau sunaudojus šiek tiek daugiau nei pusę buteliuko, lakas ima labai greitai tirštėti, padengimas darosi sunkesnis ir reikalauja daugiau kruopštaus darbo. Be to, nuo šiek tiek daugiau nei pusės buteliuko, priemonė džiūdama ant nagų sukuria burbuliukus ir netolygumus, todėl po nagų laku jos dengti tampa nebeįmanoma. O ir džiūvimo procesas, jei pradžioje jis kelių sekundžių reikalas, tai įpusėjus pakuotę - priemonė džiūva gerokai ilgiau. Keista, nes laką naudoju tik 12 mėnesių, o jo galiojimas, atidarius pakuotę yra 24 mėnesiai. Kažkodėl manau kad priemonė tiek niekaip neištemptų ir paprasčiausiai uždžiūtų.


Nors buteliuke nagų lakas atrodo žalsvos spalvos, tačiau padengus ant nagų žalsvų tonų nesimato, ir jis atrodo kaip įprastas bespalvis, blizgus nagų lakas. Dėl to manyčiau, puikiai tinkamas naudoti ir vienas.

Pirmųjų rezultatų, kaip jau minėjau, man teko laukti ilgai: tikriausiai tik pavasarį pastebėjau, kad mano nagučiai tapo tvirtesni, nors nagų storiu ir tvirtumu aš niekad nesiskundžiau. Jei būčiau rašiusi apžvalgą tuomet, ji vienareikšmiškai būtų neigiama, mat man reikalinga apsauga nuo sluoksniavimosi, o ne nagų stiprinimas ir tvirtinimas. Realiai, aš tik nesenai, gal rugpjūtį, suvokiau, kad jau kelintas mėnuo, kai mano nagučiai visiškai nesisluoksniuoja ir nebeatplyšta sluoksniais nuo galiuko link nago guolio. Būtent tokio rezultato aš siekiau ir tikėjausi naudodama priemonę. Tad lakas veikia, tik rezultatai ne visuomet būna greiti ir akivaizdžiai matomi.

Aišku, nagų lakas tikrai turi minusų, juos jums jau paminėjau, ir man labiausiai gaila, kad likusio kiekio aš nebegaliu naudoti po spalvotu nagų laku, tad reikia arba mesti lauk, arba dengti jį kaip bespalvį nagų laką, ant viršaus neaplikuojant spalvoto. Pažiūrėsiu, pagalvosiu ir nuspręsiu, ką su juo daryti, o kol kas, jis man visai patinka ir daro ką žada. Va, vos nepamiršau - dėl sudėtyje esančio alkoholio, visgi jaučiasi, kad nagų lako plokštelės yra pasausėjusios, sausesnės, todėl vakarais nagučius ir apynages lepinu aliejuku, o ir nepamirštu tarp lakavimų daryti pertraukų. Tad jeigu jūsų nago plokštelės ir taip yra sausos, aš nemanau, kad priemonė yra tinkamiausias sprendimas - veikia, tačiau sausina.




Ačiū, kad skaitote,

Gražios dienos,
Gėlėta kosmetinė

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
* nurodyta gaminio kaina tik orientacinė. Visada galima rasti gaminio akcijas, per kurias produktus galite įsigyti pigiau. Taip pat, nenurodau jums galutinės, aukščiausios kainos, kadangi neturiu galimybės palyginti visų produkto pardavimo vietų.

Komentarai