2016/2017 rudens - žiemos tendencijos: papuošalai ir aksesuarai

Tęsiam tendencijų rubriką ir šį kartą metas pakalbėti apie 2016/2017 rudens bei žiemos metui siūlomas papuošalų ir aksesuarų tendencijas. Įrašą dalinsiu į dvi dalis ir atskirai apžvelgsime populiariausius aksesuarus bei atskirai - papuošalus.
Kuo jūs planuojate puoštis šį rudenį ir žiemą?

Nuotrauka iš ČIA


PAPUOŠALAI
1. Kūno grandinės, papildančios drabužius

Eklektiškoji dizainerių pusė 2016/17 rudenį ir žiemą aprangą siūlo pildyti įvairiomis kūno grandinėmis, kurios papildo drabužius, o kartais tampa neaišku, kur prasideda papuošalai, kur tęsiasi grandinės, ir kur baigiasi rūbai...


2. Segės

Drabužius papildančios segės niekuomet neišeina iš mados, ne išimtis ir šis rudens-žiemos sezonas. Nors jų populiarumas nuo pavasario sezono šiek tiek sumažėjo, tačiau puoštis segėmis vis dar populiaru: chaotiškos, gemometrinių formų, ar aiškių atvaizdų... pasirinkimas šį sezoną itin platus.


3. Vienas ar daug žiedų

Iš tiesų žiedai nėra labai populiari tendencija šaltuoju metų sezonu, tačiau buvo aiškiai pastebima ant podiumų. Masyvūs ir nedideli, vienas ar keli žiedai, tarsi sudarantys vieną papuošalą; geometriniai ar puošti akmenimis... Atrodo ši tendencija apima įvairiausių stilių žiedus.


4. Dvi vienodos apyrankės

2016/17 rudens-žiemos metu dizaineriai siūlo dėvėti dvi, visiškai vienodas apyrankes. Kai kurios apyrankių poros viena nuo kitos nežymiai skyrėsi tik spalva, kitose - buvo išlaikoma ta pati spalva ir stilius, tačiau skirtingo dizaino.


5. Apyrankės - dirželiai

Vietoj apyrankių naudojami užsegami dirželiai, labiau primenantys diržus, negu apyrankes nėra itin populiari tendencija, tačiau ji atrodo įdomiai ir yra verta dėmesio: skirtingos medžiagos ir įvairūs stiliai, dydžiai bei pločiai - tinka praktiškai viskas, kas atitinka apyrankės - dirželio rėmus.


6. Apyrankės, dėvimos ant rankovių ar pirštinių

Nepriklausomai nuo apyrankių tipo, stiliaus ir puošybos, dizaineriai siūlo jas dėvėti ne ant nuogos kūno odos, o puošti jomis megztinių, palaidinių ar paltų rankoves; pirštines.


7. Kaklo papuošalai prie pat kaklo (chokers)

Kaklo papuošalų, prie pat kaklo odos manija prasidėjo dar 2014 metų pavasarį. Ir iš tiesų, nepaprasta, jog tokio tipo kaklo papuošalai niekur nesitraukia iš populiariausių tendencijų. Šiemet vyrauja du skirtingi tokių papuošalų tipai: masyvūs, dideli bei trapūs, lengvi čokeriai (įdomu, ar šis terminas vartotinas mūsų kalboje?).


8. Į akį krentantys, ryškūs pakabučiai

2016/17 rudenį  ir žiemą pakabučiai įgyja naujas formas, ir atrodo labiau kaip masyvūs amuletai ar religinės tematikos ženklai.


9. Klipsai, daug auskarų ir kiti pankiško stiliaus įkvėpti aksesuarai

Daugybę tarpusavje derančių auskarų, klipsų, nosies auskarai, sujungti su ausimi grandinėle; ausis gausiai puošiantys ir plaukus gražinantys to paties stiliaus variantai...


10. Vienas auskaras

Vienas auskaras ausyje, tarsi pamiršus įsiverti sekantį visiškai nėra naujovė tarptendencijų, skirtų papuošalams. Rudenį ir žiemą dizainerai siūlo vieną ausį puošti ryškiu, masyviu, akį traukiančiu ausies papuošalu.


11. Tarpusavyje nederantys auskarai

Na, o jei "pamiršti" vieną auskarą jums per drąsu, dizaineriai siūlo dėvėti to paties stiliaus, bet ne visiškai vienodus auskarus ausyse. Tai vėlgi nėra jokia naujovė - tokius, asimetriškus auskarus savo papuošalų dėžtėje turiu nebe pirmą sezoną, o ir gatvėje galima sutikti ne vieną, su asimetriškais papuošalais.


12. Išsilydžiusio arba susukto metalo auskarai

Tokio tipo auskarai, kurie atrodo kaip patirpusio arba susukto metalo vėlgi nėra naujovė. Tendencijose taip, jau kuris laikas tokio stiliaus auskarų senai nebuvo, tačiau šis stilius nėra visiška naujovė. Tokio, susukto metalo auskarai, dėl netolygaus paviršiaus itin ryškiai spindi, todėl šaltuoju metų laiku gali tapti ryškiausia puošybos detale visoje aprangoje.


13. Augalinių ir gyvūninių motyvų įkvėpti papuošalai

Nepaisant to, kad paprastai vasara ir pavasaris yra augmenijos ir gyvūnijos metas absoliučiai visur, kai kurie dizaineriai nusprendė kurti papuošalus, įkvėptus gamtos ir gyvūnų: įvairios gėlės, augalų lapai, drugeliai, laumžirgiai... atrodo viskas, kas ankščiau reiškė vasarą, parinkus tinkamas medžiagas, gali iš naujo būti atrasta rudenį ir žiemą.


14. Geometrinės papuošalų formos

Net jei esate ekspresyvaus meno mėgėja, geometrinės formos yra kažkas tokio, kas suteikia minimalios elegancijos. Visgi, reiktų pabrėžti, jog 2016/17 rudenį ir žiemą griežtos geometrinės formos tampa lankstesnės: su įvairiais prailginimais, užrietimais ir pan.


15. "Nepabaigti" papuošalai

Aš net neįsivaizduoju, kaip tiksliau įvardinti šią tendenciją? Iš esmės tai įprasti papuošalai, kurių vienas galas nėra prijungtas prie kito, tarsi neužbaigtas darbas, netaisyklingai apvalus ar neuždaras ratas? Papuošalai su tarpu?


16. Pankiško stiliaus papuošalai: žiogeliai, sagtys ir masyvios grandinės

2016/17 rudens ir žiemos tendencijų topuose yra maištingumas, anarcizmas ir nuotykių ieškotojos dvasia. Todėl normalu, kad gotikinis ir pankiškas stilius sudaro didžiulę visų tendencijų dalį: šiuo atveju naudojami maištingi žiogelio tipo papuošalai, sunkios ir masyvios grandinės, diržo sagtys... ir nebūtinai naudojamos puošti tas kūno vietas, apie kurias pirmiausia galvojame.


17. Papuošalų sluoksniavimas

Žiemos ir rudens metu sluoksniuojame ne tik drabužius ir stengiamės nesušalti, šaltuoju metų laiku nepamirštame ir sluoksniuotų papuošalų: sluoksnis po sluoksnio įvairiausių stilių papuošalai turėtų būti populiarūs ne tik tarp tendencijų, tačiau ir kasdieniame gyvenime.


18. Daug amuletų bei pakabučių

Žvaigždės, raktai, širdys, pusmėnulio atvaizdai, knygos, akys... įvairiausių formų pakabučiai bei amuletai, atrodantys kaip skirtingi papuošalai puošia auskarus, kaklo papuošalus, seges ir kūno papuošalus šį rudenį bei žiemą.


19. Kutai papuošaluose

Kutai papuošaluose taip pat nieko nestebina ir nėra nieko labai ekstravagantiško ir naujo. Pamenu, savu laiku tokie, kutiniai auskarai buvo labai madingi. Apskritai, kutai man labiau yra šaltojo sezono detalė, ir jais dizaineriai siūlo puošti ne tik auskarus, bet ir apyrankas, kaklo papuošalus ar bet kuriuos, jums patinkančiu papuošalus.


20. Perlai papuošaluose

Perlai visuomet buvo elegantiškos, brandžios ir rimtos moters papuošalas. Perlai dažnai matomi ir 2016/17 papuošalų tendencijose. Tik šį kartą dizaineriai laužo visus standartus ir perlais puošia netradiciškai, papuošalai su jais tampa ne tokie nuspėjami ir pažįstami, o kartu su pakitusia forma, jie labiau dera ir jaunesnėms merginoms.


21. Akmenys papuošaluose

Gana netikėta, nes ryškūs ir masyvūs akmenys man visuomet asocijuojasi su vasara, - tačiau būtent masyvūs, ryškūs dideli ir aiškiai matomi akmenys papuošaluose yra pati ryškiausia 2016/17 rudens ir žiemos papuošalų tendencija.


22. Spalvoti karoliukai ir akmenukai

Vėlgi, nuostabi tendencija, kurią aš asmeniškai mieliau rinkčiausi vasaros metui... žaidžiame spalvomis, karoliukais ir akmenukais ir kuriame spalvotą meno kūrinį iš milijono ir šimto atspalvių papuošaluose...


23. Deimantai ir cirkonis papuošaluose

Suspindėti ir pasijausti tikra princese, net jei deimantai netikri, o namuose prie durų nelaukia auksu puošta karieta...

-----------------------------------------------------------------------------------

AKSESUARAI
1. Liekniname kūną: korseto tipo diržai


2. Dideli, ryškūs diržai


3. Ploni diržai su mazgu


4. Aukso spalvos metaliniai diržai


5. Gyvūnų kailio ar odos diržai


6. Kailiniai šalikėliai


7. Šalikėliai, po kaklu surišti kaspinu


8. Megzti šalikai: dideli ir maži


9. Išsipūtę (pūkiniai) šalikai


10. Romantiški ilgi šalikėliai ir trumpos skarelės


11. Tinklinės pėdkelnės ir kojinės


12. Spalvingos ir raštuotos pėdkelnės


13. Megztos kojinės ir pėdkelnės


14. Juodos, permatomos pirštinės


15. Įvairių stilių odinės pirštinės


16. Bepirštės ir pirštuotos megztos pirštinės


17. Neįprastai dekoruotos, originalios pirštinės

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Šaltiniai:

Štai ir visos, 2016/17 rudens ir žiemos aksesuarų bei papuošalų tendencijos. Tikiu, kad kiekviena atras savo skoniui. Žinoma, tendencijos yra gairės, ir tikriausiai aklai jomis sekti būtų neprotinga, tačiau priderinus tendencijų idėjas kasdieniame gyvenime, papuošalai gali tapti išskirtiniai, ryškūs, o jūs - žengti koja kojon su mada.

P.S. noriu pasiteirauti, ar jus domina akinių nuo saulės tendencijos rudeniui ir žiemai? Vis galvoju, ar tokį įrašą daryti ir jau nusprendusi, jog taip - suabejoju, ar toks įrašas būtų aktualus jums?




Ačiū, kad skaitote,

Ramios nakties,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. Kiek daug įdomių, originalių papuošalų. Daug idėjų kaip puoštis šiais metais.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai patiko beveik visos mados tendencijos. Norėčiau ir visai nešiočiau tokias auksines apyrankes su masyviais akmenimis. Labai mėgstu tokius papuošalus. O jeigu dar jie ir madingi, tai visai gerai. :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labai patiko beveik visos mados tendencijos. Norėčiau ir visai nešiočiau tokias auksines apyrankes su masyviais akmenimis. Labai mėgstu tokius papuošalus. O jeigu dar jie ir madingi, tai visai gerai. :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą